Şubatta hamile kalanlar buraya..

ben hep 2 kat giydiriyorum gündüz de gece de dr öyle söylemişti senin üstündekinin bi fazlası olsun diye öyle de devam ediyorum tabi o bebekkendi ama :) üstünü de kalın battaniyesiyle örtüyorum sadece kollarını çıkarıyo zatn bu akşam 2 li koltukta yatırdım oktayı bende öbür koltuğa uzanmıştım uyumuşum eşim de kaldırmamış gece gözümü bi açtım oktay yere oturmuş uyuyo gözleri kapalı bi korktum ki uyur gezer mi acaba ya :S

selam kızlar...
umarım keyifler iyidir...bizde durumlar aynı.. oğluşumun araba sevdası başladı. artık akşaları arabayla dolaşarak uyutuyoruz. yoksa gece yarılarına kadar uyumuyor. gerçi 12 de pes edip arabaya geçiyoruz.
elifcim sen de durumlar nasıl? eşin nasıl karşıladı? asıl önemlisi sen kendini nasıl hissediyorsun?

ben de oğlanı 2 kat giydiriyorum. uyku tulumuyla terliyor. bende uzun kollu badisinin üstüne ince pijama giydiriyorum. altada 2 kat giydiriyorum ve çorabıyla yatıyor. üstüne de elyaf ince bi yorgan.üstünü çok açmıyor ama açınca fark edemezsem diye öyle yatırıyorum. şimdi de kadife bi tulumu var onu giydireyim diyorum. bakalım onunla terleyecek mi? daha önce yatak odasında yatıyordu. orası soğuk oluyordu. şimdi kendi odasına geçti. tabi bende onun odasında yatıyorum. eşimle yatakları ayırdık böylece. ayırmasak da dokunmuyor zaten ondan onun için sorun olmadı. hiç üzülmüş gibi bile yapmadı. umurunda değil anlaşılan.

bestecim konusmayı denesene esınle.

elifin de esıyle arası bozuktu bak.bebıs bıle olmusss.saka bı yana tabıkı evet elıf nasıl hıssedıyosun hakkaten ya.2 tane bebıs ınsallah bıde kızın olurrrr.bende gezmeden geldım mutfakta yemek yapıyorum sebzelı kofte yapıyorum kızaaaa

bizde 2 kat yatıyoruz ev 23 derecenın altına ınmıyor ama korkuyorum usuturuz dıye.allaha sukur hasta olmadık hıcccc.

Son düzenleme:
elifcim 2.bebek için en hızlı sen çıktın şaka bir yana hakkınızda hayırlısı olsun annene söyledinmi?kadıncağızın tepkisi noldu?kızlar morelim çok bozuk kızımın gözü hala sulanıyor dr konuştum normalmiş bugün 1 hafta oldu 1 hafta daha bekliycem dünyagöz has.götürmeye karar verdik eşimle güya ufak bir operasyondu çocuk 2 gündür kendine ancak gedi onun gözü aktıkça içim sızlıyo halimizi bir görseniz günde 9 kere damla damlatıyoruz jel şurup onlarda var birisi kafasını tutuyor diğerimiz gözü açıp damla damlatıyoruz bıktı çocuğum bizde adımlamaya başladım o yürüdükçe ben çok mutlu oluyorum kızlar sizleri tanıdığıma çok mutluyum sizlerle yazışmak iyi geliyor neyse çenem düştü sağlıkla kalın...

Allah yardimcin olsun, kolay degil tabi ama veren Allah sabrinida verir, bir bakarsin buyumusler ikiside...

kızlar saolun ama psikolojim çok bozuk, şoktayım hala bütün planlarım alt üst oldu. dra göre rahim kanseri başlangıcıydım hatta çrş günü kürtaj yapıp patolojiye gönderecekti, son kez muayene edeyim test yap önce dedi bide ne göreyim çift çizgi (yıllarca bu iki çizgiyi göreyim diye dua etmiştim ama bukadar çabuk olacağını tahmin etmemmiştim.) sonrada keseyi gördük minicik daha dra göre 2-3 haftalıkmış. ancak o dönemde biz eşimle ayrı yerlerdeydik, üstelik ben 2 aydır adet olmuyorum hatta en son beraberliğimiz nerdeyse 1 ay olmuş ilginç bi gebelik yani.zaten 1 veya 2 kez birlikte olduk, bide daha önce 5 kez tahll yapıldı çıkmamıştı (kan + idrar)

ne yapacağımı bilmiyorum eşim doğurmamsan yana, mutlu bile diyebilirim ilki tedaviyle olup bu kendiliğinden gelince. annem şokta aldırmamdan yana, bense muallakta. emre uyandı sonra görüşürüz

