Şubatta hamile kalanlar buraya..

slm kızlar giremedim hafta sonundan beri cumartesi öğleden sonra kanamam başladı gittikçe arttı malesef, dün dra gittim muayene oldum kese büyümüüş yaklaşık 8 mm olmuş ancak çok net değildi görüntü, iğne ve ilaç tedavisine rağmen kanamam geçmedi. drum herşeye hazırlıklı ol dedi, düşükde olabilir, kese kendini toparlayıp yolunada girebilir dedi. henüz kalp atışlarını görmedik cmt den beri evde yatıyorum ama yarın çalışmaya gidicem mecburen. rabbim hakkımda hayırlısını versin inş.

emre ben yatıyorum diye kuduruyo sürekli yanıma gelip vuruyo bana, kaldırana kadar bağırıp, zırlıyo, bizimde 4 azımız aynı anda geliyo çılgın gibi evladım. heryeri ısırmaya çalışıyo, yakalarsa affetmiyo. bugünde grip olacak galiba çok mızmız hiç durmuyo, gece uykuları kabus oldu uyumak nedir bilmiyoruz malesef. bestecim emrede istediğini yapmazsak deli gibi ağlıyo, sıkıysa sakinleştir nerdeeeee... resmen deliriyo çocuk ya. bizde inat edersek saatler sürüyo sakinleşmesi, yok istediğini yaparsakda zafer emrenin oluyo, bi sonraki inatlaşmada daha çok bağırıyo maşallah...

elifcim bizde oyun falan oynayamıyoruz, emre döksün, kırsın, atsın, bağırıp çağırsın.... bu aralar tam bir canavar oldu.

fahriyecim geçmiş olsun canım, bizim o düşmeler, morarmalar falan günlük rutine bindi meraklanma bişi olmaz. tam 1,5 yıldır hatta gebe kaldığımdan beri gezip, tozamadım rahat rahat... ne kadar şanslısın valla. nazar değmesin...

hasta kuzulara geçmiş olsun inş. hemen iiileşirler... öptüm hepinizi kızlar, dualarınıa ihtiyacım var eksik etmeyin lütfen.

elifcim geçmiş olsun hakkınızda hayırlısı olsun kızlar bizde dün dr gittik ateşimiz 39 kadar çıktı burnumuz çok tıkalı nefes alamıyor yavrum durum böyle olunca 3 akşamdır gözümüzü kırpmadık burnu zaten tıkalı uyurkende emziğini istiyor bu sefer büsbütün tıkanıyor durum böyle olunca basıyor yaygarayı 1 saat susturmaya çalışıyoruz bestenecim emin ol artık artık bütün çocuklar inat her istediklerini yaptırıyorlar şaşıp kalıyorum istersen yapma kafasını yere bir koyuyor katılana kadar ağlıyor şaşıp kalıyorum doğumdan önce kreşte çalışıyordum 20 tane öğrencim vardı inanın bu kadar yorulmuyordum annemlerden birisi gelirse ancak yemek yapıp süpürge takıyorum yani anlıycan bütün çocuklar böyle kullanıyorlar bizi neyse benim küçük cadı uyuyorken evi toplayayım biraz öptüm

allah hakkında hayırlısını versin elifcim...

Bende bugun cok yorgundum uyutmaya calıstım 3 bucukta uyumadı 5 e kadar ugrastım daha yenı uyudukkkkk.
Buydukce zorlasıyor ısımız hafta sonu gezmeye gıttık alısverıs merkezıne arkadasınkı yuruyor o kendı ınıp gezmek ıstedı benımkı daha yurumuyor ya..hayırlı evlatlarımız olsun ınsallahhhhh.
Ben bırazdan veli toplantısına gıdıcem gelsınler dıye aksam yapıyoruz toplantıyı gunduz gelmıyor hanımlarrr.gune gıtmekten vakıtlerı kalmıyor tabı.
Neyse optm herkesıııı.

