Şubatta hamile kalanlar buraya..

bestecim haklısın gerçi ama bazen aşırı çalışıp yorgunluktan bunalıyorum böle coşuyorum işte, bende yarım gün çalışıp eve dönemeyi isterdim katılıyorum sana...

bende emreyi memeden kesmeye kıyamıyorum ama sabahlara kadar uykusuz deli gibi emzirincede hemen kesesim geliyor napacağımı şaşırdım. bence evlatlarımızın bağımsız bir birey olabilmesi için bizden uzaklaşmaları gerekiyor buna katlanmak zorundayız mecburen heleki biz erkek anneleri bunu mutlaka yapmalıyız şahsen ben emrenin ana kuzusu olmasını istemem asla.

emrede daha önceleri pekçok şeyi söylüyordu bu aralar kesti konuşmayı ıhhhh ıııhhhhh parmakla hallediyor işini artık sanırım biz anlayınca bu kolayına gitti. eninde sonunda konuşacaklar ama birinin sana annne demesi hoşuna gidiyor insanın :)))

deryacım valla bravo sana ben gidemezdim heralde eşimin arkasından ırak gibi biyere. inşallah tez zamanda dönersiniz memlekete canım. biz burdayız fırsat buldukça gel. türkiyeden istediğin bişiler olursada yaz lütfen göndeririz burdan.

şimdi emreyi babası dayısı ile parka götürdüler bizde annemle evde yorgunluktan bitap düşmüş halde tv izliyoruz 17 ay sonra ilk kez yarım saat dinlenme molası veriyorum bi garip oldum valla...

öptüm herkesleri iiii pazarlar....

selam kızlar...
umarım iyi bir haftasonunun ardında iyi bir hafta geçirirsiniz...biz iyi sayılırz... biraz yorgun biraz halsiz..biraz beli ağrıyan ve çookk oğlunu özleyen bir haldeyim...haftasonu çok kısa ya...biraz daha uzatamaz mıyız...
oğluşum iyi sayılır..burda da hava süperdi.. dün oğlumu dışarı çıkardım.. toprakla falan oynadık...bi saate yakın kaldık dışarda..sonra yemek zamanı gelince içeri girdik..
dışarıyı seviyor ama kucağımda durmak istiyor. bende kucağımda duracaksan içeri giricez dedim. öyle diyince indi yere.
böyle...
sağlıkla kalın kızlar...

slm kızlarrrr
bizim haftasonumuz çooook yoğun geçti c.tesi kv dedeydik misafir vardı pazar da doğum günümdü eşimin ablası aradı hadi kahvaltıyaa gidiyoruz dedi eyüp sultana gittik güzel bi kahvaltı vee piknik çok güzeldi oğluşum çoook eğlendi face koydum resimlerini :) eve geldik ablamlar annem fln cümbüştük yani ama oktay hiiç durmadı oyuncaklarını paylaşamıyo malasef :S sonra onlar gitti arkadaşım geldi 2 çocuğuyla ( funda anlatmıştım ya ) anlıcağınız çook yorucu bi haftasonu geçirdim..
aynen ya haftasonu insan alışıyo p.tesi çook zor oluyo :S

iiiki doğdun canan iiki doğdun canan nice yıllara oktayla, eşinle inş.

slm şekerler bu aralar emrenin konuşmamasına takığım kızlar ya, arkadaşlarımın emreyle yaşıt çocukları neredeyse şakıyolar bülbül gibi bizimki ıııhhhh her istediğini ağlayarak, bağırarak yaptırıyo gündüz tek bir anne bile çıkmıyo ağzından veletin gece annneee delll hadiiii diye bağırmayı biliyo ama eşek sıpası. tembel tenekee.

bugün hiç keyfim yok evde yatasım vardı ama yinede kalkıp geldim ne anladım kendi işim olmasından ben izin alma lüksüm bile yok offf...bu aralar çok yorgunum kızlar bahardan mı artık yavaş yavaş düşüyomu direncim bilemedim. ama sadece yatasım var .

kızlar nerelerdesiniz ya...niye uğramıyosunuz buralara. öptüm sizleri ve bebişleri...

