Şubatta hamile kalanlar buraya..

Selam kızlar...

Öyle yorgunum ki...
Hem psikolojik... Hem fizyolojik...

Bugün İpek'i gelişim uzmanı dr.a götürdüm onca telaşımız içinde aradan çıksın diye. Sınavı geçtik çok şükür, hatta çok sosyal bi çocuk, hemen oyuna katılıyo, iletişimi iyi (maşallah )... vs dedi fakat eksiklerimiz varmış. Ama çoğunluğu bizden kaynaklı diye düşünüyorum ben.
Burnunu sordu nerde diye tabi benimki saf saf baktı, çocuğum onu BİİİP diye biliyo çünkü (otobüs, dolmuş, taksi biippp oyunundan dolayı). Lamba, kedi, köpek falan diye sordu ama biz hiç öyle nesneleri isimleriyle öğretmeye çalışmadık ki, nerden bilsin yavrum. Bir de saklama oyunu oynadık, 2 peçeteden birinin altına bi nesne koydu, benimki aynı anda ikisini de kaldırıp nesneyi bulunca kahkahalar atıp farklı bi oyuna çevirdi. 1 ay boyunca bu oyunlara çalışacakmışız. Ona göre değerlendirecekmiş bir de b12 eksikliği de etkiliyor mu vs.. diye. Ben hala suç bizde diye düşünüyorum. Bir de hiç kitap almamıştık biz İpek'e. Meğer ne kadar önemliymiş.. Bugün dr. dönüşü doldurdum evi kitapla. Şu taşınma telaşında da nasıl olacak bilmem...

Eve de Allah nasip ederse pazar günü taşınacağız, ama bütün hevesim kırıldı. Apartmandaki manyak kadınlar bizi şimdiden düşman belledi. 15 gün süren bi tadilat oldu, tabi seste oldu haliyle. Hergün gelip sizi şikayet edeceğiz demelerine alışmıştım, bir de tehdide başladılar, sizinle sonra görüşeceğiz falan diye. Hadi onu da geçtim, bugün ustaya para vermeye uğradım ve çocuk kucağımda içeri geçerken alttaki manyak "Allah huzurla oturtmasın" gibi bi laf etti!! Çok net duymadım ama buna benzer bi laf etti, eminim. Şimdilik sabır çekiyorum. Allaha havale ediyorum, ya sabır!!! Her şeyin de hayırlısını istedim ama... Neyse...

Bu arada Canancığım hangi aşıları yaptılar? Bize kkk ve kpo yapmışlardı, su çiçeğini de gelecek hafta yaptıracağım. Aldık ama dolapta bekliyo 1 ay olması lazımmış aralarında.

Bestecim bende 15 gündür falan 1 kez uyutuyorum yoksa gece yarımı buluyo uyuması. Zaten çoğu zaman denesem de uyumuyo kendi.
Öyle işte kızlar...
Kendinize iyi bakın. Yeni eve net bağlanana kadar tekrar giremeyebilirim...

günaydın arkadaşlar,
nell iyi bir başlangıç yapmamışsınız gibi yeni komşularla.sinir harbiyle yaşamaktansa kusura bakmayın sizede rahatsızlık verdik falan diyebilirsin.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış. tadilat uzun sürdü mü sesler çok rahatsız edici olabiliyor.2 günden sonra kimse de anlayış kalmıyor.kimse idare edeyim demiyor o ayrı mesele.ama napcan yüzyüze bakacaksınız.
anlattığın oyunları düşündüm de.urasa kitapta veya dergilerde gösterdiğim işte köpek, bebe, abla gibi şeyleri hemen bidaha sorduğumda gösteriyor ama 2 gün sonra sor göstermiyor.neden teste götürdüğünü de tam anlamadım.B12 eksikliği var diye mi??
yani bizimde götürmemiz gerekiyor mu acaba..kolaylıklar dilerim sana taşınmanda..

