Şubatta hamile kalanlar buraya..

slm kızlar; dün akşam muayenehanesini ortak kullandığım kadın doğumcu arkadaşıma muayene oldum rahim baya kalınlaşmış, gebe olabilirisin dedi allahım inş değilimdir bende şimdilik istemiyorum emre yer heralde gariban bebeği. üstelik tüm planlarım alt üst olur kesin. ancak eşim nedense çok istiyor bu kez, ilkinde hiç istemeyen adam çoştu ne olduysa. offfffffff

dün gece elifin taktiğini uyguladım ancak emrede sökmedi tabi. gece yarısı başladı böğürmeye kaşıkla mama yemek istemedi uyku arasında. su verdim içmedi, zorla yedirdim mamayı ağlayıp, zırlayarak ardından biberondan su verdim biraz bu arada uykusu çatladı başladı oynamaya, uyut uyutabilirsen.zorla uyuttum 30 dk sonra kalktı emmek istei.. gerçi bu gecede deneyecem bakalım nolacak.

kanzın kalıbı dar haklısın nehircim ama büyük bedende de boy uzun geliyo. kıvırıncada kötü duruyo napıcaz bilmiyorum. zaten aldıklarım en fazla 1-2 ay giyilebiliyo hemen küçülüyo ya...

bestecim bende 50 kg düştüm ama ilginç daha öncede 50 kiloyken aldığım kıyefetlerim bol geliyo şimdi resmen kaslarım kemiklerim eimiş bu emzirme bitirdi beni şimdi bide 2. varsa hepten yok olurum heralde. Annem resti çekti gebeysen giderim ben 2 çocuğa bakamam dedi şimdiden allahım geçen sene bebiş olsn diye can atarken şimdi olmasın diyorum hayaat ne ilginç ya...

kızlarrrrrrr gebe değilmişim test yaptırdım negatif çıktı şükürrrrrrrrrr.

selam kızlar..

umarım herkescikler iyidir...ben de iyi olmya çalışıyorum. ne kadar iyi olunursa işte...vallahi doğum günü stresi başladı bende. kalabalık olucaz ya..

pitoscum akşam yemeği için 10 kaşık diye yazmışsın. bu tatlı kaşığıyla mı yoksa yemek kaşığıyla mı? yemek kaşığıysa çok olmaz mı?

nehircim kilolar konusunda üzülme canım. benim kilo vermem tamamen hareketten dolayı. iş yerinde de bi dakka durduğum olmadığından dolayı. çok enerji harcıyorum. evde de ufaklık bana pek bi düştü. evde gezme işini bile ben olmadan yapmıyor. illa elinden tutan peşinden giden ben olucam. öyle olunca gidiyor kilolar. yeni aldığım pantolanlar XS beden onlar bile bol gelmeye başladı.

kızlar aman gebe olmayın ya. bebekler çok küçük. ikisiyle baş edemezsiniz yazık olur size. dediğim gibi bende öyle bir ihtimal yok. sanırsam da olmayacak. bu gidişle bize ayrılık gözüküyor. konuşuyorum konuşuyorum. tamam dikkat ederim diyor. yeniden aynı şeyler oluyor. artık bana dokunmak istemiyor. doğal olarak bende eşimden soğudum.oğlumu yanlız büyütmek istemiyorum. ondan biraz daha katlanırım ama nereye kadar bilemiyorum. daha önce de yazmıştım ya başka birinden şüpheleniyorum. yani belki aralarında bişey yoktur ama eşimin ona karşı hisleri olduğunu bundan dolayı benden uzak olduğunu düşünüyorum.neyse...

kızlar.. iyi bayramlar olsun hepinize..sağlıkla kalın.

selam kızlar çook özlüyorum buraları ama beren çok uyumadığı için gecede gündüzde çok takılamıyorum size(faceden beni eklesenize arkadaşlar bebişleride görmüş oluruz..tam adım özge yiğitcan hoshan adım..bizde hafta sonu berenin doğum gününü kutladık bahçede..çok güzel oldu herşey..benim kızımda 2 haftadır yürüyor ve her yeri karıştırıyor..geceleri berende 10 kez kalkıyor diyebilirim..bende pitosun yöntemini denicem..ama siz devam sütüyle yapıyormuşsunuz..gece mamaları suyla yapılıyor diye biliyorum sadece,yanılıyor muyum ya da sizin bahsettiğiniz başka bir çeşit mamamı?tam olarak devam sütünün ve mamanın adını verebilir misin pitoscum..
öpüyorum hepinizi çok çok yine ağlıyor gidip bakıyım...

