Şubatta hamile kalanlar buraya..

bızımkınınde uyku duzenı senınkıne benzıyor(uyudukları toplam saat bakımından) bestecım.bu ayda degısebılır dıyor nette baktımda tek uyuku olabılırmıs gunduz.

canancım dedıgın gunlerı gorebılecekmıyız bılmıyorum...gelmesını ıstıyorum yanııı.bazen cok zor oluyor nıhayet hafta sonu geldı de dınlenebılıcem.dun nobetcıydım adet olmusum bırde grıbım bademcıklerım sıs sesım kısık....cook zorlandım.esım aksam dersıne gıttı.benım hanım kızda uyudu.bende bakındım yatıcam sımdı.herkese ıyı hafta sonlarııı.ıyı tatıller kızlar.

günaydın kızlarr iyi haftalarrr :)

gelicek gelicek inşallah fahriye herşey güzel olacak :):)
ben güzel bi haftasonu geçirdim oğluşumla c.tesi alışveriş merkezine gittik hiç bişi alamadım gezdik ama full iyi geldi pazar da full evdeydik burnumuzu dışarı çıkarmadık oğluşumla işlerimizi yaptık oynadık kudurduk sürekli anne anne başımın etini yiyo desem azdır yane :) hoşuma gidiyor her seferinde efendim bebeğim diyorum bu sefer gülerek anne diyo sıpacımm
burnumuz arada bi akıyo havalar soğudu iyice kilotlu çorap giydirmeye başladım kombiyi açsam sıcak oluyo açmasam soğuk oluyo dün yıkadık oğlumu babasıyla elektrik sobasını yaktım odaya ısıttık iyi oldu...
kayranın doğum günüymüş topicin ilk bebeği kayramıydı ya ben emre zannediyodum...

merhaba kızlar...
umarım iyi bir haftasonu geçirmişsinizdir.
ben de senin gibi avm ye gittim haftasonu canancım. kendime bişeyler alayım diye. aldım pantolon aldım, mevsimlik ceket aldım. ama en önemlisi ayakkabı ve üstüme göre bişeyler alamadım. ayakkabı bulmakta zorlanıyorum. indirimde diye sandalet aldım sadece. yani şimdiye göre yine bişey yok.tek ayakkabı ile işe gidip geliyorum. sinir oluyorum ya.. ayağıma göre bişey bulamıyorum. düz tabanlık var bi de tırnak batması olunca hem rahat hem de şık duracak bi ayakkabı bulamıyorum. oğluşuma da bişeyler bakayım dedim. kendimden vakit kalmadı. benim oğlan öyle saatlerce kucakta arabada dolaşmıyor. yeri çok istiyor. eve gelince bi rahatladı.

uykusu umarım uzun bi süre tek sefere düşmez ya. bizimki pek dayanamaz. hem de bizim oğlanı oyalamak öyle zor oluyor ki. bişeye uzun süre dikkat kesilmiyor. televizyon açmıyordum yanında. ama şimdi havalarda soğudu arasıra baktırıyorum. gerçi çabuk sıkılıyor. beraberde bişey yaptırmıyor. şaşırdım kaldım. nasıl vakit geçircez bu çocukla. hemen huysuzlanmaya başlıyor. zevk aldırmıyor..siz neler yapıyorsunuz..

mama sandalyesinde 10 dakika tutamıyorum. hemen mızlanıyor. eline oyalansın diye vermediğim şey kalmadı. yanında bi iş yapamıyorum ya..bi benim sıpa mı böyle ya...ufff...

topiğin ilk bebeği kayra canım. tsiraa 10.10.10 da doğurucam diye tutturmuştu. üstünden 1 yıl geçti vay be...en sona da sen ben ve nehir kalmıştık..

sağlıkla kalın kızlar...

slm kızlar; öncelikle doğum günün kutlu olsun kayracık... yüzün hep gülsün inşallah. rabbim annen ve babandan hiç ayırmasın seni...