slm kızlar
benim oğlumun ateşi hala aynı ara ara çıkyo halsizliği öksürüğü burun akıntısı yok ama ateş var işte :S p.tesi gününden beri geçmedi :S bugün götürcem bende çocuk gelişim uzmanına 2 gibi çıkıcam işten :S
oktay da bizim üstümüzde gösteriyo burnun nerde diyorum benim burnum tutuyo ağzın nerde diyorum benim ağzımı gösteriyo dergileri ısırıyo hep yırtıyo o yüzden kaldırdım kumaştan kitap gibi olanlar var ya ondan arıyorum uzun zmaandır netten fln bulamadım bir türlü :S
bakalım dr.a gidelim ne dicekk
komşu gerçekten önemli nell Allah yardımcın olsun cnm taşınmak daha da bi zor yardım edecek birileri var mı bari :S

kkk yaptılar nell ağır mı geldi bilmiyorum senin kız da ateşlendi mii ?
su çiçeğine de şubat a tarih vermiş hemşire 15 aylığa kadar vurulabiliyomuş o yüzden en son tarihi verdi sanırım ...

nellcim sana kolay gelsin tatlım taşınmak zor iş, bende kara kara düşünüyodum istanbula nasıl taşınıcaz diye ama okul beni almaktan vazgeçti gibi konuşuyo taşınma kaldı galiba

elifcim ben işten ayrıldım ya hastaneden, özel bi ünv. öğretim görevlisi olarak girecektim kaldı ama, özel hastanelerde gebe personel almıyolar malesef, izni olacak diye. ancak gebelik sonrası bakabilirim yeni bir iş. şimdilik muayenehanede devam edicem gibi duruyo rabbim hayırlısını versin. evet en erken ben işe başlamıştım 2 aylıktı kuzucum ama şimdi başlayacak bi işim yok.

bestecim en kötüsüde bu işte senin ona karşı bişiler hissetmen, keşke sende de herşey bitimiş olsaydı daha kolay olurdu işler ama böylede gitmez canım. sende bir insansın üstelik annesin ve bu yapılanları haketmiyorsun.

bencede medicoldun tadı daha güzel, peditus falan iğrençççççç zaten oğluşum içmiyo benim peditus. emre isterse ağzını, burnunu, gözlerini, kulaklarını gösteriyor ama isterse. bişeyi saklarsak buluyo, kağıt, kitap bende vermiyorum çünkü yiyor hemen, ama müzikli bir kitabı var kahvaltı ile ilgili, veya oyuncakların uzuvlarını gösterebiliyo, ben hiçbirşeyi çocukça öğretmiyorum, hatta bebekçe konuşmuyorum onunla yani suya su diyorum elmaya elma gibi. hep bi yetişkin gibi davranıyorum konuşuyorum, anlatıyorum bunun daha doğru olduğunu öğrenmiştik okulda öyle hatırlıyorum.
nellcim sizinde yaklaşımınızdan kaynaklı olabilir kuzucuğun öğrenenmemeiş olması bence. b12 eksikliğide unutkanlığa sebep olabiliyor sebep buda olabilir.

canancığım kızamık aşısı ateş yapabilir canım ama ara sıra yükselen ateş vücutta bi enfeksiyon varlığı şüpheside düşündürür. bence dra götürmende fayda var tatlım. geçmiş olsun oktay kuzusuna.

Merhaba kızlar..

Sağolun inşallah kolay geçer taşınma faslımız, valla Elifcim ben alttan almaya niyetliydim ama kucağımda çocuk varken yanımdan beddua ede ede geçen bi şahsa bende artık çok sıcak bakamayacağım. Bizde bu sene 4 tadilat dinledik, hatta sonuncusu 1,5 ay sürdü. Evde kırılmadık duvar kalmadı, ve bende kücücük çocuk vardı ama ne kadar kendi kendime söylensemde gelen kişinin suratına beddua da etmem. Seviyeyle, kültürle ilgili bir şey bence.. Neyse sakin olmam lazım...

