Şubatta hamile kalanlar buraya..

gunaydın kızlar.
bebısın camasırlarını yıkamıstım onaları astım.bugun yıne cook sıcak var.bugun ılk defa kızım 9 da uyandı.dun arkadsla yakında bı cay bahcesı vaer oraya gırmstık oturduk bebeklerde agacların altında srınledıler.arkadsmn oglu var cocuk sakıncecık benımkı sankı oglan cocugu,bebek arbasında donuyor bacaklarını dıkıyor.evde de yaramazlıklar basladı dun sehpanın ustunde dantel otusunu cektı.ustunde kumandalar peceteler yayıldı kaldı.

sabahta portmantonun orada benım ders kıtabı vardı ustunde de babasının telefonu falan yuvarlandı yerlere..sımdı de oturttum kızımı oynuyor.daha dogrusu kemırıyor oyuncaklarını.calısan annelere kolaylıklar dılıyorum.
doktor bıze ısılık ıcın "emolıum" dıye bı krem verdı cok ıyı geldı.onerebılırım canancım senın bebişte vardı galıba.işine yararsa bı dene ıstersen.

sut olayı bızde de eskısı gıbı degıl kızlar.6 aydan sonra talep azalınca suttu azaldı dolayısıyla.coook olsun ınsallah sutlerınız calısırken ıster ıstemez ınsan streste oluyor yorgunluk bı yandan.allah yardımcınız olsun.ben tatılın yarısını bıtırdım.ramazanda 9 gun tatıl olcak dıyolar.calısanlar ıcın dogru mu bılmıyorum amaaa.optmmm serıııınnnn kalın kızlarrr

ay o yaramazlıklar biz de de var üstelik beyefendi sürekli yürümek istiyo yerinde durmuyo sıpamm :)
geçti çok şükür hocam hametan kullandım evde vardı chicconun da pudrasını kullandım çok şükür geçti rahatladı yavrucak ...
sorma yorgunluk sitres özellikle yorgunluktan gidiyo süt gibime geliyo ...
valla resmi olarak öyle görünüyo ama bizim şirket özel ya 9 gün yapmaz zannetmiyorum en azından arefe günü yarım gün de olsa geliriz perşembe günü bayram bitiyo dolayısıyla cuma günü çağırırlarr bankalar tatil olur mu ki olursa bizim de tatil olma olasılığımız yüksek bakalımm 2-3 günde olsa iyi geleceğine eminimmm ...

slm kızlar; haklısın canancım emrede öle doymadığı için 15 dk bir kalkıyor gece üstelik biberonda almadığı için ağlıyorda ağlıyor kaşıkla yemiyor napıcağımı şaşırdım. uykusuzluk bi taraftan, yorgunluk bi taraftan ramazan öncesi yoğunluk diğer taraftan çıldırmak üzereyim bugün.

emrede acaip yaramaz üstelik istediğini yapmasına izin vermezsek çıldırıyo çocuk büyüyünce halimiz harap valla. bayramda bizimde mümkün değil 9 gün tatil olmaz önceki senelerdede denk gitmişti bize tatil olmamıştı ama ben izin almayı düşünüyorum yazın hiç izin kullanmadan geçirdiğim için sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum inş. öle olur.

bizim evde bişiler kırılmaya başladı benim çeyiz sandığının üstündeki çiçekleri sökmüş bizim bıdık, kapı eşiklerini kaldırmış, sahpanın üstünden nem ölçeri indirmiş aşağı çatlamış cammı vb. hayırlısı bakalım

süt konusunda da 1 yaşında kesecem ben bu gidişle yoksa gece uykusuzluktan bayılıp kalıcam artık dayanma gücüm kalmadı saolsun evdekilerde hiç yardımcı olmuyoki hiç olmazsa akşam 1 saat yatıp dinleneyim offf offf.

