Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın arkadaşlar,
elifcim kararını vermişsin.kendimce yazmıştım birşeyler.inşallah faydam olmuştur.sana gebeliğinde sağlıklar kolaylıklar dilerim.biz tabiki burdayız yanındayız..şimdi sen bizi bırakıp "kasım 2011 de hamile kalanlar" topiğine katılırsın:)) şaka tabiki öyle bir topik var mı onuda bilmiyorum. fazla yorum yapmakta istemiyorum.çünkü korunsak da hepimizin başına gelecek bir şey.gerçekten bebiş gelmek isteyince, tabiki Allah yazmışsa oluyor.evrenin düzeni hakkında fazla yorum yapmamak lazım..sağlıkla büyüsün annesinin göbişinde inşallah.folik asid almaya başladın mı?
bizden haberler vereyim size..uras efendi hala yürümüyor.tutup yürütme çalışmaları yaptığımızda popoyu hemen yere koyuyor.zamanı gelmedi herhalde deyip zorlamıyoruz. dün tv de dinlediğim kadarıyla 13 ay "hayır" ı öğretmek için ideal aymış. ona zarar verecek veya onun zarar vereceği şeylere uzandığında örneğin, çok kararlı şekilde "hayır" demek lazımmış.ve bunun dışındaki şeyleri istediğinde eliyle dokunmasına hafızasına kaydetmesine izin vermeliymişiz.yani herşeye hayır demeyecekmişiz..bunlar önemli çünkü ileride laf dinlemeyen yaramaz çocuk olmaması için..
inşallah bu yazdıklarımı bende uygulayabilirim.oğlan bizimkiler zaten potansiyel bir hareket var bide laf dinlemedimi yandık valla:))
selamlar..

ben o hayırı uzun zamandır kullanıyorum işe yarıyo mu valla bazen yarıyo bazen yaramıyo mesela konsolun dolabını açıp boşaltıyo ben hayır oktay deyince bi duruyo bana bakıyo sonra hızlı hızlı içinde ne varsa yere atıyo şimdilerde de gidip kapağı açıyo ve bana bakıyo kızıcak mıyım diye annem de diyo ki bütün gün hiiiç ellemiyo konsolu sen gelince açıyo diyo anlayamadım valla ...
elleme olayını da çayda yaptık biz elini bardağa değdirdim sıcak sıcak canı yanar bi daha dokunmaz dedim nerdeee tutturdum baya yandı canı çektim sonra elini 2 dk sonra yine getirdi elini bardağa dokunmak istiyo piskopat mı ne benim oğlan canının yanmasından hoşlanıyo sanırım :)
oktay da öyleyli elif hiiç yürümek istemiyodu ama sonra bi anda 4-5 adım atmaya başladı biz ilgilenince yürümüyo yere atıyodu kendini sonra bıraktık ilgilenmiyomuş gibi yaptık elindeki topu salonun öbür ucuna attım çaktırmadan izledim yürüdü peşinden seviniyo bide yürüken gülüyo bizde hiiç ilgilenmiyomuş gibi yaptık baktık baya dolaşıyo ortalıkta mutfağın kapısını bile açıyo ışığı yanıyosa eğer biri var sanıp çok fena çoookk :)

Elifcim hiç sorun etme, benim cadıda da daha hiç yürüme çabası yok. Aynen dediğin gibi yürütmeye çalışınca da kendini direk yere atıyo. Bende Sabiha Pektuna Keskin'in kitabı var. Onda 12. aya tay durur, 15. ayda yürür diyo. Daha 2 ayımız daha var yani

Kızlar 1 hafta sonra taşınacağız nasip olursa ama hala tam anlamıyla toparlanamadım yaaa, İpekle çok zor. Ancak akşamları ya eşim oyalıyo ben topluyorum ya da tam tersi... Ne zor işmiş yarabbi, bir de bunun yerleşmesi var daha...

