Şubatta hamile kalanlar buraya..

slm kızlar; herkesin ii olmasına sevindim bizde fena değiliz şükür uykusuzluğumuz dışında... artık geceleri hiç uyumuyoruz neredeyse... uykudan ağlayarak uyanıyor emre ve bir dahada uyumak istemiyor.ıldırmak üzereyiz neredeyse... bu arada azı dişlerimizden birinin yarısı çıkmış farketmemişiz sanırım son günlerdeki huysuzluğumuz ondanmış.

emrenin muzurluğu üstünde bu aralar. dün reale gitmiştik pusetinde ters dönüp ayağa kalkıp pusetin saplarından tutup sürmeye çalışıyo sıpatoşum.sonra sıkıldı bi ayağını attı aşağı inecem diye uğraşıyo papilerin kirlenir dedim çıkardı ayakkabılarını yaa... maşallah çok zeki ve ben korkuyorum bu çocuktan nasıl başedicem diye...

1 yaş sonrası bebek aile sofrasında pişen herşeyi az yağlı ve az tuzlu olmak kaydıyla yiyebilir. ben eve sodyumu azaltılmış tuz aldım emreye pişirdiğim yemeklere ekliyorum. örneğin dün tavuklu bulgur pilavı pişiridim kuşuma onu yedi.. mama ise 1 yaş sonrası için aptamil junior var onu kullanıcaz hanımlar. okulda inek sütünü 2 yaş sonrasına kadar vermeyin diye öğrenmiştik biz ama çocuk drlarının görüşü nedir bilemiyorum. ben şimdilik vermeyi düşünmüyorum sadece ilk adım sütü verebilirim. ama henüz denemedim.
şimdilik bizden bu kadar öptük sizleri...

selam kızlar..
umarım tüm anneler ve bebişler iyidir...
fahriyecim ilk yaş çerçevesindn ben de aldım. çok hoş gerçekten. iyiki önermişsin canım.

elifcim, ben 9.aydan sonra yemeklerin bazılarını ayırmamaya başlamıştım canım. son zamanlarda artık ortak yemek yapıyorum. tabi kendimize yaptığımızın hepsinden ona vermiyorum ama. zaten benim yemeklerim tuzsuz oluyor. salçayıda çok çok az kullanmaya başladım. domates ve kırmızı biber varken onlardan kullanıyordum. şimdi yeni yeni kullanmaya başladım.
ayrıca bi öğünden iki yada üç çeşit vermek gerekiyor mu? yoksa aynı şimdiki gibi mi tek çeşitle devam edicez bilemiyorum.
ama benim sıpa kendi yemenin derdinde şimdi. kaşığı tabağa kendi götürücek. kendi çatal kullanmak istiyor. sonra ağzına götürene kadar yemek dökülüyor falan fişman.
dün görmeliydiniz tam bir harp alanıydı ev. bide inatlaşması var ki akıllara ziyan. napıcaz bu sıpayla bilemiyorum. çok çekeceğe benziyorum...
şimdilik böyle kızlar...
sağlıkla kalın...

ya ben iki tane bim gezdim bitmiş hep yaa sinir oldum ama inat ettim bulucam :)
ben yazın yemekleri domatesle yapıyodum zatn tuzu da az koyuyodum bazen salça da koyuyodum ama az o yüzden oktay rahatlıkla yiyebiliyodu yemeklerimizden şimdi de öyle dün aldım devam sütü ama veremedim denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum henüz...
ayy sorma oktay da öyle bir inatçı kii elinden bişey alana kadar mahvediyo bizi dişlerini sıkıyo kendini kasıyo yok böyle bi inat ya...
dün altını değiştiriyorum durmuyo bi kızdım gözlerimi açtım gözümün içine bakarak ağlıyo neyse değiştim üstünü değişcem kaçtı ananesine küstüm bende geldi yanıma anne anne yanağımı ısırıyo sıpa aldım kucağıma bi sarılıyo ki görülmeye değerdi yani herşeyden anlıyolar sıpalar...
dün ilk kez danone yedirdim bi beğendi ki kaşığı doldurmadan daha ağzını açıyo :)
peki bi yemeği ne kadar yiyo kızlar tabağını bitiriyo mu mesela ?

