Şubatta hamile kalanlar buraya..

slm anneler...
herkes 6 dısten bahsedıyor bızım daha 2 tanecık dısımız varrrr.daha cok zamanımız ısımız var dıs konusunda.bende d vıt almaya gıttım saglık ocagına.bedava verıyolardı ya ben gıttım dun artık bakanlık gondermıyor dedı.parayla aldım.

orda bım tane kadın gordum cocugu 14 aylık flan 8 aylıkta hamıle.ama hıc kılo almamıs.allahım ne zor dedım daha dıgerıde cok kucuk yaaa.allah yardım etsın kadıncagıza.bende eve geldım bakıcım yemek yapıvermıs bend tatlı ve yogurt mayaladım.sımdı unutma benı yı ızlıyorum evdeyken ızledım sımdıde alıskanlık kaldı.
sevınc gırmıyo zaten nehırde yok azalıyoruz yanıııı.

1 yas ıcınde kendı evımızde kutlarız.3 kısı pastamızı alırız belkı bı kac arkadas cagırırım sadece kendı kendımıze olmak ıstıyorum bennnn.

benım kızda ılk adım arabasına tutunup yuruyor artık.dun tutmadık yurudu bugun de alıstırmalara devam edıyoruz.zaman herseyı gosterıyor ınsanaaaaaa.ne guzelllllll.

selam kızlar...
haklısın fahriyecim azalıyoruz artık. ama burası iyi oluyor. fikir alıp kendimi eleştirebiliyorum. fahriyecim dişler geç geliyor diye üzülme canım. ben ha şimdi ısırdı ha şimdi ısıracak diye kendimi kasmaya başladım. bi de bizim sıpa iyice hırslanıyor.geçenlerde kanatacak kadar çok ısırdı.

elifcim, doğum gününde evde bişeyler hazırlayıp eş dost çağırmayı düşünüyorum canım.pasta börek, çörek falan.ilk doğum günü için hevesliyim sadece.çağıracağım kişi sayısı az olsaydı dışarda bi kahvaltı falan ayarlardım ama.

ben önceden 2. çocuğu düşünürdüm ama sanırsam istemiycem. 1 çocukta eşimle aram çok açıldı. toplayabilirmiyiz bilemiyorum. ayrıca kendimde o gücü bulabileceğimi sanmıyorum. hem 1. çocuk çok küçükken 2. çocuğu yapanlara çok üzülüyorum. kazara oluveriyo genelde.

oğluşuma geçenlerde balık yedirmiştim sevmemişti. bugünde somon aldım bakalım. yiyebilecek mi. mercimek çorbasına katsam olur mu sizce. boş yemiyor çünkü.

bizden böyle... sağlıkla kalın kızlar...

slm güzel anneler bugün hiç bitmeyecek sandım kabus gibiydi gün geçtikçe dahada yaramaz oluyor kucaktan saniye inmiyor sağ kolumu hissetmiyorum artık elbet bunlarda geçecek bizde 8 diş var ve çok fena ısırıyor her tarafımız ısırık içinde bence severken hızını alamıyor çok şükür iştahımızda yerinde bizde en büyük dert uyutmak bazen uyutmam 1 saati buluyor ve yarım saat sonra uyanıyor göz problemimiz hala devam ediyor ne güzel geçtiti gene başladı gene sabahları çapakla uyanıyor neyse kızlar yatmışken bende yatayım çok yoruldum bugün hepinizi ve kuzucukları öptüm

slm şekerler; çok yoğunum iş yerinde ayrılacağımı duyan hastalar akın ediyor, tel hiç susmuyor (inş. muayenehanemede gelirlerde batmam ) angel uyumama sorunumuz bizimde var nolucak nasıl geçecek bilmiyorum sanırım benim oğlan uzaylı.

doğum gününü bende evde kutlasam diyorum ama grup kalabalık dışarıda kutlasak akşam emre nolucak offf aslında kimsecikler gelmese 3 kişi kutlasak ne güzel olur ya. bestecim bende önceleri 2. yi hemen düşünüyodum ama şimdi hiiiççç düşünesim gelmiyo nedense. kısmet bakalım rabbim yazmışsa olur ne diyeyeim.

ben balığı sebze püresine katıyorum önceki akşamda istavrit kızarttık söylemesi ayıp belki 5-6 tane yemiştir emre heralde. seviyo balığı şükür. ben pek sevmem halbuki....

fahriyecim yürümesi işleri dahada zorlaştrıyo habire düşüyo emre sonra susturabilene aşkolsun valla...etraftaki herşeyi kaldırdık mecburen en son tv ünitesi kaldı oda bu gidişle kalkacak gibi duruyo....

