Şubatta hamile kalanlar buraya..

elif abla oktay da tarzanca konuşuyo kendi kendine bence çok dert etme benim yiğenim 3,5 yaşında konuşmaya başladı bu yaşa kadar hiç bişey söylemiyodu biraz da genetik sanırım babası 3 yaşında konuşmuş...

şöyle elif abla normal de geceleri oktayı biraz emzirir sonra da biberon verirdim son zamanlar da biberonu aslaa kabul etmemeye başladı sabaha kadar emmek istiyodu ee buda beni yoruyodu bıraktırım dedim tuz sürdüm gögüsüme bi güzel emdi hiiiç tınlamadı domates salçası sürdüm ( biber salçası çok kötü diye kıyamadım ) onu da bi güzel yedi bi de ağzını burnunu yalayarak yedii ertesi gün de gögüsümü biber salçasına buladım görüntü iğrenç oldu zatn ağzına da alınca midesi bulandı kusucak gibi oldu öyle açık bıraktım gögüsümü geliyo gidiyo ağzına alıcak midesi bulanıyo ağlıyo kendini yerden yere atıyo küsüyo sonra o gece ağladı ağladı vermedim inat ettim gerekirse uyan ama meme vermicem dedim kalktık oturduk bi süre sonra biberonu mecbur kabul etti onu yiyip uyudu ertesi gün anne meme dedi ucundan birazcık gösterir gibi yapıp iğrenç oğlum ööğğğ piss fln dedim her gelmesin de dün hiiiç istemedim kucağıma gelip elini sokuyo o kadar...ama ben çok zorlandım hele ki o gece ağlaması 15 dk aralıksız ağlamıştır ama azmettim ve vermedim başarılı da oldum çok şükür... darısı sizin başınıza...

slm kızlar kuzucuk uyudu bende yazmaya fırsat buldum nuraycım çok geçmiş olsun allah tüm hastalara acil şifalar versin elifcim sizde inşallah iyi haberler alırsınız hep iyi düşünün iyi şeyler olsun canancım sen durunun ağzının suyunu görsen çok olursun günde 10 tane badi değiştiriyorum bizimde diş çıkarma olayımız yok ama nedendir anlamadım dr emzikten olabilir dedi kızlar babası dün kızıma müzikli lazımlık almış çiş diyor hemen oturtuyorum yapıyor sonrada alkış yapıyor inşallah bezden tez zamanda kurtuluruz kabızlık olayımız hala devam ediyor sürekli sebze sıvı şeyler veriyorum ama işe yaramıyor elifcim emrenin konuşmamasını dert etme hepiniz aynı durumdayız duruda anne baba nene meme dede diyor net olarak okuduğum kadarıyla bu ayda 50 kelime falan söylebilirlermiş hayvanlarada hoş hav möööö pisss diyor başkada kelime çıkmıyor geçenlerde al dedi ailecek alkışlarken mafolduk başkası görse deli bunlar der kayınpederde geçenlerde bunun yaşındakiler şakıyor dedi napim yani zorlamı konuşturayım zaten bizimkinin yıldızı pek almıyor adama höytt diyor bizde durumlar böyle sizleri ve kuzucukları çok öptüm

selam kızlar...
umarımhastaların durumları düzelmiştir...
canancım meme olayınız hayırlı olsun canım. er geç bırakacaklar...bizimki de pek bi düşkün memeye.. ama ben de emzirmeye pek bidüşkünüm...en az 3 ay daha emziririm gibi geliyor...
kızlar ayı dertlerden müzdaribiz...bizim oğlana pek konuşmuyor...sayıyorum söyleklerini...
abi,baba, mama, meme,emme, anne, tahta, çiçek, pilav, taş, bir,hav, miyav,möö, miii, ama en çok abiyi söylüyor... ama maşallah anlaması iyi. tecrübeli anneler bi anda açılır diyor ama.