özgecim ben her gece mamasını devam sütüyle yapıyorum.aslında evet su ile yapılıyor çoğu.ben faydalı olsun diye öyle yapıyorum.şimdi aptamil veya bebelac junior ile yapacam.gece maması olarak aptamil tahıllı veya bebelac armutlu muhallebi vb.değişik değişik alıyorum.
kızlar benim yöntem hemen oturmuyor.ısrar edip emzirmezseniz sonunda gece maması için ağzını açıyor(emre hariç:))
elif senin gebelik haberlerini merakla bekliyordum yalan söyleyim.olmadığına sevindim.çünkü çok koşturuyorsun gördüğüm kadarıyla.eşinle arayı düzelttin galiba.bestecim ya sen yazdıkça ben üzülüyorum.inşallah sizde de işler yoluna girer.herkes mükemmel ilişkide değil canımcım ya.ortalama gidiyoruz işte.
nehircim seninle buluştuğumuz numaradan farklı şimdi kullandığım. ondan farketmemişsindir.bi ara msj atayım sana kaydet beni.
benimki emeklemekte hala.rüzgarı görünce gaza gelir yüü belki:))
bayramızını kutluyorummm..bebişleri öpüyorum.byee

Bayraminiz kutlu olsun kizlar, cocuklariniz ve ailenizle mutlu bir bayram gecirmenizi diliyorum...

slm kızlar; geçde olsa bayramınız kutlu olsun canlar..

bestecim bizimde öle eşimle aramız 2 iii 3 kötü yuvarlanıp gidiyoruz işte, ama bizde en azından bu tarz sornlar kalmadı şükür. inş zamanla sizinde düzelir canım aranız. bayramda ben annemlere eşim kendi ailesine gitti emre babasını inanılmaz özlemiş anladımki ayrılırsak çok zorlanır kuzucum. eminim arda'da kötü etkileir ama boşanmanında doğru zamanı olmaz en azından çocuklar için. offfffffffffff

elifcim ne yalan söyliyim test sonucu çıkana dek öldüm öldüm dirildim haklısın çok koşturuyorum öyleki valizimi annemin evinde unutup gelmişim.canım emre öle inat bi çocukki nuh dese peygamber demiyor asla açmıyo ağzını gece maması için. varsa yoksa meme. bende gece mamasını bebelacın junior ile yapıyorum artık. aptamil ile bebelacı karşılaştırdım markette içerikleri % 99 aynı kızlar, boşa para vermeye gerek yok aptamile. bide dün akşam pınarın ilk adım sütüyle hipp bisküvi ezip yedirdim gece maması yerine bunuda sevdi kuzucum. artık evde pişen herşeyi yediriyorum emreye bayramda etli nohut yedirdim mesela ezerek bayıldı tabi. karnabahar, kereviz falan ne varsa onu yiyo. dün haşlama etle pilav verdim. 8-10 tatlı kaşığı yedi inat etmeden. anladımki ev yemeklerini kendisi için yaptıklarımdan daha çok seviyor.

