Şubatta hamile kalanlar buraya..

fahriyecim gözünüz aydın derin kuzusuda yürüyenler kervanına katıldı maşallah size benimkide yürüdüğünden beri kollarım rahatladı ama uyutmak işkence uyku saati gelince karı koca gaflet basıyor bizi bende yarın dr gideceğim kadın doğumcuya adetlerim 2 hafta geçiyor kasıklarımda ağrı başladı bakalım ne çıkacak benim kuzuda bugün ishaldi kızlar kuzulara yaptığınız yemek tariflerinden yazarmısınız ben sebze yediremiyorum yediği şeyler standart kıymayı yemeklerde bile yemiyor bizde durumlar böyle sağlıkla kalın

gözün aydın fahriyecim...arkadaşım yürüdükten sonra çok rahatladım demişti. ben de öyle oldu. ama tabi başlarda düşecek korkusuyla sürekli peşindesin. sonradan evi dört dolanıp gelmeye başlayınca artık arkasından dolaşmayı bıraktım.

kübracım geçmiş olsun canım.kardeş mi geliyor yoksa senin kuzuya..
benim oğlan pırasayı çok seviyor. onun dışında havuç patates, kerevizi çorbalarına katıyorum. ıspanağı seviyor. hem pirinçlisini hem de bulgurlusunu. arasıra semizotu yapıyorum onu da seviyor. brokoliyi sevmedi. karnıbaharın kıymalısını yapıyorum ama çok zevkle yemiyor. başka da sebze yapmıyorum.daha doğrusu bildiklerim bunlar. kabağı yazın yapıyordum. şimdi yapmıyorum.ben de bazan ne yedireceğimi şaşırıyorum. ama bişey bulamazsam. tarhana çorba ve yanına makarna yapıyorum. o makarnasını yerken çorbasını arada yediriyorum. kolay oluyor. tabi ev batıyor biraz ama.olsun o çok zevk alıyor.daha doğrusu pilavları da önüne koyuyorum avuçlayıp yiyor.

bizden böyle..
sağlıkla kalın.

slm kızlar; dün evdeydim oğluşla eşimin işyerine gittim taaaa taaaammm bizimde bi ablamız olmuş, kız emreyle oyun falan oynuyo eşim kıza belin ağrır kucağına alma, sen yoruldun bırak peşinde gezme annesi bakar, çay içermisin bi ilgi bi ilgi, zaten son günlerde besteden sonra sanırım dikkat ediyodum alyansını sürekli evde unutur olmuştu... sebeb ortaya çıktı nihayet.... bide bana hemşerin ilgilensene kızla diyor.. akşam çıkarkende kızı bize yemeğe davet etti inanamadım ya... valla ben boşvermem giderim üstüne bişi varsada hemen boşanırım o olur herkes mutlu olduğu yerde kalsın ne yapayım..

emrede deli gibi yürüyor hatta koşuyor bile, bende gitmiyorum peşine ama korkuyorumda tabi. bide akşamları elimizden tutup odasına götürme huyu başladı sürekli maymunluk yapıyo, hep oyun oynayalım istiyo... yapmazsak saatlerce ağlıyo bıdık ya....

canancım bende geçen hafta kendimi alışverişe adamıştım baya bi açılmışım bi süre alışveriş yadsak bize...

kızlar emre öle sürekli bişi öğreneyim derdinde değil, öğretmeye çalışsam bile o kendi istediklerini yapıyo sürekli, sesleniyorum duymazlıktan geliyo işine gelirse herşey yani... bazen tedirgin oluyorum bu durumdan ama öğrettiklerimide hemen kapıyo sıpa...

bu arada elifffff nerelerdesinnnn???

bende emreye sürekli eşofman tarzı kıyafetler alıyorum 2 hafta önce aldım 2 yaş eşofman takımı dün giydirdim neredeyse dar gelecek ancak 1 ay daha giyer artık 3 yaş alıcam sanırım ama onlarında boyları uzun gelecek napıcam yaaaa?