canancım ilk kayra kinci bizim doğum günümüz sıpam acele edince ikinci oldu neredeyse ilk o doğacaktı ya... off ne zor günlerdi ama üstünden koca 1 yıl geçmiş baksana... ne çabuk yaşlanıyoruz ya...

bestecim emrede aynı arda gibi hiç bişi hatta tv bile 1 dk fazla dikkatini çekmiyo malesef. bizde oyalamkata şaşırıp kalıyoruz ama zamanla büyüdükçe geçecek inş.hatta hiperaktivite ve dikkat eksikliğinden şüpheleniyodum ben ama bi çocuk gelişimi uzmanı arkadaşım söyledi bu yaşta dikkatini max 1-5 dk toplayabilirmiş bebekler.

bugün muayenehanede ilk günüm kızlar, biraz şaşkınım birazda gergin ama şimdilik çok büyük sorunlar çıkmadı inş. böyle devam eder... rabbim utandırmaz beni... hafta sonu cmt evdeydik pazarda bi arkadaşın düğününe gittik emre yolda şöförü ve yolcuları bıktırdı valla bi sn susmadı herkes bize allah kolaylık versin diyoama naparsın evlat işte... emrede sürekli anne anne bır bır konuşup duruyo, sürekli farklı aktiviteler istiyo ama bizde hal kalmıyo akşama doğru...bende ayakkabı ve çanta bulamamaktan şikayetçiyim ama aramaktan vazgeçmiyorum inş bulucam bi ara. işte bizden haberler böle... öptüm sizleri....

selam kızlar...
elifcim umarım yeni işin hayırlı olur...ama en azından hesap vereceğin kimse yok. kendi işi olması o açıdan çok iyi.
ben nihayet aradığım ayakkabıyı bulabildim. çok ayakkabıya düşkün birisi değilim ama.zor oldu bu sefer ayakkabı bulmam. geçen sene de çantayı zor bulmuştum. çok değişik kullanmayı da beceremiyorum.hergün ayrı bi çanta falan.

ardayı artık sakinleştirmek ne mümkün. acayip inat bi çocuk oldu ya. diretiyor. istediği bişeyden vazgeçirmek ne mümkün. bu şimdiden böyle büyüyünce hiç bizim sözümüzü dinlemiycek.
tv konusunda çok içim acıyor. izlettirmek istemiyorum. babası arasıra açıyor. kendimi suçlu hissediyorum.ben oyalayamıyorum da tv dan medet umuyorum gibi geliyor.üzülüyorum. neyse her halikarda izlmeye başlayacaklar. ama ne kadar geç izlerlerse o kadar iyi.

elifcim emrenin doğum günü kaçına? naptın doğum günü partisi için? plan nedir?
sağlıkla kalın kızlar..

günaydın annişlerr

hayırlı uğurlu olsun elif abla inşallah size çoookk uğurlu gelen bi iş olurr
beste abla biz de öyle hiç durmuyan bi yaramazla uğraşıyoruz annem çok yoruluyo akşama kadar mahvoluyo kadıncağız :) dün arkadaşıma akşam çaya gittik diğer kızlar da geldi eşlersiz takılalım dedik ama ben bi dk oturmadım yerime sürekli oktayın peşinde bi bardak çay içemedim oyun istiyo sürekli oyuncak veriyoruz 3 sn 1 2 3 ve elinden atıyo hemn ben çok oynuyorum onunla onu istiyo üstüme çıkıyo saçımı başımı çekiyo oynayayım diye kızlar dedi yeter canan biz yorulduk senin hareketliliğine diyolar doping alıyorum tatlılar da yoksa ayakta duramam dedim :) en çok sevdiği oyuncak caillou şarkı söyleyenini almış babası masal fln anlatıyo oyuncaklarının içinden onu alıyo elinden tutuyo hep ben aldım kucağıma caillou oğlumm cnmm sarılıyorum çığlık çığlığa bende oyuncağı istiyo zannettim verdim eline attı onu benim kucağıma çıktı sıpamm şimdiden kıskanmaya başladı :) babası sarılsın bana anamm dünyaları yıkıyo :)
valla tv deki reklamlar olmazsa yemek yemiyo oktay bizimle oturuyo ztn masaya ama ona özel yaptıklarımı reklamla yedirebiliyoruz yesin diye izletiyorum ya yumurcağı açıyoruz mecburen yani zatn ona da reklam bitene kadar bakıyo 6-7 dk ...
dün dolabını açmış içindekilerini dağıtıcak kızdım bağırdım ağladı sonra da bi daha gitmedi üzüldüm bağırdım diye ama eğitmekte lazım yoksa her istediğini yapıcak hiç engelleyemiyeceğiz...