selam kızlar...
umarım iyi bir tatil, iyi bir bayram geçirmişsinizdir...
oktay kuzusununda doğum günü kutlu olsun... sanırım dündü..
bizimde yarın doğum günümüz....bi dolu insan gelicek vallahi..umarım sorunsuz geçer..
ben eşimi hala seviyorum ama artık onun yanında ezik insan gibi olmak istemiyorum. gerek ailesinin yanında gerekse bizimkilerin yanında sanki ben bi hiçmişim gibi davranıyor. susup kalıyorum. kavga çıkmasın diye ama nereye kadar. insanlığımı saygımı unuttum resmen. kendimi haketmediğim bir yerde buluyorum.
bayram günü bile kavga ettik. öğlene kadar yattı uyudu. sonra da kalktı. bıktım gibisinden bi dolu laflar etti. sonra ailemle ilgili bişey anlatmıştım. abime küfür etti. sonra ben de senin kardeşine şöyle desem sen ne dersin dedim. hiç sana yakışıyo mu dedi. kendisi ederken, eserken gürlerkn iyi de be bişey söyleyince kıyamet kopuyor...bi dolu şey daha. hangisini yazayım kızlar.. ama inanın ben bile kendime dışardan bakınca üzülüyorum. yüz yüze gelmek istemiyorum artık. dün boşanmak istiyorum dedim. tamam dedi.bakalım ne olacak. şimdi ailesi burda. onların kaldığı bi ev var. onlar gittikten sonra eşimin oraya gitmesini istiycem. bakalım bi kaç gün ayrı kalalım ne olacak.neyse bayram dönüşü boğdum sizleri..eşinin gözlerinin içine bakan, her fırsatta sevgisini gösteren erkekler de var. o kadınlara imrenmemek elde değil.
ardanın kontrolü vardı bugün. demir ilacına 2 yaşına kadar devam dedi. kan tahlili de verdik bakalım değerler ne çıkcak ama sizlerin doktoruda devam ettirdi mi demir ilacına. ayrıca devite de devam edip etmiyceğimizi sormadım. sizinkiler ne dedi.haftaya da aşısını yaptırıcam. doğum gününde huzursuz olmasın diye yaptırmadım.
elifcim son bi aydır bende nohut fasulye falan veriyorum oğluşa.ama nohutların kabuklarını çıkarıyorum. ağzına gelince tüm yemeği çıkarıyor çünkü. kereviz falan vermedim daha ama yavaş yavaş diğer sebzeleride vericem.
bizde böyle kızlar...
sağlıkla kalın.

gecmıs bayramınız mubarek olsun..
bızde ust dıslerımızı cıkarıyoruz.sureklı bı aglama halı gece 40 kere kalkmısımdır.uykusuz gunduz mız mız.buydukce zorlasıyor hersey..
kızım uyudu.bakıcıyla yıyor sabah kahvaltı etmemıs ama bıberonla mamayı ıcmıs ben geldıgımde de yogurt yıyordu.sıvı olanları yıyoruz da katıları bıraktık 3 gundur boyleyız.allah yardımcımız olsun.

bestecım cocuklar ıcın ıyı olmuyor bosanma.allah hakkınızda hayırlısını versın canım.

bende dun geceden uykusuzum yorgunum.akhısardan geldık etler zeytındır falan derken annem tursu komposto yapmıs.bahceden meyve falan getırdık..onlarla ugrastım dun hemde kızım pek nazlı bu aralar sadece bende duruyor...hepınıze ıyı gunler petegın yanına mınder koyduk derın oynasın dıye kıvrılıp yatıcam bırazzzz

yemeklerden bende veriyorum yazdan beri nohur fasulye borulce mercımek tencere yemeklerını svıyor benımkıde.
bestecım bıze kan damlasını bıraktırdı doktor.kan degerlerı ıyı cıkmıstı.d vıtamını olarak multıtabs kullanıydk,onun yerine ıcınde balık yagı olan bı vıtamın yazdı..MİNADEX miş alamadık babası bugun alcaktı bızımkı bıraz ıstahsız ondan mı yazdı bılmem..

