Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlarrr

nell hayırlı olsun 2.dişinizz inşallah hafif atlatırsınız ....
bölge bölge değişiyo demek ki bu aşı olayı kafamı çook kurcalamıştı ama artık rahatım sağolun kızlarr
meme olayımız çok fena bizim benim sütüm yok hiç oktay da emmek istiyo çekiyo çekiyo bişi yok ve nerdeyse meme ucum ayrılcak o kadar kötü bende bi iki damla dahi gelse iyidir diyorum ama işkence çekiyorum resmen ...
maşallah derin kuzusuna inşallah ilaç olmadan düzelir artık b12 si...
kızlar ya oktayın eline ne ekmek fln versem hep boğuzuna kaçıyo acaba boğazı mı dar sizinkiler de de öyle oluyo geçen kaşar verdim eline ince kestim ısırıp yesin diye onda bile boğulur gibi oluyo bi problem mi var acaba ?
nehir ben evde yemekleri salça yerine domatesle yapıyorum ve çok az salça ve tuz koyuyorum oktaya da yedirmek için ona özel yaptığım hiç bişeyi yemiyo sadece meyveli yogurdunu yiyo o yüzden bende böyle bi yöntem buldum bizim tabağımızdan yemek istiyo bende ona yaptığım yemeği yiyomuş gibi yaptım verdim ağzına yine yemedi sıpa ... ay aynen bana da söylüyolar sürekli yok artık yabancılıyo kucakta durmuyo ne olmuş bu çocuğa bende büyüdü de ondan diyorum bi de biraz fazla hareketli kucakta bile olsa yoruyo insanı ne yediriyosun buna niye bu kadar hareketli dedim bende doping veriyorum manyaklar ya istiyolar ki kucaklarında öylece kalsın kımıldamasın ... dağ evi güzel fikirmişşş o zaman da sıkılırısn sen duramazsınn :)

canancım linklerin açılmadığını farkedince oyuncakların isimlerini yazdım ordan bakabilirsin tatlım.

nehircim aynen emrede öle bir sn. bile kucakta durmuyo ha gezdirirsen başka, prizlerle oynayıp lambaları yakıp kapatırsa başka bide lambaya bakıyo ya yandımı yanmadımı diye bıdık.aynı dertten muzdaribim herşeyi yer artık o boşa yoruyosun kendinide bizide bıktımmmmmmmm..dün sarımsaklı cacık vermişler kuzuya bi alerji olursa sorarım size dedim kvye.. inş. bişi olmaz. sarımsak için erken daha.offf offff

nellcim ne güzel daha 5,5 ay evdesin demek ne şanslısın ya. maşallah nazar değmesin.bende emmeden uyuyamayan bi bıdık var üstelik doğduğu günden bugüne dek biz emerek uyuyoruz hal böyleyken gündüzleri sıkıntı yaşadık ama bi şekilde gündüz uyumaya alıştı gece devam emmeye. şimdi emip uyanıyor hadi oyun oyanayalım diyor ya yeniden uyutmak resemn işkence halini ald. bu arada hayırlı olsun yeni dişiniz.

dünde benimki ben emre dedikçe emre demeye başladı çok sıpa ya... emre nerde dinice gözlerini elleriyle kapatıyo yeni oyunumuz bu.

Sağolun kızlar, valla bembeyaz olmuş yeri, resmen gözüküyo içeriden ama patlatamadı daha, hala ondan sanırım sıkıntısı. Dün gece uyanmalarının birinde çığlık çığlığaydı, ilk önce meme de almadı, ama ben böyle bi ağlama görmedim, etinden et kopartıyorlar sanki, tüm apartmanı inletti. Hiçbir şekilde sakinlemeyince bir kez daha meme denedik bu sefer aldı ama yaklaşık 5 dk. falan hıçkırdı ağlamaktan memede. Ne olduğunu hiç anlamadım. :2: Acaba yüz üstü dönmüştü öyle uyuyordu kolu falan mı uyuştu ki... Sizinkiler de devamlı dönüyor mu kızlar uykuda? Zaten ondan dolayı da çok sık uyanmaya başladı, internette biraz baktım dün gece genelde 9-10 ay civarı bu hareketlenmelerden dolayı gece uyanmaları bayağı artıyormuş ki biz de hakikaten böyle oldu...