selam kızlar...
nerelerdesiniz ya...
fahriye, pitos yoksunuz ne zamandır. umarım önemli durumlar yoktur.
canancım arda da aynı oktay gibi. bi çay içirmiyor gittiğim yerde. işin enteresan tarafı başkasından bana gelmek istiyor ama bende de durmuyor. ben ondan değilde herkesin bana Allah yardımcın olsun demesinden yoruldum. ne yapayım benim sıpada böyle çok yoruyor.

kızlar bu ara titreme gibi bişey var ardada.kafasını sanki tiki varmış gibi titretiyor.korkuyorum öyle yapınca. burun akıntısı geçmedi hala. yarın doktora götürücem. hem bunları söyleyeyim hemde bi baktırayım. ama bu ürperme ve titreme olayını kafama taktım ya dünden beri. arasıra üşür gibi ürperiyor. arasıra da kafasını tiki varmış gibi yapıyor.

sağlıkla kalın kızlar...

canancım ben de kızıyorum arasıra ardaya. eline oyuncağı alıyor vuruyor bize. kızmalıyız ki vurmaması gerektiğini anlasın. gerçi ben asıyorum suratımı. anlıyor tabi o da sonra başlıyor şebeklik yapmaya. ben gülünce tekrar vuruyor.

bestecım buralardayızda kızımı bı yurume telası aldı ellerımden tutup kaldırıyor evın ıcınde turlıyoruz.

bıde evde degıısklık yapalım dedık esımle salona perde yaptırdım koltuk falan aldık temızlıktı oydu buydu derken.gıremedım valla.okulla ugrasıyorum dolap topladım kıslıkları cıkardım.artık yakmaya basladık kombıyı bızde 2 gundur.boyle ıste zorla yemege basladık yıne boyle gelıyolar bana soldan soldannn

esım gece derse gıttı ben kızı uyuttum.bı bakıyım dedım yatıcam yarın nobetcıyım okulda.yorucu olacak.
good nıght!!!!

Son düzenleme:
slm güzel anneler bende kuzuyu uyuttum şimdi yazdıklarınızı okudum bizde bugün öksürük başladı burun akıntısı hala devam ediyor hastalığından beri yediği şeyler sınırlı tarhana tavuk suyu çorba domatesli erişte bunların dışında başka hiçbirşey yemiyor fahriyecim banada geliyorlar soldan soldan yememesine rağmen bu kadar enerjiyi nereden buluyor şaşırıyorum garanti kilo vermiştir kızlar ilk adım arabası alan kullanan varmı işe yarıyormu neyse bizden bu kadar sağlıkla kalın....

slm kızlar; saolun ii dilekleriniz için inş hayırlı olur işim. şimdilik bi sorun yok hatta hastaneden daha ii durumdayım bile diyebilirim. bakalım sonrası ne olacak.