Canancığım İpek çok şükür ki ateşlenmedi aşıdan sonra. Ama bayramda kulak enfeksiyonu geçirdi, herhalde bi alakası yoktur. Hatta sordum sağlık ocağında ateş yapar mı diye, onlarda yok dediler. Bence de sebebi farklı olabilir Oktay'ın ateşinin.

Bizim b12 sorunumuz olduğu için dr istedi gelişim uzmanı başka bi dr.un da görmesini Elifcim, hatta bence normal ama gene de gösterelim demişti. Bugün bayağı çalıştık, yeni kitabından hayvanlar soruyorum öğrettiklerimi gösteriyor şimdilik hatta kediyi öp diyorum kitaba yapışıp öpüyor bir de anahtar saklama oyunu oynadık, elimde saklayınca hangi elimde olduğunu buluyor, ama peçete veya kumaş kullanınca ikisini birden kaldırmak istiyo. Sanırım kumaşlara gıcığı var çünkü fırının üstünde falan da görünce bütün bezleri alıp yere fırlatıyor.
Benim aldığım kitaplar kalın karton gibi, çok zor yani yırtılması, zaten 0-1 yaş grubu diye geçiyo, resimler falan da çok güzel. Sizde onlardan alabilirsiniz. Fiyatları da çok uygun 13 civarı herbiri. Keşke daha önceden alsaymışım. Ama hiç aklıma gelmemişti. Ben bizdende kaynaklı diye düşünüyorum hala, çocuğa hiç şu kulak şu burun diye öğretmedik ki... Dur bakalım inşallah çabalarımız sonuç verir şimdi. Ne zor işmiş kızlar anne olmak yaaaa....
Elifciğim ben de çocuklara nesnelerin isimlerini yetişkin gibi söylemek gerektiğini duymuştum, yoksa akılları karışıyormuş...
Uynadı benim cadı bu arada, kalın sağlıcakla...

günaydın kızlarrrrr
oğluşumu dün götürdüm dr.a azı dişleri çıkıyo o yüzden dedi yoksa başka bi rahatsızlığı yok çok şükür dedi :) dentinox verdi yemek yedirmeden bunu sür acısı hafifler dedi ama halaa hiç bişey yemiyo kaşık mamasını biberon halini yapıyoruz onu yiyo bugün annem çorba koyucak biberonuna bakalım onu yicek mi 500 gr vermiş bile 3 günde kuzucum :S
aşıda üstüne gelince hırpalanmış dedi çok şükür dün gece çıkmadı ateşi ama mızmızdı uyumadık yine neyse bünye alıştı zatn uyumamaya ...
ya benim oğlum öpmesini bilmiyo yaaa sarılıyo sımsıkı yanağımızı uzatınca ıssırıyo nassı öğrettiniz siz öpmeyiii ...

slm güzel anneler canancım geçmiş olsun yemiyor diye insan çok üzülüyor anlıyorum seni duruda operasyondan sonra doğru dürüst 1 hafta birşey yememişti merak etme ağrısı geçince iştahı düzelir olucak bunlar böyle büyücekler sonra hepsi unutulcak ikincileri düşüneceğiz(herkes öyle diyor)kızlar morelim çok bozuk kuzumun gözü hala sulanıyor dr çapaklanma olmadığı süresince gelmenize gerek yok dedi doku zedelenmesinden kaynaklanıyor diyor ama bence bizi oyalıyor etrafımda aynı operasyonu olan çocuklar var haftasına geçmiş masaj yap diyor sanki çok kolay büyük ihtimal dünya göz has.yolu gözükecek bize ne geçmez gözmüştü nellcim dr.söylediklerini yazdıkların iyi olmuş bunsan sonra daha duyarlı olmak gerekiyor herşeyi anlıyorlar benim kızın başında hocalar çokkkk anneanne babanne dede vs...kim ne öğrettiyse karşı tarafa onu yaptırıyor çok komik oluyorlar güldürüyorlar bizi eşimle neyse çenem düştü bu arada fahriyecim nerelerdesin ?elifcim inşallah seninde hamilelik iyi gidiyordur hepinizi öptüm