hakkında hayırlısı olsun elif ablaa :S
biz çok şükür iyiyiz iştahımız da eskisine dönse daha iyi olucaz inşallahh...
geçmiş olsun kübra ateş olunca insanın eli ayağına dolaşıyo :S

saolun kızlar, ialaca ve iğneye rağmen hafifte olsa kanamama devam ediyor, hakkımızda hayırlısı rabbim inş kuzucuğumu sağlıkla alırım kucağıma.

kübra geçmiş olsun canım ateş gerçekten zor bir durum dikkat etmek gerekir ama burnunun tıkalı olması çok kötü ya emrede tıkanıp kalıyodu küçükken, ben otri bebe burun aspiratörü aldım küçükken kolaydı kullanmak şimdi zor ama yinede ağlayarakda zırlayarakda olsa boşaltıyoruz burnumuzu rahatlıyor biraz. bide sinomarin burun fısfısı sıkıp emekleme pozisyonuna bırakıyorum oda rahatlatıyo dene istersen.

şükür emrenin işathı yerinde en sevdiği şey yumurta görünce deli oluyo verin diye. dedesine çekmiş kp de günde 3 öğün yumurta yer benim.onun dışında diğer yiyecekleri oyunla zorla yiyoruz o ayrı.

kızlar nasıl banyo yaptırıyosunuz. ben küvetinde oturtarak yıkıyodum ama artık durmuyo sürekli ayağa kalkıyo, banyoyu gölete çeviriyo offfff..

yumurtayı biz hala yediremiyoruz ya öğürüyo rafadanı da deneyemedim alerjisi oldu ya :S yağda yapılan yumurtadan bi iki lokma yiyo
valla banyoyu biz babamızla yapıyoruz oturağı var oktayın ona oturtuyorz babasıda kaşısında şarkı söylüyo oynatıyo, oktay pipisyle oynamaya bayılıyo eli sürekli pipi de onlar öyle oynarken bende yıkıyorum oktayı başından su dökünce kalkıyo ayağa babası alıyo kucağına ikisini birden yıkamış oluyorum :)

selam kızlar...
elifcim geçmiş olsun canım. inşallah tez zamanda düzelirsin..
kübracım size de geçmiş olsun canım... benim de oğlanın ateşi çıkınca elim ayağıma dolaşıyor vallahi...
bizde durumlar aynı... arda kuzusu annesini ısırmaya ve üzmeye devam ediyor. bayağı bi yoruluyorum...
elifcim bizim oğlanda banyoda çok durmuyor ama oyuncaklarla idare ediyoruz artık. küvetinde oturtarak yaptırıyorum banyosunu. en sonda koluma alıyorum su döküyorum. ona kalsa ayakta duracak ama.

bizde böyle.. sağlıkla kalın..

slm kızlar canancım emrede pipisini ve göbek deliğini çok seviyo boş bulduğunda hep onlarla oynuyo. ama banyo yaptırmak tam bir işkence offf offf.

emrenin en sevdiği oyuncak elektirik süpürgesi asla evi süpüremiyoruz o varken, ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız valla. oyuncak süpürge alacam en sonunda. ama oda kız oyuncağı gibi duruyo ya kafayı yemek üzereyim. napsamki offf.

ateş benimde en korktuğum durum elim ayağıma dolanıyo... çok şükür ki şimdiye kadar çok fazla olmadı ama hep tedirginim. her akşam eve gittiğimde önce alnını kontrol ediyorum ateşi varmı diye paranoyaklık işte.

kuzucum bu arada çömelip doğrulmayı öğrendi. dünde takla atmaya çalışırken yakaladık onu işimiz var bu oğlanla bizim. bestecim ben ısırdığında elimle kuvvetli bir şekilde çenesine bastırıyorum canı acıyınca bırakıyo hemen. Sende dene tatlım işe yarıyo. bu arada sakın bağırma ısırınca. bağırınca oyun sanıp sürekli ısırıyo.