Son düzenleme:
bestecim sen yazdıkça ben kendimi gördüm sanki, yazıkki biz o saygı sevgi gören kadınlardan olamadık, haketmediğimizden değil eşlerimiz bizim değermizi göremediğinden canım. senin adına çok üzüldüm evet fahriyeninde yazdığı gibi çocuklarr için boşanma bir yıkım ancak mutsuz bir ailede büyümek daha büyük sorunlara yol açıyoır insanda. rabbim hakkımızda hayırlısını versin. bizde bayramda ayrıydık dün akşam doldurduk eksik kalan tartışmalarımızın yerini çok şükür. offf

oktayın ve arda kuzusunun doğum günü kutlu olsun rabbim her daim yüzlerini güldürsün inş. sağlıklı sıhhatli uzun ömürleri olsun inş.

ben emreye d vit ve demir damlasına devam ediyorum dra sormadım ama. neyse bu ay gidicem sorarım bakalım.

okudum hosuma gıttı anneyım ya...bızden gecmıs bakalım gorucezzz.ıyı hafta sonlarııı

Çocuğunuzun zeka gelişimi için kitap okuyun...Hiçbir çocuk doğrudan doğuştan zeki değildir.Çocuğun doğuştan zeki olmasını beklemek yerine, çocuğun zekâsını eğitimle yükseltmek üst seviyelere çıkarmak anne-babanın elinde. Ancak çocuğun doğuştan zeki olmasını beklemek yerine, onun zekâsını değiştirmek, geliştirmek, iyi yönde kanalize etmek anne-babanın elinde. Birtakım yöntemlerle zekâ seviyesinin artırılabileceğini söyleyen Üstün Zekâlılar Eğitim Danışmanı Gürkan Yaşar, zekânın geliştirilmesi ile ilgili merak edilen sorulara cevaplar verdi.

Araştırmalara göre zekâyı etkileyen en büyük etmen kalıtım. Zekâ, anne-babadan çocuğa geçmekte ancak annenin genleri daha baskın. Diğer bir etmen ise eğitim. Gürkan Yaşar'a göre vücut kasları nasıl çalıştırılarak geliştirilebiliyorsa beyin kasları da ancak çalıştırılarak geliştirilebilir. Yaşar, 100 IQ ile dünyaya gelmiş bir çocuğun iyi bir eğitim ile 120 IQ'ya kadar çıkarılabileceğini belirtiyor. Beyinde milyarlarca nöron olduğunu dile getiren Yaşar, "Küçük yaşlarda bu nöronların sayısı ve kalitesi fazla iken yaş ilerledikçe sayı ve kalite düşer. Bu sebeple küçük yaşlarda zekânın geliştirilme katsayısı daha yüksek. Ancak çocukluk dönemindeki gibi olmasa da yetişkinlik çağında da zekâ geliştirilebilir." dedi.

Berkeley Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada normal zekâ seviyesine sahip bir çocuğun zekâsının geliştirilebileceğinin ispatlandığını söyleyen Yaşar'a göre yetişkinler de birtakım yöntemlerle zekâ seviyelerini yükseltebilir. İşte bazı öneriler: İlk ve öncelikli olarak etraftaki olayları dikkatli bir şekilde inceleyin. Yeni fikirlere açık olun. Bol bol okuma yapın. Daha önce okunmayan bir kitap, ufku açar. Ters elle yazı yazmaya çalışın. Bu, beyni harekete geçirir. Mümkün olduğu kadar yazı yazın, not tutun. Video oyunları oynayın. Farklı şeyler görmek, farklı düşünmeye katkı sağlar. Kriptolojiye girin. Şifreli bir şekilde yazı yazıldığını düşünün. Bunun ne olduğunu bulmaya çalışın. Bulmaca çözün. Haftada bir zekâ testi çözün ve sonuçlarına bakın.

Beraber kitap okuyun: Çocuğa bol bol hikâye ve masal okuyup resimler hakkında yorum yapmasını isteyin. Çocuklar sabah kalktığında hikâye ve masallarda olayların, durumların değişeceğini zanneder, aynı masalı birçok defa okutur.