birkaç gündür girmemiştim.elifcim haberini yeni aldım.hayırlısı olsun canım ya.zaten sürpriz bebiş olunca kafan karışmış ki çok normal.9 ay sonrasını düşün..emre 2 yaşına yakın oluyor.genelde 2 çocuğu birlikte büyütmek isteyenler özellikle 2 yaş koyuyorlar araya.birde bu açıdan bak.öte yandan emre pek uslu bir bebek değil senin yazdıklarından dolayı biliyorum.2.çocuğu istediğin için bence ileride kaç yıl zorlanacağın önemli.bence 5 yıl..sonrası 2 kardeş büyürler..ben van depreminden sonra kardeş olayını çok önemsedim arkadaşlar.neden derseniz evi olmayanlar genelde kardeşinin yanına gitti.maddi durum da önemli tabii.ama sen dr.sun.eşinin ne iş yaptığını bilmiyorum ama en azından sen TR şartlarında 2 çocuğa bakabilirsin diye düşünüyorum..
ve son olarak biliyorsun hormonlar anneye acayip bir güç veriyor.unutma..selamlaaar

selam kızlar...
hakkında hayırlısı olsun canım. bence de doğurman daha iyi. bi laf var ya kul plan yapar Allah yukardan gülermiş. annelere çok iş düşer bence. hatta hem annen hem kv den sizde kalması gerekebilir. yoksa işten belli bir süre uzaklaşman gerekebilir.Allah yardımcın olsun canım.

fahriyecim, defalarca konuştum. ben böyle olmasından mutsuzum diye. hatta yazdım bile. sana mektup yazdım diye verdim. 2 gün okumadan çantasında durdu. okudun mu dedim. fırsat bulamamış. ama akşamalrı oyun oynamaya fırsatı kalıyor.neyse. ben de mektubu geri aldım. 2 gün sonra bi daha sordum. okuyacaktım da bulamadım dedi. bu kız ne yazdı diye de mi merak etmiyosun diye çıkıştım artık. dün de zaten iyice girdik birbirimize. vurup vestiyeri kırdı. çocuğun yanında kavga etmek çok kötü ama. yapacak bişey yoktu.

sağlıkla kalın kızlar...

elif ablacım aldırmak gibi bişi düşünme bence düşünsene emre 1 yaş 1 aylık 9 ay sonra 2 yaşına yaklaşmış bile olucak ee zatn 2 yıl ideal diyo dr.lar herşey de vardık bi hayır emre gibi zeki bi çocuğun daha olucak tam bi aile olucaksınız artık süper bencee...
hı planlara gelince Allah büyük çocukların büyüdükten sonra devam edersin planlarına kendini bu kadar yıpratmanın sana bi getirisi yok hayatın akışına bırak biraz kendini bırak hayat yönlendirsin seni birazda sen onu diil keyfini yaşamaya bak...
bak eşin nassı istiyomuş bebişi o düşünmüyo mu ev kredisini fln senden daha çok düşünüyodur bence ama o sıkılmıyosa sen hiçç sıkılma emreyle tek başınıza geçireceğiniz günleriniz azalıyo o yüzden onun kıymetini bilin :)

angel inşallah en yakın zaman düzelir bebişin ya çocuklar hasta olmasın biz daha beter oluyoruz

beste abla inan çok üzülüyorum senin durumuna da çok şükür sağlığınız yerinizde en azından onunla avunabilirsin :S

Merhaba güzel anneler...

Biraz geç olacak ama hepinize başsağlığı dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

Bu arada Elifciğim bomba haber bu, valla Allah bi kolaylık verir elbet ama benim gözüm şahsen hiç kesmiyor. Muhtemelen de 2. çocuğu istemeyeceğim ben. Allah buna sağlıklı, uzun ömür versin yeter bana şimdilik :)
Diğer yandan zaten 10 sene borç ödeyeceğiz biz, Elif'in de dediği gibi maddi güç te çok önemli. Bi çocuk neler istemiyor ki... Ama gücünüz varsa Emreye annen veya kv bakarken küçük için de bakıcı tutarsınız. Hem annen yorulmaz, hem de bakıcı için gözün arkada kalmaz. Emre tedaviyle oldu diyorsun, farzet ki ikiz olmuştu, aldırır mıydın tekini o zaman? Ay ne bileyim bu sorular uzar gider... İnşallah hakkında hayırlısını seçersin canım...