iyi geceler kızlarr ,
kreşi yaza erteledik annem yaza kadar bakıcak :) umarım inşallahhh hakkımızdan hayırlısı olsun sağolun kızlarr ...
benim iki arkadaşım da öyle kazayla hamile kaldılar biri ikinciyi doğurdu çoook zor diyo biri de kasım da doğum yapıcak Allah yardımcıları olsunn ...
bende 2 aydır doğum kontrol hapına başlamıştım bugün daha ilacım bitmeden leke geldi ne oldu anlamadım devamı gelmedi ilk kez böyle bişi yaşıyorum netten baktım normal diyo ama bilmiyorum şaşırdım kaldım ...
oğluşa gelince her geçen gün başka şeyler öğreniyo koltuktan düşmüyo artık kendi kendine iniyor canannn diyince annee diyo :) iştahımız çok şükür yerinde biraz toparladı kendini balık et tavuk çok seviyo oğlum bunları hiç ağzını kapattığını görmedim bunlardan çok şükürr balık diyince balık en güzel eminönü nde yeniyor bu günler de tam keyfi çıkar ama oğluşu çarpar bu hava sanırım...
havalar iyice soğudu bugün oktayın kışlıklarını çıkarayım dedim tabi ki hepsi küçücükkk :) hediye gelenler vardı onları çıkardım hep makineye attım şimdi onu bekliyorum bitsin de asıp yatıcam oktayın küçüklerini ablama veriyorum hep teyze oluyorum yeniden :) bu küçük ablam :) her dönem birimiz hamileyiz nüfus patlaması yapıcaz valla :) Rabbim isteyenlere de versin ...
bende o kiltlerden düşünüyordum o zaman almayım hiç öyle ağlıcaksa :) ben mutfaktayken oktay da çekmeceleri boşaltmakla uğraşıyo ne yapim diyorum bende ağlamasın da dağıtsın yatırınca başlıyorum işlere artık gündüzleri yarım saat 1 saat uyuyo akşam da 9-10 gibi uyuyo çok şükür çok uyanıyo ama ben her seferinde geri uyutmayı başarabiliyorum çook şükür yanıma yatırarak :)
bu makinenin biticeği yok yatayim ben eşim çıkarır artık dayanamıyorum çünkü ...
hadi size iyi geceler bebişlerinizle özellikle emreyee :)

selam kızlar...
kimsecikler yok haftasonundan beri...
biz ailecek hastayız... önce babamız üşüttü. sonra oğlumun ağzında pamukçuk çıktı. ondan çok huzursuzdu. bi de üstüne üstlük o da üşüttü. haftasonu burun akıntısı ve hapşurmayla geçirdik. şimdi de ben hastayım...

canancım maşallah oktaya. koltuktan kendi başına inmesi çok iyi canım. ben de öğretmeye çaışıyorum ama pek başardığım söylenemez.kafa üstü inmek istiyor. elindekini aşağı atıyor sonra da kendi inmek istiyor.
bu arada hayırlı olsun canım teyze olmana. ablanın ilk çocuğu mu? ben gçen haftadan beri çıkardım. hatta petekleri yakmaya başladık biz.ankara soğudu iyice. hatta salonda duruyorduk. küçük odaya geçiş yaptık. yerleri tamamen kapattım.ne bulursam serdim. yerler çok soğuk. emeklemek istiyor sürekli yürümek istiyor.
bizden böyle... sağlıkla kalın.

tıcker a baktımda son 1 ayyy kalmıs yasımıza.vayyy be....

benım kızımda hasta babamız hastaydı ondan gectı.burnu akıyor ve hapsırıyor.ben degılım bende yakında olabılırımmm.okuldan geldım kızıma ayakkabı almaya gıttım.cok sırın seyler var yaaa.kaka yapmıs uyumadı yarım saat uyuduk kalktık sımdıde mızıklayıp duruyor.kactım ben hastalara bı bakayımmmm

Slm kızlaarr...

Hasta bebişlere geçmiş olsun, hemen sağlıklarına kavuşsunlar inşallah.
Bizi tatil dönüşü bir telaş aldı ki, daha yeni nefes alabiliyorum o nedenle pek yazamadım buraya. Evimizi sattık nihayet, 2,5 haftalık yeni ev arayışının ardından bir tane bulduk, sözleşmeyi falan yaptık, ben ücretsiz izinde olduğum için annem çekecek krediyi, bugün müracaat edecekti, herhalde etmiştir. Ama taşınmamız en erken 2 ayı bulur. Hem içinde oturanlar çıkacak, hem tadilat yapılacak...vs. Tam kara kışa kaldık o kötü oldu. Neyse benim iznim bitmeden taşınalım da...

