Şubatta hamile kalanlar buraya..

vajinal bakmadı bana hiç salı günü gittim kese var emriyo oluşuyo daha çok minik dedi boş gebelik geçirdiğim için korkuyorum aslında pazartesi salı tekrar gidicem vedbet kalp atışını heyecanla bekliyorum inşaallah bu sefer duyarız.

progestana gelince ilk gittiğim doktora hafif pememsi akıntım olduğunu söyledim düşük ölneyici versem ölü doğumm sebep olabiliyo boşver sen dinlen geçer dedi akıntım koyu kahvergiye dödü ve doktoru değiştim o progestan verdi ve dinlen dedi içime kurt düştüğü içi kullanmadım ama akıtım dün sadece bir defa geldi acaba kullasammı bilmiyorum içini rahat tut vedbet belki düşük tehlikesi göremediği içinmi öyle dedi bilmiyorum lekelnme devam ederse kullancam heralde canım

şuanda 9+2 ben 5haftadır progestan + folic asit kullanıyorum hiç bi zararıda yok dedi bence kullan doktor öneriyosa vardır bi bildiği

bana folic asitte vermedi gerek yok hamile kalmadan önce içmen gerekirdi şimdi hamile kalmışın içsen ne içmesen ne dedi...

benim bildiğim ilk 3 ay folic asit kullanmak gerekiyo bebeğin omur ilik ve beyin gelişimi için bence doktoruna tekrar sor yada değiştir benim bildiğim bütün gebeliklerin başında folic asit takviyesi yapılıo

bana folic asitte vermedi gerek yok hamile kalmadan önce içmen gerekirdi şimdi hamile kalmışın içsen ne içmesen ne dedi...

Nastasia ben de 9 uncu haftanın içindeyim ama sadece folik asit kullanıyorum. hamile kalmadan önce başlamıştım. doktor devam et dedi. bence sen başka bir doktora sor. arkadaşlarımda hamileyken 3 ay kullandılar.

biliorum doktor bebek rahme tutunsun die folik asit veriliyor sen ztn gebe kalmışsın ozmn tutunmuştur rahme kullanmaya gerek yok, gelişimi içinde hiç birşey vermeme veya yemene gerek yok çünkü bebek ilk 3 ay senin şimdiye kdr vücudunda depoladıın kaynakları kullanacak 12. haftadan sonra gereken şeyleri veririm dedi... ama ben genede tereddütlüyüm... benim başka arkadaşıma da doktoru 3. aydan sonra vermiş... ben anlamadım nası bu işler... benim doktorum baya ünlü ve iyi bi doktor güveniorum ama genede kafam karışıo... ayrıca ben ekmek hiç yemediğim halde hamile kaldıımdan beri günde 1 ekmek yemeye başladım nerdeyse..doğru düzgün yemek yiyemiorum midem kalkıo... sizler napıosunuz.

çok ilginçç.. ben de folic asit kullanıyorum ve dr. bana 4. aya kadar devam ediceksin dedi..

doktorlarda isaı çelişkiye düşürüyoryaa be henüz yeterince ilgili gölümce bi doktor bulamadım folik asit kullanıyorum folibol kullanıyodum ilk gittiğim doktor on kullanma vitami veriyorum içide folikde var dedi ikincisi vitamini kullama hergün yarım folibol kullan dedi:sm_confused:

gülayhan merhaba canım desene kaderdaşız seninle üstelik aynı gün doğum yapıcaz rabbim izin verirse... benim 3. aşılamamdı bu.. ilk ikisi tutmadığı için artık tüp bebeğe gidicektik, drum yakın arkadaşım bana çok ısrar etti bi kere daha deneyelim diye şansımıza rabbim meleğimizi gönderdi bu kez... bizimki erkek infertilitesi idi... sen neler yaşadın arkadaşım?

kızlar bu arada sizi biraz aydınlatmak isterim...progestan zaten gebelikte rahim tarafından salgılanan bir hormon bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor, bu nedenle doğal progestan içeren ilaçlar veya vajinal kremler kullanmanızın bir zararı yok, sentetik yani yapay progestan kullanımında bebekte birtakım anomaliler gelişebiliyor ancak zaten drlar bunu bildikleri için size sentetik progestan önermezler merak etmeyin...