bestecim emrenin doğum gününü evde yakınlarla kutlama kararı aldık, bugün ev temizleniyor, cmt akşamı 25-30 kişilik bi grupla kutlayacaz işte. emre akşam 10 gibi bunalıyo uyumak istiyo o nedenle dışarıda ktlama yapmaktan vazgeçtik. pasta, kurabiye, börek, çerez, meyve, salata çeşitleri menümüz olacak. şimdilik böyle düşünüyorum. evi süsleyeceğim, kapı süsü falanda aldık. çektiğimiz resimleri ekleyeceğim buraya bizi tanıyın diye....

canlar emrede aşırı inat bi çocuk, o ne derse o oluyo, hayatta asla bizim istediklerimizi yapmıyo, dur,sus hayır anlamıyo... bende beste gibi düşünüyorum büyüyünce yer bu bizi heralde.... daha bir yıldır sıcak bi bardak çay içmedim. ne misafir geldiğinde rahatım ne bi yere gittiğimde.... canı saolsunda büyüyecek nasılsa birgün....

şimdilik benden bu kadar öptüm sizleri....

kubracım ıse yarıyor tutunup yuruyor ona renklı ya bıde cok ılgısını cekıyor.bende uyuttum kızı.evdeyız bakalımm.hava actı gunesı gorduk yaa bıraz dısarı gıdıcez bırazdan arkadasa bakalım napıcak bucurukler araları 19 gun arkadasın oglanla...

kübracığım; bizimde var ilk arabamız ama emre daha çok onu tamir etmek için kullanıyor gerçi kendi kendine yürümeyi öğrendiğinden heralde. bide bz chicco 4 fonksiyonlu bisikletini almıştık hem yürüme arabasıda olabiliyor biraz büyük olduğundan kullanamadık biz sen daha küçük bişiler al istersen....

kızlar çok heyecanıyım yarın oğluşum 1 yaşına giriyor ilk doğum günümüz inş. iii geçer.

slm güzel anneler nasılsınız?bizde durumlar kötü dün akşam öksürükten hiç uyumadık bu sabah dr gittik bronşit başlangıcı dedi 5 tane iğne ve buhar verdi 1 ay içinde hiç kg almamış kuzucum çok şükür azalmada yok durumlar böyle olunca keyifler kaçıyor allah daha beterinden korusun 27 ekimde bizim doğum günümüz elifcim emrenin şimdiden doğum günü kutlu olsun sağlıklı nice senelere benimki öksürüyor uyanır şimdi öpt

selam kızlar...

topiğimizin ikinci bebeişi de yarın yaşına giriyor ya.. ne güzel.. onlar büyüyor biz yaşlanıyoruz...ne kötü ya..ben hep çocuk kalsaydım ya...

neyse içimi karartmayayım... en güzel yaşlar onların olsun. Emrenin de yeni yaşı hayırlı olsun.

benim oğluş da antibiyotik kullanmaya başladı. boğazında iltihap oluşmuş. ağzındaki pamukçuk geçmemiş. bi de öksürük şurubu verdi. dakka bi çocuğa ilaç vermeye başladım. üff..

neyseki 1 haftaya biter inşallah.
kübracım. bizimde playskool ilk arabam var. çok dikkatini çekiyor. yürüme amaçlı da kullanıyoruz. şimdi onu kendi başına sürebiliyor. üstündekilerle de oyun oynuyor. yani işimize yaradı.

kızlar salıncak alan varmı aranızda. geçen benim bakıcı salıncak alınsana bu oğlana dedi de. salıncak için geç değil mi? bi de benim oğlan yerinde 5 dakika durmuyor ki. orda nasıl durucak.

bizden böyle...
sağlıkla kalın.