süt olmayınca zatn zamanla emmeyi bırakcaklar açlıktan mecburen biberonu tutması lazım ya niye bu inat emre beyin anlamadım biberonun ucunu fln değiştirsen belki faydası olur biberon olmasa ben hiç ayakta duramazdım heralde uykusuzluğa hiç dayanamıyorum ben ...
oktay daha erken bırakır gibime geliyo ağzını bi kitliyo meme verdiğimde ama biberonu verdiğim de açıyo bugün yarın emmeyi bırakırsa şaşırmam yani ...
ooo onlar bişi mi bizim paşa babanesinin en kıymetli vazosunu kırdı sehbanın örtüsünü bi çekti kristal vazo tuzla buz oldu ah vazom vah vazom dicekti ki korkma oğluşumu sana bişi olmasın yeter ki fln diyince ben sustu kv geçen de ben mutfaktaydım oktay da yürütecinde telefonumu almış babasını aramışş :) konuşuyomuş bi de babababa diye sonra baktım telefon çalıyo elinde paşamın niye kapattın telefonu diyo ne telefonu diyorum sonradan çaktım davayı :)
elif abla ne yapalım ya millet 3-4 aylıkken bıraktırıyo emzirmeyi bu kadar emzirdiğimize şükür yani kendini de düşünmen lazım ....

Slm kızlar..
Çalışanlara Allah büyük kolaylık versin inşallah..
Ben evde olduğum halde bu kadar zorlanıyorum, sizleri düşünemiyorum bile, gerçi sağolsun Ankara valisi sıcak tatili yaptı emzikli hatunlara. Geçen sene de hamile olduğumuz için tatil vermişti bize
Bize de 3 gündür kan kusturdu İpek hanım! Pztsi günü bi ağlama bi ağlama, valla annemle beraber susturamadık bir türlü, akşam acile gidecektik yani o denli, zaten geçen haftadan şu kaka bulaşma davası vardı, kesin idrar yolu enf. oldu dedim ama çok şükür akşama biraz sakinledi de biz de acil yerine serin bi avm'de bulduk kendimizi. Sanırım nazar değdi kuzuma.Bi aile dostumuz gördü 8 aydan sonra ama adamın kızı benimle yaşıt ve eşinden boşanıyor. O da çok istiyordu torun, günahını almayayım ama nazarı değmiş olabilir diye düşünüyorum...
Salı ve dün de genel olarak huzursuzdu. Ek gıda olayını hiç istemiyo, daha doğrusu kaşıkla beslenmeyi reddediyo, kahvaltıyı tek tek elimle verdiğim için onu yiyo şimdilik (maşallah diyeyim bari de o da gitmesin ) Ama diğerlerini imkanı yok istemiyo. Diş için mi acaba? Dha bi kabarma falan da göremiyorum henüz diş etlerinde, ya da ben anlamıyorum ne bileyim. Yok yok bu kesin bizim tatili bekliyo diş için.

Bu sabah kakasında da siyah siyah iplikler gördüm, önce tedirgin oldum ama netten baktım ki muzdan olurmuş, dün azıcık muz yemişti, sindirememiş benim sıpa

slm kızlar;
bugün inanılmaz bi hasta yoğunluğu vardı ramazan öncesi olduğundan sanırım üstüne benim migrenim ve sıcak eklenince günü zor bitirdim eve nasıl geldim bilmiyorum allahtan annem emreyi oyaladı birazda bi yarım saat yatıp dinlenebildim yemeğin ardından kuzumu dışarı çıkardık annemle yolda uyudu bizimki. eve gelince mama yaptım yesin diye ıııhhhh nuh dedi peygamber demedi mamayı yemedi.ardından banyomuzu yaptık emdi bi güzel şimdide sıra babasında bakalım uyutabilecekmi...

canancım haklısın canım ama çok inat benimki babası kılıklı nolucak almıyo biberon kaç ayrı marka denedim malesef istemiyo biberonu hal böle oluncada en az 15 kez kalkıyoruz geceleri eee dinlenme olmazsa süt olurmu ayol....valla okadar uzun zamandır uyku uyumadımki bikaç sene sonra nasıl kesintisiz uyku uyunnur diye psikologlara giderim heralde ben uyumayı unuttum. canımın içi kendimi düşündüğüm için süt olsunda emsin diyorum yoksa hepten delirir benimki meme olmazsa diye korkuyorum.

