Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhaba döndüm ben:))
hızlıca yazdıklarınızı okudum.genelde bebişler iyi(derin de iyileşmiştir umarım) ne güzel.biz de iyiyiz.antalyanın sıcağı bizi bunalttı.antatılmaz yaşanır yani.sürekli klima veya vantilatör çalışıyor..ben izmirden gitmeme rağmen bunaldım.evde çok kişi olunca uras kucaktan inmedi.şımardıkça şımardı.bugün evde yalnızdık.perişan etti beni.iznim devam ediyor benim..
aklımda kaldığınca yorum yazayım size..
**beste bence iyi oturtmuşsun beslenmesini.sabah çay tabağı fikri iyi.ama devam sütünü vermiyorsun sanırım.ben hala karışım veriyorum.hazır kahvaltı denemedim hiç.labne peyniri, tereyağı, bebe ekmeği, bisküvi ve yumurtayı devam sütünün içine karıştırıp veriyorum.
**uras çorba içmeyince bizim yemeklerden vermeye başladık.az yağlı ve az tuzlu pişirip veriyoruz artık.türlü, dolma, köfteli patates yemeği vb.
**erik ve salatalığı kemirerek yiyor:))
.ö.sonra meyvesi de şeftali,kiraz ve kayısı 1-2 tane de bebe bisküvisi. yoğurdune pekmez kattım azıcık onu sevdi.yoğurtla arası bozulmuştu yoksa.
**yatarkende 21 gibi devam sütü ve kaşık maması karışımı veriyorum.kaltığında da emziriyorum.
**tabii bütün bu yediklerini 40 takla atarak yediriyorum:))
beste bende seninle aynı durumdayım.halen 1,5 saat erken çıkıp, 1 günde işe gitmiyorum.şimdi 1,5 saate düşünce galiba yine 1 gün olarak kullanacam.çünkü evle iş 1 saat sürüyor.1 gün (genelde cuma) beni çok dinlendiriyor.evden çıkmamış oluyorum.
byeee

slm kızlar; elif hoşgeldin canım.. valla bizde seninle aynı durumdayız 42 takla envayi çeşit mutfak edavatı öyle yediriyoruz yemekleri. benimki 2 hafta sütaş babymix yiyor 2 hafta ev yapımı yoğurt. sıkılıyor birinden yemek istemiyor diğerine geçiyoruz.
izinleri tek güne toplama fikri bencede mantıklı hem dinlenirsin hemde bebişle daha iii vakit geçirirsin.kalan günler sağıp eve bırakırsınız sütleri... daha varsa tabi. bende bitti.

bestecim anne sütünü illa biberonla vermek zorunda değilsinki canım benim eve bıraktığım sütü sabah kahvaltısına, meyvesine, çorbasına vb. katıyor annem az az böylece biberonsuz anne sütü içmiş oluyor emre sende öle yapabilirsin tatlım.

emrede gece mamasının içine kattığım devam sütüne gıcık kızlar suyla yaparsam pirinçli mamayı yiyor devam sütüyle ıııhhhh. zaten anne sütüde azaldı iiice gündüz hiç emmiyor gecede emiyor ama süt yok napıcağımı şaşırdım. bu arada hep gece emmesi sayesinde kilo alıyo diyordum haklıymışım bu15 günde sadece 200 g almış sıpacık.

slm kızlar.bilgsyrda vırus var.yazamıyrm gocmek uzere.akhsara geldık burda bı doktora goturdk dun.senın kızın cok hareketlı.cok kılo alamsını bekleme ıstahı acılsın dedı.d vıt ampul (dıs ıcın)verdı ıcırdık.bıde zınko verdı.onuda ıstah ıcın verdı sanırım.

tesekkurler elif,beste,canan.

slm kızlar 2 gündür çok kötüyüm bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı eve yatıyorum, bebişimle bile emzirme dışında hiç ilgilenemedim sanırım oda anladı benim halimi çok huzursuz sürekli anne anne diyor kuzucum benim ya...bugün ölerek işe gerldim akşamı bi etsek hayırlısıyla....

günaydın kızlarr

bi kaç gündür hastalıkla uğraşıyoruzönce oğlum hastalandı biraz ateşi çıktı burnu aktı peditus verdim 2 kez bide calpol verdim iyileşti çok şükür onun üstüne bende hastalandım grip oldum neyse ki kurtuldum bende ....
kimseler uğramamış buraya doğru düzgün
dün akşam oğlum babasını görünce baba dedi :) eşim tabi havalara uçtu bu sevinçle bütün gece bakarsın artık oktaya dedim bakarım tabi dedi bende güzel bi uyku çektim kıskandım tabi ama sabrediyorum bir gün anne de dicekk :)