Bir de yüz üstü yatırmayın bebekleri diyorlar ya, eee benimki devamlı kendi dönüyor. Hala sakıncalı mı acaba? Allah esirgesin şu ani bebek ölümleri falan daha çok görülüyor yüz üstü yatan bebeklerde diyorlar, ondan korkuyorum ben de!

Elifcim sağol canım, ben ücretsiz izindeyim, Allah nasip eder de sonuna kadar kullanabilirsem şubat ortasında falan başlayacağım (ama bu arada bi ev değiştirme durumumuz var, her an her şey olabilir). Eğer öyle olursa da 15,5 aylık oluyo İpek, sanırım o dönemde de gündüzleri 1 kez uyuyorlarmış, artık bir şekilde uyuyacak hanımefendi ne yapayım dönmek zorundayım işe, kimse oturduğumuz yerden para vermiyo maalesef Zaten ocak ayında falan alışsın diye gündüzleri emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum, o saatlerde devam sütüyle takılsın, biberon almıyo ama o zaman da bardakla-sulukla deneyeceğiz artık...

Kızlar ne zormuş anne olmak yaaaaaa....

Bu arada 41 kez maşallah Emreye, zeki çocuk vesselam :82:

Sağolun kızlar, valla bembeyaz olmuş yeri, resmen gözüküyo içeriden ama patlatamadı daha, hala ondan sanırım sıkıntısı. Dün gece uyanmalarının birinde çığlık çığlığaydı, ilk önce meme de almadı, ama ben böyle bi ağlama görmedim, etinden et kopartıyorlar sanki, tüm apartmanı inletti. Hiçbir şekilde sakinlemeyince bir kez daha meme denedik bu sefer aldı ama yaklaşık 5 dk. falan hıçkırdı ağlamaktan memede. Ne olduğunu hiç anlamadım. :2: Acaba yüz üstü dönmüştü öyle uyuyordu kolu falan mı uyuştu ki... Sizinkiler de devamlı dönüyor mu kızlar uykuda? Zaten ondan dolayı da çok sık uyanmaya başladı, internette biraz baktım dün gece genelde 9-10 ay civarı bu hareketlenmelerden dolayı gece uyanmaları bayağı artıyormuş ki biz de hakikaten böyle oldu...

Bir de yüz üstü yatırmayın bebekleri diyorlar ya, eee benimki devamlı kendi dönüyor. Hala sakıncalı mı acaba? Allah esirgesin şu ani bebek ölümleri falan daha çok görülüyor yüz üstü yatan bebeklerde diyorlar, ondan korkuyorum ben de!

Elifcim sağol canım, ben ücretsiz izindeyim, Allah nasip eder de sonuna kadar kullanabilirsem şubat ortasında falan başlayacağım (ama bu arada bi ev değiştirme durumumuz var, her an her şey olabilir). Eğer öyle olursa da 15,5 aylık oluyo İpek, sanırım o dönemde de gündüzleri 1 kez uyuyorlarmış, artık bir şekilde uyuyacak hanımefendi ne yapayım dönmek zorundayım işe, kimse oturduğumuz yerden para vermiyo maalesef Zaten ocak ayında falan alışsın diye gündüzleri emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum, o saatlerde devam sütüyle takılsın, biberon almıyo ama o zaman da bardakla-sulukla deneyeceğiz artık...

Kızlar ne zormuş anne olmak yaaaaaa....

Bu arada 41 kez maşallah Emreye, zeki çocuk vesselam :82:

slm kızlar;

nellcim 15,5 aylık bebek tabiri caizse eşek kadar olmuştur uyur merak etme sen bizimkiler ne yapsın ben 2 aylıktı bıraktığımda daha ağzı süt kkokuyodu sıpatoşumun alıştı ama şimdi gündüzleri ben emmeyi reddediyor (özellikle cmt, pazar emsin diye diretiyorum ama alışmamışki anneyi gündüz emmeye oda ısırıp bırakıyo.) bu arada nell teyzesi saolasın ama hakikaten çok zeki maşallah kuzucum ne söylesek bikaç tekrarda kapıyo maşallah. gerçi şimdi onların beyinleri bomboş ve öğrenmeye açık ne kadar ilgilenilirse okadar öğreniyolar. üstelik şimdiki bütün çocuklar çooook uyanık ve zeki maşallah.