bende yanağına bastırıyorum bırakıyo vampirleşti resmen koltukların kenarlerını ısırıyo deriyi yırıtıcak valla o kadar hırslı ısırıyo ...
dün gördüm dişini sağ üstten minicik ucu görünüyo hiç bişey yemiyo ya :S üzülüyorum o haline biberonu ağzına bile koymuyo kitliyo ağzını
gögüslerim çok yara kızlar ya sanki ucu ayrılacak sizin de öyle mi akşamdan akşama emziriyorum diye mi öyle acaba ya o kadar işkence çekiyorum ki emziriken şekilden şekile giriyorum annemde kes artık sütten emzirme diyo ama kıyamıyorummm

canancığım bende akşamdan akşama emziriyorum bence oktay sıpasının ısırması yüzünden meme uçları yara olmuştur canım bazen benimde oluyo, bepanten sürüyorum ben iii geliyo. banada herkes kes artık diyo ama minnoşuma kıyamıyorum hernekadar beni öldürsede emerken şekilden şekile girsekde biraz daha devam etsin istiyorum ben. yani en azından şu gebeliğimin akibeti belli olsun ona göre karar vericem.
şu an anne sütünün onlara sağladığı tek fayda bağışıklık güçlendrmek ve özgüven geliştirmek. onun dışında çokda bi işe yaramıyo aslında ama bence sen devam et canancığım.

emrede deli gibi bir hırsla ısırıyo heryeri hatta babannesinin çenesini ve sırtını morartmış yaramaz. zaman zaman ısırma huyu azalıyo yeni dişler gelirken sanırım ağrıdan cozutuyo.

bende hematen sürdüm ama pek bi faydası olmadı akşam bepanten alayım olmazsa...yok ya hiiç kesmeyi düşünmedim zatn 'meme verim mi oğluma' dediğimdeki o gülüş o surat şekli heeer acıya değer bence :) o kadar kötü ki dün duş alırken kanadı sadece sol göğüsümü verebiliyorum :S
vampir bunlar yaaa :)
oktay da dün yatak odasında bulmuş süpürgeyi oynuyomuş annem de almış içeri hevesi geçsin diye oynamış baya sonra sıkılmış bi daha da gitmemiş süpürgeye heralde çocukların hepsi aynı ya geçen dayısı sırtına bindirmişti ne zaman eğilip yerden bişi alsam yapışıyo bacaklarıma sırtıma binecekmiş artık bindiriyorum geziyoruz biraz ne hallere sokuyo bu çocuklar bizi yaa...
iştahımız biraz daha iyi çok şükür dün pirin pilavı üstüne yogurt koydum akşam bi güzel yedi çok şükür maşallahh ....
yemeklerinin üstüne ben genel de yogurt koyuyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama yogurtlu olunca daha çok yiyo ...
kanaman var mı hala elif abla ...

selam kızlar...
meme sorunu ben de de var. ben de geçen hafta 3 gün sağ göğsümü ısırıp kanattığından emzirememiştim. bepanten sürdüm iyi gelmişti.korkuyla açıyorum göğsümü ama o emdiği zaman da çok mutlu oluyorum. sanki meme olmazsa doymayacakmış gibime geliyor. aslında öyle değil ama. aklıma sütten kesme gelince çok üzülüyorum ya. sanki aramızdaki bağ sadece memeymiş gibi sanki. o olmazsa oğlum benden soğuyacak gibi. gerçi şimdi de bana pek bi düşkünlüğü yok ama. şöyle işten gidince boynuma sarıldığı zaman bi kaç kezdir. yani sayılı. kızdığından mı bilmem ama benden çok babasına gitmek istiyor. halbuki her eziyetini de ben çekiyorum.
ben zor da olsa en az 18 ay en fazlada 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.
canancım ben yoğurdu sadece akşam üstü öğünde veriyorum. yemeklerin yanında vermiyorum. genelde yemeklerde kıyma, tavuk yada demir ağırlıklı şeyler olduğundan yoğurt vermek istemiyorum. akşam 9 da bu aralar danone veiyorum. dün patlamış mısır yedi. geçen kestane yedi. akşamları meyve veriyorum.ama hala yemeklerimiz tek çeşit. bazan çorba yanında pilav verdiriyorum. ama fazlasını da yiyemiyor zaten. kusacak diye de zorlamıyorum.
bizde durumlar böyle..
sağlıkla kalın.