teşekkür ederimmmmmmmmmmm :)
valla elif abla oktay da tarzanca konuşuyo anlamıyoruz hiç ama dediğin gibi gösteriyo istediğini açıktığı zaman anne mama baba mama diyo ama canı isterse işte her zaman diil ben takmıyorum ya ablamın oğlu 4 yaşında daha yeni cümle kurmaya başladı sağlıklı olsun da hiç bişeyden anlamıyo diil sonuçta şunu getir bunu getir diyince anlıyo yani o yüzden takıntı yapmıyorumm...
valla ben derste çalışıyorum o yüzden buraya pek girip yazamıyorum haftaya sınavlarım var ev iş çocuk okul koca ah ahhh bu ritme ayak uyduruyorum düşünün halimii....
evet havalardan elif abla bende dün öyleydim bi duş aldım kendime geldim valla...

selam kızlar...
al benden de o kadar elifcim... benimde hep yatasım var...ama sırt ağrılarım uzun süre yatmama izin vermiyor...
arda da tek tük kelime dışında konuşmuyor.. benim arkdaşımın kızı da şakıyor resmen.. bizimki anne, memme, bitti (ti), abi, bunları söylüyor sadece.. babayı dedirtemedim. bi de arda diyor.. ama bilerek değil. kalkınca anne anne diye sesleniyor. aslında ben de takıyordum.. ama ne zaman konuşursa konuşsun diyorum şimdi..sağlıklı olsunda..
canancım yoğunsun desene...umarım sınavların iyi geçer canım.. ben de kasım daki kpds ye hazırlanmaya başlıycam..anca toparlarım...

kızlar kahvaltıda bebişlere nesquik toplardan veriyormusunuz. ben bugün aldım da sütle biraz yumuşatıp arasıra vereyim diyorum değişiklik olur.. çocuk hergün aynılarını yemekten sıkılmıştır diye düşündüm..ne dersiniz?

sağlıkla kalın kızlar...ama buralarda kalın..fahriyeyle pitosda çekildiler sanırsam...canan elif ben kaldık..(

burdayım kızlar....

yogunluktan yazamdım.cocukları sınav yaptım.okuması falan uzun suruyor.derınle de dısarı falan cıktık ogleden sonraları.gectıgımız hafta sonu semıner var 8-5 okuldaydım ctesı pazar.ama cook eglencelıydı.face de resmler var bakarsınız.cocuk olduk oyunlar oynadık.hep ogretmen olmaktan sklmsım sanırsamm.

bıde az derse gryrm dedım sıze nazar degdı galıba.baska okula grovlendrmem cıkmak uzreydı 2 gun ugrastık yerıme ogretmen buldum.para da gozum yok ben kızımla ılgılenmek ıstıyorum.versem ozel ders verırım evde derın dogmadan once verıyodum ama artık vermıyorum.para getiriyorum ya kocam calıssın artıkkkk.benım calıstıgım yeter bana.derıntosumla zaman gecırmek zevklı glıyor banaaaa....

canancım gecmıs dogum gunun kutlu olsun canımmmm....

slm kızlar canancım geçmiş doğum günün kutlu olsun sevdiklerinle nice senelere evde olunca işler hiç bitmiyor duru kuzusu elinde n gelen bütün işkenceleri yapıyor dün arkadaşım bende kaldı onunla konuşuyorum diye kıskançlık krizine girdi kızın her yerini tırnakları ile çizgi ısırdı kızcağız bugün gittide bizimkinin keyfi yerine geldi duruda anne baba dede mama vs basit kelimeleri söylüyor bestene kahvaltı için iyi bir seçenek olabilir geçenlerde hero baby ballı irmikli aldım tadı çok güzel tavsiye ederim benden bu kadar sağlıkla kalın

ne bileyim kızlar milletin çocuğu bülbül gibi olunca tedirgin oldum bende bide emrenin herşeyi erkenden olunca konuşmasıda erken olur diye düşünüyorum ama haklısınız önemli olan sağlıklı olması gerisi gelir nasılsa...

bende yorgunluktan bitap düşenlerdenim ev, iş, tez, aile, derken biyerlerde bayılıp kalırım diye korkuyorum geçenlerde eşimde ek bi iş bulmuş bana bi diyaliz merkezinde bi o eksikti dedim keşke kendine bulsaydın :))))

bende fahriye senin gibi oğluşumla vakit geçirip az çalışmak isterdim ama öle bi şansım yok malesef, valla nazarım deydiyse kusura bakma canım.