Bu arada İpek geçen ayki kontrolünde 140 gr. kilo kaybetmiş gözüktü, idrar tahlili de temiz çıktı, o kadar da yedirmiştim oysaki otelde falan, kar etmemiş. Üstüne üstlük b12si gene düşmüş. Bu çocuğun yedikleriyle alakalı bi durum değil kesin karar verdim bu b12 meselesine, yoksa geçen ay benden çok et yedi sıpa. Neyse şimdi 6 ay boyunca ayda bir kez b12 iğnesi olucaz, 6 ay sonunda ağızdan devam edebiliriz dedi dr. amca. Muhtemelen 2-3 yaşında geçer, ömür boyu sürmez dedi (inşallahhhhh). Öyle işte, bu çocuğa nasıl kilo aldırabilirim kızlar ya, fikri olan???

Diğer yandan çok hareketlendi, uyanınca artık yataktan kendi tutunup ayağa kalkabiliyo, çok tehlikeli oldu. Bir de bu yüzden şu saatten sonra gidip bebek telsizi aldım koca danaya Uyku tulumu olarak da şu ayaklı olmayan çuval gibi modeller var ya ondan aldım. Onunla çok kalkamıyo. Yazlık tulumu öyleydi ama çok küçüldü, Ankara da çok soğudu zaten yetersiz geliyo, dün C&A'dan aldım kışlığı. Yıkadık, kurumasını bekliyoruz.
Bir de benimki yıkanırken ayağa kalkıp üstümüze tırmanmaya çalışıyo, bebek küveti artık durdurmuyo İpek hn.ı. Siz ne şekilde yıkıyorsunuz kızlar? Duşakabinim büyük olsa kendimle beraber yıkayacağım onu da ama bu evdekine kendim anca sığabiliyorum
Neyse bizden haberler bu şekilde kızlar....
Öpüyorum sizleri ve bebişleri...

slm kızlarrr ...
ayy herkes hasta oktay da hasta burnu akıyo ve hapşuruyo peditus içiriyorum halbuki hastalanmasın diye ıhlamur içiyordum böğürtlen içiriyordum ama yine de kaptı bir yerden :S bizde hasta diiliz istanbul da soğudu ama petekleri açacak kadar diil...
koltuktan inmeyi kendi kendine öğrendi altını fln değiştirirken yatırıyoruz ya o zaman ayaklarını atıyo yere doğru sırt üstü sürüne sürüne iniyo alkışlıyoruz o da kendini alkışlıyor dünde tay tay durduruyodum annenesi gel oğlum dedi 2 adım attı ben çıplık çığlığa seviniyorum oda bağrıyo benimle sıpammm :)
2 gecedir uyutmuyo bizi ya ne yapıcamızı şaşırmış durumdayız gece 2 de kalkıyo ve uyumuyo ben uykusuz uykusuz geliyorum işte bi yeri fln ağrıdığından diil oyun oynamak istiyo :S
hayırlı olsun nell yeni evinizz güle güle oturun inşallahh ...
kilo almayı takma ya oktay da 2 ay hep 9 kilo da kaldı şimdi 10,200 gr olmuş ne kadar yedirirsen yedir bünye meselesi...
ay yıkama olayını gel bize sor biz bebek kuvetini bırakalı baya oldu eskilerden kalma yöntemle leğen de yıkıyoduk annemle şimdi de banyo oturağı almış annem oktaya onunla yıkayayım dedim kafasına su dökene kadar gayet güzel eli pipide ben şarkı söylüyorum duşu tutuyorum vücuduna ohh mis gibi kafasına tuttum mu hemen indi oturaktan döndü bana sarılmaya çalışıyo fln bütün üstüm başım ıslandı tabi artık iyice zorlandı yıkamak hava da soğudu ztn artık daha nadir yıkarız...
evet doğum günümüz yaklaştı biz adana da olucaz Allah kısmet ederse kurban bayramına ordayız 1 hafta doğum günümüz de orda gecicek :)

Sağol Canancığım, inşallah hayırlı olur :)
Bugün bizimkinin de banyo günü, bakalım başımıza neler gelecek
Anneannemizi bekliyoruz bakalım...

selam kızlar...
Bilgecim hayırlı olsun eviniz canım.İnşallah ağız tadıyla oturmak nasip eder allah. taşınmak zor iş vallahi. bi de çocuk varken daha zor.