bizde evdeyiz.. ama bu aralar başım yine dumanlı.. yengemin bi komşusu var. ben de tanıyorum. ben bakayım demiş ardaya..yengem çok sakin birisi ben kefilim diyor..bi yandan evde kalmaya alıştım. bi yandan işi özlüyorum. bi yandan arda 27 aylık olduğunda yani şubatta zorunlu çocuğu evden çıkarıp kreşe vermek zorunda kalıcam. daha evde kalsın istiyorum en az 3 yaşınakadar. kafam iyice bulandı. bi yandan kuzuma kıyamıyorum. yeni birisine alışmak zor olacak...ama arkadaşlarımla da konuşuyorum.. çok bakıcı değiştirenlerde nasıl tepkiler olduğunu. yadırgamayanlar da varmış...ne bileyim...kafam karman çorman...evde kalınca kendimi daha yaşlanmış ve hayattan habersiz hissediyorum...bi türlü dengeyi sağlayamadım açıkçası... fikirlerinize ihtiyacım var...

sağlıkla kalın...

sağolun kızlarr hayırlı olsun dilekleriniz için valla bişi söyliyim mii çoook ama çooooooookk rahatladım oktayla artık iletişimim daha kuvvetli önceleri sadece meme için kucağıma gelirdi şimdi oynamak için yuvarlanmak kudurmak için geliyo çok eğleniyoruz tavsiye ederim kesinlikle ve gece bi kere uyanıyo onda da su veriyo yatmadan yanımıza hazırlıyorum içiyo ve devam ediyo uykuya ( maşallah dediğinizi duyar gibiyim :) )
ooo ardacık ne çok kelime söylüyomuş maşallahh bebeğime oktay o kadar söylemiyo cnm
anne,baba,mama,meme,dede,edee,maaavvv,hadiiiiii uzatıyo bide kendince bi kaç kelimesi daha var ama anlaması çok iyi maşallah dün biberonunu mutfağa masaya koy annecim hadi dedim koydu anne anne beni çağrıyo gittim koymuş bi sevindim anlatamamm size alkışlar öpücükler hava da uçuştu tabii :) o yüzden konuşmasını da çok takmıyorum...
beste abla benim kuaför kız da birine baktırıyodu oğlunu bakıcının evine götürüyodu sonra anlaşamadılar 2,5 yaşında fln kreşe verdi o kadar fark etti ki diyo şimdi ki aklım olsa önceden verirdim diyo kamerayla fln izleyebiliyomuşsun bi kere çok sosyalleşti yemesi fln o kadar düzene girdi ki diyo tabi senin kararın da paylaşmak istedim senin için...
dün hava çook sıcaktı akşam üzeri çıktık dışarı kv doğru gititk bahçedelerdi çardakta oktay mız mızz mız bacaklarımdan ayrılmadı komşular fln sana yapıyo böyle sen yokken hiç böyle diil kendi kendine oynuyo diyolar her gün çıktıklarından biliyolar çok yordu beni 1 saat bile duramadık eve gittik geri...
kübra oktay emzik emmiyo ki ya sinirimi bozuyo benim de bekleyelim bakalım 2 yaşını şunun şurasında ne kaldı :)
büyüdüler yaa hale bakk :) ayy çenem düştü benim he...
beste abla düzelttiniz mi aranızı eşinle...

umarım hastalarınız ıyılesmıstır ....

bız cok kotuyuz ya kızlar.1 gunu gectı atesımız var dolven ve paranox fıtılle duruyoruz yıne de 37 ye falan ınıyor.4. azı dsımız patlyacak.bugun doktora gıttık baska bısey mı var dıye ama bogazında bısey yokmus.kan sayımı yaptırın dedı.oksuruk falan yok ıdrarını yaparkende sorun yok...ayyyy bukadar ates olmamıstı.ne kadar dıs cıkarken 38 gecmez deselerde bızde gectı valla.sureklı ılac verıyorum.herkeste farklı sekılde cıkıyor sanrım 1 haftada 3 dıs cıktı 4 yu patlatamadık tum sorun bu herhalde.anne olarakta ogrenıyoruz bıseyler doktorculuk gıbı bısey oluyor ılık dus bez falan...yaptık sımdı bıraz ıyı uykuya daldı.kopek dısleri en zoruymus bakalım onlar nasıl cıkacakkkkk???allahım sen yardımcı ol.kızlar dua edınde bır an once atlatalım.sızın kuzular ıyıdır umarım...

slm kızlar, kaç gündür yazacam bilgisayara bişiler oldu anlamadım bi türlü...

