Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlarr

elif abla memeyi kessen acaba yine böyle kalkar mı ki uykusuzluğun ne demek olduğunu biliyorum benim oğlum emmiyo artık bi iki çekiyo bırakıyo sonra gece de kaşık mamasını biberon da yapıyorum 2-3 defa kalkıyo onu yiyo ayağımda sallıyorum uyuyo öyle gece 1 kez kalkması lazım aslında ama pek doyurucu olmuyo sanırım kaşık maması :S
kış günlerinde neler yediriyosunuz kızlar bebişlere farklı şeyler yok ya benim rutin her hafta mutlaka olan şeyler pırasa ıspanak ev yapımı çorbalık şehriyeli çorba yayla çorbası makarna pilav patatese bayılıyoo haşlanmış patates olsun patates yemeği olsun çok seviyo sıpamm meyve olarakta kivi mandalina portakal elma iki üç lokma yiyo bi portakal dilimini bitirmiyo sıkıp suyunu çıkarıp atıyo bi kenara sıpa bende suyunu içireyim dedim öyle daha fazla içti gibi geldi muz bi lokma yesin 2 gün kabız oluyo o yüzden muzu nadir yediriyorum ...
yaptığınız yemekleri kaç gün yediriyosunuz kızlar ?
ben yaptığım gün yediriyorum bide ertesi gün yediriyorum sonrasında taze yemek yapıyorum bi yerde okumuştum 1 günden fazla bekleyen yemeğin besin kaynağı ölüyomuş ...
bende oruç tutuyorum geçen sene hamileyken tutamadıklarımın yerine bu kısa günler de kolay oluyo tavsiye ederim kızlar p.tesi ve perşembe tutuyorum hem borcumu vermiş oluyorum hem de peygamber efendimiz ( s.a.v.) sünnetini yerine getirmiş oluyorum...

Merhaba kizlar, uzun suredir giremiyorum kizim ve ben gribe yakalanmistik cok hastaydik igneler ve ilaclarla iyilestik. Sizlerdende hasta olan anne ve bebekler varmis cok gecmis olsun, Allah sifa versin kendinize ve kuzucuklariniza iyi bakin, cok zor bir salgin atlatmasida epey zaman aliyor.
Kizlar biz neredeyse iki aydir geceleri hic uyumuyoruz kizim surekli uyanip meme istiyor anladimki ve meme agzinda uyumak istiyor anladim ki sut yetmiyor, uyumadan karnini doyursamda iki yada ikibucuk saat sonra tekrar basliyoruz. Benim kuzucuk anne memesi disinda yalanci meme yada biberon almadigi icin simdide biberondan sut yada kasik mama iciremiyorum. Ne yapmaliyim? Uyandirip karnini doyurmak istedigimdede huysuzlaniyor ve yemiyor. Anne gogsune benzer emzigi olan biberonlardanda aldim ama oda ise yaramadi, bir fikri olan varsa ve paylasirsa cok mutlu olurum, simdiden tesekkurler. Hepinizi ve kuzucuklarinizi opuyorum...

selam kızlar...
hepinize çok teşekkür ederim ayrı ayrı..merak etmişsiniz beni..çok saolun.

evden girmeye vaktim kalmıyor biliyorsunuz. işte de bu aralar çok yoğun olduğumdan iş dışında maillerime bile bakacak zamanım kalmadı. çok yoğunum. ancak şimdi bi 10 dakika kafa dağıtayım diye girdim. öğle arasında bile çalıştım bu hafta. kimse madalya vermiyor ama. naparsın . amirler ha bire bişeyler istiyorlar..

hasta bebişlere çok geçmiş olsun. umarım iyileşmişlerdir.. ben de hastalanmamak için bolca bitki takviyesi yapıyorum. yeşilçay, ıhlamur, adaçayı falan..
eşimle aramız ne iyi ne kötü..kör topal gidiyoruz. ama soğuğuz..tek ortak noktamız arda. konuşmalar genelde onun üzerine oluyor. ben söylüyorum söylüyorum. tamam dikkat ederim diyor. nerde hiç bişey yapmıyor..ama ben başka birine bişey hissettiğini düşünüyorum.