bestecim ben henüz nesguiklere başlamadım malum emre tombik bi çocuk zaten daha fazla kilo alsın istemiyorum ben ama hergün küçük bi avuç kuruyemiş yiyor antep, fındık, badem, kabak falan üstelik çokkkk seviyor bunların adı muuu.
dün oğluşuma aventin 18 ay üstü suluğunu aldım matara gibi pek sevdi elinden hiç düşürmüyo hal böle oluncada yarım saatte bi bez değiştiriyoruz bi bez bi kilo gelir heralde :))))))

benımkı de anne,buba,hadı gel (komsumuzun kızı var ona) ece gel falan dıyor

benımkı de anne,buba,hadı gel (komsumuzun kızı var ona) ece gel falan dıyor

su arada desede bu doye ıstıyor adda gezmeye gidelim demek oluyor montunu alıyor kapıya cıkıyor hadı gıdelım aglıyor valla adda dıye.sımdı parktan geldık hava cook guzel gunes carpacak dıye kapsonu gıydırıyorum valla.oglende bakıcmız yogurt yedırmıs 12 de bende 3:30 da balık yedırdım.bakıcımız 1 de cıkmıs gorusmedık sonradan gordum umarım bısey olmaz yogurt tazeydı ama balık da oyle dıye aldık pazardan.bısey olmaz ınsallah ıcıme bı kurt dustu amaaaa.....uyuyolar sımdı 3 muz yatmıstık ben de uyumusum emzırırken.bıraz bakınıyım dedım kımse yokkkkk.

optm kızlar herkesı...

günaydın kızlar; gece emre hiç uyumadı 10 dk bir ağlayarak uyanıyo anne gel diye bağırarak ağlıyo emmeden sakinleşmiyo tabi hal böle oluncada süt bitti çekiyo çekiyo bişi gelmiyo krize girdi bende anneme suluğunu versene bi su içsin dedim kesti ağlamayı anane diye sesleniyo bu kezde sanırım susamış yarım suluğu devirdi sonrada babasının omzunda uyudu kaldı kuzucum benim ya havalar ısınmaya başladı gece su vermem gerekiyo artık anladım ben onu. uyuyuncada aramıza yatırdım sabaha kadar 3 saat deliksiz uyku çekti biz kalkmak zorunda olmasak uyurdu daha ama napalım işe geç kalıyomuşuz son anda uyandım.

fahriyecim yoğurtla balık aynı anda yenildiğinde zehirlenme oluşturmaz tatlım bu yanlış bilinen bişi. eğer balık bayatsa kişiyizehirleyecekse yenilen yoğurt belirtilerin önce ortaya çıkmasını sağlar kişi daha çabuk hastaneye ulaşır ve ölümden kurtulabilir allah korusun. yani balığın tazeliğinden şüpheliyseniz yoğurtla birlikte yiyin. doğrusu budur. korkmana gerek yok yani.

bizimkide merdiven başına dikilip ağlıyo dışarısı için iiii alıştı gezmeye veya doğru terasa kaçıyor yaramaz.seneye kışın nasıl evde tutarız bilmiyorum.

emreye dün mikrofon aldım önce telefon sanıp kulağına götürüp konuştu sonra biz şarkı söyleyince anladı sesnin yankı yaptığını bütün akşam şarkılar dinlediik:)))) ama paketi ilk gördüğündeki sevincini unutamam nasıl çığlık atıyo nasıl mutlu oldu ya görseniz.

günaydın kızlar...
umarım iyisinizdir...biz oğlumla güzel bir hftasonu geçirdik. ama doyamıyor insan ya... keşke 2 gün çalışıp 5 gün evde kalsak. ya da 1 gün çalışıp bigün çalışmasak ne iyi olur dimi..ya da hiç çalışmadan maaş alsak, kariyer yapsak. alternatif çok...

fahriyecim. vallahi ben balık yedirdiğim gün yoğurt da yediriyorum ama. yoğurdumuz akşam üstü öğününde oluyor. balığı da genelde öğlen öğününde yediriyorum. bimim oğlan şimdi de saz çalmaya başladı. gay gay diyip saz çalma işareti yapıyor.. babasının sazı var getirip onu çalıyor.komik çocuk ya...