günaydın kızlar...
umarım bebişlerle birlikte iyi bir hafta sonu geçirmişsinizdir.
Bilgecim Allah kolaylık versin canım. taşınma işi çok zor...ama taşındıktan sonra da her yerin temiz olduğunu biliyorsun ya işte o olay çok güzel. bazan taşınsak ta dip köşe temizlense diyorum:)))
ben de geçen hafta yeni halı aldım eve. daha doğrusu koridorlara yolluk aldım. içim açıldı vallahi. eve yen bişeyler almayalı çok olmuştu. tavsiye ederim. oğlan biraz dökme saçmaları bıraksın sonra da oturma odasını değiştircem.

kızlar uyku düzenininz nasıl ya. bizim oğlan günde 2 sefer uyuyunca akşam 12 den önce uyumuyor. tek sefere düşen oldu mu? innernetten araştırığım kadarıyla 18 aylıkken günde bir uyku yeterli oluyormuş. sanki bir uyku için erken gibi. sizlerde durumlar nasıl?

bizim oğlan hayırı hiç sevmiyor. basıyor yaygarayı. ben de kesinlikle yapmayacvağım bişeyse diretiyorum isterse saatlerce ağlasın. elektrikle ilgili olan herşeye can atıyor.o konuda gaddar davranıyorum..

bizden böyle..
sağlıkla kalın.

günaydın kızlar; fahriyeciğim unutmadan geçmişde olsa öğretmenler gününü kutlamak isterim canım. valla bende çooookkkk sonra istiyodum kardeş ama piyangodan çıktı bize...

elifcim bu topikten ayrılamam ben ilk göz ağrım başka topiklere gidecek halimde yok valla sislerde yeni bebişler alsanızda başa dönsek hep beraber fena olmaz benim için. hahahahahahah
bu arada bebeği kendim aldırmayacağım ama emre zıvanadan çıkınca veya eşim yardım etmeyince acaba hatamı yapıyorum diyorum kendi kendime yaşayıp görecez bakalım. biz deli gibi yürüyoruz maşallah hayırdan falanda anlamıyoruz işimize gelmiyo çünkü çılgın gibi ağlıyo bişeyleri engellersek. üstelik yapma dediğimiz şeyi inadına yapıyo. nasıl eğitiriz bilemiyorum.

canancığım; beklenmedik bi gebelikti ama kendiliğinden geldiği için kıyamam ben buna, ilkinde neler çektim olana kadar. emreyi 3 ay daha emzirmeyi düşünüyorum zaten oda şuan bırakamaz beni deli gibi memeye düşkün. emmese bile arada bi gelip oynamak , ellemek istiyo veya kokluyo. ben yoksam anneanne veya babaanneye yapıyo aynısını. sonrasında kademeli olarak bırakabilirim duruma göre. okadar zayıfladımki depolarım boş diğer bebeğide düşünmem lazım. tek başıma ikisine birden bakamam zaten çalışmaya dönecem mecbur. annemde bakamaz mecbur anneme ek birde bakıcı olacak hatta yatılı bi kadın bile olabilir diye düşünüyoruz bulabilirsek. tek korkum diğer bebekle meşgulken emrenin körelmesi maşallah çok zeki bir çocuk, kıskançlıktan veya yetişememekten köreltirsem evladımı çok üzülürüm. drmuz bile 3 yaşında ıq testi yapalım dediğine göre bişiler var kuzucumda.

bilgeciğim allah kolaylık versin sana tatlım çocukla zor iş taşınmak ama kendi evinin olmasıda hoş bişi inan.

bende eve yeni bişiler alma planları yaparken şimdi yeni bir bebek odası, bebek eşyaları falan alacaz, artık ikiside biraz büyüdükten sonra yenilerim evi heralde....

kızlar dua edinde sağlıklı, sıhhatli, hayırlısıyla bi kızım olsun....