oktaya ve derine çok geçmiş olsun...ben de peditus veriyorum sabah akşam. azaldı ama tam geçmedi. uzun sürüyor bizimkininki.
ben hala küvetinde banyo yaptırıyorum. bizimde banyo sayımız haftada 2 ye düştü. banyoyu iyice ısıtıyorum sonra yaptırıyorum. ayağa kalkmaya çalışıyor sıpa.zorla oturtuyorum.ama kafasına su dökünce çok sorun oluyor. dün benim oğluşda 10 adıma yakın attı. yakındır yürümemiz.ama çok zor olacak..

sağlıkla kalın...

slm güzel anneler hasta olan bebişler inşallah biran önce iyileşir bizde dün akşam acildeydik ateşimiz 39 çıktı soğuk algınlığı burnu tıkalı hapşuruyor hiçbirşey yemek istemiyor hiç keyfi yok kuzumun inşallah biran önce iyileşirler şurupta içiremiyorum denemediğimiz yöntem kalmadı bizde durumlar böyle sağlıkla kalın....

slm teyzeler;

geçmiş olsun hasta kuzucuklara; bilgecim sizinde eviniz hayırlı olsun tatlım...
ben perşembe günü işten ayrılıyorum muayenehanemde de pzt başlayacam nasipse inş. bugünde ilk kez üniversitede hoca olarak derse girdim şimdilik pek sorun yok sadece yolum iice uzaklaştı gebze yerine karşıya gidiyorum.... büyüyünce otobüs şöförü olucam bu gidişle....

emre artık bariz yürüyor, koltuktan yataktan vs. çokdan beridir inebiliyor hatta çıkabiliyor eğer çok yüğksek değilse. hatta bizim evimiz dubleks son bikaç gündür merdivenleri tek başına tırmanabiliyor görseniz çok tatlı minik bıdığım benim. bıraksak inecekde ama biz korkuyoruz yuvarlanır diye....banyoyu hala küvetinde ama oturarak yapıyoruz tabiki heryer ve üstümüz başımız gölete dönüyo ama şimdilik idare ediyoruz... bu arada bizde hapşutruyoruz bikaç gündür ama dişlerimizde geliyo ondan olabilir diye düşünüyorum...

bizimde doğru dürüst kışlık kıyafetimiz yok, şimdilik eşofmanlarla idare ediyoruz ama kuzucuğuma kalın ciciler almamız gerekiyo... bide emre hayatta o torba gibi uyku tulumlarından hoşlanmıyo malesef, ayaklı olanlardan giyiyoruz biz...

doğum günümüze 11 gün kaldı geri sayım başladı bizde.... hazırlıklarda başlayacak inş. önce evi temizletmek lazım, birde pasta, ikram vb. sonra davetlilere haberdar etmek gerek, offf offf tamda benim iş değişikliği dönemine denk gitti kuzumun doğum günü yaaaa....kerşke daha boş bi zaman adenk gitseydi daha güzel bi organizasyon yapabilirdik belki...

şimdilik bizde durumlar böle... öptük sizleri...

merhaba güzel anneler,
işyerim taşındı.net bağlantımız yok(gerçi oturacak masamızda yok o ayrı) evde de koşturmaktan giremedim.şimdi okudum yazdıklarınızı.
sanırım eliften sonra ben doğum yaptım öyle hatırlıyorum.25 ekim bizim doğum günümüz.bizim babaannemiz ve dedemiz antalyadan gelecek.malum annemler burda zaten hep birlikte pastamızı keseriz.evi süslemeyi düşünüyorum.balonlar süsler falan.inşallah bi aksilik olmaz.netten pasta çeşitlerine bakacam bi ara.
benim oğluş emekliyor.habire kalkmak istiyor ama düşüyor.durum böyle..iştahı iyi değil.9.150 gr.idi.dr.umuz akşam yemeği mutlaka verin dedi.çok zor yediriyorum özellikle akşamları.nolcak bilmiyorum..
elifcim yeni işin muayenehanen hayırlı olsun.senin için huzurlu bir çalışma olsun en önemlisi o ...mailime foto göndermedin değil mi? yanlışlıkla silmiş olmayayım.ama göndermek istemiyorsan zorlamış olmayayım.ben sadece emreyi merak etmiştim.
benden bu kadar görüşmek üzre..selamlar

slm kızlarr
sağolun kızlar bugün iyiymiş çok şükür burnu akmıyomuş oğluşumunn annem dedi ...
dün gece de devam mamasını rezeneyle yaptım çok şükür çok güzel uyudu nane limon içirmiştim peditusu da 3 öğün veriyoruz çok şükür iyileşti yavrum sabah hep beraber uyandık oynaya oynaya yatakta hiç işe gelesim gelmedi :S
elif abla sende dene istersen emre de uyumuyodu ya...
ben istanbula gelince yapıcam doğum gününü adanada da yaparız da burda da eş dost akraba çağırırız hep beraber kutlarız umarımm ...

