Şubatta hamile kalanlar buraya..

slm kızlar; fahriye geçmiş olsun canım, derinin ateşinin çıkmasını bekleme sen 2 saat arayla yarım ölçek calpol ver canım yeniden ateşi çıkarsa düşürmesi zor olur.bu aralar ishal ve ateş salgını var çocuklarda dikkat etmek lazım bol su içir hatta ge - oral al onu içir canım.

bestecim maşallah ardaya canım iii besleniyor. emre hayatta bu kadar yiyemez mümkün değil heleki yarım saat asla emmiyor artık en fazla 5 dk.

bizde sabahları 6,30 gibi kalkıyoruz emişiyoruz sonra 8,30da uyuyor 9 da kalkınca kahvalyı yapıyor 1/2 kibbrit kutusu peynir 1 tk ceviz ve pekmez 3 kaşık hero baby kahvaltı maması anne sütüyle (varsa) veya ıhlamurla ıslatılıyo ve paşam yarısını yiyo. 11 de meyve yiyip 12:30 gibi uyuyo kalkınca sebze çorbası (mercinmek, yayla, tarhana, şehriye vb.) yarım kase içine sırasıyla ceviz büyüklüğünde kıyma, tavuk, balık ekleniyo. ama emre sadece sebzeyi seviyo diğerlerini yemek istemiyo. ikindide yoğurt, akşam varsa anne sütü içine devam sütü ve hipp pirinçli mama max. 90cc. bizim rutinimiz böyle ama genelde emre gece mamasında sorun yaratıyo yemiyo. sabaha kadarda süt olsun olmasın emişiyoruz. bu kadar az yemeye ayda 1 kg yakın alıyor ya anlamıyorum nasıl oluyor. gündüzde 1 sn. yerinde durmuyo hiperaktif velet.

beste ne güzel gece 10 saat uyuyo ha emre nerde yarım saat 45 dk bile deliksiz uyumuyo kafasını sürekli bi otarafa bi butarafa kaldırıp koyuyo inliyo offf bi kesintisiz 2 saat uyusak dişimi kırıcam valla...

canancım geçmiş olsun tatlım oktaya. bu arada kızlar siz oruç tutuyomusunuz. aslında ben tutsam diyorum tutmadığım halde sadece 40 cc süt geliyo tutayım bari ya.

sağol elif abla ben tutuyorum çok şükür biraz zor oluyo ama allah sabrını veriyor...

canancım maşallah allah kabul etsin canım ama belkide sütün ondan azalmıştır senin tatlım ya. hoş ben tutmadığım halde iice azaldı sütüm.bugün 1 lt meyve suyu içtim tık yok önceden artardı birz sanırım bırakma zamanımız geldi ama emrede iice memeci oldu başımıza. gece kalkmış beşiğin kenarından tutunmuş sadece kafası görünüyo anne anne bana sesleniyo uykudan fırladım baktım benim ona baktığımı görüncede meme meme diyo sıpa ya....aklı fikri memede elinden gelse tişörtün üstünden emecek bıdık.

günaydın kızlarrr
oyy maşallah emreciğee
evet ya hiç bişi yemiyo diyosun nassı kilo alıyo maşallah nazar değmesin alsın kilo tabi de sütün az da olsa yarıyodur belki elif abla
oruçla azalmadı ki bi kaç haftadır aynı zatn emiyo emiyo başlıyo çığlığa süt gelmeyince hatta dikkat ettim emme süresine oruçken daha fazla duruyo gögüsümde oktay çünkü daha çok yiyorum sanırım iftarımı açtıktan sonra hiiiçç durmuyo ağzım tatlısı meyvesi suyu ondan sanırım ama ne olursa olsun doyurmuyo benim sütüm emdikten sonra yine bişiler yediriyorumm ...
dün meyve püresinin yarısını yedi zorlaa ne taklalar attırdı karşısında sıpamm bi iki lokma da tavuk yedi fırında pişmiş o kadar şu sıcaklar geçse de oğlumun iştahı açılsa yaa

canancım saol canım sanırım haklısın miktar olarak az ama kalitesi ii heralde sütümün çünkü emre yedikleriyle 10 g bile almaz. belkide doğrudur canım işten güçten yemeye vakit kalmıyoki ben oruçlu değilim ama daha kahvaltı bile yapamadım süt nasıl olsunki
bugün yerel bi tvde ramazan programına katılıcam kızlar daha öncede tvye çıkmıştım meşhur olamamıştım inş. bugün olurumn hahahahahah.

meshur olunca bızı tanımazsın artıkkk.