emrede uykuda bütün karyolayı dört dönüyo bazen burun üstü yatıyo bende o zaman çok korkuyorum eşim merak etme nefes alamazsa döner o diyo ama tedirginim açıkçası. dediğin gibi belki kolu uyuşmuştur belkide kötü rüya falan görmüştür kuzucuk ya...

kızlar dün akşam eşimin abisi geldi bize 1-2 saat oynadılar emreyle, ardından da avmye gittik biz alışsın diye hani amca hani amca falan diyoruz bide baktık ki benim sıpa başladı amca,amca demeye inanamadık valla.ardından da kimi sorsak orda diyor, bide yüzünü sorduğumuz kişiye dönüyor. bugünde amcası ankaraya döndü giderken arkasından ağladı amca gel diye minnoşum benim.
bugünde karyolasına oturtum önünede oyuncaklarını yığdım oynasın diye bende yanına oyun sandığının üstüne oturdum guk diyorum kafasını saklıyor cee diyorum karyolanın kenarından tutunup ayağa kalkıp gülüyor bana. allahım ne kadar zor ama bir okadarda güzel bişeymiş annelik yarabbim sen olmayanlarada ver birer evlat hayırlısıyla.

ha bu arada benim makus talihim bizi avmde de rahat bırakmadı mağazanın birinde yangın çıktı apar topar eve geri döndük bizde. ayda yılda bir dışarı çıkıyoruz onda da başımıza gelmeyen kalmıyo ya.
neyse kızlar emre uyuyo bende gidip yatayım bizim gece mesaisi başlar birazdan. öptüm sizleri tatlı rüyalarrr.

gunaydın kızlar...
bestecım burdayım.geldım.bılgecım sagol kızım daha ıyı artık.kızım rahatsız dıye uzun sure gıremedım beısle ugrasırken 2 gundur yemege basladık artık bıraz bıraz.huy degıstırdık kasıkla yemıyoruz elımle verıyorum artık.katıları dıgerlerınıde bıberonla vermeye calısıyorum.

ben ne kadar hala gormesemde bardaga surtunce ses cıkartıyor dısı cıkmıs sanırım kızımın annem var dıyor.parmagımı deyıınce keskın bısey gelıyor.herhalde dıstır.sonunda cıkardık galıba.bızden baska kalmadı dıs cıkartacak zaten sanırım.

ıse baslamama da az kaldı 10 gun sonra baslıyorum.hadı hayırlısı bakalım.hepınız ıyısınızdır umarım.kızlar...bu arada kızım anne dıyor resmen.bazen anne gel dıyor duyuyorum agzından.anne kelımesını duyunca daha da mutlu oluyormus ınsan...zor bı yaz gecırdık ama patlattık dıslerı sonunda..

günaydın kızlarrrr
bugün güzel bi uyku çekmenin huzuru içindeyimm çok şükürrr :)
bi önceki gün oktay bey bizi uyutmadığı için mahvolduk dün de 11 de yattı ben çıkarken hala uyuyodu sıpam :)
pazar p.tesi misafir ağırladık iftar verdik tabi ben mahvoldum temizlik, yemek ,servis derken tabiri caizse anam ağladı :S
neyse ki herkesi aradan çıkardım çağırıcağım kimse kalmadı çok şükür ....
oktaya gelince pazar günü 18 kişi vardı evde çok mutluydu herkesle güldü oynadı gece 11 de yattı 12 de kalktı ve sabah 4 de kadar ayaktaydık :S nedenini anlamadık bi türlü emmiyo mama yemiyo su içmiyo yatırdığım zaman çığlık çığlığa ağlıyo en sonun annem aldı salona götürdü baktım sesi yok bi baktım oyuncakları dökmüş annem önüne onlarla oynuyo gece gece ya dedim oyuncak krizi tutmuş demek ki :) nazar fln değdi heralde neyse ki bu gece iyiydi... poposunun arasının pişikliği geçmedi bi türlü tahriş oluyo sürekli bende eczacıyla kanka oldum zatn ona sordum oda bana bi karışım yaptı e vitamini fln koydu anlattı bana bu kremi kullan geçicek görüceksin dedi inşallah dedim bezini de değiştirdim premium aldım bakalım geçer inşallahh cildi çok hassas ondan sanırım...
yeni öğrendiği şeyler gel gel yapıyo sürekli el sallama stili bile öyle :) fışfış kayıkçıyı duyduğu anda kafayı sallayıp alkışlıyo öksürme tarzında bi ses çıkarıyo sevindiği zaman bide bacaklarının üstünde oturuyo çok komik oluyo :) konuşmaya bi çabası yok kendi tarzında konuşuyor hala anne demiyo emeklemiyo da sanırım direkt yürücek ama sıralamayı iyi yapıyo artık önce de 2 adım da düşüyodu şimdi 4-5 adımdan sonra kendini yere atıyo yemek olayımız biraz daha iyi kasesini bitiriyo artık...
bizden hbaerler böyle kızlarr ...