ankara valisine bravo valla bizim valinin umrunda değil emzirenler,gebeler çalışsınlar diyo adam nolursa olsun. nell canım bazen emrede kuduruyo öle bizde hemen yakındaki tıp mrk. acilinde alıyoruz soluğu bi tit yaptırıp rahatlıyorum ben. artık acilin hekimi tanıdı beni torbayı veriyo direksizede geçmiş olsun canım diş sıkıntıları başlamış inş. tatile kadar çıkarırda dinlenme fırsatın olur tatilde. muzdan kakada siyah iplikler oluşabilir korkma zaten biz insanların barsaklarında selülozu sindirecek bakteri bulunmadığı için hiçbirimiz muzu sindiremiyoruz sadece bebeklerin kaksına yakından bakma fırsatımız olduğu için lifleri görüyoruz.

kızlar sanırım benim sıpa uyudu içerden gelen sesler kesildi valla bende dayanamıyorum doğru uyumaya gidiyoru aslında duş alacaktım ama sabaha artık...

iii geceler tatlı rüyalar (bebişleri izin veripte uyuyan annelere)

Gunaydın kızlar bu sabah 6:30 da kalktık.sımdı kızımı uyutucam o uyursa bende yatıcam.herkes dıs olayını anlatıyoda benım kız ne zman cıkarcak bılmem bende yasına gelınce anlatırım artıkkkkk

Ramazanda daha sakın olucak herhalde elıfcım kolay gelsınnnnn.

amin fahriyecim inşaalah ende dinlenirim hiç olmazsa....emrede 5,30 da kalktı 9,30 da uyumuş sonra sıpa bizi uyutmuyo kendi uyuyo.boşver canım ne zaman çıkarsa çıksın.yeterki bıdık çok rahatsız olmasın.

slm kızlarrr

ayy o uykusuzluk biz de de var ya uyumuyo yemiyo oktay mahvetti bizi sadece su içiyo mamanın tadını alınca yemiyo çorba yogurt yok yani hiç bişi yemiyo
dişlerine baktım görünür de bişi yok kabarma fln ...
ay 1 saat uyumak için nelerimi vermezdimm

slm kızlaar;size boludan annemin evinden yazıyorum dün akşam hafta sonu için annemi göndermiştim bu sabah konuştuk dedem çok rahatsızlanmış zaten aylardır felçli bi şekilde yatıyo allah gecinden versin ama nolur nolmaz son bikez görmek istedim bizde sabah yola çıktık geldik bu akşam burdayız yarın dönücez eve. annem bi süre burda kalıcak mecburen bıdığıma kv bakıcak. telefon ettik yarın gelecek onlarda offfffff.

canım çok sıkkın,eşimle yine limoniyiz sanırım bizim evliliğimizin sonu yok sanki bitirsek daha mutlu olucakmışım gibi hissediyorum niyeyse.allah hakkımızda hayırlısını versin inş.

canancım emrede krizlerde bugün sadece babymix yoğurt yedi tüm gün ve hiç uyumadı 10 dk evvel saatlerce kucağımda sallayarak uyuttum şimdi kalktı ağlayarak offf.
dün gece de inanılmaz sıcaktı hiç uyumadı bıdığım tam 10 kez üst değiştirdik sırılsıklam sıksam suyu çıkar valla. gece emsin diye kucağıma aldım yatağın başucunda da suluğu vardı onu görünce çıldırdı emre yarım biberon su içti yavrum susamış sıcaktan kuzucum. nolucak halimiz bu sıcaklarda bakalım.

bizde de gorumcemler vardı onlar kalktılar.bende buraya gecctm.kızım uyumustu evet ya cok sıcak asırıııı.bızımkı de bugun kahvaltıyı bıberonla ıctı bıde azıcık meyve pures yedı.ınsan uzuluyor yemeyınce keyfı ıyı allahtan.hıc durmuyor sureklı aktıf .bugun babasıda bende yoruldum.bıde az uyudu ustune.aksam 8 de sızdı kaldı...