slm kızlar; o erçeveden ben daha önce almıştım hakikaten çok güzel ama daha fotoları koymaya fırsat olmadı malesef.

bestecim ben emreye iki çeşit yediriyorum zaten şöleki etli (tavuk,kıyma, balık) sebze veya mercimek, tarhana, şehriye vb. yapıyorum ama aynı anda iki yemek mesela çorba, sebze vermedim hiç. şimdilik böle devam edicem zamanla herşeyi yemeye başlayınca ve dişleri tamamen çıkınca yer nasılsa. genelde emre öle koca bi tabak bitiremiyor zaten bitirmesinde yaklaşık 12,5 kg olmuş bıdığım. gece emmeleri tam gaz devam ediyor anladımki sütüm baya bi besleyici, yağlı ondan kilo alıyor yoksa öle fazla fazla yemez asla... en fazla 100 cc civarında yer oda 4-5 saat aç kalırsa.

bugün emrenin pnömokok ve kızamık aşıları yapıldı ananesi götürdü sağlık ocağına boyumuz yine yarım santim çekmişhalbuki artık 2-3 günde bir yıkıyorum ama çok keseledim demekki

Emrede inanılmaz inat bi çocuk ne zaman zıtlaşsak hep o kazanıyo, aslında bu durumdn hoşnut değilim ama biraz daha büyüdüğünde terbiye etmek gerekecek. yoksa bu inatlıkla yanarız hep beraber.bizde alt değiştirme neredeyse imkansız sadece reklamlar varsa alt alabiliyoruz, oda güç bela.. ama herşeyi anladıkalrı doğru ne zaman kızsam emreye başlıyor ağlamaya sonrada boynuma sarılıyo sıpatoş.

bizden böle kızlar şimdilik görüşürüz.

Slm kızlar...
Bızımkıde 2 saattır uyuyor masallahhh.bende mufettıslerı degerlendırıyorum onlar bıze not veriyordu sımdı bızde onlara verıyoruz velılerde bıze verıyor tabııı.
Forumun dogum gunu sırası kımde
10 ekım -kayra
15 ekım-emre

bıze daha gelmedı de 3 kasımda kutlucaz ınsallah.benım cok hosuma gıtmıstı cerceve sızede gelır gelmez yazdım.canancım sende bulursun umarım.

Elıf senın ısler nasıl gıdıyor hanı foto koycaktında oglusu gorcektık ya senın.bı face hesabı acamadın acta bı gorelım yaaa.su yaramz oglusunu...neyse ben pılav yapıcam.kacıyorum optm kızlar herkesııııı

günaydın kızlarr...
bende öyle 2 çeşit vermiyorum ya çorba ya yemek ya da yoğurt ( meyveli,pekmezli ) zatn bi çeşidi zor bitiriyo kasesini bitiremiyo bile mutlaka 2 kaşık kalıyo sinir oluyorum bende...
gündüzleri bi kere oda 1 saat uyuyo artık akşam 7-8 gibi uykusu geliyo ölüyo uykusuzluktan ama uyutmuyorum erken uyuyunca gece kalkıyo oyun istiyo oyalıyorum 10 a kadar oyunlar oynuyoruz oyuncaklarını döküyoruz fln mızmız oluyo ama ne yapim 10 da yatınca iyi oluyo gece 1,30-2 gibi ve sabah 5-6 gibi kalkıyo gece maması yapıyorum biberon için olanlardan aldım sabahta benden sonra kalkıyo 9 gibi ama artık hiiç durmuyo diyo annem üstüne fln tırmanıyomuş oyun istiyo dışarıyı istiyomuş ne yapıcaz bütün kış bilmiyorum :S
benimde dudağım da uçuk çıktı 1 haftadır oktay yüzünden iyileşemedi ya çook dikkatini çekiyo elliyo bakıyo inceliyo ellemesin diye savaşırken acıtıyo bu sefer çok fena çookk :S
tokalaşmayı öğrendi merhaba diyip elimi uzatıyorum oda elimi tutup sallıyo sıpaa :):)
çerçeveyi bulamadık ya netten bakayım ordn alırım olmazsa çok hoşuma gitti...
valla en son nehşr sonra beste sonra da benim ama benden öncekileri bilmiyorum :S

slm kızlar; ahhhh keşke emrede oktay gibi uyusada 2-3 kez kalksa yarabbi nolur. biz hala 15 dk bir emmeye devam ediyoruz. her defasında da ağlayarak uyanıyo ya.