fahriyeciğim emrede kaç gündür ateşliydi meğer 6. hastalık geçiriyomuş, şükür şimdi iileşti kuzucum. bizde diş ishal yapıyo her bebişte farkı tatlım derine çoookk geçmiş olsun elinle diş etlerine imon suyu sğr canım dajha kolay diş çıkarır.

canancım operasyon süper bakalım emre yutacakmı hafta sonu deneyecem bende, şu bestedeki sabır bende olaydı keşke maşallah ne meraklı emzirmeye ya...

bestecim hakkınızda hayırlısı canım gün gelip bırakacağız bu civcivleri mecburen o nedenle yavaş yavaş alışsan iii edersin canım benim...yoksa gün geçmez valla..maşallah arda şakıyo nerde emre anneyi bile söylemez oldu iiice sustu artık ya...

deryacım bende milletinki bülbül gibi lafına uyuzum benimkide kendi çapında bülbül tarzanca konuşup böğürüyo napalım yani....

günaydın kızlarrr
hayırlı haftalar olsun inşallahh...
bizim haftasonumuz güzel geçti çadır da yattık oğlumla çok güzeldi deniz dalgalıydı oktayı sokmadım o uyuyunca ben girdim ama soğuktu henüz deniz zamanı diilmişş...
elif abla operasyon nasıl geçti merak ettimm !

selam kızlar...
umarım herkescikler iyidir...
ben de bugün işe gelim. rapor bittiydi. çarşamba tekrar rapor alıcam. bakalım eğer kadınla anlaşırsak bu rapor döneminde de alıştırmak için beraber bakıcaz. sonrada ben işe geri dönücem.yok eğer kadın olmazsa el mahkum ücretsiz izin alıcam. şubatta da erken geç demeden kreşe vericem.

haftasonu selpak ankarada tuvalete merhaba evi kurmuştu. oraya gittik. bize yumuşacık oyuncak fil verdiler. bi de seminere katıldık. faydalı oldu.ama benim oğlan için tuvalet eğitimi erkenmiş. biraz zaman geçsin tekrar başlıycam.

canancım haftasonunuzun iyi geçmesine sevindim canım. bizimde c.tesi iyiydi. pazar idare eder di.

fahriyecim, tatil başladı derintoşunla güzel güzel vakit geçirirsin canım artık.. bu arada sağlığı nasıl düzeldi mi?

elifcim kestiniz mi memeden emreyi?

sağlıkla kalın kızlar...

merhaba kızlar,
nasılsınız?biz iyiyiz..izmirde hava birden ısındı.sanırım 35-37 derece.urasa bir anda ne giyidreceğimi şaşırdım.hemen pişik oluyor terleyince.altını hep sık sık değiştiriyoruz zaten.neden oluyor anlamıyorum.
bizde geçen haftasonu urasla pikniğe gittik.ben hiçbirşey anlamadım tabii:) hiç durmadn koştu ve masalara gidip mama mama diyip durdu.bizi gören bu çocuğu dışarı çıkarmıyorlar ve aç bırakıyorlar demiştir:)) mangal yapmadık biz diğer mangallara doğru koşup durdu.onu yakalıyalım diye perişan olduk. yaramazlığı pik yapıyor bazen bunalıyorum.
konuşası var sürekli bişeyler anlatıyor.fatihe(babamız) atih diyor, pizza, baba, dede, aydede, anne, pepe:), atates(patates), bitti diyor, ama su istemiyor mesela..
wc eğitimini yaz sonu eylül gibi düşünüyoruz.hazır olduğunda yaptığı kakadan rahatsız olurmuş.bizimki biz kokusunu almasak öyle geziyor.gece sanırım bezi kuru olmalı.ben gece mutlaka ıslak bez değiştiriyorum..
bu konuda da beraber ilerleyelim.
bu arada bana 2.bebeği soranlar çoğaldı size de öyle mi? acık kendime gelmeye başladım ya ondandır:))
selamlaar

slm şekerler; malesef memeden kesme operasyonumun başlamadan bitti. her girişimde kıyamet koptu anladımki emre askerde de meme emecek DD

bizde pazar günü pikniğe gittik dere kenarına malesef emreden 1 sn. oturamadım popomun üzerine. dereye uçacaktı nedeyse zor yetiştiştik korkudan tansiyonum fırladı akşama kadar anlamadım bişi. elifcim kaderlerimiz aynı bacım ama benin oğlanı görenler 2.y, sormuyolar şükür: )))