Bizde durumlar hastalıklar dışında çok değişmedi, hala yürüyemedik ayağa kalkabiliyor, tutunmadan da duruyor, hatta sıralıyor da ama ileriye adım atmakta çok isteksiz, emeklemek kolayına geliyor cadının. B12 eksikliği geciktiriyor olabilir dedi doktor, gerçi bu ay ölçtürdü, iğneler sayesinde yükselmişti Ha bir de çocuk gelişim uzmanına gideceğiz, bence normal dedi dr. ama gene de bakılsın istiyor. Bayramın 2. günü de acildeydik 39 derece ateşle, meğer kulak enfeksiyonu olmuş kuzum. 10 gün antibiyotik kullandık mecburen tam o bitti bu seferde gribal enfeksiyon oldu Ama çok şükür onu ıhlamurla falan ilaçsız atlatmak üzereyiz. Boğaz kültürü vermiştik o da temiz çıkmış neyseki...

Bir de aşıları soracağım size. KKK ve kpo mu ne (pnamakok aşısıymış) onları vurdular sağlık ocağından. Bir de su çiçeği aşısı aldım ben ama aralarında 1 ay olması gerektiğinden henüz vurdurmadım. Bekliyo öyle dolapta. Size bunlardan farklı bir aşı vuruldu mu?

Kübracım sana da geçmiş olsun demek istiyorum. Umarız yavrun bi an önce eski düzenine kavuşur. Allah kimseyi evladıyla sınamasın...

Neyse çok konuştum..
Şimdilik hoşçakalın...

sorma elifcim drum ama biliyorsun işten ayrıldım eee şimdi muayenehane ben varsam çalışıyor ben yoksam boş yatıyor şimdi nolucak ev kredisi, iki çocuk masrafı, okulada gidemiycem bu durumda düzenli bi işim yok yani.eşim devlet memuru onun maaşı ancak kredi kartımızı öder gerisi kalır offfffff.

sonrası için iii beraber büyürler ama şimdi ne olucak emreye haksızlık ediyorum gibi geliyo, memeden kesicem, tam anneye ihtiyacı olduğunda ben diğer bebekle uğraşıyo olucam, sanki bu bebeğin gölgesinde kalıcak oğluşum, üstelik daha bebekken abi olacak ayyyyyy kafam darmadağın.

bunu aldırırsamda emreyede bişi olucakmış gibi hissediyorum. ne yapacağımı şaşırdım kızlar rabbim bi yol gösterse biran önce, kararı bana bırakmasa yaradan. ne aldıracak nede doğurup bakacak haldeyim. çok yorgunum hem ruhen hem bedenen. üstelik eşime güvenmiyorum yani aramız yağ bal değil biliyosunuz, bide emrede yaşadığım onca olumsuzluğu tekrar yaşayamam. ya yine yatarak tedavilerle geçerse gebelik emreyi kime bırakıcam bu kez. delirme noktasındayım kızlar. elbette bi kardeş istiyodum emreye ama en az 2-3 yıl sonrasında. şimdi değildi. offfff

besteciğim dost acı söylermiş ama eşinin yaptığı tam b,r terbiyesizlik kusura bakma canım. insan hiç değilse evladının hatırına karısının ne yazdığını okur bu nedir madem bu kadar bitmişti herşey ne diye evlat sahibş olduki, yazık değilmi o günahsız yavruya... erkeklere akıl sır ermiyor malesef, iki fingirdeyene kaptırıyolar kendilerini allah akıl fikir versin eşine ya kusura bakma canım belkide haddimi aştım yazdıklarımla ama tutamamdım kendimi gebelik hormonlarından olsa gerek.

kızlar bide emreyi nasıl sütten kesicem hala gündüzleri süt sağıyodum ama 3 gündür sağmıyorum acaipte rahatsız oluyorum göğüslerim taş gibi oluyo çok ağrıyoı ya. bide emre memeye iiice düştü üzerimi parçalıyo resmen emzirmessem napıcağımı şaşırdım akıl verin nolur.

Elifcim zor bir durum..Allah yardımcın olsun. ama aldırmayı düşünme bence. Emreyi her halikarda 2 yaş civarında memeden kesecektin canım. ha bu süre biraz daha erken olur sadece. ablam da yiğenimi 15 ay emzirmiş. yani sen bu zamana kadar getirdin. yavaş yavaş alışacaktır. zor olacaktır. 1 hafta çok sıkıntı yaşayacaksın. sonra düzene girer. ama bu sırada göğüslerini ara sıra sağman lazım. sonra zaten yavaş yavaş azalacaktır.
masraflara gelince, emrenin zaten bi dolu şeyi vardı. yenilerini almana gerek olmayacaktır.
ama şuna katılıyorum. emre 2. çocuğun gölgesinde kalacak. kendi çocukken abi olacak. ama abi kardeşten ziyade arkadaş olacaklar. ve 2. çocuk büyürken o emreyle oyunlar oynayabilecek. benim oğlan bayılıyor mesela başka çocuklara.
aslında biz ne konuşsak boş. kendini nasıl hissediyorsan öyle davranman en doğrusu. ama ailelerden destek lazım bu dönemlerde...