dun bıber dolması yaptım tussuz.pıstı sondurdum tabaga koydum hadı dedım tazeyken kızımada yedıreyım.benımkı acık dolmayı tabakta gorunce avucladı.ben hayır desemde avucu hafıften acıda sanırım.agladı agladı.sonra buzlu su yaptık elını bardagın ıcıne sokturduk bu seferde senınkı buzu almıs agzına goturuyor.bız babasıyla yandımı acaba derken gormedık.son anda esım farkettı.cook muzur bu mınıkler yaaa.ben kızlar daha sakın olur dıyodum ama.hepsı fenalarrrr.ay yandım bıraz balkona cıkıcammm.serın kalın kızlar

bizde de gorumcemler vardı onlar kalktılar.bende buraya gecctm.kızım uyumustu evet ya cok sıcak asırıııı.bızımkı de bugun kahvaltıyı bıberonla ıctı bıde azıcık meyve pures yedı.ınsan uzuluyor yemeyınce keyfı ıyı allahtan.hıc durmuyor sureklı aktıf .bugun babasıda bende yoruldum.bıde az uyudu ustune.aksam 8 de sızdı kaldı...

dun bıber dolması yaptım tussuz.pıstı sondurdum tabaga koydum hadı dedım tazeyken kızımada yedıreyım.benımkı acık dolmayı tabakta gorunce avucladı.ben hayır desemde avucu hafıften acıda sanırım.agladı agladı.sonra buzlu su yaptık elını bardagın ıcıne sokturduk bu seferde senınkı buzu almıs agzına goturuyor.bız babasıyla yandımı acaba derken gormedık.son anda esım farkettı.cook muzur bu mınıkler yaaa.ben kızlar daha sakın olur dıyodum ama.hepsı fenalarrrr.ay yandım bıraz balkona cıkıcammm.serın kalın kızlar

elifcım gemıs olsun.bu arada kv.lede kolay gelsınnnnnn

Son düzenleme:
MERHABA,
1 HAFTALIĞINA KV DEMLERE ANTALYAYA GİDİYORUM.NETE GİREMEYEBİLİRİM..SİZİ ÖZLEYECEĞİM.BEBİŞLERE VE KENDİNİZE İYİ BAKIN VEE SERİN KALIN(ben antalyada nasıl serinleyem acaba:))

günaydın kızlar;

elifcim allahtan 1 haftalık bi süre çabuk geçer bizimki meçhul belki 1 ay belki daha fazla allahım şu mübarek günlerde sabır ver yarabbi bana.

dün akşam terastan içeri elimi yıkamaya girdim bide baktımki eşim emreyi tutuyo kvde çay içiriyo aklım gitti başımdan.napıyosunuz siz diye bağırdım çocuk zaten kansız bide çay içirilirmi? istemiş ondan vermişler bişi olmazmış. o aşağı atrlamakta istiyo yapacakmısınız dedim.offff başladık ilk dakikadan. dün gece eşim annesinin yanında oturma odaasında yatmış gece lavaboya kalktım baktım yok sahuramı kalktılar dedim daha erken bide odaya gittim orda yatıyo kanepede. hey allahım yadaha neler görücez.

işte böle kızlar emrede çok iştahsız dünü yarım armutla geçirdi bide su başkada bişi yemedi bakalım bugün nasıl olacak? fahriyecim geçmiş olsun canım . bunların üstünden 1 sn gözümüzü ayırmasak yeridir yaramaz bıdıklar.

günaydın kızlarrr

iştahsızlık başı başına bi sorun sanırım tüm bebişler de
haftasonu çok güzel geçti c.tesi evdeydik pazar da plaja gittik oğlum girmedi denize korktu sıpam normalde çok seviyo suyu banyo da fln öyle ağlamıyor ama denizi sevmedi korktu bizde kumlarla oynadık hep kumlarla mutla ama ayağına su değince ağlıyodu soğuk geliyodu sanırım su ama değişiklik oldu hem oktay için hem benim için ...
bu gece diğer gecelere oranla hava daha iyiydi oğlum çok şükür iyi uyudu ama beni hiç emmedi sadece kucağımda yattı sanırım artık bırakıcak sütüm yok çünkü elimle sıktığım da geliyodu bi damla dahi olsa şimdi hiç bişi gelmiyo paso yiyorum sütüm olsun diye ama yok bişi (( ek gıda da hiç bişi yemiyo sadece mama ona da şükürrr ...
rabbim hakkınızdan hayırlısını versin elif abla inşallah düzelir aranız eşinle annen de biran önce gelir inşallahh ne yapsın adamcağız annesiyle dertleşmiştir senin dedikodunu yapmıştır :)
geçmiş olsun fahriye abla gerçekten öyle bi sn ayırmamak lazım gözümüzü üstünden ama insanoğlu işte elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ....