aynen bende 1 yaş ve 2 yaş aldım 1 yaş olan dar geldi karnında izi çıkmıştı lastiğinin değiştircem c.tesi günü inşallahh ...
benim oğlumla öbür odalara gidiyo ben çaktırmadan izliyorum nerde ne yapıyo diye dönen sandalye var küçük odada ona bayılıyo gidiyo onu döndürüyo geri geliyo yanımıza bide bakıyo arkasına ben geliyo muyum diye beni görünce seviniyo sıpammm :)
10.cu dişimiz de geliyo morarmış alttan arkadan dün iştahsızdı demek ki ondanmış :S
ya yoktur öyle bişi kızlar size öyle geliyodur ama cinsellik önemli bence onu ihmal etmeyin...
buarada artık oğlum emmiyo hiiç istemiyo memeyi uykusu geldiğinde veriyorum öyle ağzında tutuyo emmiyo bile süt yok heralde artık :S

aman elifcim öyle bir kuşkuya kapılma. yoksa insan kendini yiyip bitiriyor. ben de öyle oldu açıkçası. şimdi sürekli bi kuşkuyla yaklaşıyorum. insanın içini kemirip bitiriyor.
canancım sanırım senin sütten kesme zamanın gelmiş. hazır o da istemiyorken kolay olur açıkçası. ben de kendi bıraksın istiyorum ama. bizimki acayip düştü.
kızlar dün bakıcıyla kapıştık. zaten bi hafta kadardır. televizyon izleme olayına takipteydim. çocuk sürekli televizyon izliyormuş gibime geliyordu. gözünü dikip ona dalıyordu. dünde eve geldim tv açık. hadi kapatalım dedim. sonra da kapattım. bizim oğlan bşladı ağlamaya. bende sinirlendim. düşünsenize tv kapatılınca ağladı. tv manyağı yapmış oğlumu. ben de ne kadr açık kalıyor falan diye biraz diklendim. biz pek açmıyoruz falan dedi kem küm etti. ama ben bi kaç gündür ses kayıt cihazıyla dinliyordum. tv sabahtan akşama kadar açık kalıyordu. sürekli tv sesi. ve sadece çzigi film kanalı değil. kadın programları diziler falan. çocuk ta pür dikkat onları izliyor tabi.bi daha açılmayacak diye bastım kalayı. oğlum daha doğru düzgün anne baba bile demiyor. kadından öğrendiği bişey yok. ben kafaya taktım ücretsiz izin alıp kendim bakıcam çocuğuma.

ayyyy kafayi yicem noluyo ya yoktur bisi dicem ama bizimkindede varmidir acaba bi abla benim isyerine gitme imkanimda yok zira organize bolgede calisiyo

beste sakin ol tatlım bakıcının arkandan işler çevirmesi hoş deil ama sen evde olursan iiice mutsuz olacaksın, üstelik eşine mecbur kalacaksın maddi yönden canım, bence daha sakin kafayla düşünmende yarar var. bizim evde detv her daim açık ama emre sadece belirli reklamları var onları izliyor onun dışında öle pek ilgisini çekmiyor tv. belki uzun süre yasak olduğu için ardanın dikkatini bukadar çekmiştir bence doğal akışına bırak birsüre... bu arada sende daha iii bi bakıcı arayışına gir istersen. benim eşimin kuzenleri ankarada yaşıyolar hepsinin yabancı bakıcıları var şirketten buldular inanılmaz memnunlar bakıcılarından sende bi bak istersen bakıcı bulan şirketlere..

nuraycım valla 2 gündür strese girdim aldatılmak değil derdim aptal yerine konulmak ben en başında söylemiştim eşime başka biri olduğunda söyle, hiç zorluk çıkarmam boşanırız diye... şimdilik bişi demedim ama kızın ve eşimin genel tavırlarından hiçde hoşnut kalmadım açıkçası... aman nuray gitme bence. boşuna kurt düşürme içine tatlım.

canancım emreye 1 yaş asla olmuyor 2 yaş bile neredeyse dar gelecek artık mecburen ben 3 yaş alıcam biraz kıvırırım paçalarını öle idare eder artık. gerçi çok kötü görünüyo ama yapacak başka bişi yok.