Kitap okurken içerik çalışması yapın: Çocuk eğer okuma bilmiyorsa resimleri göstererek ona hikâyeyi anlatın. Okumayı biliyorsa kendisi okusun. Hikâyeyi anlatırken geçmiş ve gelecek zamanı kullanın. Hikâyenin bazı yerlerinde duraksayarak hikâyenin nasıl ilerleyeceğini, az sonra neler olacağını, karakterlerin nasıl davranacağını sorun ve ondan geri bildirimler alın. Hikâyenin sonunda hikâyeden çıkartılacak dersler konusunda beyin fırtınası yapın.

Yazma ve çizmeyi teşvik edin: Ona, kendisini çok ünlü bir ressam veya yazar gibi düşünmesini söyleyin. Çizdiği resimlerden övgüyle bahsedin ve odasına asın. Dünyanın gidişatı konusunda sohbetler edin. Ona dünyayla ilgili çeşitli sorular yönelterek sorulara cevap bulmasını sağlayın. Gelecek 50 yılda dünya nasıl bir yer olacak? Dünyanın enerji ve su sorunu gelecek yıllarda nasıl çözülecek? Küresel ısınma sorunu gibi...

Doğru seçilmiş gıda, öğrenme kabiliyetini artırıyor

Patates: Kan şekerini dengeli yükseltiyor ve zekâ daha verimli çalışıyor.

Lahana: Tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi sağlıyor.

Fasulye: Lif ve protein, özellikle çocuklarda zekâyı açıyor.

Yağsız kırmızı et: Sağlıklı alyuvarlar için vazgeçilmez. Beyin gelişimi için büyük yarar sağlıyor.

Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.

Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip beyni uyarıyor.

Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor.

Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp bunamayı geciktiriyor.

Domates-havuç-kırmızıbiber: İçeriğindeki antioksidan, beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor.

Son düzenleme:
slm güzel anneler pazardan geldik hava buz gibi evlere tamamen kapandık ardık ardanın ve oktayında geçmiş doğum günleri kutlu olsun sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirsinler bizde yarın aç karına kan vericez anestezi uzmanı bazı tahliller yapacakmış salı günüde küçük bir operasyon geçireceğiz inşallah sorunsuz olup biter allah daha büyük sorunlar vermesin kızlar saatler alındığından beri bir türlü düzen oturtamadık sizde durumlar nasıl uyku yemek düzeni kaçtı neyse bizde durumlar böyle hepinizi öptüm dualarınızı eksik etmeyin

günaydın kızlar hayırlı haftalar olsun inşallahh ....
teşekkür ederiz doğum günü kutlamalarınız için
tatilimiz çooook güzel geçti ama sonunda oktay hastalanadı hapşuruk öksürük kendim tedavi etmeye çalışıyorum evde peditus ve benicalle olmazsa akşam götürcez dr.a
oktayın 2 kez doğum gününü kutladık bi adana da bi de dün amcası süpriz yapmış orda kutladık asıl doğum günümüzü henüz yapmadık haftaya pazar düşünüyorum ama bakalım kısmet artık ...
bütün bebişler yürüyo sanırım ya benim oğluş dün tam 8 adım attı o da önüne babası geçip çağırınca yoksa tek başına yürümek istemiyo hemen atıyo kendini yere emekliyo :S
geçmişi okumadım ni yazdıklarınızı okuyayım sonra yine yazarım bi ton iş var ama benim yapasım yoookk ...

elif abla çoook sevindim hamile olmadığına :)
oktayın doğum günü 10 kasım dı...
arda kuzusunun da doğum günü kutlu olsun anne ve babasıyla mutlu huzurlu bi yaşamı olur inşallahh
beste abla umarım biran önce düzelir sorunlarınız tartışmalar kavgalar bizde de oluyo ya
dün değişiklik yapalım dedik oktayı babannesine bırakıp sinemaya gittik tek başımıza eşimin elini tutup yürümeyeli o kadar zmn olmuş ki nerdeyse 1 sene oktay doğduğundan beri bi acaip geldi oktayı bırakıp gitmek vicdan azabı yaratıyo bende hep ama bu sefer iyiydi büyüdü ya artık babannesine de alışık diye bide tatil de hep beraberdik ondan sanırım iyi geldi tavsiye ederim yani eşinizle tek başınıza bişeyler yapın birbirinizi ne kadar özlediğinizi anlıcaksınız kızlar...