hu hu kızlar nerdesiniz ya???? evde yatıyosunuz dimiyok öle yangel yat osman bizim sayfa taaa nerelere inmiş ya yazın bi iki satır bişi hadi üşenmeyin.

babannesi ile oğlumun düzeni ilk günden bozuldu öğle uykusuna saat 3te yatmış bıdığım akşam üstüde 6,30 da uyudu gece 9,30da kalktı sonra bi daha uyut uyutabilirsen... ikindide yediği 1 kase babymix yoğurtla sabaha kadar durdu gece maması yemedi bide beni emdi.

canancım benimde sütüm hepten gitti sanırım gelmez daha artık işyerinde sağmıyorum çünkü son birkaç haftadır eve 40-50 cc sütle gidiyorum zaten emrede emmiyo eskisi gibi memeyi ağzında tutuyo sadece (ne yapsın kuzucuk çekiyo çekiyo süt gelmiyo boşa yorulmasın bari çenesi) keşke birkaç ay daha olsaydı sütümüz ya...

selam kızlar...
yazamıyordum bayağıdır... elifcim haklısın. üşendiğimden değilde işten güçten pek fırsat bulamadım.
oğluşumu kontrole götürdüm. çok şükür bişeycikleri çıkmadı. demir ilacı kullanmıyorduk.kusuyor diye. doktor tahlil istedi. ve sınırda olunca yeniden başladık.
kızlar süt olayında ben de sizlerle aynıyım. oğluş emerken öyle çok terliyor ki sanırsam emiyor emiyor bişey gelmiyor. ondan o kadar çok terliyor.
geceleri çok uyanıyordu. eşimle geçen tartışınca o gece ardanın odasında yattım. oğluşum pek bi güzel uyudu. dünde aynı yattık. baktım burda daha rahat uyuyor. sıcaklar geçene kadar ben oğluşun odasına taşınıcam.

pitoscum inşallah kayınvalide palasta güzel vakit geçirirsin canım. bizde bayramda kv palas yapıcaz. ama ben gidince hiç bir şeye elimi sürmiycem. onlar son 3 seferdir geldiklerinde aynısı yaptılar. arkalarından ev temizle çamaşır yıka helak oldum.

fahriyecim, artık bebişler herşeye el atar oldular. geçmiş olsun canım. dikkatli olmak lazım. geçen bizimki de benim elimdeki çay bardağına elini attı. sıcak olduğunu anladı hemen çekti.

kızlar bu arada uyku düzenleri değişti mi çocukların. bizimki sabah 8-9 gibi kalkıyor. eğer 7-7,30 gibi kalkarsa yarım saat sonra tekrar uyuyor ve 9-9,30 gibi geri kalkıyor. sonra ben işe geleceğim sıra 12,30 gibi uyuyor ve 1,30-2,00 de kalkıyor sonra da akşam 4-5 gibi tekrar yarım saat kadar uyyor. sonrasında da akşam 10.00 da akşam uykusuna yatıyor.yani gündüzleri 2 kez uyuyor. ve 1 saat civarında gece de 10 saat kadar uyumuş oluyor. normal mi sizce. daha fazlasını yemek istemiyor. ben de doymuştur diyorum. doyar mı sizce. bazan 4-5 bisküviden oluşan bisküvili karışım veriyorum. ona ceviz de rendeliyorum.