evet ya insanın morali bozuluyo bişey yemeyince annem de öyle diyo böyle böyle büyücek hep sağlıklı mutlu olmasını bekleme diyo haklı ama işte :S
resimlerine baktım da belli oluyo sulu bi gözü durunun ama sanki daha büyük bi kızmış gibi görünüyo 2 yaşında fln gibi maşallah :) gözüme öyle göründü yanii :)
bence kübra götür aklın fikrin rahat olsun bak ben günlerdir şu mu bu mu diye kafayı yiyodum dr.a gittim rahat ettim en baştan götürseydim hiç kendimi sıkmazdım boşuna sıkıntı yapmışım kendime ... zaten sen çalışmıyosun al kızını git bence ...

geçmiş olsun kübracım inş gerçekten doku zedelenmesi kaynaklıdır gözü kuzunun yoksa ikinci bir operasyon geçirmesi gerekeçek allah korusun. valla gebelik ilerliyor kendi kendine bende ilginçtir her daim aklıma gelmiyor bile emrede herşeye çok dikkat ederdim bunda okadar pimpirik değilim sadece ağrım olduğunda aklıma geliyo gebeliğim.

canancığım oktayın bişeyinin olmamasına sevindim bazen dişler kötü etkileyebiliyo bıdıkları bizimde 3 azımız birden geliyo emrede acaip huzursuz ve agresif... sanırım bikaç güne geçer, bide herşeyi ısırıyoruz.

bilgecim benim oğlan karton falan anlamıyor kartondan küpler almıştım onalrı bile kemirmiş küçük farem. o nedenle tek başınayken eline kağıt vermiyorum. kumaştan kitaplarda almak aklıma gelmemişti.

selam kızlar..
canancım geçmiş olasun canım. benim oğlan da 2 gündür ateş içinde 38 e çıkınca pedifen verdim. sonra düşüyor. ama onun etkisi geçince tekrar yükseliyor. ama allahtan yemek yiyor. sabah da yükselmişti. üzerini incelttim. ıslak bez falan koydum yüzüne düşürdüm ateşini. şimdi de ateşi yokmuş kuzumun ama acayip halsiz. yürüyemiyor bile garibim. bugünde devam etseydi götürcektim doktora. sanırsam bizimde azılar geliyor. herşey ağzında çünkü.

bilgecim vallahi şu gelişim uzmanının gösterdiklerini ben de deneyeyim. komşularla umarım sorun yaşamazsın canım. tadilat işleri zor. ama yaptırmak da zorundasınız. geçici bi süreç onların anlayışlı olması lazımdı.

kübracım, umarım kısa zamanda durunun gözü düzelir.

annelik gerçekten çok zormuş ya..onlar hasta olunca biz kendimizden geçiyoruz. keşke onların yerine biz hastalansak..

kumaştan kitapları biliyorum da almamıştım. bizimki normal kitapları yemiyor çok şükür. peçete hastası ama. bi kaç tane masal almıştım. şimdi de nesnelerin olduğu kitaplardan alayım.
sağlıkla kalın kızlar...

