Şubatta hamile kalanlar buraya..

selam kızlar...
emrenin yeni yaşı hayırlı olsun elifcim.. sen bu badireyi atlattın. daısı bizim başımıza...
ben de şöyle bi hesapladım. 50 kişi kadar olucaz.. 7 çeşit hazırlamayı düşünüyorum... bakalım nasıl olucak.

sağlıkla kalın kızlar....

senin doğumunu hiç hatırlayamıyorum elif abla beste nehir son üçümüzdük ya onlarla baya kaynaşmıştık ben sonradan girdim ya aranıza...
ayy yazık emreye doğum günün de uyudu mu sıpaa :) neyse darısı bizim başımıza artııkk :)
resimleri en yakın zamanda istiyoruzz :)
oktay çok mutlu c.tesi pazar yanındayım ya ondan mutlusu yok sürekli tepemde sıpa saçımı çekmeyi öğrendi tutuyo çekiyo bıraktırabilene aşk olsun gece uyku problemimiz var ya ne yapıcam bilmiyorum dün gece uyumuyo mahvetti bizi 2 de yattı uyusa bile gecenin bi körü kalkıyo ve uyumuyo rezene de fayda etmiyo artık ne yapabilirim ya bana bi çözümm ne olurr

canancım uyku sorunu bizde de var. akşam uykusuna yattıktan yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor. sonra zorla uyutuyoruz. 15 dakika sonra bi daha. sonra bi kaç kez böyle kalkıyor. ben yatmadığım için sorun olmuyor ama. ağlayaak uyanması insanı üzüyor. doktora kontrole gidince sorucam bakalım...
yani kelin merhemi olsa başına sürecek canım...(

Slm kızlar...
Öncelikle Emre'nin doğum gününü (geç te olsa) kutlamak istiyorum. Nice mutlu yılların olsun Emrecik
Bu arada muayenehanende hayırlı olsun Elifcim...

Bizde durumlar çok farklı değil, şu aralar 3. dişimizi çıkartmaya çalışıyoruz o nedenle yemek yemeyi şiddetle reddediyoruz Yemek saatleri bi işkenceye dönüştü resmen! Bugünde 11. ay kontrolümüz vardı. Neyseki geçen ayki kilo kaybını tolere etmişiz, onun dışında aylık b12 iğnemizi olduk. Bu arada grip aşısı uygulanıyordu 6 aydan büyük bebeklere, ama doktor çok ta yönlendirmedi, aileye bırakıyoruz falan dedi, ben de kararsız kaldım ve yaptırmadım nihayetnde. Ama aklımda da kalmadı değil hani, sizlerde yaptıran var mı? Ne düşünüyorsunuz? Ben tam ocak ayında başlayacağım işe havaların en soğuk olduğu zaman. Korkuyorum açıkçası eve hastalık getirmekten...

Bizim doğum günü kasımın 1inde, ama 29unda ve 30unda olmak üzere iki kez aile içinde pasta keseceğiz, bi benim aileme bir de eşimin ailesine...
Şimdilik bizden haberler böyle, öpüyorum hepinizi...

selam kızlar...
Bilgecim ben yaptırmadım canım grip aşısını.açıkçası yaptırmayıda hiç düşünmedim.grip oldu kuzucum hem de 2 hafta sürdü sayılır. inşallah bi daha olmaz. bana çekmişse mevsim başlarında olur.hem ben içiyorum hemde ona sürekli ıhlamur veriyorum. umarım faydasını görürüm.
bilgecim sen öğretmen miydin canım? bebişe annen mi bakıcak? Ankarada nerde oturuyorsun canım? ben de ankaralıyım ya.merak ettim.
bu arada emzirme olaylarınız nasıl kızlar? ben bayramdan sonra tüm gün çalışmaya başlıycam ya. nasıl bir düzen olmalı? bu arada öğle uykusuna yemek yedirip mi yatırıyorsunuz yoksa kalkınca mı yiyor. bizimki öğle uykusuna şimdilik emerek yatıyor. işe tam gün başlayınca nasıl yapıcam diye düşünüyorum da.

sğlıkla kalın kızlar..

bilgecim ayrıca bizim yemek olaylarıda aynı. bitirtmek için kırk takla atıyorum. sabah kahvaltılarını artık tv eşliğinde yapıyoruz. akşam yemekleri dersen evi kırk dolanıyoruz. babası tutuyor ben yediriyorum. bakıcı tek başına nasıl yediriyor vallahi.