folik asit ise planlı gebeliklerde gebe kalmadan 3 ay önce kullanılmaya başlanması gereken bir vitamin.bebğin beyin, sinir, omurilik gelişimini sağlayan bir vitamin. ancak gebelik planlı değil ise anne adayının mutlaka ilk 3 ay kullanması gereken bir vitamin... zaten bebek ilk 3 ay annenin karaciğer depolarını kullandığı için büyümesinde herhangi bir sorun oluşmaz sonrasında annenin beslenmesine dikkat etmesi önemlidir...

vedbed canım bence korkmanı gerektirecek bir durum yok tatlım. çünkü 6 haftalık gebelikte kalp atışları ancak vajinal usg'de görülebilir. karından yapılan usg vejinal olana göre rahime yaklaşık 15 cm daha uzak olduğu için bu dönemde kalp atışlarının görülmemesi çok doğal... üstelik boş gebelik tanısı için en az 8 haftalık gebelikte vajinal usgde kalp atışlarının görülmemesi gerekiyor....

bence senin geç döllenme olmuş ve karından bakıldığı için görülemiyor tatlım... birazcık sabırlı ol lütfen ve bol bol dua et canım....

verdiin bilgiler için teşekkürler, bizim gebelik planlıydı ama gebe kalana kdr doktora gitmemiştim yani öyle bi planlılık buna planlılık denirse:kedi: doktora gittimde 5 haftalık hamile olduumu söyledi herhangi bi problem olmadını hiçbişey kullanmama gerek olmadıını söyledi... ben folik asiti duyduum için onu sordum hiç gerek yok dedi şimdi benim bebeğimin omuriliği gelişmeycekmi????

nastasia' cığım aslında keşke kullansaydın çünkü herhani bir zararı yok folik asit kullanmanın... Ancak folik asit portakal, yeşil yapraklı sebzeler ve narenciye, sakatatlar gibi besinlerde de bulunan bir vitamin olduğu için yeterli ve dengeli besleniyorsan eğer zaten folik asit alıyorsundur canım... bizler her ihtimali göz önünde bulundurarak gebelere folik asit kullanımını öneririz... bu nedenle korkma canım bebeğin hayırlı olsun bu arada tatlım...

folik asit kullanılmadığını ilk defa burda arkadaşlardan duyuyorum, yıllardır errafımdaki tüm gebeler kullanıdı.bende 8+4 haftalık hamileyim..gebelik öncesi 1 ay folik plus kullandım, şimdide dr.um folbiol yazdı, onu kullanıyorum, bence sebzelerdeki yeterli gelmeyebilir.özellikle bir çalışan bayanlar yeterince tüketebiliyor muyuz zaten değil mi??

kızlar merhaba bende 5 haftalık hamileyim.. ama benım bulantım, vs. yok.. olmayan var mı acaba..? şu anda hiç bir belirti hissetmiyorum.. çabuk acıkma ve uyku harıcınde....

sizlerdeki belirtiler nelerdir...

kızlar merhaba bende 5 haftalık hamileyim.. ama benım bulantım, vs. yok.. olmayan var mı acaba..? şu anda hiç bir belirti hissetmiyorum.. çabuk acıkma ve uyku harıcınde....

sizlerdeki belirtiler nelerdir...

benimde 5 haftalık iken birşeyim yoktu..8+4 şu anda..mide bulantılarım var ama aşırı değil..galiba biz hafif geçirenlerdeniz..demek istediğin ileriki haftalarda özellikle sabahları olması muhtemel..

bende hamileyim ve çok mutluyum. inşallah sorunsuz devam ederiz. 2 gün önce ultrasonda gördük keseyi. 3 hafta sonra gideceğim tekrar.

kalp atışı nı falan duymadınız dime ulturasonda bendde sadece kese göründüde onun için sordum ilk hamileliğim ve hiçbir şey bilmiyorum..

kızlar bn bebegimi kaybettim..kalp atısı durmuş..bugun kürtaj oldum...offf...Allah sizinkileri size kavuştursun inş.bebişlerinizi saglıkla kucagınıza alırsınız inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…