tuvalet eğitimi için erken bence gerçi emre kakadan rahatsız oluyor ama daha küçük kendini hazır hissetmeli çocuk önce. belki kış döneminde veya yaz sonu başlayabilirim ben.
emrede habire pişik oluyor havalar çok sıcak terramycin sürüyorum bende. evdede çıtçıtlı bodylerle geziyor üstelik 3 yaş bodyleri alıyorumki vücuduna yapışmasın bol ferah giysin diye :))))

tatile nasıl ihtiyacım var ama ufukta beliren bi tatil yok henüz bakalım sonumuz nolacak??

bestecim bence işe başlaman daha iii canım senin psikolojin açısından. bu arada durumlar nasıl eşinle umarım iiidir.

neyse biraz daha emsin bakalım emre beycik :)
isilik olayı bizde de var hatta gece uykusundan kaldırıyodu yavrumu kaşınmaktan mahvoluyodu bende eczacıyla kanka olduğumuzdan dedim böyle böyle trosdy verdi akşam eve gider gitmez yıkadım kolları bu dirseğin iç kısmı sürdüm güzelce yatmadan bi sürdüm çok şükür kaşımadı 2 gündür kullanıyorum tamamen geçene kadar sürücem dünde boynunu kaşıyodu :S bende evde çıtçıtlıyla gezdiriyorum...
oktay da çiş yaptığını belli etmiyo kokusuyla anlıyoruz ya da bezini elleyince de anlıyoruz ben seneye yaza düşünüyorum kendimizi kasmaya gerek yok gibi düşünüyorum bakalım...
2.bebek konusu bide kızın olur inşallah fln diye açılıyo bende 2.ciyi düşünmüyorum allah isteyene versin diyorum kapanıyo öyle konu :)
gerçekten 2.ci çocuk bana çok ama çoook zor geliyo o yüzden hiç yapmaya niyetim yok ...

selam kızlar...
umarım herkescikle iyidir...

vallahi memden kesme olayı bizde de zor geçeceğe benziyor. 5 dakka geç vermeye gelmiyor... illa istediğinde olacak...

eşimle aralar bu ara gene bozuk...işe sadece 2 günlüğüne başlamıştım. sonra yeniden rapor aldım. bakıcıdan da vazgeçtim. eşim bakıcı konusunda hiç destek değil. bende çok sıkıldım kararsız kalmaktan. eşimin annesigil memlekete gezmeye gittiler. bende benim bu zor zamanımda gelip çocuğa bakmıyorlarda geziyorlar diye kıyameti kopardım.. tabi eşim beni onların yanında desteklemedi. sanki ben babamın evinden getirdim bu çocuğu. kendilerinin desteği olmadığı gibi bana yarım yamalak destek veren tek adamıda kendi işlerine koşturdular. bende kıyameti kopardım. ondan şimdi eşimle bozuğuz...

siz diyorsunuz ki aileleden destek al.kimse bana yardım etmiyor ki. bakınsana memlekete gezmeye gittiler. gelip 2 hafta şurda durunda ben de işe gideyim. raporları da biraz daha geç başlatayım.en azından bi maaş daha alayım. malum devlette mühenis maaşı. az da para değil yani.ama nerde onlarda o düşünce.. şimdi ben öyle söyledim diye eşimle ipler kopma noktasına geldi..ben de daha önce bahsettiğim kadınla konuşmadan bile vazgeçtim. ne yapayım başka çıkar yol kaldmadı. şubatta da erken geç vericem kreşe. yani bi 7-8 ay ev kadını rolündeyim. belki böylesi daha hayırlıdır.

neyse bahtsız bir arkadaşınız var vesselam.

açıkçası ben başladım sayılır tuvalet eğitimine. yani altını açıyorum. yaparsa da yapsın. kaka saatlerini anlayıyorum daha çok. öğlen uykusundan kuru kalkması gerekiyormuş. bizimki kalkıyor. bende uykudan hemen sonra yaptırıyorum sonra bağlamıyorum. arada kakası geliyor bizimki onada çiş diyor hemen koşoyoruz lazımlığa. yarısı küloduna yarısı da lazımlığa yapıyor.