fahriyecim sorma face açasım yok ya ama foto ekleyecem inş. bizim elimizde olan tek fotoda emre yan dönmüş yüzü görünmüyo, kuzenimin eşi çekmişti onun göndermesini bekliyorum inş o güzel çekmiştir diye bekliyorum. yaramazlıkta üstüne yok evladımın canı isterse herşeyi beceriyo istemezse ıııhhhhh.

işler fena değil şimdilik rabbim inş daha da artırır. insanın kendi işinin olması gibi güzel bişi yokmuş tabi sorumluluk daha da artıyo ama olsun. kafam rahat en azından şimdiliik çok şükür. okulda fena değil ama teze hala fırsat bulup bakamadım bir an önce başlasam iii olacak. ya kızlar emreyi uyumaya nasıl alıştıracam ben 1 yaşında ama hala tek başına uyumuyyor dizimizde sallarsak uyuyo gündüz yoksa yok. offfff.

şimdi senin işinde de dua etmek olmuyo be elif abla sana dua etsek başkalarına beddua etmiş gibi oluyoruz he :)
karnı açlığından uyanıyodur belki elif abla ben dün oktaya devam sütüyle mama yaptım anlatim size de 3-4 saat acıkmadı ve mis gibi uyudu maşallah
4-5 bebe bisküvisine biraz içme suyuyla ocakta pişirdim sonra yavaş yavaş soğuk devam sütünden koydum karıştıra karıştıra biberonluk kıvamına getirdim tadı da bi lezzetli oldu ki bizim çaycı abla vermişti tarifi maşallah bi güzel yedi ve hemen uyudu normal mamayla 2 saatte kalkıyodu bununla baya uyudu tavsiye ederim size de ...
oktay da ayakta sallanarak uyuyo ki kendi başına asla uyumaz ağlıyo mızmızlanıyo yatağına yatırıyorum normal koltuğa yatırıyorum yanına uzanıyorum yokk çook uykusu dahi olsa ayakta bi sallamayla uyuyo kendi başına uyuyamıyo daha küçük ya biraz daha büyüsün zamanla alışır gibime geliyo...

ben şimdi size sitem edeyim mi söleyin bana..oğluşumun doğum gününü yazmıştım 25 ekim diye.emreden sonra uras doğdu..hiç kutlayan yok valla:2:
sitem bir yana doğum günümüzü 7 kişilik bir katılım ile (yazmıştım daha önce anneanne, babaanne, dedeler, biz ve 1 kuzen) ile kutladık.evi üsledim..uğur böcekli pastamız vardı ve tek mumumuz:) tabiki uyku saatine yakın olduğu için 21 civarı zar zor fotolar çektik.kanımca olabiliyorsa öğleden sonra yapılması en güzeli..
anne olmak çok güzel bir duygu bir kez daha anladım..oğlum büyüyor her zorluğuna rağmen onu verdiği için Allaha şükrediyorum.
ama malesef doğum günümüzde oğluşum nezle idi.benden geçti.maske takmama rağmen önleyemedim.hep mızmız dı ve burnu akıyordu.burnuna asla dokundurtmuyor ve gece uyuyamıyor geçen sene damla kullanıyordum açmak için.ama bu sene asla başını tutup dökemem.sprey alayım diyorum bu akşam.geçen sene siz kullanmışmıydınız sprey hangisiydi otri bebe mi? 17.30 a kadar yazarsanız sevinirim.mesai bitmeden öğreneyim de alayım..
selamlar herkese..