kızlar bu arada regl oldum.aranızda en geç olan benim sanırsam. rahatladım mı bilmiyorum. şimdi çıkmalıyım. sonra tekrar yazarım..

slm kızlar çok şükür evimizdeyiz kızım operasyon oldu çok şükür şimdilik gözümüz iyi bugün hiç akmadı ç.şamba günü ameliyat günüymüş bizde salı günü gitmiştik hiç vakit kaymetmeden olsun bitsin dedik insan stres oluyor çok şükür sorunsuz geçti burda yapılan operasyonla yakından uzaktan alakası bile yok çok şükür kızım iyi sadece yolda biraz üşütmüş ateşi falan çıktı birazsa istifra etti bu kadarla inşallah atlatmışızdır sadece benim parmak berbat durumda mosmor oldu hiç basamıyorum bakalım nolucak hepinizi ve kuzucukları çok öptüm

Merhaba angel17 cok gecmis olsun, kizinin simdi iyi olmasina cok sevindim Allah bir daha yasatmasin...

slm kızlar; beste şükür geldin çok merak ettik seni, iii olmana sevindim canım.

kübracım geçmiş olsun tatlım duru kuzusunun son çektiği çile olur bu inş. sizede geçmiş olsun valla.

ayred aynı dertten muzdaribim bende emrede sabaha kadar en az 20 kez kalkıyo maklesef, bizde biberon, emzik, mama falan veremiyoruz varsa yoksa meme onu almadan uyumuyo asla. bende şaşırdım ne yapacağımı dra kalsa artık memeden kesmem gerekiyormuş ya ben gebe kaldım ozaman bile kesmedim evladımı şimdi keyfi niye keseyim offfffffffffffffffff. en iiisi bikaç ay daha devam edip en azından 18 aylıktan sonra kesmek diye düşünüyorum şimdilik.

canancım ben hala gülük pişiriyorum emrenin yiyeceklerini ve ayrı pişiriyorum yani ananesi veya babanesi pişiriyo. aynı yemekten yemiyorhala emre. ama yemek kıvamında pişiriyorum sadece içine tuz veya şeker eklenmiyo, yaptıklarımı çatalla ezip yediriyorum ben.

kızlar siz demir damlasına devam ediyormusunuz?

evett bende çok sevindim beste abla seni gördüğümee gözün aydın bu arada regl olmuşsun :)
biz kan ilacı kullanıyoruz ferrum o yüzden kullanmıyoruz demir ilacını...
oktayı geçen gün yatağının çekmecesini çekmiş üstüne çıkmış sallanıyo şekilde gördüm hiç sesimi çıkarmadan aldım kucağıma bi düşse Allah korusun ya iyicene yaramazlaştı geçen de eline almış iki tane tencere küçük tencereleri geziyo evin içinde bi hoşuna gidiyo ki almadım elinden bi süre gezdi öyle havalar ısınsa biran önce rahatlasa çocuk ya evde ne yapıcanı şaşırdı dün de masanın üstünden mandalina kabını almış mandalinalara tek tek parmağını sokup suyunu çıkarıyomuş bi de bakıyomuş hoşuna gidiyomuşş ya bisiklet alıcam oğluma evde sürsün bari oyalanır azıcık ...

selam kızlar...
saol canancım. çok şükür oldum regl. bizim oğlanda evde ne yapacağını şaşırıyor vallahi. şu kalın kitaplardan aldım. içinde nesnelerin, hayvanların falan olduğu. çok hoşuna gitti. gidip gidip açıyor. köpek nerde? elma nerde diyoruz. gösteriyor.hele bide köpeğe havv havv diyor. çok tatlı oluyor. hele bi dwe banyo yapan bi bebek var. onu görünce kafasını gösterip elimden tutuyor.doğru banyo kapısına. acayip anlaması iyi bu aralar..maşallah ona.