çıtçıtlı bady giyindirmiyorum pek.atlet külot. çiş için daha iyi oluyor.bu aralar parka taktık iyice..her akşamordayız.
bizden böyle sağlıkla kalın..

slm kızlar;

haftasonu boluya gittik bir günlüğüne dedem hastanede yatıyodun anne babasını son kez belkide yaşarken görsün diye.... bizim içinde değişiklik oldu pazar günüde pikniğe gittik boluda alan geniş yemyeşil emre akşama kadar dolandı, koşturdu, düştü, kalktı gönlünce eğlendi..... dünde 3 eski arkadaş çoluklu çocuklu buluştuk herkes kendi oğlunun yaramazlığından şikayetçiydi taki emreyi görene dek... öğleden sonra annem emreyi eve götürdü de millet kafasını dinledi birazDD

bizim meme kesimi ve wc seneye yaza kaldı sanırım inşallah kalmaz ama... bestecim rabbim yar ve yardımcın olsun tatlım insana eşden destek olmazsa hhayat ne kadarda sıkıcı ve anlamsız oluyor ve nekadarda zor tabiiiii... ardaya maşallah çiş diyor aferin akıllı kuzu

slm annişlerr...
oğlum büyüdükçe onunla zaman geçirmesi keyifli oluyo :)
geçen gün çay bahçesinde eşimin ailesi toplandı güzel bi akşam geçirdik halasına hala dedi amcasına amca tabi ilk olduğu için harçlıklarımızı kaptıkk :):)
her gece konuşuyorum oğlumla basit kelimeeri söylemesine yardımcı olmaya çalışıyourm ben söylüyorum o tekrarlıyo tekrarlamaya çalışıyo :) dün gece konuşmadım diye sürekli anne anne bişiler söylüyo konuşuyo sinirleniyo ben konuşunca gülüyo mutlu oluyo sıpamm bu sabah çook ozr ayrıldık kucağımdaydı inmek istemedi anneee dedi dudağını büzerek çok kötü oldum beni çalışmaya iten bu hayatın ben taaaaaaaa .........
ramazanı bekliyorum 4 gözle tatile çıkıcam 15 gün evimde olucam bi yere de gitmek istemiyorum sadece evimde ve oğlumla olayım mümkünse kocam da çalışsın o evdeyken ki miskiliği beni çıldırtıyo oğlumla yalnız olmak bana yeterr inşallah..
beste abla gerçekten allah yardımcın olsun evdeki huzursuzluk kötü eşim de evdeyken öyle pek yardımı dokunmaz bana illa ben söylücem dürtücem öyle zorla yapıcak bi destek olayım bu kız yoruluyo ediyo yok yane bu erkeklerin genetiklerin de var ne yapalım odun geldiler odun gidicekler :)

günaydın kızlar...
yazamadım kaç zamandır.. ama yine topik sesssiz kalmış...
herkes nasıl? bebişler... artık bebişlikten çıktılarda...ben hala bebeğim diye bakıyorum...
bende iş yerindeyim. 2 günlüğüne başladım. eşim bakıyor ardacığa... yarın yeniden rapor alıcam. son 10 gün raporu böylece 40 gün rapor kullanmış oluyorum. bu arada kreş bakıyorum. iş yerinde bi arkadaş 22 aylıkkken vermiş kızını. çok rahatım diyor. hemde çok komik bi rakama. 500 liraya. ve yaz döneminde kreşe vermek daha iyi olur diyorlar. dünde iş yerine yakın bi kreşe gittim. 700 lira dediler. ama benim iş yerim 1 sene sonra taşınacak.yeni yere yakın bi yere göndereyim diye düşünüyorum. orasının parası biraz fazla.1000 lira..ayrıca götür getir beni çok yoracak.başka yer değiştirmeyeyim diye orasını istiyorum ama. tecrübeliler de zaten büyüdükçe sınıf ve öğretmen değiştirecek diyorlar.yani bu sene burada seneyede yeni yerde bi kreşe vermenin sakıncası olmaz diyorlar. evin orda iyi bi kreş yok açıkçası. aslında yarın bi de gidip oraya bakayım. belki orasıda içime siner..ama tek kat üstüne. açıkçası ya şimdi vericem kreşe. yada eylüle kadar 2 ay ücretsiz izin alıcam. 2ay sonra vericem. yani kışı beklemiycem.durumlar böyle... sizler ne düşünüyorsunuz? canancım sen de kreşe vermeyi düşünüyordun. hala aynı düşüncede misin. başka kreş düşünen var mı?