İyi ki doğmuş Urascık, nice mutlu senelere inşallah
Darısı bizim başımıza, bizimkide 1 Kasımda ama biz haftasonunda kutlayacağız inş. hemde hem cumartesi hem de pazar. Biraz yorucu olacak ama olsun, kızım hayatında 1 kez bir yaşını dolduracak.

Elifciğim işlerin iyi gitmesine sevindim, umarım hep böyle devam eder... Ahh ahh ben de zamanında hacettepe ftr'yi bırakmıştım. Aptal kafam, nasıl pişmanım nasıl senin branş neydi bu arada?

kızlar bugünde bizim doğum günümüz hazırlık yapıyoruz aile arasında kutlayacağız yarın akşamda arkadaşlarımızı çağıracağız çok kalabalık olsun istemedim 1 sene geçti bile ne çabuk geçti diyemeyeceğim allahıma şükürler olsun bana minik kuzumu verdiği için bugün nisanında doğum günü sevinçcim kızınla nice mutlu senelere pitoscum sizinde geçmiş doğum gününüz kutlu olsun hepinizi ve kuzuları öptüm

oooo yakışıklımın doğum gününü unutmuşuz yaa :) iyi ki doğdun urassssssssssss :)
nisayı face de kutladım :)
durucuk seninde doğum günün kutlu olsunnn süper çocuklarrrr :):)
nassı büyüdüler ya sıpalar bize daha çooook var doğum günümüze ...
telaş sardı şimdi beni yolculuk var ya :S

Pitoscum Uras'in gecmis dogum gunu kutlu olsun ve bugun dogum gunu olan Duru ve Nisa'ninda dogum gunleri kutlu olsun hepsine saglik diliyorum.

SLM KIZLAR;
ahhh urasığın doğum gününü kutlamayı atlamışız ya... çok ayıp ettik. kusura bakma urascık... iiki doğmuşsun, rabbim uzun ömürler versin, güzel günler göstersin inş.

nisanın ve durununda doğum günleri kutlu olsun. rabbim hepsinn yüzlerini güldürsün, uzun ömürler versin inş. kızlar iiki doğurmuşuz bu sıpaları ya... iiiki varlar.

canancım karnının aç olduğunu sanmıyorum sıpanın çünkü gece boyu emince ne kadar süt kalırki bende ama yinede emiyo ya.bide daha önce gece uyanınca biberon maması yaptım ama içmedi emmek istedi yine offf.

nell neden bıraktın ya fizyoterapistler çok ii kazanıyolar şimdi. benim iç hastalıkları endokrin canım branşım... canan haklısın ama bana zaten hastalanmış olanlar geliyo canım merak etme sen dua et işleri ii gitsin de bari...

elifcim bizimde tek fotomuz var zaman nedeniyle, onda da emre yana bakmış halde.bencede gündüz olmalı mümkünse.

uras gecmıs dogum gunun kutlu olsun!!!!

nısa ve duru hanımlarrrr sızınde dogum gunuslerınız kutlu olsun.hep gulun saglıklı olun emı!!!!

1 yıldan fazla oldu tanısalı arkadaslıgıda gectık dostluga gıdıyoruz.bebıslerımız saglık ve huzurla buyusun ınsallahhh.dogum gunu fotolarınızı koysanıza kızlar bakalım yaaa.kopya cekerız belkı.bızde 3 kasımda kutlucaz yaaaaa.....

kızlar güzel dilekleriniz için çok tşkler dün akşam doğum günümüzü kutladık pastamızı kestik hediyelerimizi açtık ve oyuncaklara elimizi bile sürmedik ben inceledim o dönüp bakmadı bile foto mak.oynadı enterasan evin durumu berbat hiç temizllkcek gücüm bile yok sürekli dışarıya çıkmak istiyor evde tutamaz oldum uzun bir kış nasıl geçecek bilmiyorum bizde durumlar böyle hepinizi ve kuzucukları öptüm

selam kızlar...
urasın, nisanın ve durunun doğum günleri kutlu olsun... sizler yaşı devirdiniz darısı bize bakalım...
sağlıkla kalın kızlar...

selam kızlar...
urasın, nisanın ve durunun doğum günleri kutlu olsun... sizler yaşı devirdiniz darısı bize bakalım...
sağlıkla kalın kızlar...