benım kızın hastalıgı 1 gun surdu coook sukur ıyıyız artık.ama sımdı de ben hasta oldummmm.uykularımızda bı azalma var kızlar sızınkıler nasılllll???????????

selam kızlar...
elifcim hayırlısı olur inşallah canım iş konusunda. emin ol verdiğin karar en doğru karardır senin için. Allah yardımcın olsun canım.

benim oğlanın hala burnu akıyor ya... düzelmedi tam olarak.
fahriyecim bizim uyku düzenimiz hala aynı canım. sabah 9 gibi kalkıyoruz. 12-12.30 arası uyuyor. 2 ye yakın kalkıyor. sonra akşam 5-5.30 arası uyuyor. 6-6.30 arası kalkıyor sonra da akşam uykusu10.30-11.00 gibi oluyor.

işten çıkıyorum şimdi.
sağlıkla kalın kızlar...

slm anneler; dün işyerinde son günümdü, muayenhanemede pzt başlıycam iii dilekleriniz için şimdiden teşekkürler, dualarınızı eksik etmeyin lütfen. fahriyecim inş. hakkımda hayırlısı olur. bizim uykular rezalet sanırım gazından kaynaklı uyumuyor bebeişim. canancım emrenin rezeneye alerjisi varmış 1 aylıkken gaz sancısı için vermiştim ölüyodu kuzucum artık vermiyoruz. ama oktayın uykusunun düzelmesine sevindim.

bu arada hasta bebişlere geçmiş olsun kızlar... elifcim mail atmıştım emrenin fotosunu canım ama sanırım benim gönderdiğim maillerde sorun oluşuyo hastalarda mailleriniz gelmiyo diyo. neyse bi daha göndereyim ben sana. bizim de iştahımız az ancak oyunla falan yemek yedirebiliyoruz emreye.ençokda bişilerin kapaklarını açıp kapatmaktan hoşlanıyo o kapaklarla meşgulken biz ağzına yemek tıkıyoruz. gece boyuda yarım saate bir emişiyoruz şükür kilomuz iii, hatta birazcık fazla bile ama buna rağmen inanılmaz hareketliyiz artık ailecek dizlerimiz, belimiz tutmuyo yoorgunluktan düşüyoruz ama emrede yorgunluğun esamesi bile okunmuyo.

elifcim biz akşam yemeği vermiyoruz ama biz yemek yerken ağzına bişiler tıkıyoruz illaki, ama saat 9,30 falan gibi gece maması veriyorum 120 cc civarında. (aptamil devam sütü + hipp pirinçli mama)
işte böyle bizden haberler... öpüyoruz sizleri...

günaydın şekerlerr ..

uykusuzluktan ölmek üzereyim oktay gecenin 3,30 da kalktı gözlerimi bi açtım yatağın içinde emekliyo mırmırmır konuşuyo sallıyorum ediyorum yok uyumuyo anneme verdim onda da durmadı mtfağa geçtik artık en sevdiği yer orası ayran fln yaptım bi iki kaşık içti rezene yaptım onu içmedi çekmecelerle fln oynadı oturdum bende başında en sonunda gözlerini ovuşturdu hemen gögüsümü verdim ve zafer bnim sonunda uyuduu :)
hadi ya bilmiyordum alerjisi olduğunuu neyse büyüyolar nasıl olsa ya 1,5-2 yaşında tamamen düzeliyomuş uykuları az kaldı yani :)

bu arada nehiri sormuşsunuz hem telefonu hem bilgisayarı bozukmuş giremiyomuş ....

selam kızlar...
nasılsınız? umarım keyifler iyidir...
elifcim hayırlısı olsun canım işinde..
canancım bizimki de senin oğlanla aynı. dün babası odaya bi gelmiş. bizimki yatakta oturuyormuş. sessiz sedasız. ben de hiç sesini duymadım. öylece kalkmış oturmuş. sonra uyutmaya zorladım.
sıpa çok tatlandı ya. anlıyor artık herşeyi. küçük bi telefonu var. alo yapmayı öğrettim. kulağına götürüyor telefonu.
iyi hafta sonları kızlar...
sağlıkla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…