ıyıyım valla bu hafta yazamadım pek.ıyıyız bızde ustten dıs patlattık.3 dısımız daha ama sanırsam 4 dısıde patlamıs.zaten usttekı 4 dıs beraber cıkıyor ardı ardına gelcekler galıba.
okulda cok ıslerım oluyor yogunum bu ara yazılıydı adey dı derken haftaya da velı toplantısı falan yapıcaz..

kızım ıyı valla nasıl olsun..dun gece 2 de kalktı 4 de uyudukkk.sımdı de kafam acayıp agrıyor....

nellcım bosver kafaya takma o sozler ınsanların kendı degerlerını koyuyor ortaya..hıc tınlama komsu hakkı dıyolar o kadar olacak bızım apartmana da ılk ben tasındım.butun herkesın gurultusu kapı zılı gectı ustumuzden...

canancım sana da gecmıs olsun.allah kolaylık versın.bızde hıc ates yapmadı 1 yas asıları.

su cıcegı asısını da 15.ayda kontrole gıdıcez ozaman yapılacak dedı doktorumuz.

dun okuldan sonra carsıya ındık.kızlarla gezdım 3 saat eve geldım babası uyutmus kızımı.kacamıyordum bayadır.yogunluktannnn ıyı geldı bana kendıme de bıseyler aldım.yarında ev gormeye gıdıcem kızımı bakıcaya bırakcam onunda 4 gıden oglu var oynasınlar hem.kızı da cok sevıyor derını hem ona hem bana degısıklık olacak yanı.

bızden sımdılık bu kadar optum hepınızı hasta bebıslere gecmıs olsun.

bu arada benım kız perde asılmaya calısırken dustu gozunun onu morardı.ilk vukuatımız olduuuu.

elifcim operasyon olalı 15 gün oldu doku zedelenmesi olsaydı bu zamana kadar geçerdi diye düşünüyorum biraz önce dışarıdan geldik gözü sulanmadı p.zartesiye kadar bekliycem geçmezse hiç oyalanmıycam evet canancım duru kocaman bir kızmış gibi görünüyor çünkü boyu çok uzun aynı babası fotolardanda göründüğü gibi tipide babasına çok benziyor bana benzeyen tek yanı burnu başka hiçbir yerini almamış kızlar ben kaçıyorum mutfak beni bekler hepinize kolay gelsin öptüm

teşekkürler kızlarr çok şükür ateşimiz dünden beri çıkmadı ama ben yine de gece yatarken calpol verdim ağrısını alır diye dr.öyle dedi dün gece 2 de kalktı kesinlikle uyumak istemiyo konuşuyo habire nene diyip duruyo gülüyo kendi kendine elleriyle oynuyo alkışlıyo fln delirdim artıkk eşim dedi ver anneme götürüm 1 haftadır mahvoldun sende rahat bi uyku çek sende dedi dışarı çıkmasın gece gece dedim oyaladım biraz baktı ben iyice sinirleniyorum bi de adet dönemim daha da sinirli oluyorum ya dayanamadı eşim giydirdi oktayı götürdü annesine ( yakın ya bize kv c.tesi de o bakıyo zatn annem gidiyo evine ) neyse geldi ne yaptı dedim oynuyolar dedesiyle kaldırdık onları da kuduruyolar dedi :) durmazsa arayın demiş aramdılar demek ki durdu :) bende ilk defa deliksiz bi uyku uyudum iyi geldi işyerindekiler bile diyo rengin yerine gelmiş :) aklım oktaydayken biraz zor daldım uykuya ama ne kadar uykusuzmuşum ki hiiiç uyanmamışım şimdi de arayamıyorum uyuyolardır diye...
maşallahh duru ya inşallah biran önce iyileşir dr.a gitmenize gerek kalmaz babasına dikkat etmedim ama belli yani boyunun uzunluğu maşallah nazar değmesin yavruma :)
fahriye ilk vukatımııı inanmıyorumm kız çocukları böyle akıllı oluyo demek ki maşallah bizim yüz bininci vukuatımız heralde ilk vukuatımız 6 aylıkken yürüteçteyken babanemizin kristal vazosunu sehpadan çekip kırılmasına neden olmaktı sonrası zaten geldi tek tekk..
çok agresif bi çocuk oldu yaa mahvediyo bizii istediği şeyi yapmazsak avazı çıktığı kadar bağrıyo bütün komşular sesimizi duyuyomuş ne yapıcaz ben bilmiyorumm :S