selam kızlar...
doğum günü dilekleriniz için çok teşekkür ederiz...umarım hepimiz çocuklarımızla beraber güzel bir ömür geçiriririz.

güzel bir doğum günü geçirdik.kalabalıktı. videomuz yok sayılır. pasta üflernirken çekilmemiş.ama sonrasınd biraz var. ama ben çok yoruldum. zaten moralim sıfırdı. yine de elimden geldiği kadarıyla gülücükler saçmaya çalıştım.

canancım. iyi bir tatil geçirmenize sevindim canım. oktayında yürümesi yakındır. bizimki de başlarda öyle gidiyordu. şimdi bırakıp bırakıp kaçıyor elimizden.

eşim konusunda destekleriniz için saolun. ama bizdeki sorun eşimin bana karşı bişey hissetmemesi ve benim için bir mücadeleye girmek istememesi. kıskandırmaya da çalışıyorum ama olmuyor. adam kıskanmıyor bile. insan sevdiğini kıskanır di mi? adam benimle bişey paylaşmak istemiyor bile. kader ne yapalım. bunlarıda yaşamak varmış..zorla güzellik olmuyor.ama kahretsin ki. oğlum babaya çok düşkün. onları ayırmaya gönlüm elvermiyor. ama böyle de hangi birgün katlanılır ki?

bugün tüm gün çalışmaya başladım. şimdilik iyi gidiyor. sanırsam öğleden sonra oğlum burnumda tütmeye başlayacak. dün bütün gün ağlayıp durdum. eşime güvensem kalan ücretsiz iznimi de alıcam ama ona güvenemiyorum. eve kapanırsam benden iyice soğuyacak diye..offf..

fahriyecim, paylaştığın bilgi için saol canım. bende elimden geldiği kadarıyla zeka geliştirici yiyecekler vermeye çalışıyorum. yediklerimizin zekayı açtığının doğruluğuna inanıyorum. bununla ilgili bir belgesel izlemiştim.

neyse kızlar...durumlar böyle..bu arada sanırsam oğluşumun bıngıldağı kapanmamış henüz. ondan dolayı devite devam ediyorum. ayrıca hemoglobin değeri 11,7 çıkmış. doktor değere bakmadan 2 yaşına kadar devam dedi. ne yapmalıyım versem mi vermesem mi? yada 3 ay kadr daha devam edip bıraksam mı. çünkü fazlası da zararlıymış.

sağlıkla kalın.

arda bebegimizin de dogum ghunu kutlu olsun bestecım nıce guzel yaslara insallah.

benım kızda 2 gundur bısey yemıyor bugun bakıcıda yemıs kahvaltı etmıs makarna yemıs cadı bana galıba garezııı.bıberon bıle almadı hafta sonuuuu.

Merhaba kizlar, bebislerinizin dogum gunleri kutlu olsun, Allah saglik ve basari versin hepsine. Benim kizim yurumeye basladi hep elimizi tutup yuruyen kiz bir anda yuruyerek mutfaga yanima geldi buyuk bir sevinc yasadim ve dunden beri hic durmadan yuruyor, darisi sizin cocuklara.

merhabalar
iyi ki doğdunuz oktay ve arda..sağlıklı yaşlarınız olur inşallah..
kızlar benim uras ne zaman yürüyecek acaba.gerçi emekleyerek de her yere yetişiyor ama:)
meyveyi nasıl yediriyorsunuz? püre halinde yiyordu, içinde bisküvi ile.onu artık istemiyor.elmayı minik minik doğruyorum. 1 dilim bile yemiyor.mandalina suyu sıkıyorum ekşi geliyor içmiyor.içine pekmez katıyorum tatlansın diye içmiyor.çaresiz kaldım yani..
dr.umuz vitagil diye bir vitamin verdi.onu veriyoprum.meyve yemeyince en azından iyi diye düşünüyorum.birde geçende nezle oldu ya genzi kızarmış dedi ve UMCA isimli bir damla verdi.günde 3 defa 10 damla verdim.bence daha kötü olmasını önledi.sardunya kökünden elde edilmiş.boğaz ağrılarına iyi geliyormuş.sonradan öğrendim.baya arkadaşım çocuğunda kullanmı.antibiyotiğe başlamadan hastalığı önlemek açısından iyi olabilir.büyüklerde içiyormuş.benimde boğazım şişti geçende içtim bende daha iyiyim şimdi..sizinle paylaşayım istedim.