sizlerde durumlar nasıl...

slm kızlarrr
çoook sağolun kızlar güzel dilekleriniz içinn :)
gerçekten p.tesi iş olması çook kötü gerçekten
oğluşum da ne öğretsek yapıyo müziğe hiiç dayanamıyo hemen oynuyo :) kendinden büyük çocukları seviyo yaşıtlarıyla oynamıyo hiç ...
balık yağı almayı düşünüyorum tavsiyeniz nedir kızlarr ?

canancım balık yağı sıcaklarda verilmiyormuş canım. havalar ısınmaya başladı bence alma derim. çocuğu yakıyormuş çünkü. ben yaklaşık 1aydır kullanıyorum. havalar ısınmaya başlayınca bırakıcam canım.

merhaba,
*ne zamandır uzun uzun yazamıyorum.okudum hızlıca yazdıklarınızı.herkes iyi herhalde:))
elifcim facede istek gönderdim sana.seni görünce hem şaşırdım, hem sevindim.valla bu kız bize hala güvenmiyor diye düşünüyordum açıkcası.darısı bestenin başına ne deyim:)))
*urascık iyi.aynı sizinkiler gibi çok hareketli.yolda asla el tutturmuyor.kapişonundan yakalarsak ne ala.kanepeye kendi kendine çıkmayı öğrendi..annem çok yoruluyor hafta içi.hafta sonu bize de yetmiyor.ev işi yapıyorum ya bide oğluşumla oynayacağıma o beni deli ediyor.
*balığı nasıl veriyorsunuz? uras sade balık yemiyor.benim yöntemim şu oluyor.gülmek yok ama:)) önceki gün etli-patatesli-havuçlu yemek pişiriyorum(onu seviyor)..ertesi gün o yemeğin patates ve havucunun içine balık eti katıyorum..anca öyle yiyor.tabii yemekte et tadı ağır bastığından sanırım balık kokusu ve tadı gelmiyor!! sizce doğrumu yesin diye yapıyorum ama balık tadınıda hiç bilip sevmeyecek diye korkuyorum..
*urasın söylediği kelimeler: anne-dede-hoppidi(hapşuranın ardından diyor)- mama-atta-bitti-aydede-dedi(kedi).
*balık yağı vermiyorum.dr.na sormam lazım.balık az yiyen çocuklar için gerekli sanırım..hımm urasa her hafta yedirmeye çalışıyorum.ama mesela 2 sardalya zor yiyor.yeterli mi acaba??
*elifcim gece su içti dedinya..o ara süt verseydin.belki süte alışırdı.seni gece emmekten biraz olsun vazgeçerdi.bi daha dene istersen.urasa 12 gibi biberonla az pirinç unu ile pişmiş süt veriyorum.6 ya kadar yatıyor.yavaş yavaş sadece süte geçecem.
arada bir 1 yudum su içmeye kalkıyor..
*kalem vermeye başladınız mı.bizimki eline geçirdiği anda etrafı çizmeye başladı.kurşun kalem kağıt verdim pek bi mutlu oldu:))
şimdilik bu kadar..öpüyorum

merhaba,
*kalem vermeye başladınız mı.bizimki eline geçirdiği anda etrafı çizmeye başladı.kurşun kalem kağıt verdim pek bi mutlu oldu:))
şimdilik bu kadar..öpüyorum

ben renklı kalemlerden almıstım.bı cizgisiz kagıt usutune bı ara oyalandı.ama baktım kalemleri yıyor novacolour diye bi marka.leke kalmıyor zararsız diyodu.ne kadarda olsa renklı ıcıme sınmedı vermirm sımdı...

okuldan geldım uyumus kuzucum.yemek yedım kendımı dınlendırıyorum...pazarda cıcekler cıkmıs aldım onları ektm bahar ne guzel ınsanın ıcı acılıyor hava bu ara bozsada.bahar guzel.bende derını goturmek ıstıyorm doktora.danısıcam mayıs basında bıraktrcm emmeyı tum gece emıyor yaaa.sut vermelımıyım uyku alıskanlıgını nasıl edınıcez emmeyı bırakınca bakalım sorucam doktoraaa....sizin varsa fıkırlerınız paylasalımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…