slm kızlarrr

haftasonu full misafier ağırladımm bi pazarım var onda da misafir ağırlıyorum yaa neyse misafir bereketiyle gelir deyip kendimizi avutuyoruzz :)
oğlum artık baya yürüyo ama emeklemeyi de bırakmadı yorulunca atıyo kendini yere ama onun haricinde iyi çok şükür bugün aşımız var bakalım babamız götürcek...
uyku düzenimiz bizim günde 2 kez uyuyo 12 gibi uyuyo bi kez uyuduğunda veya uyku saati azaldığında 10-11 de uyuytuyorum o zaman da gecenin bi körü kalkıyo o yüzden oyalayabildiğim kadar oyalıyorumm yatmamaması için...
elif ablacım rabbim yardımcın olsun merak etme allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez kocaman bi aile olucaksınız ne güzellll :) bence çoook doğru bi karar aldın anladığın kadarıyla evin büyük oda problemin de olmaz kızın olursaa ( inşallahhh :) ) hayırlısı bakalım bekliyoruz haberlerinii :)

günaydın kızlar...
umarım iyisinizdir...bebişler de iyidir...
elifcim inşallah Allah gönlüne göre verir canım. kız çocukları da pek bi tatlı oluyor ya...benim başka çocuğum olacağını zannetmiyorum.
canancım bizim oğlan da öyle yorulunca atıyor kendini sadece. ama bizimkinin yorulmak gibi bir kavramı yok. sürekli evin içinde dolaşmak istiyor. çekmecelerde baharatlıklar var. onlar boşaltılıyor. sonra ben dolduruyorum. hadi bi daha. çok seviyor. epeyce bi oyalanıyor.bişeyin içine başka bişeyi sokup çıkarmayı çok seviyor.hele de içine tam giren bişeyse. o zaman epey vakit harcıyoruz.

artık herşeyi pek bi anlar oldu. montunu giydirince gidileceğini biliyor ve bay bay yapıyor. bağlantıları kurabiliyor..maşallah kuzuma.
ben odad oturuyorum. kendi dolaşıp geri geliyor. peşinden gitmeyi azalttım. kendisine twhlike olacak bişey yok ortada o durumda rahatlıkla dolaşabiliyor. ayrıca karanlık olunca gitmiyor.doğum gününde yeni bi oyuncak gelmişti. tavsiye ederim kızlar chicconun konuşan çiftliği. acayip seviyor bizim oğlan.

bizde durumlar böyle...sağlıkla kalın kızlar.

canancığım evim şükür büyük bakıcı içinde doğacak bebek içinde ayrı bir odamız var ancak yazdığın söz ne kadar doğru bilemiyorum bana şuan değil bir bebek daha bir sineği bile kaldıracak halim yokmuş gibi geliyor çooookkkk yorgunum çoookkk. ama bu söz doğruysa eğer kendimi everest tepesi gibi hissettim ne kadar çok yük var omuzlarımda bilsen.

bestecim böyle düşünmekte haklısın ama zamanın ne getireceği bilinmez canım, yeterki sen sağlıklı düşün ve doğru karar ver. rabbim bakarsın karşına sevip sayacağın, hakettiğin değeri göreceğin başkasını çıkartır. (tabiki temennim eşinle aranızın düzelmesi ama eşinin buna pek yanaşmadığı ortada. yinede hakkınızda hayırlısı olsun canım.)

emrede çok yorulursa emekliyor ama tercihi yürümekten yana. bende o giderken peşine takılmıyorum etraf tehlikeli ise ben gelmiyorum sen git kendin diyorum hemen geri dönüyo bıdığım. bizde bugün su çiçeği aşısı olduk, 90 tl bayıldım haberiniz olsun. kuzucum hiç ağlamadı, ama canlı virüs aşısı olduğu için ateş, ağrı, şişme yapabilir hatta su çiçeği bile çıkarabilir çocuklar aklınızda olsun kızlar.

bıdığım 13 kg ve 83 cm olmuş maşallah civcivime. dr demir ve d vitaminini kes dedi, gelişimi gayet iii gerek yok dedi. 18 aylıkken tahlil yaparız şimdi canını acıtmayalım dedi. 2 ay sonrada hepatit A aşısı varmış bilginize...