dünde ikeaya gittik. oranın yemek salonu çok hoş. çocuğu ortaya bırakıyorsun.minderler falan var. oyuncaklar. onlar orda oynuyor. sen çevresindeki masada onu izleyerek yemek yiyorsun. orda oynadı epeyce. sonra bi kız geldi. mindere yattı kız. yatarakda televizyon izleyebiliyrsun. bizimki gitti.kızı öptü sarıldı. görmelisiniz çok tatlıydı ya. yolda falanda bi çocuk görse kırk yıllık arkadaşmış gibi gidip sarılıyor.
vallahi bizim yemeklerimiz artık aynı. bazan biz dışardan yiyince ona ayrı yapıyorum. onun dışında beraber yiyoruz genelde.
canancım bizim bisikletimiz var ama pek hoşuna gitmiyor.
demir damlasını ben vermiyorum ya. devitte vermiyorum. ama demir zengin besinler veriyorum. yeterli olur inşallah.

bizde durumlar böyle...
sağlıkla kalın.

bizim kitabı paramparça yaptı beyfendi ilk aldığımızda baya ilgisini çekti hayvanlar fln şimdi bütün sayfalarını yırttı sıpamm ...
aa ikeanın öyle yemek yerleri mi var bizim burdakin de var mı acaba ya bizde gidicez kanepe bakıcam öyle yeri varsa forum a gitmeyiz direkt ikea ya gideriz hem oyalanır yavrucak...
ablamın oğlunun var bisikleti çok güzel bindi çok sevdi oktay hiç inmedi üstünden bu plastik olanlardan diil demirden ablam da dedi şimdi oktay a verelim nassı olsa ahmet binmiyo boşuna para verme dedi iyi oldu yazın çıkarırız zatn artık bebek arabasına hiiç binmiyo bisikletle çıkarırız dışarı yürüyüşe fln iyi olur...
oktay öyle tatsız tuzsuz yemiyo ya bebekliğinden beri yemiyo öyle şeyleri turşuyu çok güzel yiyo ya şaşırdık var ya hamilyken ben çoook yemiştim onun mu etkisi ne salatalık turşusunu bi güzel yedi ki şok oldum dün ıspanaklı börek yaptım eline verdim mis gibi yedi :)

Merhaba Nazela, bizim doktorumuzda meme bagimlisi olmus ustelik doymuyorda dedi ve memeden kesmemi soyledi ama bende senin gibi kiyamiyorum kuzucuguma ve en azindan 18 aylik oluncaya kadar emzireyim diyorum, birde benim kizimin bronsiti var sik sik hastalaniyor ve sadece meme ile sakinlesiyor o yuzdende bu kisida emzirerek gecirmek istiyorum. Sanirim bu durumda idare edicez yapacak baska birsey yok Allah ikimizinde yardimcisi olsun.

Bende yediklerimizden evde pisen her yemekten yedirmeye calisiyorum tabi yerse obur turlu tatsiz tuzsuz seyler benim kizimda yemiyor.

Doktorumuz durumunu iyi gordugu icin demir damlasi ve d vitaminini artik kullanma dedi bizde biraktik, gun icinde hava gunesli olunca siki giydirip on dakikada olsa eli yuzu gunes gorsun diye disari cikariyorum ve kan yapici yiyecekler yedirmeye calisiyorum...

Hepimiz saglikla buyutelim insallah kuzucuklari, bir gulusleri dunyalara bedel, opuyorum hepinizi...

Merhaba kızlar...

Uzun süredir giremiyordum buraya, nihayet yeni evime tam anlamıyla yerleştim, çok ama çok zor oldu, taşınmadan bi önceki gün İpek iye oldu, tüm gün hastanede çiş yapmasını bekledim, evde ise temizlikçi kadından tut perdeciye kadar herkes vardı. Hayatımdaki en zor günlerden biriydi... Neyse geçti çok şükür, ama sanırım İpek'in enfeksiyonu tekrarlad, sabah idrarını hiç beğenmedim. Vücut ısısı da yüksek 2 gündür tam ateş sayılmaz ama, umarım kötüye gitmez. Şu ara takipteyim...

Bu arada geçmişi tamamen okuyamadım ama Elifciğim çok geçmiş olsun sana, Rabbim bir daha yaşatmasın ve Emreciğe uzun ömür versin inşallah...
Hasta bebişler de bi an önce iyileşir umarım...