Al bizden de o kadar canım, cartoon network açıyorum artık yesin diye, oysa ki 2 yaşına kadar tv seyrettirmemeye kararlıydım ama aç dolanmasına da gönlüm el vermiyo. Şu diş çıkana kadar yemeklerde baksın bari oyalansın diyorum ne yapayım.
Canım ben maalesef öğretmen değilim, memurum. Şu anki plana göre de Allah nasip ederse annem bakacak. Zaten şu ev kredisinden dolayı bakıcı falan tutamayacağım. Ayrıca bende bi bakıcı fobisi var ki akıllara zarar, bir kaç kişiden bebeğin başına iğne batırarak uyutanları duyduktan sonra böyle oldum! :26: Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, ne diyeyim...
Ben dikmende oturuyorum bestecim, sen nerdesin?

Son düzenleme:

Al bizden de o kadar canım, cartoon network açıyorum artık yesin diye, oysa ki 2 yaşına kadar tv seyrettirmemeye kararlıydım ama aç dolanmasına da gönlüm el vermiyo. Şu diş çıkana kadar yemeklerde baksın bari oyalansın diyorum ne yapayım.
Canım ben maalesef öğretmen değilim, memurum. Şu anki plana göre de Allah nasip ederse annem bakacak. Zaten şu ev kredisinden dolayı bakıcı falan tutamayacağım. Ayrıca bende bi bakıcı fobisi var ki akıllara zarar, bir kaç kişiden bebeğin başına iğne batırarak uyutanları duyduktan sonra böyle oldum! :26: Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, ne diyeyim...
Ben dikmende oturuyorum bestecim, sen nerdesin?

bilgeciğim saol iii dileklerin için canım. sormayın emre tüm gün ayakta kalınca bide çocuklarla 2 saat tepişince uyudu ama iiide oldu uyuması bizde arkadaşlarla sohbet ettik bayadır görüşemiyorduk. sadece dediğim gibi tek fotomuz var onun dışında ne hazırlanan masanın nede pastanın resmi var. nede yakışıklı oğluşumun.

uyku sorunu bizde 1 yıldır olduğu için artık alıştım ben sanırım sadece bazen çok cozutup hiç uyumak istemiyor o zaman deliriyorum sadece onun dışında dert değil. yemekleri hala oyunlarla yiyoruz ve değişik objelerle. tvde reklamlara bayılıyoruz zaten reklamlarda alt değiştirebiliyoruz onun dışında mümkün değil kıyamet kopuyor.

bestecim fazla kalabalık insanın kafasını döndürüyor yapacaklarını unutuyosun ya ben seneye daha az kişiyle kutlamayı düşünüyorum sanada bi tavsiye mümkün olduğunca az kişi çağır canım.bide insanın haşatı çıkıyor vallahi...

bugün istanbula derse gelmiştim emre düşüp kafasını kalorifere çarpmış malesef, alnı şişmiş annemkrize girmiş eşimi aramış birlikte hastaneye gitmişler röntgen falan çekilmiş kırık vb. yok sadece yumuşak doku travması varmış allahtan. ama eşim annem bakarken düştü ya abartırda abartır artık offff.

bilgeciğim bende grip aşısı taraftarı değilim emreyede yaptırmadım. kendimde yaptırmadım. bişi olmaz ufak çaplı bi gripten merak etme. üstelik aramızda bebeğine en çok kendi bakan sensin azıcık rahatla ben 2 aylıkken bırakıp başladım ocak ayında ve üstelik hastanede çalışıyodum yani tüm mikropların kol gezdiği yerde.... senin kuzun neredeyse 1,5 yaşında olacak o dönemde...bide annen bakacak daha ne olsunki...

elifcim emreye geçmiş olsun canım. bizimkide kafasını çok vuruyor ama çok şükür şişme falan olmadı şimdiye kadar..
doğum gününde daha az kişi çağıramam ki canım. benim ailem kalabalık. çağırmasam küserler. ondan çağırmak zorundayım. çok yakın arkadaşlardan çağırıyorum. başkada kimse yok yani.