elifcim ben de su çiçeği aşısını 15 ay olunca yaptırmayı düşünüyorum. sağlık ocağından da öyle dmişlerdi sanırsam. hepatit A aşısını da su çiçeğinden 1 ay sonra yaptırırız artık. zaten 2 aşı arasında 1 ay olması gerekiyormuş ya.

elifcim eşim konusunda ben de artık ne yapacağımı şaşırdım. ama inandığım bişey var. o da artık bana karşı bişey hissetmediği. duygu diye bişey yok. neyse boşveriyorum artık.

elifcim maşallah emreye. kilosu ve boyu süper. artık kucakta taşınmaz olmuş. Allahtan yürüyor da kolay olur.

slm kızlarr

dün bizde aşımızı olduk kızlar sizin minikler ateşlendi mi ya oktayın ara ara ateşi çıkıyo calpol içirmiş annem şimdi dişte çıkarıyo hangisinden olduğunu anlayamadık hiç bişi yememiş bugünn
kilosu 11200 boy 80cm düne kadar yemesi içmesi gezmesi iyiydi akşamdan başladı arar ara ateşi çıktı çok yüksek diil biraz çıkıp iniyo kendi Allah'ım iyilik var oğluma lütfenn :S

canancım ara ara bizim oğlan da da olmuştu. hemşire eve gider gitmez ateş düşürücü ver demişti bize. ama calpol verme artık büyüdü demişti bizde pedifen verdik. ateşi çıkarsa 6 saat arayla tekrar verebilirsin demişti. bi de bol bol sıvı ver demişti. emzirebiliyorsan bol bol emzir demişti.

eve gidince calpol dışardaydı onu içirdim gerçekten çok bi faydası olmadı ama gece tekrar ateşlendi dolven verdim mışıl mışıl uyudu oğluşum b de arka üst dışı çıkıyo sanırım mosmor eti ve şiş yavrum benim yaaa

merhaba,
elifcim Allah kolaylık versin.gebelik yorgunluğuda hissediyorsun tabii.3 aydan sonra toparlanırsın diye düşünüyorum hem ruhen hem fiziken kendini daha iyi hissedersin.
bestecim seni okuyunca eşine kızmamak mümkün değil.ablam ayrıldı benim inan çok daha huzurlu oldu.olmuyorsa olmuyor çünkü..sonradan adamlar pişman oluyor ama kendileri kaybediyor.ablamın 1 çocuğu vardı.şimdi 2.evliliğini yaptı ve çok mutlu. hayat bu anlattığım örneklerle dolu.
urascık hasta babamızdan kaptı.burnu durmadan akıyor.ateş yok çok şükür.dün geceyi zor geçirdik burnu tıkalı olduuğundan ağladı durdu.damla damlattım kaç kere.bizim dr.umuzun verdi bi ağrı kesici şurup vardı.evde ondan vardı verdim."iburamin cold". sanırım 3 aylıkken bronşolite ilerleyen bi süreç vardı ozaman vermişti..elif bilgin var mı şurup hakkında??

bestecim şükür gelişimi iii oğluşumun ama kucaktan inmek istemiyor malesef özellikle akşamları ben eve gidince... mecburen karnımın üzerinde taşıyorum ama bikaç ay sonra nasıl olur durumumuz bilinmez.
emre şükür ateşlenmemiş aşıdan sonra, hafif bacağında şişme olmuş okadar canavarım benim fazla kilodan iğnenin bacağına girdiğini bile anlamamış bıdık ya...