Bir ay sonra tekrar getir demişti gelişim uzmanı ama sanırım götürmeyeceğim ya, kadının sorup da yapamadığı hemen hemen her şeyi öğrettim İpek'e. Artık göz ve kulağı çok iyi biliyoruz. Saklama oyununu oynuyoruz ve önce sakladığım elime yöneliyor. Kitaplarındaki hayvanlardan en çok kediyi seviyo, onu görür görmez eğilip öpüyo. Lambayı soruyorum hemen gösteriyo, anneannesi telefonda hadi beni öp diyor o da telefonu öpüyor, bebeklerine ve bize kavanozdan mama yediriyo eliyle Maşallah kuzuma.... Aslında götürmek de istiyorum ama hem havalar çok soğudu kar başladı ve bize çok uzakta dr. hem de şu fiziksel rahatsızlıkları tam anlamıyla atlatamadık. Ne bileyim bilemedim valla.. Sizce ne yapayım kızlar bi fikir verin ya....

Bu arada ocağın 10unda işbaşı yapıyorum, çok ama çok zor gelecek kızımdan ayrılmak, düşündükça gözlerim doluyo :2: Üstelik en yoğun ve soğuk ayda başlıyorum, ama diğer yandan para da suyunu çekti iyice, ocak ayında kesin maaş almam lazım...

Bizden haberler şimdilik böyle kızlar, bütün kuzucukları ve sizi öptüyorum...

merhaba,
geçmişi şöyle hızlıca okudum aklımda kalanlara kendimce cvp yazayım:)
*biz demir damlasına devam ediyoruz.2 yaşına kadar verecekmişiz.kan değerleri fena değildi ama dr.umuz vereceğiz dedi.15 damlaya çıkardı.onun haricinde vitagil vitamin veriyorum hergün.ve zaditen (boğaz allerjisine karşı imiş) 1 kaşık..
*uras bizim yemeklerimizden yiyor.genelde günlük ama bazen ertesi günde yiyor.önemli olan yemeği 1 kez ısıtmış olmak. çorba hala yemiyor.onun haricinde herşeyi yiyor ama miktarı az.bugün balık yapacam ona ne kadar yerse faydalı.3-4 lokmayı geçmiyor balık yemesi çünkü..
*gece mamasına devam ediyorum.rahatladım valla.artık kalkınca gece 12-1 arası oluyor ağzını açıyor :))ve sabah 5.30 kadar falan uyuyor. ilk verişim zor olmuştu yazmıştım daha önce.memeden umudu kesinde yedi.ilk gün az yiyebilir.ağzına ilk kaşığı vermek mesele.tadını alırsa gerisi gelir diye düşünüyorum..canan gece mamasını biraz koyu yaparsan daha iyi doyar..
beste durumlar iyiye gidiyor gibi ne dersin?? bi öğle yemeği teklif etsene.nacizane bir fikir sadece..bide erkekler sürekli bişeyler yapmasının söylenmesini ve eleştirilmeyi hiiiç sevmiyor.başka bir yol dene bence..ben susabiliyormuyum sence hayıır:))
kendinize ve bebişlere iyi bakın ..byee

Gunaydın kızlarrr
bızde bugun ılk defa saat 9 a kadar uyuduk kendımı dınlenmıs hıssettım.bıde su gece emmelerımız azalsa cook ıyı olcak 1,5 yası beklıyorum ama mayısa gelıyor emınım yaza kalacaktır bıraktırmak zor oluyormus galıba.tatılde denesem mı dıyorum ama bılemıyorummm.

Demır ve d vıtamını bızde kullanmıyoruz demırı 10.ayda bıraktık degerlerımız ıyı cıkmıstı.1 yastan beride d vıtm.kestıkkk.doktorumuzun tavsıyesıyle.

Mınadex kullanıyoruz bız ıstahı acılsın dıye verdı doktorumuz.pek ıse yaradıgını dusunmuyorum amaaa.

Kuzucuk uyudu.bende oyle nette gezınıyorum tv.ızlemeyı pek sevmıyorum.muzıkte dınleyemıyorum once radyo acar dınlerdım uyanınca acayım barı kocısle temızlık yaptık.