Herkese Selam

KIzlar çok özledim sizleri ne zamandır giremiyorum,geçmişi üstün körü okudum canan size pc bozuk olduğunu haber vermiş teşekkür ederim tatlım...hala yapılmadı içindeki parçası kopmuş geldi gitti hala uğraşıyorlar sinir oldum...

Herkesler ii çok şükür bebişlerimizin doğumgünleri geldi inanılır gibi değil maşallah kuzucuklarımıza...emrenin,urasın,nisanın durunun doğum günlerini kutluyorum öpüyorum onları sağlıklı uzun başarılı bir ömür diliyorum yavrularımıza...

Bizde iyiyiz çok şükür benim sıpator bir buçuk aydır yürüyor resmen koşturuyor artık 10 aylık yürüdü kasım bebeklerinden en hızlı rüzgar sanırım adı üstünde
Çok akıllı çok fırlama bir çocuk (şu an yerimden fırladım sehpanın üzerine çıkmış bana bakıyordu aklım çıktı)...bunlar bizi parmaklarında çeviriyor vallahi nasıl hareketli anlatamam babamızın akşamları pestili çıkıyor anneler gerçekten çok kutsal diyor takdir etmesi hoş :=)))parka yada avm ye gittiğimizde yürüdüğünü görenler büyük zannediyorlar rüzgarı bende bozmuyorum artık maşallah boyu çok uzun eşim kısa boylu olsaydı kafada sapsarı küçücük yürüyen bir çocuk çaki gibi olurdu diyor :=)))

11.ay kontrolümüzde 10 kilo 79cm di rüzgar...bebekler yürüdükleri ay kilo almazmış o yüzden az kilo almış rüzgarda 250grcık çok şükür yememizde bir sorun yok...hergün değişik şeyler yapıyorum haftada bir tarhana,yoğurt çorbası ve balık muhakkak yapıyorum...(yine yerimden fırladım sehpanın altından geçip duvar dibindeki şamdanın mumunu yedi)off offf

Şimdilik bizden haberler böyle kızlar yine gelirim artık eşim laptobunu akşamları eve getirecek en kısa zamandada ben kavuşucam bilgisayarıma öpüyorum sizleri ve bebeklerinizi inanın şu yazıyı yazana kadar 3 kere yerimden kalktım bütün mutfak yerlerde tencere tava oyuncaklarıyla hiç oynamıyor halimiz yaman sevgiyle kalın...

SELAMnehircim aramıza gelmene sevindim..özlettin kendini.bende doğum gününü kutlayan tüm forum bebeklerine sağlıklı uzun ömürler dilerim.hep bizimle olsunlar, öpelim koklayalım onları..
biz c.tesi dr.umuna gittik.kilomuz yine az.9650 gr. çünkü yemiyor zorla reklam, çizgi film derken bikaç kaşık..sonunda pes edip bırakıyoruz zorlayıp iyice soğutmamak için. dr.umuz gece fazla emiriyosun.gece emzirmelerini bırak yer o zaman dedi.kolaymı 2 veya 3 defa emziriyorum sizlerinde emzirdiğini biliyorum.çıkmadım işin içinden yani.gece de 1 e düşürdüm 2 gündür emzirmeyi.sadece su verdim uyandığında.gündüz zaten yokum e gece de emzirme anne sütü hani ne kadar verilse faydalı idi..
artık bal ve yumurta beyazı verebilirmişiz.ve aptamil veya bebelac junior vereceğiz.valla dün markette baktım.hiç te az değil fiyatları.bebelac daha uygun tabi.
kan ve idrar tahlili de istedi dr. 1 yaşında istiyorlarmış.idrar tahlilini nasıl verecez daha önce veren varmı.pipisinden nasıl alacaz:))
bizden haberler böyle..
nehircim maşallah rüzgara aldı başını gidiyor valla.(adı gibi he he) uras sıralıyor yürüdü yürüyecek.şimdilik tırtıl formunda saldırıyor girip çıkıyor heryere.
selamlar hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…