merhaba,
elifcim, kanamanın bir an önce kesilir inşallah.rahat bir hamilelik geçirirsin..
geçende mutfaktaydım, urasta herzamanki gibi beni çekiştirip duruyordu..birden popomdan ısırdı!!..önce anlamadım.sonra sızısından ne yaptığını anladım tabee:))
fazla tepki göstermemek lazım valla oyun zannedecek..
elifcim ben evi elektrik süpürgesi ile alırken urası evde olan baston arabası var ona koyuyorum ben hangi odayı alırsam onuda o odanın kapısına götürüyorum.2 kat yorucu oluyor ama en azından süpürgeye saldırmadan alıyorum evi..arabasında mızmızlanıyor ama napiim.
yorucu kızlar annelik ben onu anladım..allah bize güç kuvvet ve sağlık versin valla.

canancım kanamam hala devam ediyor malesef, cuma günü kalp atışlarını duyduk çok heyecanlandım. içime doğdu bu bebek kesin kız. ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. drum can çıkmadan umut kesilmez diyor ama kesenin şeklinde de memnun değilim diyor. ama kürtaja yanaşmıyor canlıyı öldüremem diyor tam bir çıkmazdayım. rabbim yol gösterir inş.

elifcim emre arabada falan durmaz asla, hele süpürge varsa ortada ne mümkün dursun benim afacan. ısırma konusunda benim tavrım çok kesin memeyi ısırırsa hemen çenesine bastırıp ağzından çıkartıyorum ve yüzüne bakarak memeyi ısırdığı sürece ona meme vermeyeceğimi canımın acıdığını söyleyip memeyi kapatıyorum hemen. zamanla anlar heralde diye düşünüyorum.

bende beste gibi tek çeşit yemek veriyorum hala, yoğurdu ikindide veriyorum zaten emrenin ağzı hiç boş durmuyo maşallah ekmek, bisküvi, yemek, kestane, tatlı, kim ne yiyip içiyosa istiyo hatta bu aralar hiç uygun bulmasamda çikolata yiyor habire. babanne ve dedeye karşı olduğumu söyledim ama umursamıyolar pek.

bizde durumlar bunlar kızlar dualarınızı esirgemeyin nolur

selam kızlar...
umarım herşey yolundadır...
elifcim hakkında hayırlısı canım. umarım sağlıklı bi kızın olur. bu aralar ben de kız çocuklarına epey bi hevesleniyorum. ama bizdeki durumalrdan dolayı 2. çocuk imkansız.
Arda kuzusu tam bir sıpa ya. kendini bi sevdiriyor.. insanın yiyip bitiresi geliyor...oğlum seni öpücük manyağı yapıcam diyorum. çok hoşuna gidiyor.hafta sonu oğlumla aşk yaşadık resmen. maşallah kuzuma. sıkıntısız bi hafta sonu yaşattı bize. gündüzleri 1 kez uyuyor haftasonları. o da1 saat falan. keyfi yerinde olunca tekrar uyutamıyorum. dün akşam 10da yattı. aslında tek sefer 2 saat uyusa daha rahat eder sanki. ama belli olmuyor uyuma süresi. ondan dolayı. 2 sefer yatması daha iyi. ben hafta sonları zor uyuuyorum. kadın kolay uyutuyormuş hemde 2 sefer. şaşırıp kalıyorum.
kızlar yemeklerde değiik neler yediriyorsunuz? ben bazan yemek çeşidi bulamıyorum.
bizde durumlar böyle...
sağlıkla kalın.

slm güzel anneler elifcim hakkınızda hayırlısı olsun inşallah herşey gönlünce olur kızlar bu ay adetim 12 gün geçti bugün test yaptım negatif çıktı niye her ay böyle oluyor anlamıyorum bugün aşımızı yaptırdık şimdilik keyfimiz yerinde 85 cm çıktı boyu garanti babası gibi 1.80 olacak kızdada nasıl durur bilmiyorum gözümüz operasyondan önce nasılsa şimdide aynı bir fark yok cuma dr götürücem açılmamış derse ist.yolu gözükecek bizlere bestenecim bende yemek bulamaz oldum şimdi ıspanak yaptım bakalım yiyecekmi bizde durumlar böyle kızlar sağlıkla kalın...