Simdi de dinleniyorum herkese kolay gelsın ıyı hafta sonlarııııı

slm arkadaşlar ayred çilelerimiz aynı canım ama d vit mutlaka mayıs ayına kadar devam etmelisin, kış döneminde her ne kadar güneş olsada d vitamini sentezi vücutta yapılamıyor senta ancak mayıs sonundan itibaren eylüle kadar oluyor malesef, o nedenle d vit verilmeli bebişlere.

nell saol canım sanada geçmiş olsun evinde hayırlı olsun tatlım. inş çoookkk mutlu günler yaşarsınız evinizde. bence gelişim uamanına götürmene gerek yok tatlım kuzucukla ilgilenince herşeyi öğreniyo yani sorun bıdıkta değil sizdeymiş (dost acı söylermiş biraz fazla dobra oldum ama kusura bakma). Tatlım bence bıdığın yeteirnce büyüdü ben 2 aylıkken bıraktım hiççç dert etme mecburen çalışıyoruz hepimiz.

ben hala ayrı yemek yapıyorum emreye çünkü kv bizde hala ve inanılmaz tuzlu ve yağlı, salçalı pişiriyo yemekleri o nednele ayrı yemeğe devam. annem dönünce bizimkilerden yiyecek bıdık. dün ilk kez ciğer haşlayıp yedirdim pek beğenmedi ama itirazda etmedi valla.

hasta kuzucuklara geçmiş olsun... emrede biraz grip gibi ama idare ediyoruz peditus ve ıhlamurla....
öptük sizleri byyyyyyyyyyyy.

slm kızlarr
9.dişimizde geliyo alttan önden dün gece hiiç uyutmadı bizi babası bakıyodu ben yatayım dedim bi kıyamet fırladım yataktan kucağına almıyo diye çığlığı basıyomuş ya ödüm patladı :S kalktım artık calpol içirdim destinox sürdüm koltuğa uzandık beraber yumurcağı da açtım yanıma yattı öyle uyumuşuz eşim geldi kaldırdı da geçtik yattık calpol iyi geldi heralde yavrum yaa yine kaşıkla herşeyi reddediyo oyunla fln iki üç kaşık yedirdim dün yemek onun haricinde biberonu çok şükür tutuyo gece 2 defa yiyodu mama şimdi bi biberonu yarım bırakıyo tam diyoruz çok iyi güzel yiyo hoop ya üşütüyo ya dişi çıkıyo :S aslında var ya sadece Türkiye deki anneler bu kadar düşüyomuş çocukların yemelerine ama insan rahat edemiyo ki ya bi kaşık da kardır diyoruz :S
bende emziriyorum işte geceleri oktay istediğinde yakamı çekiyo zatn ama hala yaraa gögüslerim :S
nell hayırlı uğurlu olsun canımm güle güle mutlulukla otur inşallahhh darısı bizim başımızaa inşallahhh :) bence de götürmene gerek yok öğrettiklerini öğreniyosa problem yoktur benim oğlum hala öpmeyi bilmiyo ya nassı öğreticem yanağımızı uzatınca ısırıyo sıpamm :) ohh ne güzell bebeğin büyüyüp işe başlıyosunn bende 6,5 aylıkken bırakmıştım ilk 1 hafta zorlanıyosun ama sonra alışıyosun ve inana senin için daha iyi oluyo bana hep öyle diyolardı bende oğlumdan ayrılmak nassı iyi olabilir ki diyodum doğruymuş c.tesi pazar daha iyi anlıyorum ev işi yemek çocuk bunalıyo gerçekten insan bide eğer çalışmayı seviyosan benim gibi daha iyi olur merak etmee ...
vitagili ablam da oğluna kullanıyo pitos çok memnun vitamin takviyesi için küçük diiller mi henüz düşündürücü biraz ... bu gece biraz daha katılaştırayım mamasını sen nassı kaşıkla yediriyosun ya uyanmıyo mu oktay gözü kapalı biberonu tutuyo öyle kaşıkla yedirsem var ya hayatta geri uyumaz bütün gece oynarız artık maşallahh tütütütü nazar değmesin size :)