saka bı yana kızım 3 gundur ıshal.atesımızde devam ediyor.bugun mızmızlık ta eklendı.uyuyor sımdı evı bıle toplayamıyorummm.bıraz toparladım gurultu olmasın dıye mutfaga gırmıyoruz orayıda babamız toplar artık.antıbıyotık falanda verdı doktorumuz.kullanıyoruz bakalım.atesımızde devam edıyor.ayyy ne zormus yaaa.

fahriyecim geçmiş olsun benim kuzuda düğnden beri ishal canancım sizede geçmiş olsun nazela kv dolayı allah sana kolaylık versin kızlar bizimde meme olayımız bitti artık hiç emmiyo ama güzel yiyor sabah 9 da kahvaltı yaptıyorum(reçel peynir domates yumurta)3 saat sonra çorba veriyorum4 gibi yoğurt içine yarım salatalık rendeliyorum veya meyve akşam sebze yemeği veya muhallebi yapıyorum en son yatarken 120cc mama gecede5 te falan kalkıyor gene 120cc veriyorum yani bütün gün küçük kuzuya yemek yapıyorum ondan bize sıra gelmez oldu bu kadar yemesine rağmen zayıf gözüküyor çünkü en son boyu 77 cmdi ve çok hareketli 5 dk bile oturmuyo kızım tutunarak sıralamaya başladı bu aralar çok düşüyoruz neyse kızlar bizde durumlar böyle hepinizi ve kuzuları öptüm

fahriye geçmöiş olsun canım, merak etme bu aralar ishal ateş salgını var sanırım su kaynaklı veya sinek. herkes aynı dertten muzdarib. inş. derin bir an önce iiileşir.

angel saol canım ama dün gece ne zaman gideceğimiz belli değil namazı normal kılayım bari ben diye bir cümle kurdu kv bittim ben o dakka.heralde sonsuza kadar bizdeler.

maşalah bıdığa güzel yiyor benimki isterse yer istemezse ıııhhhh. hep oyunla yemek yediriyoruz ne yazıkki. birde hala gece uykumuz yok 15-20 dk bir kalkıyor artı bunaldım bu çocuk android sanırsam bu kadar az uyuyp bu enerjiyi nasıl bulabilirki başka türlü.emrede sıralıycam diye habire kafayı gözü vuruyo 2 gün öncede dudağını patlatmış dişi kesti heralde.

bizde böle kızlar. öptüm sizleri....

selam kızlar...
umarım herkescikler ve bebişler iyidir...
bizde iyi sayılırız.
fahriyecim geçmiş olsun canım. umarım derin hanım düzelir...
bizimkininde üst dişi geliyor sanırsam acayip huzursuz.. dün arkadaşlarla yemeğe gitttik çileden çıktım vallahi.arabada durdurmak ne mümkün. şimdide oyalansın diye çubuk kraker vermeye başladım. kıtır kıtır yiyor. arasıra çıkarıyor. ama en azından sakinliyor..

kızlar bişey sorucam. demir ilacını vermeden önce açlık mı olması gerkiyor. yoksa sadece 1 saat öncesi ve sonrası emzirmemek yeterlimi? sanki doktor bana yemekten 1 saat sonra ver ve sonra bir saat bekle dedi gibime geldi. öyle olunca ilacı vermek epey bir sorun oluyor. emzirmek olsa sorun yok. siz nasıl veriyorsunuz?

sağlıkla kalın..
iyi tatiller.

Slm kızlar...
Çok huzursuz bir haftayı geride bıraktık. O mu bu mu derdi derken bıdığın derdi, dün annem artık damağı çok beyazlaştı diş yerleri belirdi diyordu kiiii, benim elimi damağına değdirmemle elime kuzumun ilk dişinin pütürü geldiiii Daha gözle tam seçilmiyo ama patlak vermiş işte, bugün suluğuna çarpınca ses bile geliyordu
Demek ki bu kadar huzursuzluk, bu kadar iştahsızlık diş yüzündenmiş. Ben hala idrar yolu mu, büyüme atağı mı alerji mi diyedurayım
Peki ateş, ishal falan ne zaman devreye giriyo kızlar, şimdi diş görünmeye başlayınca mı yoksa damaktan ilk kez patlatırken mi?