bu arada oktayın dün vucudun da kırmızı benekler oluştu perşembe günü dudağının kenarındaydı dün de bütün vucudunda ama sönük bi kırmızılıktı netten baktım da aşıdan bi kaç gün sonra kırmızı döküntüler olabilirmiş hiç bi aşı bizi bu kadar yıpratmamıştıı :S

kendısıne zarar verdıgı ılk vukuat.esyalar bızde de kırıldı tabı kızlar daha sakın oluyorrrr sanırım

selam kızlar..
haftasonu kimsecikler girmemiş.. sanırsam...
canancım oktaydaki belirtilerin hepsi de ardada mevcut canım. ya aşının etkileri ya da diş belirtileri. kızarıklıklar bizim oğlanında boynunda vardı ama çok değildi. sanki tahriş olmuş gibi.

kızlar gittikçe zorlaşıyorlar mı ne? ben acayip perişanlıyorum ya. bi de bizim oğlan istediği bişey olmayınca acayip hırsa yapıyor ya. hemen ağlamay başlıyor. o sürekli ağlayınca da ben de sinir minir kalmıyor..bizim oğlana bişey öğretmeyi geçtim artık nasıl sakinleştiirim derdindeyim hala. ve bu beni çok sinir ediyor. hala gaz sancılarındaki gibi. nasıl susturabilirim derdi var. hal böyle olunca birlikte geçirdiğimiz vakit pek de kaliteli olmuyor. pestilim çıkıp başka işe güce gücüm kalmıyor. siz de de öyle mi ya..
bi de bu aralar kusması arttı. c.tesi günü aynı büyük adam gibi öğüre öğüre kustu iki kez. o öyle olunca ben epeyce korkuyorum.

biz de durumlar böyle...
sağlıkla kalın.

bestecim bizde de var inat durumu.kızınca baya baya cvp veriyor!! konuşsa neler diyecek:)) benim gülesim geliyor ama kızgın halimi devam ettirecem diye kendimi tutuyorum.oturupta bir kitap vb.bakamıyoruz.bi fış fış kayıkçımız var oynadığımız.bende sanki günler boşa geçiyor bişey öğretmiyormuşum gibi geliyor..

günaydın kızlarrrrrrrrr
döküntüler 1 gün sürdü aşıdan diye tahmin ediyorum ben dişimiz dün mosmordu ama bugün geçmiş elimi ağzına sokamıyorum ki ısırıyo sıpa geçen bi ısırdı tam tırnakla et birleşim yerini kanadı ve hala yarr vampir oldu resmen ya bi de hoşuna gidiyo ki kahkaha atıyo resmenn ben seni gözümden sakınayım sen bana acı çektir diyorumm :)
valla beste abla bizde öyleyiz çığlık çığlığa bağrıyo bende ona bağrıyorum sus diyorum kızıyorum sonra şirinliğe başlaıyo dedeedede anne diyip sarılmak istiyo boynuma çok fena yaa ...
biz oyunlar oynuyoruz ya karnı tok olunca uykusunu alınca kucağıma oturtuyorum her gün göz kulak burun nerde mutlaka oynuyoruz pepenin şarkılarına bayılıyo ama ben söylicem o söyleyince dinlemiyo başka çocuk şarkılarını söyüyorum oda alkışlıyor ödül olarak sarıl bakalım anneye diyorum sarılıyoo :) haftasonu arkadaşıma gittim geçen anlatmıştım elif ablaya funda yeni doğum yaptı gittik oktay oyun oynamaya dalarken bebeği kucağıma alıyorum nassı emekleyip hızlı hızlı geliyo kucağıma gelmek istiyo kıskanıyo sıpamm
iştahı biraz daha iyi o ağlamaları da geçti çok şükür muhtemelen beste abla diş ağrısından ağlıyodur destinox vermişti dr.bize çok iyi geldi varsa sür sıksık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…