Ben geldimm herkese merhabaa

NAsılsınız güzel kasım anneleri :=))) özledim vallahi sizi geçmişi okuyamadım bayağ bir ilerlemiş...
Biz iyiyiz oğluşumla,eve gelince ne yapacağını şaşırdı kuzum,kimseler yok sessiz balkondan geçenlere sesleniyor her sokağa gireni bize geliyor zannediyor sevinç çığlıkları atıyor :=)))

Deli gibi emekliyor o kadar hızlıki arada burnunun üzerine düşüyor :=))) acayip hareketli oldu sıralıyorda yakında yürür bekliyoruz...Geçen hafta üst dişi patladı huzursuz oldu birde 5 kere falan kaka yaptı onun haricinde çok sıkıntı olmadı allahtan...evimi özlemişim insanın evi gibisi yok...geldim hemen iki gün ev temizlendi çamaşır ütü anca oturdum zaten rüzgar uyanıkken giremiyorum çığlıklar atarak koşuyor ve laptoba saldırıyor zamane çocukları :=))) bütün tuşlarını söktü...

Hepinizi bebişlerinizi öpüyorum çok çok herkes iyidir umarım artık burdayım bir süre gitmicem...

merhaba kızlar...
pitoscum, nehircim hoşgeldiniz canım.

canancım, elifcim geçmiş olsun. umarım yakın zamanda düzelirsiniz.

nehircim hayırlı olsun canım. rüzgar hem emekliyor hem de sıralıyor desene. ne güzel.

benim oğlan hepten geri kaldı. ne emekleme ne sıralama. yok bizde bişey daha. anca mızmızlık yapıyor. bizimde üst dişimiz patladı geçen haftasonu. anca ısırmaya can atıyor..

sağlıkla kalın kızlar...

elif ve canan sizlre gecmıs olsun.nehırcım sende hosgeldın.

bızde dun gecden berı hastanedeyız.kızım sureklı kusuyordu bıde ishal basladı gece 1 de acılde aldık solugu sımdı geldık serum yedık.allahta kusma bıttı de.kızımda benım gıbı beyaz damar bulamdılar.agladı canım benım kıyamdım.allah dusurmesın hastanelere coook zormus.bız ılk defa gormus olduk.allahtan annem de vardı da.kolundakı serumu falan tuttuk ayyy kızlar bı gorsenız. salgın varmıs.ishalımız hala var.ılac kullanıcaz.dua edın kızım bır an once ıyılessın.dun su ıcse bıle kustu butun gun cok zor bıgundu yaaa

elif ,canan ve fahriye çook geçmiş olsun hepinize derin kuzusuda inşallah biran önce iyileşir bizde durumlar hep aynı hep yaramazlık hep yaramazlık hiç durmuyor sürekli tutunup kalkmak istiyor sonra düşüp ağlıyor uyutmak zaten sorun yemek yedirirken birinin karşısında soytarılık yapması gerekiyor alt değiştirirken saat telefon vb.bişeyler gerekiyor hep mücadele iyi olsunlarda inşallah hepsi geçecek neyse kızlar uyumuşken bende yatayım sizleri ve kuzucukları öptüm

canım çok geçmiş olsun rotavirüsü falan değil di mi aşı olmuşmuydunuz...hemencecik iyileşin çok çok geçmiş olsun...

canancım oktaya ve sana geçmiş olsun canım...emrede sadece anne diyo baba demiyo eşimde deli oluyo habire baba baba diyo çocuğa emrede karşılık olarak ııııhhhhhh diyo.

fahriyecim derin kuzusunada geçmiş olsun tatlım. bilirim hastaneleri, emreyle biz 2 aylıkken yatmıştık hatırlarsanız hele damar bulunamaması ne zordur offfff offff. inş. bir an önce geçerde rahata erer kuzucuk ya.

saolun kızlar feci üşütmüşüm kanımdaki iltihap oranı 100 lere fırlamış normalde 0-5 olması gerekkiyo.şimdi daha iiim şükür ama hala kırgın ve halsizim.

emre dün tek başına 2 adım attı benim çığlıklarım yüzünden korkup tutundu hemen. yakındır yürür benim sıpa. bestecim o ısırıklar bizdede var her yanımız mosmor gören başka şey sanacak diye korkuyoruz valla eşimle. birde oğluşum özelikle babasını sürekli öpüyo kızlar, eşim öp öp oğlum diyo benim minnoşda açıyo ağzını öpüyo babasını kendince sonra eşim diğer yanağını uzatıyo onuda öpüyo. bende bende diyorum benim yanağımı ısırıyo bide ardından kahkaha atıyo bıdık ya...