bilgecim, bakıcı olayı çok kötü bişey. ben sırf bu yüzden 2. çocuk istemiyorum. stres yaatıyor insanda. saolsun benim bakıcı çok seviyor oğlanı. ama yine de bazı şeylere güvenemiyorum. artık 2,5 -3 yaşına kadar idare edeceğiz. tv izleme olayına ben de karşıydım ama ancak 1 yaşına kadar izletemedim sonra ister istemez başlıyolarmış.

ben abidinpaşada oturuyorum canım. ben de devlet memuruyum. ve bir ortak nokta daha. benimde ev kredim var. bu genç yaşta (30 yaşında) bi dolu kredinin altına girdik. ama az kaldı bitmesine. darısı sizin başınıza canım.

bu arada emzirmeyi bırakan varmı? ve devam sütlerine hani şu pınar çocuk falan onlara başlamalımıyız. ben arasıra pınar ilk adım sütü versem mi diye düşünüyorum. ne dersiniz. pınar ilk adm sütü 6-12 aylık yazıyor.

merhaba mutfak toplamaya girdım.netıde actım sızın yazdıklarınızı okuyorum.

bilgecım senın bebıs buyumus bız elıfle erken bırakanlardanız 3,5 aylıktı benımkıde.zorda olsa ınsan alıstık ama senın annen bakacagı ıcın gozun arkada kalmaz.

devam sutu verılebılır bızde kahvaltıdan sonra veriyoruz aptamılın 3 ve kasık maması.10 gıbı uyuyor bızım hanım.sımdıde oturma odasından cıglıklar gelıyor bu ara o kadar cok cıglıklar atıyor kı...anne dıye bagırıyor ardı ardına..bızım okul devam edıyor evdı okulda bebektı derken aksam nasıl oluyor anlamıyorum zaman okadar cabuk gecıyorkı...kuzucuklar buyuyup gıdıyor.
ben 1 yas ıcın fotografcıya gıdıp foto cektırmeyı dusunuyrm.ve bundan sonrakı her yıl allah nasıp etsın ınsallahh.buralr cook soguk uludaga kar yagmıs buraya da sogugu gelıyorrrr.

bızde bu ara o kadar cok kalkıyoruz kı gecelerı beraber yattıgımız ıcın kafam ıyı yoksa derste uyuyablrm yanıııı

bide bakıcı konusunda ben oldukca ıyımser dusunuyorum takıntı yapmadım.kadıncagız oynuyor bebısle kızım artık onu gorunce guluyor ona laf atıyor oynatsın dıye.sonucta calısan ınsanlarız mecburen bakıcıya verıcez.krestende bıkıyor cocuklar etrafımda calısan arkadasların cocukları var.ben 5 yasında falan vermeyı dusunuyorum su andakı kararım o ama bılemıyorum okulda da goruyorum az cokk.ıcınızı rahat tutun kızlarrrr.annemle aynı memlekette olmadıgım ıcın boyle dusunuyorum belkıde..bızımde kredımız devam edıyor ama evın ıcını yaptırdıgımızda cok sıkıntı olmustu onun borcları bttı sadece kredı kaldı.sımdılık bı skntı yok allaha sukur.
bızımkller duvara vuruyor kactm bennnnn.see you

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Elifcim yaa, bu kuzular çok tehlikeli olmaya başladı valla, inşallah fazla hasar olmadan bu dönemi de atlatırız.
Bestecim valla siz ne güzel sonuna gelmişsiniz canım, biz daha yeni başlayoruz, hem ev kredisi hem de tadilat için biz de ayrıca kredi çektik onu erken bitirebilirsek ev kredisi uzun vadeli olduğundan çok yormayacak gibi, neyse Allah ödeme kolaylığı versin inşallah...

Fahriyeciğim senin bakıcıdan yana şansın yaver gitmiş (maşallah), ama ne yazık ki herkes senin kadar şanslı olmuyo. Bu küçücük kuzulara kıyıyorlar işte Çok yakın bi arkadaşımın tanıdığının oğlu böyle bir pislik yüzünden özürlü oldu belki de! Dediğim gibi çocuğun bıngıldağına iğne batırıp uyutmuş!!! Aynı yöntemi anneannem de otobüste 2 kadın aralarında konuşurlarken duymuş, biri diğerine anlatıyormuş ben böyle uyutuyorum çocuğu çok rahat oluyo diye!!! Ya bunları benim elime verecekler de bi parçalayacağım, bak yazdıkça sinirlendim şimdi Neyse sakinnn sakinnn....
Bu arada evet şanslıyım en azından yaşımızı devirip öyle bırakıyorum, keşke maddi imkanlar elverseydi de 2 yaşına kadar bakabilseydim ama kimse evde oturduğumuz yerden para vermiyo.
Bestecim sen hangi kurumdasın?