slm kızlarr
atlattın sende beste abla iyi olmuş resim yüklesene ya bi görelim ardamızı seniii sonra kaldırırsınn
hı hı tatil iyi geldi ya siz de gidersiniz inşallah ...
inşallah biran önce düzelir aranız eşinle çocuk nikah derler zatn ayrılık çoook zor bir karar rabbim yardımcın olsun :S
benim oğlum da hiç bişi yemiyo ya ne yapıcamı şaşırdım hastalıktan dedim ama düzelmedi ya antibiyotik içirmeden geçsin diyodum öksürüğü geçmedi ballı süt yaptım dün içti onu ama öksürüğü azalmadı olmazsa alayım ben de elifin dediğini ya da akşam götürsem mi dr.a ya çok ağır diil arada bi öksürüyo antibiyotik istemiyorum ne yapıcamı şaşırdım dün gece uyandı ne verdiysem yemedi ve sonunda uyandı annem baktı artık benicalle peditus veriyorum akşam alayım bu damlayı o zaman ya boğazına iyi gelir inşallah bide dudakları çatlıyo ne yapmalıyım onun için ?

slm kızlar; geçmiş olsun tüm minik kuzularar, emrede bu aralar hapşırıp, aksırıp duruyo inş. biran önce düzeliriz. şükür yememiz idare eder en azından sizinkilerden iii.ama elifcim bizde meyve yemiyoruz bayramdan kalma alışkanlık oldu, kavanozdakilerden yiyo evde yapılanı yemiyo sıpa. zaten meyve suyuna uras gibi karşı.offf offf.ama şu 6-12 ay ilk adım sütüne bayılıyo, eve sağıp bıraktığım sütleri içmiyo, ondan 2 biberon versem içer yani.bitince ağlıyo ya gıcık şey... ben o sütleri ne zorluklarla sağıyorum hiç haberi varmı paşanın.

elifcim yürümesi okadar da iii olmayabilior her zaman. çünkü kendi başına herşeyi halledebildiği için ev kazalarına daha açık hale geliyorlar, etrafı daha çok karıştırıyorlar, bırak geç yürüsün...

bu arada 13 ay aşısı vardı çiçek aşısı bugün götürecektim ancak kızamık aşısı ile aralarında en az 1 ay geçmesi gerekiyormuş haftaya kaldı sizinde aklınızda olsun kızlar.
bizden bu kadar şimdilik öptüm sizleri...

selam kızlar...
umarım herkescikler iyidir..hasta bebişlere geçmiş olsun.. çok şükür şimdilik bi hastalığımız yok.
ben de daha 1 yaş aşısını vurdurmadım. yarın inşallah gidip vurdurucaz bakalım. doğum gününde huzursuz olmasın diye sonraya bıraktıydım. bugün de sağlık ocağından aradılar hatırlattılar.

elife katılıyorum yürüdüğünde heryeri karıştırmak için can atıyor. artık bütün vücudunu kontrol edebiliyor.ondan hareketleri çok fazla..ama öyle dengesiz hareket ediyor ki.kafasını çok vuruyor. sürekli dibinde kafasını kolluyorum.

neyse..öğlenleri boş boş dolaşmak da varmış kızlar..bi garip geliyor. herşeyi koştur koştur yetiştirmeye çalışan ben bugün ne yapsam diye düşündüm.

sağlıkla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…