Fahriyecim inşallah siz de bi an önce çıkartırsınız, belki senin kuzunun ateş ve ishali de diştendir.
Canancım geçmiş olsun yaa, çocuk gece gece şoka girmiştir yavrum süt emerken bi anda kendini yerde bulmuş :44: Allahtan kafa üstü falan düşmemiş, biz de zamanında düşürüp sabaha kadar hastanede kaldığımız için anlıyorum korkunu...
Elifcim ya sen kefirle mayalıyorum yoğurdu demiştin ama soramadım bi türlü, nasıl mayalıyorsun öyle? Kefir de ayran gibi sulu bir şey? Yoğurt kıvamına nasıl geliyor? Bu arada bayıldım emre kuzusuna yaa, sen gece anne meme diye çağır yaaa Bizimki gece uyanınca anca deli gibi bağırıyo ve henüz sadece dad-dad-dad, mam-mam-mam, ded-ded falan diyor, yok yok tembel benim bu kızım baksanıza daha ilk dişimiz bile yeni çıkıyo

slm kızlar;

bestecim emrede acaip huysuz bu aralar, istediği şeyi yapmazsak çılgınlar gibi böğürüyo valla, zaptedebilene aşkolsun bide habire birilerimizin biyerlerini ısırıyo her tarafımız morlular içinde. en fenasıda benim göğsümü ısırıyo altları yara olmuş çok acıyolar şımarık şey emmiyor ama deli gibi ısırıyor. sanırım bizim diğer kesiciler yolda.

nell gözünüz aydın canım aferin size geç oldu ama temiz oldu dişiniz hayırlı olsun.... ateş ve ishal tam dişin patlama anında oluyor genelde canım şimdiye dek olmamışsa bir daha olmaz inş. sorma benim bıdığım annne annne meme meme diye bağırıyo geceleri ama ilk 1-2 dk içinde almazsak bizimkide olayı abartıp böğürme kısmına geçiyo merak etme.

ben keçi sütüne birazda kefir katıp sonra normal yoğurtla mayalıyorum yine canım. sadece kefirle ayran gibi oluyo emre içmiyo onu, böylece daha yoğurt kıvamlı oluyo sende öle yapabilirsin.

bestecim ben genelde sabah kahvaltıda veya akşam pirinçli mama ile veriyorum malesef öle çok açken veya aman kalsiyumla denk gitmesin diye düşünecek fırsatım olmuyo diğer öğünlerde ben yokum çünkü ama genelde öğünlerle birlikte özellikle kalsiyum içermiyorsa vermek en doğrusu canım zira tadı kötü olduğu için aç karına içmek imkansız bence bebişlerin ağız tadını bozmaya gerek yok ya.

fahriyecim birazda olsa düzelmesine sevindim derin kuzusunun canım belkide bir iki güne ilk dişiniz gelir sizinde....

bugün hazı babanne varkjen tezimle uğraşayım dedim spss programı izin vermedi ne bahtsızım ya offf offf. zaten çalışasım yok sıcaklardan azıcık şevkimide program götürdü neyse başka zamna yaparım artık. emre yukarıda kıyametleri kopartıyo pazardan gelen ne varsa hepsinden birer ısırık aldı hemde yıkanmamış hallerinden pis çocuk ya....

slm kızlar;

şimdi aşağıda yazdığım sebepten bu mesaj yazıldı kıazlar tekrar kusura bakmayın artık ya.

Son düzenleme:
slm kızlar;

aynı mesajı yanlışlıkla 2 kz göndermişim düzenleme içinde en az 15 karakter gerekiyomuş yazıyım bari dedim kusura bakmayın artık.

Son düzenleme:
slm kızlar.pek yazmyrm artk.kızım mız mız.ama yarın kzımla,gulen yuzumle ılk dogum gunum.

slm kızlar.pek yazmyrm artk.kızım mız mız.ama yarın kzımla,gulen yuzumle ılk dogum gunum.

doğum günün kutlu olsun canım.rabbim gülen yüzlerinizi hiç soldurmasın ve sizi birbirinizden hiç ayırmasın inş.

teyzeleri dün ilk kez bıdığımın saçını kestirdik kuaförde öyle uslu durduki çüünkü incelenecek çok şey vardı 3 numaraya vurdurduk saçını benim bıdığım, kız güzeli oğluşum bi anda erkek oluverdi ya nasılda büyüdü sanki emrem gitti başka bi emre geldi. gerçi böylede bi havalı oldu erkekim benim..emreninde değişiklik hoşuna gitti heralde eli hep kafasında

bu aralar sütüm hepten çekildi bi anda ne oldu anlamadım önceleri bikaç gün azalırdı çabalarla iileşirdi şimdi iiileşmiyor sanırım gidici artık. zaten emrede emmiyor artık meme ucuyla oynuyor veya ağzında bekletiyor.az daha geleydi iiiydi ama ne yapalım artık bunada şükür.