nehir şükür kavuşturana hoşgeldin. bırakma artık buraları...aferin arda kuzusuna....

angel biz artık altını ayakta alıyoruz 2-3 kişi anca tek başına mümkün değil olmuyor öle elindekilertle alt değiştirme faslı çoktan geçti bizde yakındır sizinde biter.

günaydın kızlarrr

geçmiş olsun fahriye ya çok üzüldüm zor olmaz mı hastanelerr rabbim kimseyi düşürmesinn

sağolun kızlar iyileştim çok şükürr oktayın burun akıntısı geçti ama salyası fena yeni bi diş gelicek ama kabarma faln yok hergün kontrol ediyorum bakalım hayırlısı artıkk...

hoşgeldin nehirrrr ne uzun tatilmiş yawww :)

beste abla merak etme benim oğluşta da tık yok bizimkiler tembel çıktılarr :) emekleme pozisyonu alıyo sonra ayaklarını itiyo karnın üstünde geri geri heryeri geziyo sıpam ama ileri gitmek yok şuan , sıralamaya çalışıyo ama düşüyo adım atarken oyuncaklarını çook seviyo dün bütün oyuncuklarını döktük önüne misafir gelmişti gıkı çıkmadı maşallahh yanında biri olunca oynuyo oyuncaklarla ama kimse olmadı basıyo çığlığı sıpamm ...
oktay da öpüyo güya ağzını bi metre açıyo avvvaa avvaa diye heryerimi salya yapıyo kafamı çeviriyo çenemi arayıo sonra daa :)
büyüdü valla kuzular ya az kaldı doğum günlerimizee :)
kan sayımı yaptırdınız mı kızlarr bu ayın 22 sinde sağlık ocağında kan sayımımız var bakalım inşallah iyi çıkar kanımız ...

hoşbuldum kızlar sağolun...

rüzgar çok sakin bir bebekti bende ondan bu kadar hareket beklemiyordum şaşırttı bizi...birşeye uzandımı hayır diyorum hemen duruyor yüzüme bakıyor :=)))

Gel,bitti,anne ve dede diyor birde istediği birşeye kavuşunca yada eline değişik bir şey verince ayyyyy diye çığlık atıyor çok tatlı oldular maşallah kuzucuklara...

elifcim maşallah emreye yakın zamanda yürümeye başlıcak demekki şimdi geç yürüyen çocuk duymadım zaten çok hareketliler...altını açmak bizdede bir işkence nasıl kaçıyor jet gibi yakala yakalayabilirsen bende bu aralar açık bırakıyorum altını biraz geziyor sonra bağlıyorum allahtan kötü bir deneyimimiz olmadı :=)))

canancım hele bir emeklemeye başlasın o oyuncakların yüzüne bakıcakmı acabaa :=))) rüzgarın bütün derdi evi gezmek şu an,ben nerdeyim o dibimde anında yanıma geliyor oyuncak falan görmüyor gözü :=)))
hele balkona hasta kaşla göz arası balkona kaçıyor çığlık atıyor nasıl seviniyor çıkınca artık başında bekliyorum oynatıyorum sürekli ayaktayım zayıflamışım vallahi...

bu ay kontrolümüz var doktorumuzun öyle bir talebi olmadı ama 9.ayı bitirdiği için ben kendim yaptırıp sonucunu götürücem eğer gerek yoksa demir damlasını keseriz bakalım...

Son düzenleme:
rota vırus degıl dedı nehırcım doktor.bugun bıraz daha ıyıyız.allahım sıfa versın kuzuma ınsallah.zaten tum gun uyudu bı oncekı gece uyumamıstı cunku.

bızımkıde sıralamaya baslamıstı hasta olmadan once.koltuga tutunup yuruyodu.baba gel dıyo bazen, dede dıyo.anne gıbı bı ses cıkarıyor ama tam degıl.bızden boyle.hoscakalınnnn

canan bugünlerin kıymetini bil emrenin oyuncakları evin en olmaz eşyaları, kendine zarar verecek herşey oldu. öyle 1 dk oynasa kıçının üstüne oturupta kendimi dinlenmiş hissedicem ya adam uykuda bile dört dönüyor yatağı bu saat oldu sabahın 5inden beri ayakta bir saniye ne uyudu ne oturdu emeklesin, yürüsün, lüzumsuz yerlere girsin. offf yorgunluktan biz helak olduk adam hala ayakta ve enerjik.:84:

nehircim bazen yürüsede rahatlasam diyorum sonrada hemen vazgeçiyorum o zaman kapılarıda açabilir tek başına. dün dolabının çekmecesini çekerken kulağının üstünü vurmuş sivri köşeye nasıl ağladı kafa morardı ama hala yapacağından geri kalmıyor maşallah. aklı fikri muzurlukta...buzdolabını bile tek elle açabiliyo herkül oğlum benim.