bizimki sıcaklara pek dayanamıyor sanırsam. acayip bunalıyor. su çok içirmeye çalışıyorum. çok terliyor çünkü. yemek olayına gelince. sabah kalkınca emiyor. 9-10 gibi kahvaltısı. (çay tabaklarına hazırlıyorum. bir dilim domates çatalla esilmiş. yarım salatalık rendelenmiş. bir zeytin rendelenmiş. yarım kibrit kutusu peynir ezilmiş. iki çay kaşığı kadar reçel ya da pekmez. bunları lokmalar şeklinde yediriyorum. yanında ise bazan elma kaynatıyorum. bazan n ıhlamur, bazan de şeftali suyu. en çok şeftali suyunu seviyor.

sonra öğlen yarım saat kadar emziriyorum. uyuyor. kalkınca bir kaseye yakın çorba ya da sebze yemeği. sonra meyvesini yiyor. tekrar uyuyor. kalkınca bi kaseye yakın çorba ya da sebze yemeği yiyor. akşam ben gidince de yoğurdunu yiyor.sonra da uyuyacağı sırada beni emiyor. aralarda da eline kreker falan veriyorum. bazan biz yemek yerken bizimkilerden de veriyorum.

sizce nasıl? 1,5 ayda 450 gram almış.çok hareketli.

bizde durumlar böle...
sağlıkla kalın.

masallah ogluscuguna.....bestecm ne guzel.bak bız 2 aydır verdık yerımızde sayıyoruz.31 mayısta 7900 gelmıstı.dun gıttım 7800 gelıyor halaaaaa.

ıshal olmus galıba yıne bugun 4 kez kaka yaptık reflor vardı hemen verdım ondan.yeme duzenımız hıc kalmadı canım benım yerse yıyor.normalde 7:30 gıbı kalkıyor kahvaltısını yapıyoruz bı saat sonra.10:30 gıbı uyuyor 1 saat falan.uyunınca emzırıyorum.yogurt veriyorum.14:30 gıbı uyuyor uyumadan once yıne emzırıyorum.kalkınca corba yıyoduk(sımdı asla yemıyor) arada meyve puresı verıyorum.gece 8:30 gıbı uyuyor yatmadan once mama yapıyorum.gece de sureklı emısıyoruzzz.ama sımdı boyle bıseyımız yok meyve puresı ve anne sutu ıle beslenıyoruzzz canım benımmm.

bende soyle yıne sekısı gıbı kılo aldıgı gunleerı bı gorebılsemmmm.allahım ınsallah daha ıyı oluruz....

elıfcım bosver tınlama kv. ffalan yaa.kızmıyomusun sonucta cocuk senın duzenını koyyy.

kızlarrrr.dun geceden berı atesımız var.38,5 olmustu.8 de fitil verdım tabı 4 te etksı gectı galıba.kalktık dus aldık.calpol verdım 1 kasık.1 saat oyalandık dustu uyuttum sımdı.babası 4.5 a kadar bekledı.sımdıde ben beklıyorum uyudu ya bende yatıyım barıııı.dun zaten 5 kez kaka yapmıstı.dur bakalım belkı dıstırrrrr

surup(calpol)???
fıtılı(paranox s) kac saat arayla verıcez????

günaydın kızlarr
beste abla maşallah ardaya ne güzel şeyler yiyo bizim oktay hiç bişi yemiyo sadece mama onu da azalttı baya çook zor yiyoo ..
ay kızlar gece ödümüz patladı oktay ağladı aldım kucağıma yatağımıza aldım emziriyodum ağladı hep aramıza alırım normalde öbür gögüsümü vermek için öbür tarafıma aldım sarılırım düşmez dedim öyle uyumuşuz bi baktım çığlık çığlığa oktay yerde yüz üstü düşmüş ellerinin üstüne kedi gibi allahtan yatağımız çok yüksek diil kucağıma aldım heryerini kontrol ettik sarıldı bana ağladı biraz su fln içirdik babası aldı dolaştırdı sonra sahuru hazırladım uyutmadık tabi sonra da uykusu açıldı iyicene 5,30 da yattı ben tabi uykusuz kimseye gitmiyo ne anneme ne eşime mahvetti benii şimdi gözlerim yanıyo uykusuzluktannn ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…