beste abla bence de sakin ol katılıyorum bizim de tv sürekli açık zira hiiiç kapanmaz annem hiç kapatmaz bayılıyo tv ye oktay desen reklamlar da gözünü kırpmadan izliyo öbür türlü çok dikkatini çekmezse bakmıyo genelde evi dağıtmakla uğraştığındann akşamları ben yemek yedirirken pepeyi fln açıyorum reklam arıyorum zor ymek yiyen bi çocuk çünkü oktay...oktay da gelip anne baba demiyo canı isterse diyo kendince konuşuyo bende hep kendim öğretiyorum ki annemin oktaya kattığın tek şey halay çekmek :):) eline alıyo peçeteyi annem söylüyo oktay oynuyooo çook komik oluyolarr :):) ama annem oktayla konuşuyo büyük insan gibi konuşuyo anlatıyo ona yaptıklarını yapacaklarını çok sevdiği için konuşmayı annem :)
valla kızlar benim eşiminde yanında bi kız var kızı face den araştırdım sevgilisi fln var hoppa bi kız gibi ama eşim hiiç sevmiyo işini yapamıyo fln diyo ne kadar doğru bilmiyorum ilk başlarda bende çok kıskandım başka şeyler geldi aklıma sonra dedim benim de şirkette erkek arkadaşlarım var çay içtiğim yemek yediğim muhabbet ettiğim eşim kıskanmıyo hiç dilinin ucuna bile getirmiyo öyle şeyleri ben deli gibi araştırıyorum takip ediyorum çaktırmadan güya tabi o anlıyo niye bu kadar çok soru soruyosun ben sana soruyo muyum güven bana biraz fln diyo burcumdan da kaynaklı aşırı kıskancımdır ne yapim diyorum kıskanıyorumm bişi yapıcağından diil diyip kıvırıyorumm :):)
emrecik tosuncuk maşallah
dün oğluma brokoli haşladım onun suyuna çorba yaptım şehriyeli içine de brokoli attım ohhhh mis gibi bi tabak yedi çok şükür maşallahh oğluşuma şaşırdım da kaldım deneyin derim kızlar tadı çok güzel oldu ...

selam kızlar...
umarım herkescikler iyidir...
haklısınız kızlar evde olursam da sorunlar yaşıycam..işe dönmek de beni pek mutlu etmedi açıkçası. eski işimin sevdiğim kısımları ile müdür ilgilenmeye başlayınca diğer işler çok da hoşuma giden şeyler değil.. aslında oğlumu çok özlememden de kaynaklanıyor evde olmayı tercih etmek. bi de bu zamanlarını bi daha göremeyeceğim düşüncesi beni iyice sinir ediyor. bi alternatif daha var. müdürle konuşup işimi bitridikten sonra gideyim demek de var. ama kabul eder mi bilmiyorum. 5 ay boyunca öyle çalışmıştım ya. yıllık izmimi alıp, bi de 20 gün rapor almayı düşünüyorum. o sırada da yeni birisini bulabilrsem ne ala. bulamazsam kendim bakıcam çocuğuma. bu düşünceyle bakınca kendimi çok rahatlamış hissettim. ömrü hayatımda başka çocuk sahibi olamaya da bilirim. nasılsa 30 sene daha çalışıcam. ve anladım ki kaçıracağım hiç bişey yok. eğer kalan ücretsiz iznimi alırsam arda 27 aylık olana kadar yanındayım. sonra da kreşe uygun olursa kreşe vericem. eğer uygun olmazsa.3-5 aylığına birilerine bırakırım.yani aileden birilerine.ama bu kadından bana hayır gelmez. yalan konuşması beni iyice sinir etti. açıkça söyle neden yalan söylüyorsun. zamanında da ben söylemiş olmama rağmen yalan söylemeye gidiyor. bi de kadının konuşma tarzı beni çok rahatsız etmeye başladı. şivesi çocuğu etkiler diye düşünüyorum. bi de bu strese değer mi? 7 aydır, stresle yaşıyorum resmen ya. ve aklımda sürekli güvensizlik var. sürekli .çok bilmiş havalarında. bişey söylüyorum ben zaten yapıyorum diyor. hani öyle de böyle de büyüyorlar ama. be rahat değilim. kadın ben de bi antipati oluşturdu ya. ondan dolayı. eşime de söyledim. bakmazsan bize annemin emekli maaşıyla geçiniriz dedim. annem bana bakar en azından. ama 15 inden sonra bu kadınla devam etmiycem kararlıyım. keşke zamanında iyice araştırsaydım.