gece lavaboya kalkmıştım benim bıdık uyanmış babasıyla yatakta oyun oynamaya başlamış odanın kapısında beni görünce "anne gel" diyor. gel en son öğrendiğimiz kelime artık herşeye gel diyoruz bense ona kızacaktım uyusana diye gelde kız hadi gidip bi mıncıkladım bunu öptüm öptüm ikimizdede uyku dağıldı iice sabaha kadar oturduk sonra...

günaydın kızlarrrr

oo emre beyin yeni imajı hayırlı olsun biraz da kızların gönlünü böyle kapayım diyosunuz yanee :):)
ben kıyamıyorum oktayın saçlarına ya çoook güzel uzadıı :)
ohhh maşallah emre ye erkenden konuşcak sıpaa :)
doğum günün kutlu olsunn fahriyee nice mutlu yıllara kuzuylaa :)
geçmiş olsun bebişee inşallah diştir başka bişi olmasın da...
nell sağolasın ya büyük korku yaşadık hayırlı olsun sizin dişiniz dee inşallah ateş fln olmaz ya gerçi her dişte farklı hastalık oluyo bizde öyle oldu yani bizim de yeni dişimiz geliyo sanırım salyamız hiiiç durmuyoo arada bi ateş de oluyo ama diş etlerinde bi kabarma fark edemedim ...
haftasonumuz iyi geçti oğluşumla bol bol vakit geçirdik babanesine bi düşkün ki kızlar göriceksiniz nassı atlıyo üstüne sarılıyo fln ben gıcık oluyorum ama bi yandan da seviniyorum sevsin tabi babaanne kavramını bilsin..
sütlerimizin miladı doldu elif abla bende evdeyim diye c.tesi pazar full emziriyorum ama emmiyo oynuyo ağzında tutuyo emzik gibi neyse buna da şükür ya ...

canancım emreninde öle çok güzeldi saçları ama çokda bunalmıştı kafasının içinde bile isilik olmaya başlamıştı şimdi düzelir hiç olmazsa. saçlarını aldım kuaförden saklıyorum.ilk kestiğim tırnaklarınıda saklıyorum.

valla bi dilli olacak sorma ağzı hiç durmuyo arada çoşup bağırıyo, çığlık atıyo çok komik görsen.
benimkide babanne delisi hoş kv çok hareketli bi kadın bide gürültücü ondan seviyo emre heralde.

süt konusunda herşeyi deniyorum ıııhhh sabah 6dan beri gelen süt 60 cc napıcaz ya. emrede iiice meme delisi oldu ama emmiyo oynuyo dediğin gibi.:26:

merhaba kızlar..
fahriyecim doğum günün kutlu olsun canım. Allah, kızınla ve tüm sevdiklerinle birlikte güzel ve sağlıklı bir ömür nasip etsin canım...

bilgecim hayırlı olsun canım kuzunun ilk dişi. bizim oğlanın dişi ateş ishal falan yapmadı canım. illa yapacak diye bişey yok. sadece huzursuzluk yaptı. şimdide 3. dişimiz patladı.üst kesicinin ucu gözüktü. büyür yakında. ve bizim sıpa acayip ısırmaya başladı. ben ahhh dedikçe çok hoşuna gidiyor. iyice ısırıyor.

bizim haftasonumuzda güzel ve verimli geçti.oynadık güldük eğlendik.ama yoruldum açıkçası.ev temizliğine yetişemiyorum. yardımcı alıcam artık.olmuyor tek başına.

elifcim emre beyin yeni imajı hayırlı olsun canım. bizim oğlanın saçları geri uzadı bile.biz de3 numaraya vurdurmuştuk. ama bayağı bir rahatlıyorlar. zaten bizimki çok terliyordu. şimdi daha iyi oldu.

kızlar bizim oğlan da babanneyi az görüyo ama o da düşkün. kendilerini oynatıyorlar ya ondandır.

kızlar benim süt iznim yani 3 saatlik olan kısmı haftaya bitiyor. sonra 1,5 saate düşecek. nasıl kullanıcam karar veremedim. 6 ay boyunca 1,5 saat. acaba bunu 3 aya düşürüp eski düzende devam mı etsem. öyle olunca da sonra çok uzun süre ayrı kalmış olucam. 1,5 saat kullanırsam eve git gel yapıcam. yani bu sıcakta yollarda 1,5 saat kaybedicem. yanında 1 saat kadar kalıcam.karar veremedim açıkçası.sırfyaşına kadar öğlenleride emsin istiyorum. yoksa öğlenleri emziremiycem. biberonda almazsa anne sütü içememiş olacak.

bizde durumlar böle...
sağlıkla kalın kızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…