Sanırım ben de yaptırmayacağım kızlar grip aşısı, zaten her ay b12 iğnesi oluyo, gelecek aya aşı da varmış. Onun yerine olmazsa imuneks kullanırım bi süre, şu a gribi çıktığında kullanmıştım hakikaten o dönem hiç hasta olmadım (bilmiyorum belki de psikolojikti, ama öyle de olsa iyi gelmişti o zaman).

Bir de boy kilo ölçümü için hemşire odasına girdiğinde bile İpek'i zaptedemiyorum artık, tanıdı hastaneyi, çığlığı yaygarayı basıyor valla. Çocuğumda doktor fobisi başladı yaaa...

günaydın kızlarr ,,,

çok geçmiş olsun emreciğe yavrum kıyamamm oktay da çok vuruyo kafasını bi yerlere geçende koltuğun alt kısmına vurdu şişti ama ertesi gün hemen geçti çok şükür herşey bir anlık Allah'a emanet ...
bizim de kombi de sorun var çalışmıyo donduk dün bizde kvdeler de kaldık oktayı da yıkadık bide orda rahat uyusun gece diye 12 gibi uyudu oh dedim yatağa bıraktım hoopp uyandı sen misin yerine koyan uyumadı neyse kv baktı gece baktım sesi geliyo saat 3 hala yatmamış aldım kucağıma emerken uyudu bırakmıyo da artık kucağımda öyle uyuduk ne yapıcamızı şaşırmış durumdayız eşim dr.a götürelim diyo faydası olur mu bilmiyorum bi yeri ağrısa ağlar ztn diye düşünüyorum ama bilmiyorum bu konu çok sinirlerimi bozuyo :S
ne güzel ev kredileriniz var inşallah bende böyle evden flan bahsederimm :S
emme konusu işte akşam beni görünce gögüsüme saldırıyo oktay veremezsem o anda yanağımı fln emmeye çalışıyo :) 5-10 dk emiyo sonra kendi bırakıyo yatmadan önce yine emziriyorum ama oktay benim sütümle asla doymadığı için yatmadan devam maması ya da kaşık maması yediriyorum gündüzleri de uyumadan önce devam maması uyandıktan 20-25 dk sonra da çorba,yogurt,yemek hangisiyse sırası onu yediriyoruz yatmadan önce mama vermemin sebebi yemekleri az yiyo ne kadar uğraşırsam uğraşayım karnı pek doymuyo mamayla ilave ediyoruz eğer karnı doymazsa da iyi uyuyamıyo ... acaba gündüzleri çok uyuduğundan mı gece uyumuyo ya gerçi 1-1,5 saat uyuyo 2-3 saatte bir... devam sütü ben yine hero baby kullanıcam evdeki mamamız bittikten sonra başlarım büyük ihtimal ...
doğum günümüz bizimde kalabalık olur gibime geliyo bakalım...
dün biz kendimiz tarttık kilosunu 10,7 dü kilo almış sıpamm makarnada tabi her hafta makarna yapıyorum ona bayılıyoo :)
grip aşısı bende vurdurmucam gerek yok gibi önlem olarak bende ıhlamur bögürtlen nane limon içiriyorum bütün gün burnu akmışsa hemen peditus içiriyorum akşam yatarken öyle önlemeye çalışıyorum işte ...

slm kızlar; çok teşekkür ederim şimdilik oğluşum iii, alnımız morarmış birazcıkda şişmiş. ama tam gaz yaramazlığa devam ediyoruz maşallah... uyku banada haram hemde doğdu doğalı üstelik gün içinde de sadece 1 kez oda yarım saat uyuyoruz. bizimde ev kredimiz devam ediyor malesef üstelik inanılmaz yüksek dahada 3 yılımız var...