nuraycım getirme aklına öyle şeyler... o düşünceyle yaşamak çok zor..
izne ayrılırsam herşey daha zor olacak eşim konusunda. ama böyle de zor zaten..en azından çocuk bakımı konusunda kimseye hak iddia ettirmemiş olurum.

bizden böyle..

pitoscum nerelerdesin canım...
nehir zaten artık yok galiba.
sağlıkla kalın.

tesekkurler kubracım...ewet artık sonunda bız herseyı sonundan yakalıyoruzzz heppp...

sagol bestecım.ızne ayrılmak bı yandan guzel bı yandan da ekonomık olarak skıntya sokuyor ınsanı sankııı.2 sınnde artı ve eksısı var bence ıcıne sındıgı gıbı yap bence.

nuraycım yaa o kadar da pınpırık yapmayın kac yıllık esınızı tanıyosunuzdur.ıs yerıne gıtmek falan.evde ılıskıyı ıyı tutmak lazımmm.neyse bızde annemle alısverıse ındık geldıgımde esım uyutmustu kuzuyu...bır keyıf oldu bıze.sımdı de uyandık oynuyoruz herkese selamlar

merhaba,
**beni merak etmişsiniz tşk..işyerinden girme imkanım olmadı.evde de akşamları uyukladım açıkcası:)) okudum yazılanları..içinize kurtlar düşürmüşsünüz kızlar.ne bu yani.sakın ola kimden şüphelendiğinizi söylemeyin.erkeğin o kişiye ilgisi yoksa da oluyormuş.yani, bunda bişey varki eşim kıskanıyor mantığı.benim eşimin çalıştğı yerde genelde erkekler var.arada kızlar girip çıkıyor muhasebe kısmına.adını soruyorum evli mi falan asla didikleyecek şekilde bi daha sormuyorum.cümle içinde o anlatırsa dikkat kesiliyorum.bide kendime güvenmiyormuşum izlenimi yaratmak istemem asla. hayat bu ama.ne kadınların başına geliyor.off kovun kafanızdaki kötü düşünceleri.
**bide canancım maşallah diyeyim senle eşine yani:)) gençlik diyorum valla.ama sizi okuyup dertlenmeyelim. erkeklerin çoğu emzirme döneminde eşlerinden biraz uzak durmayı tercih ediyormuş.bana normal geliyor.eğer emzirme bitince de aynı durum devam ederse durum fena tabee:))
**yürüme konusunda en tembel uras çıktı.hala yürümüyor.neyse 2 adım attı.zorlayınca hemen oturuyor.. bugün tokamı aldı kanepenin altına attı.bi süre sonra nerde tokam hadi bul bana ver dedim.geldi tokayı çıkardı ordan ve verdi.şaşırdım anlıyor demekki toka çok sık kullandığım bir kelime değil çünkü.sizde de oluyormu.ben mi sevindirik anne oldum her hareketine seviniyorum::))
**uzuuun zaman sonra eşimle sinemaya gittik.bana sinemada perde çok büyük geldi ve de gürültülü düşünün artık.sherlock holmes
filmine gittik.sonunda çıkar çıkmaz eve koşsak ta birlikte birşey yapmak iyi geldi.tavsiye ederim.netten alın bileti sürpriz yapın bu pazar..
selamlar hepinize..

sağol şekerimm eşim 26 ben 24 yaşındayım :)
ama siz de yaşlı diilsiniz bide evlilik süresi var yane 2008 de evlendik biz zamanla azalıyo ilişkiye girmek ...
ayy sorma sinema çoook iyi geliyoo bizde ayda bi kez gidicez diye planladık birlikte vakit geçirmeyi eşimin elini tutup gezmeyi o kadar özlemişiz kii :S
ama insan vicdan azabı çekiyo ya ben oktaysız markete bile gitsem hemen işimi bitirip gideyim diyorum aklım oktay da kalıyo normal işteyken öyle zorlanmıyorum ama iş dışında geçirdiğim 1 dk bile sıkıntı yapıyo bana :S
yürüme olayı çocuktan çocuğa değişiyo ya bizim üst kat komşumuzun kızı oktay 2 ay büyük yürümüyo ama dırdır çenesi hiç susmuyo maşallah oktaya dur yapma elleme diyo anammm dedim oktay bunların tek kelimesini bile söylemiyo ama oktay benimle kavga ediyo ya ben söylüyorum oda kendince bişiler söylüyo vermeyi öğretiyoruz bizde almayı biliyo gel al diyince gelip alıyo ama ver diyince vermiyo dün akşam prova yapıyoduk verince alkışlıyoduk fln ama bakalım her akşam böyle deneyelim öğrenir belki...