Son düzenleme:
selam kızlar..
umarım keyifler iyidir...ipek ve derin hanımın dişleri hayırlı olsun. diş buğdayı yapınki dişleri kolay çıksın derler...
bizimde 4. dişin yeri açılmış yakında o da patlayacak.

oğluşum soğuk aldırmış. sabah 6.30 da uyandı. zorla 8.00 de geri uyuttum. hapşurup durdu. burnu da akıyor. öğleye kadar da acayip huzursuzdu. bugün napcak bakalım.

canancım bizim oğlan da aynı oktay gibi... anne demek gibi bir derdi yok.daha doğrusu bişey demiyor. kendince ağzında mırıldanıp duruyor. ama dün aynaya bakıp arda der gibi oldu. babasıda bende öyle anladık.emeklemek gibi bir deridi yok. sıralamıyorda. bişey öğretemiyorum.anca mızlanayım. bi de iki şeyi birbirine vurmayı çok seviyor. biraz sakin otursa ha şimdi mızlanacak diye bekliyorum..
artık gece uykumuz da yok. önceden iyiydi. iyice zor bebek oluyor. napıcam bilmiyorum.

sonra tekrar yazarım..
sağlıkla kalın

slm kızlar fahriyecim hoşgeldin kocaman bi geçmiş olsun canım. derin kuzusunun iii olmasına çok sevindim inan.
canan sanada geçmiş olsun canım keşke bu sene davetli almasaydın seneye daha kolay olurdu sanki ben bu sene almadım kimseyi seneye allah kerim bakalım.
bestecim emrede soğuk almış öksürüyo, hapşuruyo, hırlıyo ama burnu akmıyo malesef. keşke aksa hiç olmazsa ciğerlerine inmeden yırtardık ama geniz akıntısı var ya antibiyotik kullanıyoruz. dün gece emzirip yatırdım 10 dk sonra öksürük nöbetiyle kalktı dakikalarca öksürdü morardı resmen. hemen drunu aradım acile götür süt ciğere kaçmış olabilir dedi. ben sırtını dinledim iiidi ama o panikle götürdük acile neyseki bişeyi yokmuş (çocuk dru öle dedi. söz konusu emre ise dr olduğumu unutuyorum hiç bişi bilmeyen birine dönüşüyorum ya.)

çok şükür emre baya geveze bi çocuk ne dersek 3-4 tekrardan sonra kapıyo maşallah. ben bugün emre emre emre diyorum oda 2 kez tekrarlıyo. bide babanne diyemiyo paşa başlarda anneanne dedi baktı o anneanne değil , benim kv ne olsa amaann der emrede ammaan diye sesleniyosıpatoşum çok uyanık maşallah. bide ben eline ne alsa alma diyodum bugün eline mumu almış sehpadan bana bakıp alma alma diyor.:84:

bu saatte tezimle uğraşıyorum şöle 2-3 saat deliksiz bi uykuya neler feda etmezdim ama nerde benim sıpa saat 12 dedimi kalkar emme seansalrına sonrası malum 30-45 dk arası değişiyo. bu aralar aynı oktay gibi gece yarısı oyun oynayası var allah sonumuzu hayır ede.....ben kaçar kızlar iii geceler....