selam kızlar..
umarım herkescikler iyidir...
bizde iyiyiz... ben 8 dişten sonrasına bakamıyorum artık. ağzını açmıyor sıpa.
pitoscum, eşimle kör topal idare ediyoruz.. ara sıra patlıyorum.. ama susmaya başladım. doğru düzgün konuşmuyorum. ne derece doğru onu da bilmiyorum. dün bi arkadaşın oğlunun doğum gününe gittik. orda başka bi arkadaşa "haftasonları işkence gibi geçiyor" demiş. arkadaş da konuşmanın hemen ardından bunu anlattı. bende bozuldum. akşam evde de astım suratımı durdum. kendi bi dolu laf söyledi. ben laf olsun diye falan söyledim dedi. konuşmuş olmak için konuşuyormuş. artık ne diyeceğimi şaşırdım. bizimle vakit geçirmek işkence diye nitelendiriliyor düşünsenize. bende kimseyi yanımda zorla tutmuyorum dedim. istemeyen çeker gider. bunları yazarken bile ağlayasım geliyor. ve dün oğlumun yanında tartıştık. onun yanında ağlamak zorunda kaldım. en çok da ona üzüldüm.
ben ardaya öğlenleri 1 bardak süt verdiriyorum. bi bardak da yoğurt onun dışında yemekleri, meyvesi ve anne sütü. d vitaminin bende yeniden başlıycam en azından kış bitene kadar kullanayım. ama demir ilacını bilmiyorum. elifcim üstüne alma da bu doktorlar da bi garip ya. ortak fikirleri yok. herkes kafasına göre konuşuyor.
biz de durumlar böyle...
sağlıkla kalın.

Sağolun kızlar, Canancım Allah sana da nasip eder inşallah tez zamanda...

Bugün iş yerine verdim dilekçemi, ocak 10da işbaşı nasip olursa. Evde bunalmadım değil, ama kızıma da hiç kıyamıyorum. Alışana kadar bi müddet böyle duygusal devam edeceğiz herhalde... Resimlerini falan çıkarttım, hazırladım şimdiden masama koymak için iş yerinde, neyseki her akşam beraberiz... Annem beni 5,5 aylıkken anneanneme bırakıp işe dönmüş hemde pztsi bırakıp cuma akşamı alırlarmış, Allahtan öyle dertler yok şimdi...

Bu arada ben son 4 aydır inanılmaz yoğun bi adet dönemi geçiriyorum, 8 gün sürdüğü bile oldu hem de çok yoğun olarak. Dr.a da gittim ama pek bir şey çıkmadı, sadece doğum öncesi olduğu gibi hafif kistik bi görünüm dedi. Rahim böyle sapıtabiliyormuş doğumdan sonra. 3 ay falan takip edeceğim, böyle devam ederse doğum kontrol hapına başlayacağız ama ben onu kullanmayı da hiç istemiyorum. Bir sürü yan etkisi var diye duydum. Aranızda kullanan var mı kızlar?

Bestecim inşallah düzelir aranız eşinle, bu erkekleri anlamak çok zor valla... Bir de eşiyle arayı düzeltmek için çocuk doğuranlar var, esas çocuktan sonra dağılıyor bazı şeyler, paylaşımlar azalıyor en basiti.

Elifcim haklısın valla, çocukla ilgilenmezsen nerden öğrenecek. Birde her ay yapılıyor b12 takviyesi, en son ölçüldüğünde de seviyesi normaldi. Yani onun eksikliğinden olduğunu zaten tahmin etmiyordum. Hem anormal bi soğuk var burda, çocuğu hiç dışarı çıkartamam valla bu aralar.
Ya benim cadı 10 aylıkken nasıl güzel et köfte falan yerdi, şimdi ağzından çıkartıyo elinde oynuyo bir de bana uzatıyor al diye!!! Ben bu kıza nasıl et yedirebilirim arkadaşlar???