slm kızlar; elifffff hoşgeldin canım merak etmiştik valla neyseki iiisiniz. emrede buna benzer şeyler yapıyor zaman zaman bende çok şaşırıyorum bu aralar pek oyunbaz oldu bide ağzı çok kalabalık habire bişiler söylüyor anlamsız şekilde.... bide gırrrrrrrrrrrrrrr gibi tuhaf bi ses çıkarıyor keyifli olduğunda

valla söylediklerinde haklısın canım ama insan kendini tutamıyor işte hele ben hiç tutamam içimde neyse o söylerim gider. dün akşam koptum yine söyledim ne varsa oda başladı hemen kıskançlık krizlerine girdin yine falan diye... bende dedim sen şaşı bakıyosun galiba ben o kıza dönüp bakmam bile nesini kıskanayım diye. neyse işte böle...

bestecim bence izin al sen biraz ardayla evde kal o sırada bakıcı bulursun belki. a bu arada eşin sana yasal olarak bakmak zorunda tatlım mecbur yani, sana bakmasa ardaya bakmak zorunda. neden annen baksınki size...bence sen hayatını eşine adamışsın ama böle düşünme seninde mutlu olmak hakkın canım benim... başka çocuğunda olur mutluda olursun karamsar düşünme lütfen....

fahriyecim hayırlı olsun canım bazı çocuklar biraz geriden bazıları önden gelişim gösteriyor önemli olan o gelişimi göstermesi.... bundan sonra yandın ama herşeyi karıştıracak, muzurluklar yapacak yorgunluğa hoşgeldinnnnn.

oyle valla elıfcım.kendı kendıne yuruyoruz artık.oyle 3-5 adım atıyorduk zaten de.sımdı saldırıp yuruyor.

pıtoscum yurur hıc merak etmeee.

slm güzel anneler boşverin erkekleri rahat olun biraz onlar kendi dertlerine yansınlar bizde bugün dr gittik ishalimizbir türlü kesilmedi dr salgın var dedi kuzucum kg vermiş kızlar size sormak istediğim konu var duru yabancılara karşı çok tepki göstermeye başladı insanları göğsünden itiyor ağlarken çatlıycak sanki niye bu kadar tepki gösteriyor ki sizde durumlar nasıl birde çocuklardan pek hoşlanmıyor hepinizi çok öptüm sağlıkla kalın

geçmiş olsun durucuğaa :S
benim oğlum çocuklara bayılıyo ama onu sıkmıcaklar ellemicekler oynucaklar sadece kucaklarına alıp öpmeye çalıştıklarında çığlığı basıyo...
oktay da yabancılıyo başta alıştı mı kendi gidiyo kucağına çok sevdiriyo kendini bütün aile oturuyoruz mesela kv fln ortalıkta geziniyo oynuyo önce geliyo bana ayaklarımın dibine alıyorum öpüyorum okşuoyurm iniyo sonra geziyoo babaneye illa beni sevin diyoo yani...
bizde de kıyafet giydirme de problem var avazıı çıktığı kadar bağrıyo hiç istemiyo çıkarırken kollarını fln kaldırıyo seviyo çıkarmayı ama giyinmeyi hiiiç sevmiyo ne yapıcaz bilmiyorum

bizimki de ilk bı 10 dak.yabancılık yapıyor sonra alısıyor.dun gece 5 cocuk bıarada vardı onlarla oynuyor bı skstrlrsa ıstemıyor opunce falan ıttırıyor elıyle.,,

bugunde delı gıbı agladı neyı var bılmem 1 saat boyunca kocagımda uyudu belkı 5-6 kez yatrıdım uyandı hepsınde.kafayı yıcektımmm resmen.

annem gıttı hava da kotu bı karamsarlık coktu ustume yaaa.cok skcı bı hafta sonuuuuuuu.

bizde de aynı cıkarırken ıyı.gıyerken kıyametler kopuyorrr.buyudukce dertlerı artıyor yaaaaa.zaten canım da sıkkınnnnnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…