fahriye inş tez zamanda düzeli,r kuzucuk valla benim içime dertb oldu ya... merak etme canım bebişler bir öğrendiklerini bir daha unutmazlar taze beyinler nede olsa iiileşsin yine başlar sıralamaya derinde.

merhaba
fahriye çok geçmiş olsun.neden ishal olmuş bi fikrin var mı dikkat edelim bizde.canan size de geçmiş olsun canım.
nehir hoş geldin memlekete:))
benimki anca popo üstüne 360 derece dönüp duruyor..gündüz uykuları azalmaya başladı normal mi acaba.ö.önce ve sonra olmak üzre 2 defa olacak galiba
kızlar aklıma bu sitenin bizim bi bakıma günlüğümüz olduğu geldi.az önce 1.sayfadan itibaren bakyım..nostalji niyetine:))
siteye ilk yazalar nazela ve joys..ben 7 haftalıkken yazmaya başlamışım.kendi yazdıklarımı word e kaydetmek istiyorum.ama çok fazla göze alamıyorum birazda.vaktim yok
başka nasıl kaydetsem acaba??
öpüyorumm

slm kızlar; elifcim haklısın bazen bende ilk sayfaları okuyorum ne günler geçirmişiz ya...

hafta sonu emreye bi haller oldu kızlar resmen çıldırdı. emicem diye deli oluyor memeyi ağzına alıncada 2 fırt çekip vargücüyle ısırıyor sonrada kafasını hızla geriye atıp memeyi dişlerinin arasından ezdirerek çıkartıyor. bu yüzden sağ göğsümde 3 sol tarafta 1 tane kırmızı mercimek büyüklüğünde parça kopmuş canım acıyor ya.cmt gece rutin yarım saate bir uyanıp uyuduk dün gece ise emerken yine memeyi ısırdı ve kalktı oturdu oyun oynamak istiyor kucakta, ayakta, battaniyede salladık ıııhhhh uyumuyor deli olduk valla.böyle giderse hakikaten zombi olucam...

evde bi oyuncak köpeğim vardı tüylü onu almak istedi verdim oturdu önüne ben soruyorum havhavın gözleri nerde, burnu nerde, kulakları nerde, patileri nerde hepsini tek tek gösterdi hiç yanılmadan işin garibi daha önce bu oyunu hiç oynamamıştık, sonra kendi organlarını sordum maşallah onlarıda bildi tek seferde hemde. bunlarıda öğretmemiştik nasıl öğrendi anlamadım ama çok mutlu oldum.Nazar

bizimde uykular gitti günde 1-2 kez en fazla 30 dk.valla elifcim şimdi dinlen hareketler artınca 1 sn oturmak yok haberin olsun

günaydınn kızlarr
sağol pitoss geçti gitti çok şükür bide fahriyenin kuzusu iyileşsee :S
hadi ya bende emeklesin diye dört gözle beklerken öğretiyorum bide emeklemeyi oktaya en iyisi hiç dokunmıyımm :)
haftasonu eşimin kuzenlerindeydik c.tesi sahura gittik pazar gece döndük oktay çok mutluydu çoluk çocuk bi de ece demeyi öğrendi kuzenin kızının adı kıza bakıp eecee ecee diyo sıpamm :)
güzel ve yorucu bi haftasonu geçirdik
heryer de bişeyimizi unuttuk kızlar sizler de öyle misiniz ya nefret ediyorum bişileri unutmkatannn :S

valla canancım bizimde kuzende unutulan bi battaniyemiz var neyseki kışlık olduğundan şidilik ihtiyacımız yok ona onun dışında biyerde bişi unutmuyoruz çünkü çok fazla gezmiyoruz bide ben kullanmadığım malzemeyi hemen çantamıza geri koyuyorum böylece unutkanlığım azalmış oluyor tavsiye ederim.zaten battaniyemizide babamız unuttu.

kızlar doğum kontrol hapları sayesinde 2. reglimi oldum sancılı ve inanılmaz yoğun. korkuyorum tepeme çıkacak hastanede diye valla offff ne güzel mis gibiydim yaaaaaaa. sırf bu yüzden 2. çocuğu düşünebilirim ben.

emre dün möööö demeyi öğrenmiş inekli bi diş kaşıyıcısı vardı melodisinde önce möööö diyodu sanırım ondan öğrendi. diş kaşıyıcısını eline alınca önce möööö diyo. küçük sıpa iiice şımarık oldu görseniz bir saniye boş durmaca yok her an muzurluk peşinde nerde yaramazlık var anında buluyo dedektör gibi maşallah.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…