kızlar belliki burdaki arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar.. ya ben 38. haftamdayım ve şu doğum sancısının kasılmalaının nasıl birşey olduğunu anlıyamadım... sahte kasılmalarla gerçek kasılmalar arasındaki farkı nasıl yaşadınız aralarında ne kadar zaman vardı.. bilgi verirseniz çok memnun olurum.. karnımda bir gerginlik var anlatamam. sanki birşey karnımı aşağıya doğru çekiyor.. gelip geçiyor bu kasılmamı bebişimmi... bu olduğu anda yürüme zorluğu çekiyorum... resmen adım atamıyorum... doktora sordum gerçeği geldiğinde anlarsın zaten dedi demesinede merakımı gideremedi.. kasılma denilen şey ağrımı çokmu şiddetli off dün hamilelik belirtilerini merak ederdim şimdi doum belirtileri hehe sanırım merak hep hayatın içinde var.. şimdiden bilgi verenlere teşekkür ederim..

slm güzel annelerrr
önce kendimden haberler verim bi kaç gündür pc bozuktu giremedim telefondan girdim onda da yazamadım :)
oğlumun çok şükür iştahı düzeldi pazar akşamı yıkadım p.tesi sasbah öksürmeye başladı ve burun akıntısı sinirlerim bi bozuldu peditus içiriyorum dünde ıhlamur içirdim gece yutmadı mızmız burnu tıkalı ya e alsam ki onun için ne önerirsiniz kızlar ....
elif abla eşimin kuzenin eşinin de hamileliğinden itibaren hep kanaması oldu şimdi 6 aylık topaç gibi bir kızı var maşallahhh :) inaşşalh senin de öyle olurr :):)
bende danone yediriyorum meyvelilerini çok seviyo sıpamm :)
bu arada kalın kartonlu kitap aldım oğluma netten çok güzel bi inceliyo ki hayvanlarla ilgili sayfalarını çeviriyo tek tek uzun süre bakıyo şaşırdım valla :)
enepınar herkeste farklı oluyo doğum belirtisi ben bütün gece 7-10 dk aralıklar belime ve kasıklarıma giren sancıyla boğuştum ertesi gün kontrolüm vardı gitmeden leke gelmişti doğum sancısı 5 dk bi gelmesi lazımdı o yüzden gitmedim ama leke gelince artık gittim hastane de hemen suni sancı taktılar 5 saat onu çektikten sonra dayanamadım ve beni sezeryana alın diye yalvardım dr.uma benden sana tavsiye eğer sancılı bi doğum belirtin olursa leke dahi gelse 5 dk bi gelmediği takdir de gitme hastaneye hastane de daha zor oluyo sancı çekmek :S

SLM KIZLAR; çok kötüyüm, mutsuzum, berbat halde çalışıyorum bugün.

cuma bebişimin kalp atışlarını duymuştuk, gümbür gümbür çok güzeldi, pazar çok fenalaştım mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik vb. kötü giden bişiler olduğunu anladım ama konduramadım kanamamda artınca pzt soluğu drda aldım 2 ayrı dra gittim ikiside bebeğin kalp atışlarının durduğunu söyledi. çok üzüldüm yıkıldım resmen. dünde kürtaj olmak zorunda kaldım. içim boşaldı resmen. rabbim kimseye yaşatmasın bunları inş.

gerçi bi taraftanda ya 4-5 aylıkken özürlü olduğunu öğrenseydim ben aldırmak zorunda kalsaydım daha kötü olacaktım diye kendime terapi yapıyorum ama kötüyüm işte.

kızlar emrenin meme başlarının yanlarında küçük sivilceler çıkmış yaklaşık 2 haftadır varlar aynı meme ucu gibi duruyor, bugün götürecem bakalım dra ne diyecek.

bizden bu kadar şimdilik hoşçakalın.

elifcim üzüldüm senın adına...ne dıyelım hayırlısı boyleymıs.allah yardımcın olur ınsallah.guzel bı oglusun var zaten barı o etkılenmesın bu durumdan.kolaylıklar dılıyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…