sağlıkla kalın.

besteciğim kendimi çok iii hissediyorum desem yalan ama takdiri allaha bıraktım bunda da vardır bir haayır illaki.emreyi memeden kesmeyeceğim çünkü dün araştırdım tandem nursing diye bi olay var bizde çok bilinmiyor ama yurtdışında çok yaygın. ilk bebeği memeden kesmeden gebeliğe devam ediyosun doğumdan sonra ikisini birden emziriyosun. sadece 20 . haftadan sonra eğer kasılmaların yoksa emzirmeye devam edebiliyosun. birde doğumdan önceki hafta ve sonraki ilk hafta ilk bebeği emzirmiyorsun. annenin iyi beslenip iyi dinlenmesi lazım. hoş ikiside bende yok ama artık 2 katı dikkatle devam etmeye çalışacağım.

emreye gelince erken dönemde abi olacak ama haklısın arkadaş gibi olacaklar inş.eşimle abisinin arasında da 16 ay var kardeşten ziyade arkadaşlar araları çok iii. gerçi farklı cinsiyetlerde olursa nasıl olur bilemiyorum ama. rabbimden dleğim sağlıklı hayırlı bir kız evlat nasip etmesi bana.

hadi sizlerden de haberler bekliyorum beni yanlız bırakmayın sizde kardeş alın kuzulara.

fahriyeeeee öğretmenler günün kutlu olsunnn :)

elif abla benim iki arkadaşım da senin gibi hamile kaldı biri doğurdu( çağla ) oktaydan 2 ay küçük biri de ( funda )yeni doğum yaptı funda ilk çocuğu 9 aylıktı hamile kaldı ve emzirmeye devam etti araştırmış kesmicem dedi çağla da hemen kesti sütten şuan bi farklılık yok çocuklar da ama paylaşmak istedim seninle çağla elektrik bantı yapıştrmış gögüsüne onu görünce bi daha emmemiş çocuk... çağla 4 ay uyumadan yaşadım dedi onunda sorumlulukları çok fazlaydı çalışmıyodu ama evdeki sorumlulukları fazlaydı şuan rahat oğlu 2 yaşında kızı 10 aylık ve çağlanın yanında ne annesi ne kv vardı tek başına büyüttü çocukları düşün artık Allah yardımcınız olsun :S
oktaya gelince 7.dişimizde alttan patladı artık iyice yürüdüğü için topu bile kendi kendine oynuyo ayağıyla fln vuruyo gözünü ağzını soruyorum benim üstümden gösteriyo kendininkiler göstermiyo ya bi de hala öpmeyi öğrenemediii sarılıyo sımsıkı ama öpemiyo :S
iğneler olduğu için aşımızı vurduramadık p.tesi gidicez inşallah su çiçeğini de 1 ay sonra vururuz dedi öyle yane ..

elifcim kardes olayını benım gozum hıcc kesmıyor.
buyuk konusmayayım da ben anca derıne bakabılıyorum.okuldu evdı bebektı derken.
dun gece 2 saatlıgıne arkadasa gıttık sabah uyuyakalmısım bı kalktım saat 7:20 allahtan ev yakında derse yetıstım.kocam da uyumus bakıcı da gec gelmıs azcık.
okulun zılı de calmamıs toren yapmamıslardı gıttıgımde.sans benden yanaymıs.
bıkac ogrencım hedıye almıs ınsan hatırlanınca sevınıyor bı cıcek bıle olsa mutlu oluyorrr.6 sınıftalar buyunce hatırlamıyolar neyse guzel gecırdım bu gunu.

inşallah seneye kutlar kızın da öğretmenler gününü :)
valla ne yalan söyleyeyim oğlum kardeş için biraz beklicek kusura bakmasın babasına kalsa hiç istemiyo ikinci bi çocuğu ama ben istiyorum bi de kızım olursa oo yeme de yanında yatt :) 2.çocuğu evim de yapmayı planlıyorum ztn ev almamız da biraz uzun süreceği için problem yok tabi takdir ilah-i planımız böyle ama ne olur bilemiyorumm...
moralinin düzeldiğine sevindim elif abla :)
dün babası oğlumu kuaföre götürdü vee saçlarını kestirdi kuzumun sarı saçları gitti yaaa kutu kafa çıktı ortaya subay traşı yaptırmış çook tatlı oldu kuzum benimm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…