Gece mama yediren arkadaşlara hayranım, İpek uyandığında gözünü bile açamıyor, ağzına kaşık falan soksam kesin ya boğulur ya da sinirden delirir bir daha da uyumaz asla. Zaten artık beni çok az emiyor günde 3 veya 4 kez. İşe başlayınca da muhtemelen bu sayı 2ye iner. Onun içinde hiç düşünmüyorum ben kesmeyi. Hatta az emiyor diye üzülüyorum bile. Bizden böyle işte şimdilik...

günaydın annişlerrr

ayy inşallah nell aminn aminnn :)
sorularına cvp vereyim ben oktay 10 aylıkken doğum kontrol hapına başladım yasmin yan etkisi en az olan ilaç hamileliğimden önce de kullanmıştım şimdi de devam ediyorum biraz pahalı 15,5 dr.lar o yüzden önermiyo bu ilacı bilgin olsun...
oktay gece uyanınca su biberonunu veriyorum eline o sıra da da mama yapıyorum gözleri kapalı zatn yastığını dikleştiriyorum azıcık genzine kaçmasını önlüyorum geldiğim de su biberonunu atmış oluyo zatn ( su biberonu bebekten küçücük almıştım onu hala kullanıyorum geceleri iyi oluyo ) mamayı veriyorum ağzına o sıra da başında bekliyorum doyunca onu da atıyo sonra devam ediyo uykusuna beyefendi :)
dün gece elifin ( pitos ) dediği gibi yaptım daha katı işe yaradı normalde 2-3 satte kalkıyodu bu gece 5 te verdim mamasını sabah 8,30 da evden çıkarken hala uyanmamıştı maşallahh ve halaa uyuyomuşş sıpam gece 2,30 da yattılar babasıyla :S
dün oktay da 3 e yakın hamsi yemiş babaannesi yedirmiş oktay seviyo o tarz şeyleri tavuk et köfte tatlı tarzını pek sevmiyo muhallebiydi tavuk gögsü fln dediğin gibi ağzından çıkarıyo hemen ekşili şeyleri seviyo benim gibi :)
sütü de ben akşam yatmadan devam sütüne bi çay kaşığı bal ve 4 tane bisküvi koyup biberonuna içiriyorum ve çok güzel uyuyo maşallahh :) onun haricinde sütü çok vermiyorum kansızlık yapma ihtimaline karşı zatn kansız ilaç kullanıyoruz...
beste abla allah yardımcın olsun erkeklerle uğraşmak gerçekten çoook zor bizim de arkadaş sevdamız var deli oluyodum hep tartışıyoduk o konu da sonra ben sustum hiiiç bişi söylemedim gitti geldi bişi yaptı kendi kafasına göre laf bile sokmadım vicdan yapıyodu ben susuyorum diye bana bi iyi davranmalar fln şimdi de çok nadir görüşüyo arkadaşlarıyla belki de susmak çare olur bilemiyorum ...

slm kızlar;

iii sabırlısın tatlım eşinde resmen zırvalamış kusura bakma. ben senin yerinde olsam çıldırırıdım bu laf üzerine heralde. kesinlikle susamazdım o bi kesin yani. rabbim akıl fikir ihsan etsin ne diyeyim tez zamanda düzelsin inş.

canancım ne güzel emre gece meme dışında biberon, mama, kaşık, su falan almıyo malesef, zaten 1-2 dk gecihktir memeyide uyanıyo bi dahada uyutabilene aşkolsun offf offf. dertli başım. ben süt vermiyorum hiç gece beni bayıltıyo nasılsa, ama annem gelsin başlıyacam ilk adım sütüne gündüzlei 1 kezde olsa. gecede 1 kez devam sütü veiyorum pirinçli mamayla muhallebi yapıorum ikisinden.

bestecim hiç alınmam talım meraklanma, garip bir şekilde bizim meslekte herkes kafasına göre yorum yapıyo aslında yeni yayınların takip edilmemesinden kaynaklı sorunlar yaşanıyo. tıp sürekli değiştiğinden bilgiler değişiyo bu nedenlede herkes başka bişiler söylüyo tabi. birde hastalık yok hasta var yani herkese göre doğrular değişebiliyor... karmaşık bir durum anlayacağınız.

emre herşeyi yiyor maşallah ama ekmek grubuna bayılıyo... tatlıları deli gibi seviyo, anne cu cu (çikolata), sürekli cucu diye geziyoruz evde...

şu gecede 2-3 kez kalkan çocuklara imreniyorum valla dün gece 15 kez kalktık biz saydım resmen. üstelik 5,30da uyanıp oyuna başladık delirecektim valla.... rabbim yardımcım olsun ne diyeyim.... offffff..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…