kızlar akademik kariyer yapıcam diye işimi bıraktığım okul gebeyim diye sorun çıkarttı, muhtemelen orası olmayacak,muayenehaneyide geçici bi süreliğine açmışım daha doğrusu bi arkadaşım mua. kullanıyodum ortak gibi oda kapatmayı düşünüyor ortada kaldım resmen. okula gidebilmem için gebeliği sonlandırmam gerekiyo, gitmezsemde iii maaşlı bi iş bulmam gerekiyo yeniden ama gebeyken işde bulamam ne yapacağımı şaşırdım ya...:26:

bestecim valla durumuna çok üzülüyorum bizimde eşimle sorunlarımız var ama en azından arada bir ilgi gösterir benimki, her ne kadar şimdi ailesi bizde onların yanında havalara giriyoda olsa arada bir herşeyin yolunda gittiği oluyor. sende hepten çığrından çıkmış işler tatlım, kimseye boşan denilmez ama nereye kadar böyle mutsuz devam edeceksin. takmıyorum desende boş nasıl takmadan yaşanırki?allah yardımcın olsun tatlım inş kocanda tez zamanda kendine gelirde ardacık üzülmeden ve farkına varmadan sorunalrınız hallolur gider.

elifcim muhtemelen gebelik kaynaklı yorgunluğum, gece kalkmalarımızda halen devam ediyor malesef, üstelik emrenin bu ara vampirliği üzerinde habire ısırıyo, ısırmayı bıraksın diye burnunu sıkıyorum velet ağzını açıyo nefes almak için ama dişlerini açmıyor yani ısırmaya devam.:2:

iburamin cold, hem ağrı kesici ateş düşürücü hemde gribal semptomları hafifleten bi ilaç anlattığın duruma bakılırsa urascık için iiii olur vermen canım. ancak göğüste hırıltı başlarsa mutlaka dra götürmelisin. geçmiş olsun canım. bende emrede baktım hafif başlamış gribal enf. hemen medicold gibi bi şurup başlıyorum bir iki gün iii geliyor.

iburamini bende oktay ilk hastaladığında kullanmıştım hemen geçirmişti hemen tadı iğrençççç peditusu daha bi rahat içiyo oktay...
beste abla düzelme ihtimali birazcık varsa eşinin sabret derim ben ama kesinlikle düzelmez böyle devam eder diyosan yapılacak bişi kalmamıştır belki de biz böyle dışardan bilemeyiz sen bişey hissetmiyo musun eşine karşı :S eğer öyleyse gerçekten uras küçükken ayrılman daha mantıklı bi komşum kızı 4 yaşında çok etkilendi sorular soruyo fln insanın içi parçalanıyo

elifcim teşekkürler ilaç bilgisi için.özel hastanelerde sorun çşıkarıyor mu gebe olan dr.a? sonuçta en erken sen başladın çalışmaya 2 ay değil mi? sağlıklı olunca gebelik son 3 haftaya kadar neredeyse çalışılıyor.yasal hakların var sonuçta.hayırlı güzel iş haberlerini alırız inşallah..

selam kızlar..
Elifcim inşallah herşey yolund gider işlerin konusunda ve sağlıklı bi gebelik geçirirsin canım.

destekleriniz için saolun. bencede eşimle böyle gitmez. ama ben hala onu seviyorum. sorun tamda burda. ondan vazgeçmek istemiyoruım. ama böyle ilgi görmeden de yaşamak istemiyorum. sonuçta her kadın gibi benimde beğenilmeye, takdir edilmeye sevilip şımartılmaya ihtiyacım var.bakalım artık.biraz daha diyorum bekle.

ardanın bi önceki soğuk algınlığında peditus kullandım. işe yaramadı. bu seferkinde de nane limon ve ıhlamur verdim bol bol. bu seferki kısa sürdü. atlattı hemencecik kuzum.

kızlar arda geçen bi ısırdı. 3 gün o memeden süt veremedim. sürekli ya ısırırsa diye korkuyla emziriyorum. napıcamı bilemedim. ama burnunu sıkma olayını bende bi deneyeyim.

fahriye nerelerdesin canım, nehir sen de bi göründün bi kayboldun.rüzgarın hızına yetişemedin sanırım.

sağlıkla kalın kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…