slm kızlar; haftasonu emreye kocaman bi şişme havuz alıp doldurduk terasa koyduk bayıldı resmen. çok zor çıkardık havuzdan bütün gün ağladı havuz diye.. mecburen boşalttık suyu söndürdük havuzu... değişiklik olsun diye gezmeye gittik avmeye ordada akülü arabalara taktı bırakmadı aldık bitane mecburen onada bayıldı bukezde onun tepesinden inmiyo bütün gün terasta tepesinde güneş... keşke havuzu söndürmeseydik offfffff.

hastayız bu aralar ishal, üzerine burun boğaz tıkanıklığı, balgamı var, kesik kesikte öksürüyoruz ama yaramazlık tam gaz. bu aralar herşeye ağlamakla meşgul emre vara yoğa saatlerce ağlıyor ya bazen tahammülüm kalmıyo bende başlıyorum bağırıp ağlamaya, gecede yine en az 10 kez kalkıyoruz ne zaman düzeliriz bilemiyorum.

bestecim ben kreşi 1-2 yıl sonra düşünüyorum şu an ama şartlar ne gösterir bilinmez belkide biraz toparlansın diye daha erkene çekebilirim. bence senin için en mantıklısı kreş canım. benm arkadaşım 6 aylıkken verdi kreşe çokda memnun. innaılmaz sosyal bi oğlu var.... bence arda kreşte çok rahat edecektir üzme kendini canım....

beste abla ben çok araştırdım da 450-500 bizim buralar da kayınvalidem ben bırakmam kreşe diyo şuan 3-4 yaşında vermeyi düşünüyorum bizim kreşler çok ideal ya servisi var sabah 8 akşam 7 kamera sistemiyle takip edebiliyosun kuaförüm gönderiyo oğlunu 3,5 yaşında bakıcısı vardı işte 500 veriyodu bakıcıya ama kreş o kadar fark etti ki diyo konuşması yemesi içmesi herşey düzenli kesinlikle kreşe vermelisin dedi bana bence de beste abla kreş mantıklı senin için arda da rahat eder sende...
ooo geçmiş olsun emreciğee annen nasıl oldu elif abla ?
biran önce memeyi bıraktırmalısın yazık sana yaa :S oktay bu aralar sabahın 6 sında dikiliyo ayağa delirtiyo beni :S
eşim de çok hevesli akülü arabaya da ben aldırmıyorum sürecek yer yok ev araba sürmek için küçük dışarı da kim takip edicek nasıl olsa anlamıyo henüz görmediği sürece de problem yok...

Slm kızlar

bende yazamadım uzun zamandır derınde hastaydı.oksuruk ve burun akıntısı vardı.kulagında da ıltıhap varmıs antbytk kullanıyoruz.ıstahımızda yok bu aralar oyle ugrasıyoruz...okul bıtecek cumaya nasıpse artık derınle beraberız 2 ay nasıp olursa.
Ama ben bu yazları sevmıyorum yaa hasta oluyoruz ıstahımız olmuyor gecen yazda oyle gecmıstı.korkuyorum valla.

Krese vercekler umarım ıyı bır yer denk gelır cocuk ıcın cok onemlı ...bız bakıcyla aynen devam edıcez nasıpse.

Hafta sonu akhısarda dugunumuz vardı gıttık gezdık geldık.arabamızda geldı artık gezmelere basladık.herkeslere slmlar.optm bebıslerı...

selam kızlar...
kimsecikler uğramamış buralara...
bizde kreşe alışma safhalarındayız... bugün bıraktım çıktım işe gitmiş gibi. ama izledim sürekli. 15 dakika kadar ağladı. sesi kısılmış hatta.. sonra sustu ve bi daha ağlamadı. yemeğini de güzel yedi. uykusunu da uyudu. saat 4 de de işten gelmiş gibi yapıp gidip aldım.böyle böyle alışacak bakalım...
neyse çıkmam lazım.
sağlıkla kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…