geçmiş olsun kızlarr iğne en iyisi oktay hastalanınca bi tek iğne iyileştiriyo onu zor oluyo gerçi ama en geçerlisi de iğne ...
oktay da rada bi öksürüyo peditus veriyorum havalar iyice soğudu ya daha ekimdeyiz geçen sene kasım da oktay doğduğunda açıyodum kombiyi kızıyolardı bana niye açıyosun diye bu sene kış erken geldi :S
çocuk kalsaydı arda hayatında olamazdı hayatımızda güzellikleri görmeliyiz ki yaşayabilelim yoksa yaşayamayız...
salıncak mı bilmem çok mantıklı gelmedi bana oktay mama sandalyesinde bile oturmayan bir çocuk parkta da salıncağa bindiriyomuş annem zincirlerinden tutup kalkıyomuş ayağa ayakta sallancakmış sıpam büyüdü mü ne bu çocuk ya daha dün gibi herşey ...
elif abla doğumunu anlatsana senin doğumunu bilmiyorum ben niye erken doğum yaptın maziye git birazcık :)
iyi ki doğdun emre yee nice mutlu sağlıklı günler anne ve babaylaa :):)

2.iğnemizide olduk geldik neyse çok ağlamıyor kuzucum hava çok soğudu dün akşamdan itibaren kaloriferlerimiz yanmaya başladı kış erken geldi bende birazdan çıkıp uyku tulumu alıcam bestenecim salıncak bizdede var uyutmak amaçlı kullanıyordum işede yarıyordu ama şimdi oturmuyor bile zaten küçükte geliyor pek işe yarayacağını sanmıyorum bizde durumlar böyle sağlıkla kalın .....

İYİKİ DOĞDUN EMRE..SAĞLIKLI MUTLU HUZURLU NİCE YAŞLAR DİLERİM..ÖPÜYORUM FORUMUMUZUN ACELECİ BEBEĞİNİ

slm kızlar; canancım emre koca ayaklarını böbreklerime dayayıp habire tekmelediği için böbreklerimin ağrısı tuttu canım bu ağrılarda benim doğum sancılarımı başlatmış rahim açılmaya başladığı için erken doğum yaptım canım. aceleci sıpa işte duramadı... hoş 28. haftada doğacaktı nerdeyse 8 hafta durdurdular zorla hastanede kaldım hatırlarsın belki.

doğum günümüz fena geçmedi, emre bütün gün hiç uyumadığı için akşam 8,30da uyudu malesef, bu nedenle sadece 1 tane fotomuz var çekilebilen. onun dışında 30 kişiydik emre arkadaşların çocuklarıyla iii kaynaştı oynadı. tam pasta keseceğimiz sırada altını kirlettiği için pasta kesme faslımız oldukça kısa sürdü, onu temizledikte sonra emmek istedi emincede uyudu kaldı ... onsuz doğum günü geçirdik bizde...pastamız 1 şeklinde ve açık mavi renkte yapıldı üzerinde mor, mavi, yeşil, sarı güller ve küçük bebek biblosu, patikler, biberon gibi figürler vardı (ne yazıkki resmi yok) çikolatalı, krokan ve antep fıstıklı idi. menüde fındıklı kurabiye, beyaz çikolatalı kek, kıymalı ve peynirli rulo börek, peynirli poğaça, rus salatası, meyve, kuruyemiş, tatlı ve tuzlu kuru pasta vardı. salonumuzu süsledik, kapımıza hoşgeldin yazısı astık, balonlar, süsler çok güzel oldu evimiz. hala toplamadım bu hali hoşuma gitti baya. en azından süslü halinin fotosunu çektim onları koyucam sizlere.

emre ışıklar söndürülüp maytaplar yanınca çıldırdı elleriyle söndürmeye kalkıştı ama mumu üfleyip söndürdü. ama kalabalıktan çok hoşlanmadığı için çabuk bunaldı.

seneye ilk işimiz foto çektirmek olacak, bu seneden sadece 1 tane foto var elimizde neyse sağlık olsun...koca 1 sene ne çabuk geçmiş farkında olmamışım meğer kuzucum erkek oldu geçen sene kollarıma verdikleri ufaklık kocaman olmuş artık beni öpüyor, kucaklıyor allahım iiiki onu bana vermiş çok şükür yarabbim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…