günaydın kızlarrr
beste abla bizim oğlanlar aynı desene tembel çıktılar... bakıcıyla aran nassı düzeldi mi ?
maşallah sübhanallah emre ya en hızlımız o geçmiş olsun emre ve arda ya ...
ya bende öyle düşdüm elif abla ama annem dedi sen herkese gidiyosun çağırmak lazım ben yardım ederim dedi o yemekleri yaptı bende evin işleriyle uğraştım bide regldim zatn oruçta tutmayınca daha rahat oldu aradan çıkardık işte ...
oktayın uykusu iyi çok şükür ya arada bi oyun krizi tutuyo gece gece hafta da bi kere fln ama onun haricinde öyle yarım saatte bi kalkmıyo 3-4 saatte bi kalkıp mamasını veriyorum eline bitirp atıyo biberonu sıpa emerken de kucağıma alıyorum banyo yaptırırsam yatmadan nerdeyse hiç uyanmıyo .. dün eve gittim uyuyodu yattım yanına bende 1 saat uyuymuşuz o kadar iyi geldi ki yanına yatınca bide sarılıyo sıpam büyük insanlar gibi :)
dün iftara davetliydik ordan çıkınca kan sayımını yaptırım dedim oktayı gittik hastaneye çok ağlamadı maşallah bi vızladı o kadar ama sıkı sıkı tutmam gerekti hareketli olduğu için ona sıkılıp bağrıyo sinirleniyo pis çocuk sıkıntıya gelemiyo ...
kan sonuçlarımız da netten baktığıma göre demir eksikliğine bağlı anemi annem bugün gidicek dr.una öğrenicek bakalım gece girdim yazıcaktım sana elif abla kan değerlerini de yazamadım aklıma kalan gran 15,5 düşüktü yani rdw de 17 yüksekti bi değer daha düşüktü ama hatırlamıyorum ilaç tedavisine başlar sanırım zaten eşimde de bende de kansızlık var bakalım gitsinler de dr.arar beni dr.

Son düzenleme:
canancım verdiğin değerler çok bişi ifade etmiyo malesef, hgb, hct, mcv değerleri falan nasıl oğlanın? bu arada demir eksikliği için demir damlası vermiyormuydun sen? birde pekmez 1 tatlı kaşığı sabahları mutlaka ver oktay kuzusuna ama süt içeren gıdalar veya mama ile verme canım direk ver demir damlasını.

dün gece emreninde oyun krizi tuttu saat 3te kalktık sabaha kadar bayılacam uykusuzluktan.işyerindede bilg. çökmüş verileri kurtaramamışlar hasta dosyaları falan gitmiş çıkmazdayım resmen ya.....

ya kızlar benimde bakıcı bulmam lazım artık ama hiç içimden gelmiyo niyeyse napıcam bilmiyorum annem 1 sene daha baksa keşke....

düşük ve yüksek olanlar bunlardı abla öbürleri normaldi neyse akşam yazarım sana ...
veriyorum her sabah demir damlası ve kan ilacını...
pekmezi de bisküviyle beraber veya yogurtuna katıp veriyodum...
oo allah yardımcın olsun elif abla uykusuz bi şekilde çalışmak çoook zorr :S
evet 1 sene daha baksaydı annen iyi olurdu sonra kreşe verirdin biz öyle anlaştıık annemle de 2 yaşında alıyolar heralde kreşe dimi hiç araştırmadım ...

sagol elıfcım.ıyıyız allahıma cook sukur.buunlerı de gordum yaaa.bızde annemle tarhana yapıyoruz ben yardım edıyorum gıderken goturelım dıye yapalım dedım.kuzucuk yesın bakalım corbayla aramız hala yokkk.

ben dısı gormedım demıstım ya gorduk ckımıs kızımın dısııııııı
sizlere kolay gelsın kızlarrrrr

selam herkese,
urascığa sütaş baby mix verdim dün.vermez olaydım.1 saat sonra kusmaya başladı.sonra bi daha ve bi daha.Allahtan eşim evdeydi.çünkü baya çoktu.korktum.aslında yoğurtler 4 lü satılıyorya sonuncusu idi verdiğim.genelde yarısını yer dün tamamına yakınını yiyesi tuttu.atarken kabını baktım elmalı yazıyordu.acaba hepsi mi elmalıydı bilemiyorum şimdi.bi kaşık aldım tadı bi tuhaftı.tarihi geçmemiş.eğer 4 lüden biri bozuk ise onu bilmem.bi daha almayı düşünmüyorum zaten..ama hata bende yedirmeden önce bakmalıydım.acemi annelik bu olsa gerek..yavrum sapsarı oldu.nane limon yaptık bişeyde yedirmedik bi süre.bugün daha iyi gibi.
canım sıkkın sizinle paylaşayım istedim.sağlıklar dilerim bütün forum bebişlerine..