ben daha devam sütü vermiyorum sadece aptamil veriyorum pirinçli mama ile gece yatmadan 2 saat önce. ama bundan sonra yavş yavaş başlarım heralde.. bakıcı konusunda bende bilge gibi korkuyorum aynı şeyleri duymuştum çünkü çoookkk korkuyorum ya. annem bu sene bırakacak ya napıcaz bakalım.

merhaba,
emreciğin doğum gününü tekrar kutluyorum.uyuyup kalmasına bayıldım:) bakalım bizimki napacak..25 ekim de bizim doğum günümüz. anneanne, babaanne, 2 dede 1 kuzen ve biz olacağız.ben arkadaş çağırmayacam.ileriki yıllarda urasın arkadaşlarını çağırırım.
bizde grip aşısı yaptırmadık.urasın dr.una soracam.birde sağlık ocağında 2 aşı yapacaklarmış.kızamık ve pnömakok sanırım.aşı takvimine bakmam lazım.
ben devam sütünü kahvaltısında ve gece yatarken kaşık maması ile veriyorum.aptamil junior a mı geçecez bilmiyorum.sormak lazım.
benden bu kadar bugünlük.
öpüyorum bütün bebişleri..

Merhaba sevgili anneler, sonunda buyuk sabirsizlikla bekledigimiz bebeklerimizin dogum gunleri geldi, bazilarimiz kutladik digerleri ise sabirsizlikla o gunu bekliyor. Ben dogum gununu kutlayan bebeklere hayirli olsun demek istiyorum darisi arkadaslarina Allah hepsine guzel, saglikli ve basarili bir omur nasip etsin. Bizimde iki gun once ayin 18'inde dogum gunumuzdu ama malesef bende kizimda cok hastayiz o gunde bir kac arkadasla zarzor ayakta durarak kutladik, halende iyilesmis degiliz, yinede heyecanla kutladik.
Arkadaslar bu yeni yasla beraber bundan sonra ne yapmali? Bebeklerimizin beslenme tablosuna neler eklemeliyiz? Gibi bir cok soru var kafamda, sizlerde bu konuda neler yapmayi dusundugunuzu yada konustuysaniz doktorlari ile neler tavsiye ediyorlar paylasirsaniz cok mutlu olurum. Mesela demir damlasina devam edicekmisiniz?
Tekrar yeni yaslariniz kutlu olsun minik melekler, hayatimiza renk getirdiniz iyiki varsiniz diyorum, sizleride opuyorum sevgili anneler.

selam kızlar..
evet kızlar.. ayredin dediği gibi 1 yaşından sonra neler yapıcaz... ne gibi besinler tablolarımıza eklenecek.doktor kontrollerinde drun söylediklerini bizimle de paylaşırsanız seviniriz. bizim kontrolümüz 10 kasımda çünkü.
bu arada pınar çocuk sütü aldım. 1 yaş sonrası diyorda ben bi denemek istedim. yarın öğlen emziremiycem. öğle uykusundan önce bi alternatif olarak versin diyorum kadın. bi arkadaşımın doktoruda yaşından sonra normal pastörize süt verebilirsin demiş. ben de kontrolde dra sorucam.

sağlıkla kalın kızlar..

merhaba kızlar.bebısle dısarda dolasmadan geldık.gelırkende bım'e ugradım.ILK YASIM CERCEVESI gelmıs cok guzel sızde alın derım.benım cok hosuma gıttı.gumus kaplamalı ay ay foto koyma yerı varrr.fotograf secıp cıkartıcam sonrada yapıstırıcam sırayla.herkese ıyı hafta sonları optm bebıslerı.

günaydın kızlarr ,,

aa bizim burdaki bimler de var mı acaba ya hemen araştırayım bende öyle bişi istiyordum pano gibi mi yoksa albüm gibi mii ....
oğluşum iyi çok şükür haftasonu kalabalıktık benim ailem geldi komple babam abim ablamlar fln baya kalabalıktı oktay çok mutluyduu bütün kuzenleri yanındaydı merhaba yapmayı öğrendi sıpam :)
ama öpmeyi bir türlü öğrenemedi ya yanağımızı uzatınca ısırıyo bide acıtıyo ki ....
dişleri de çıkmadı oktayın önden üstten ve alttan olmak üzere 6 tane çıktı sonra bi daha çıkmadı hiçç normal mi acaba :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…