geçmiş olsun elifcim urasa. biz kvden dolayı yaklaşık 1 aydır emreye babymix veriyoruz ama sade olanından üstünde son kullanma tarihleri yazıyor bende 4lü alıyorum ama bugüne dek bi sorunla karşılaşmadım şükür. tatları normal yoğurtlardan değişik o nedenle bozuk sanmış olabilirsin canım.

birde kusması iii olmuş bilinenin aksine yoğurt insanı zehirlemez eğer kişi yediği herhangi bişiden dolayı zehirlenecek ise zehirlenme belirtilerini öne çeker (bulantı, kusma vb.) böylece olası muhtemel kötü sonuçlara neden olabilecek bi zehirlenmenin erken dönemde hafif hasarlarla atlatılmasına yarımcı olur. kuvvetle muhteemel urasa yediği yoğurt değil başka bişi dokunmuş tatlım veya sıcak falan geçmişte olabilir yoğurtta urası kusturarak daha çabuk iileşmesine yardımcı olmuştur.
uras her hastalandığında kendini suçlarsan eğer bir süre sonra psikolojin altüst olur canım (aynı hataya bende düşüyorum sürekli ama sonra oturup düşünüyorum sadece emre hastalanmıyor herkesin bebeği hasta olabilir diye). bizler her durumda elimizden gelenin en iiisini yapmaya çalışan anneleriz (onlar için gece gündüz uykusuz, hasta, yorgun bi şekilde hem evde hem işte çalışıyoruz daha ne yapalım). o nedenle kendini boşa üzme lütfen.

fahriye gözünüz aydın valla ne zor dişmiş ya altından olabilirmi bi baksana tatlım.neyseki çıktıda kurtuldunuz. bu arada afiyet olsun tarhana için.

pekmezi yoğurda katıp verirsen demir ve kalsiyum birbirini bağlar tatlım yani bi işe yaramaz o nedenle demir damlasını pekmeze damlatıp ver sabahları aç karnına. ben öle yapıyorum böylece tadını anlamıyor damlanın emre.
uykusuz çalışmak gerçekten çok zor dün gecede hiç uyumadık valla gözlerim kıpkırmızı olmuş zombi gibiyim. allahım nolur oğluma birazcık uyku ver yarabbim. ya bide biz banyo yapınca dahada uyanık ve yaramaz oluyoruz neden acaba?

günaydın kızlarrr
oo geçmiş olsun urascığa yavrum ya tahmin edebiliyorum nassı korktuğunu dün oktay da kocaman şişe kapağını ağzına almış öğrüyo parmağı sokuyorum ileri gidiyo kapak en sonun ters çevirdim oktayı vurdum sırtına çıktı kıpkırmızı oldu ödüm patladı boğazına kaçtığından diil sadece midesini bulandırdı bende alayım derken iyice arkaya doğru gitti midesini bulandırdı yaramaz bunlar yaa hemde çoook ...
oktayın kanı biraz düşük demiş dr.ferrum sanol vermiş sabah akşam 10 ar damla verin demiş pekmez ciğer fln yedirin demiş aslında yediriyorum daha geçen de ciğer yapmış babanesi getirdi oktaya ben sevmediğim için o getirdi yedirdik ama yeterli olmuıyo demek ki ..
elif abla değerleri yazayım sana bi de sen değerlendirirsin

WBC= 7.5 10 3/MM 3 3,5:10.0
LYMF=H 5.8 10 3/MM 3 0.5 : 5.0
GRAN = 1.2 10 3/MM 3 1.2 : 8.0
MID= 0.5 10 3/MM 3 0.1 : 8.0
LYMF=H 77.6 % 15.0 : 50.0
GRAN=L 15.8 % 35.0 : 80.0
MID= 6.6 % 2.0 : 15.0

HCT= L 29.3 % 35.0 : 55.0
MCV= 74.5 UM 3 60.0: 95.0
RBC= 3.93 10 6/MM 3 3.50 : 5.50
HGB = L 10.6 G/D1 11.5 : 16.5
MCH = 36.4 PG 25.0 : 35.0
RDW%= H 17.7 G/D1 31.0 : 38.0

MPV = 6.7 UM 3 6.0 : 11.0
PLT = 331 10 3 /MM 3 100 : 400

canancım sizede geçmiş olsun tatlım ya bunlar 22 yüzyıl çocukları maşallah çok yaramaz ve akıllılar.bu arada değerleriniz okadar kötü değil tatlım sadece birazcık düşük gelmiş demir damlasını 1 çay kaşığı pekmeze damlatarak ver aç karnına birde kahvaltıda c vitamini içeren bişiler yedir oktaya örneğin domates, meyve vb. gibi. böylece demirin vücutta kullanımını artırmış olursun canım. ciğerde demir içeriyor ama pişirmek sorun ben asla yemem evimede almam böylece emrede yiyemiyor valla. bayramda anneannesine gidecek orda yapar annemde yer işte.

bundan sonra öyle yapalım damlamızı pekmezle verelim ..
aynen ciğer kokusuna bende dayanamıyorum o yüzden kv ne zaman yapsa oktayın yiyeceği kadar getirir mutlaka..
dün gece oktay yine uyumadı 2 gibiydi artık ayağımda sallayarak uyuttum sanırım misafir geldiğinde uyumuyo oktay dün ablamlar vardı bizde ister istemez nazar mı değiyo ne oluyo anlamıyorum misafir olduğu gün asla uyumuyo gece yıkadık yine de uyumadı sıpa 1 saat babası ilgilendi uyudum yordum uykusu geldi artık dedi ayağıma koydum hemen uyudu sabahta ben evden çıkarken uyanmamıştı sıpamm ...

canan dün gece bizde uyumadık hiç, ben uyutuyorum yatağında koyuyorum o 5 dk sonra ağlayarak kalkıyo çocuk uyumak istiyo ama uyuyamıyo bi türlü ya, sbaha kadar memede, kolda, ayakta vb. her yöntemi denedik bi türlü uykuya dalamadı sıpatoşum ya tabi bizede uyku haram oldu. (dün kvyi hastaneye götürmüştüm herkes mıncıkladı, sevdi benimkini sanırım nazar değdi veya ben geç saatte enerji içeceği içmiştim o dokundu emreye?)

dün emreyide kbb uzmanına götürdüm adam gerçekten çok ilgilendi benimkiyle, geniz eti doğuştan büyükmüş (zaten emreyi görünce dediki bunun geniz eti var.) sürekli bronşiolit geçirme sebebide geniz etinden kaynaklı geniz akıntısındanmış. ilaç verdi eğer geçmezse 1,5 yaşında alırız eti rahatlar dedi. bilimum çocuk drları gördü emreyi hiç biri geniz eti var dememişti oysaki. hatta banada gösterdi bariz şişmiş geniz eti kocaman olmuş ya....kıyamam kuzucuğuma ben.

canancım sizede geçmiş olsun neyseki senin eşin anlayışlı biride senin uyuma gibi bi şansın oluyo, benimki çocuğu beşiğinden alıp bana veriyo ya gıcık şey...

gunaydın kızlar bu gece uyumama olayı bızde de var.bı de gece 2 de kaka yapıyouz tabı bende alıyorum uyanıyor.zaten meme sureklı agzında uyuyor bende uyuyamıyorum bu sayede..dun gece azıcık uyudum sabah annem baktıda bıraz daha uyudum alahtan sımdıde uyudu kuzucuk.oncelerı yalancı memeyı emıyordu..sımdı onuda lamıyor agzına benımkını emıyor saatlerceeee.sımdı calısmıyorumda ıse baslayınca ne olacak bılemıyorum sızlere allah kolaylıklar versın annısler.bız bugun kayınvalıdeye gıdıyoruz gorumcemler agbısı falan gelecek esımın orda olalım dedı esım bende annem de cok durdum dıye bısey dıyemedım.sımdıden BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN 1 gunu gelıcez anneme.3 gunu sabahta nasıpse bursaya evımıze donuyoruz malum ptesı ıs bası yapıcammmm.
veee evımıze bakıcı gelecek allahım sen bıze hayırlısını ver ınsallahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

emrecıgede gecmıs olsun elıfcımmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…