Şubatta hamile kalanlar buraya..

arkadaşlar birşey sorcam, benim bebeğim 11 haftalık. ama daha ilk aydan kilo almaya başladım... beni görenler tanıyamıo. şiştim resmenn. bu kadarı normal diildir dimi?

Ben ilk ay çok kilo aldım 6.haftada gittiğimde 46 kilodan 50 kiloya çıkmıştım 4 kilo almıştım normalde zayıf olduğumdan hemen göbeğim çıktı gören 3-4 aylık hamile gibi görünüyor diyor ama şimdi 11.haftadayım ilginç hala 50 kiloyum bir gram almamışım

kızlar siz her ay kan ve idrar tahlili yaptırıyor musunuz?ben henüz 1 sefer yaptırdım,folik asitim bitti başka ilaç kullanmalı mıyım dedim drum bana ilaç falan yazmadı hani tahlil de yapmadı sonuçlarıma göre yazsın şimdi 14+5 deyim elevit kullanıyorsunuz sanırım çoğunz ama bana bişey vermedi midem bulandığı için süt içemediğimi,balık yiyemediğimi filan söledim ama bişey yazmadı 5.aydan sonra sana ne yiyeceğini sölücem dedi.sizce bir gariplik mi var?yoksa ben kuruntumu yapıyorum ilaç konusunda?

bence doktoruna sor tatlım çünkü bütün hamilelere 3.aydan sonra multivitaminler veriliyor benimde doktorum 12.haftamda elevit verdi ayrıca kuzenim balık yiyemediği için ona balık yağı hapı vermiş doktoru birde demire başlatmış...sanırım doktorum bana demir hapını 4.aydan sonra vericek..kafamıza takılan herşeyi sormak lazım doktorumuza

ilaç vermiycen mi diye sordum gerek yok dedi neye dayanarak söledi anlamadım burada sizin kullandığınız ilaçları duyunca çünkü test falanda yapmadı,ama ayın 25 inde 3lü tarama testi yaptırıcam o zaman sorucam vermezse gider ben eczaneden alırım eleviti:)))

ıkya ne olursa olsun anne ister ii beslensin ister kötü 3. ayın bitiminden sonra bebeğe annenin yedikleri ve depoları yeterli gelmiyor özellikle demir ve kalsiyum açısından. bu nedenle mutlaka bir multivitamin preparatı ve demir + folik asit kombinesi başlanmalıdır. ama bazı hekimler dışarıdan takviye vermeyi çok uygun bulmuyorlar bana kalırsa mutlaka verilmeli... istersen bir kez daha danış druna..

tabiki her ay tahlil yapılmıyor ama neticede bebek annenin depolarını sömürdüğü için ve zaten türk kadınlar demir ve kalsiyum açısından yetersiz beslendikleri için takviye yapılmalı mutlaka... ilerleyen aylarda kalsiyumda başlanmalı diye düşünüyorum...

netya canım hiç üzme kendini ben gebeliğin başından beri sadece 500 g aldım ama görenler en az 3 kg aldığımı sölüyolar sanırım bu gazdan ve ödemden kaynaklı.... boşver neticede almayacakmıyız kilo bebişlerimize değer doğrusu...zemuszemus

nazela kesinlikle sana katılıyorum. ben de bir kilo almışım ama sanırsam ödem var ve de çok kilo almışım gibi gözüküyor. ayrıca bacaklarım şimdiden şişmeye başladı.sonuna kadar nasıl olacak merak ediyorum.

canım bende haziranın 18inde yaptırıcam 20.haftada oluyoruz o zaman sana daha önce ne zaman yapıldı acaba?

canim benim hamilelik doneminde 1 tane yapilacak.2008 ve 2009da birer tane yapilmisti onun icin gerek gorulmedi..

haklısın nazelacım zaten ayın 24 ünde 3lü test için başka hastaneye gidicem oradaki dr da sorucam bana ilaç yazsın,sonra kendi drma gidicem.bu tavrı hoşuma gitmedi çünkü,hamile kalmadan önce kemiklerim zayıf çıktı sırf bunun için bile olsa kullanmalıyım ilaç..sen şimdi elevit mi kullanıyosun?

ıkya ne güzel bir sat kardeşi daha süper ya....

bu arada megadyn pronatal ve gyno ferro sanol kullanıyorum canım yanısıra magnezyum ve progestan alıyorum...ne kaldıki diyeceksin birde fmf hastası olduğum için kolsin alıyorum aklinialirimsmile

ha ıky acanım bugün 15 + 0 ız ama bebişlerimiz 15. haftayı bitirdi 16. haftasına girdi.

slm kızlar benimde sat 20 ocak 3testim temiz cıktı kan testleri falan yaptırdım herşey temiz cok şükür oğlum olacakmış bide başka cinsiyet öğrenen varmı???

nazelacım baya ilaç kullanyormuşsun,sizin bulantılaınız kesildi mi benim mide bulantılarım hala aynı bugün daha yeni ayağa kalktım yani o derece ne yesem çıkıyo doktorumda biliyo bunu ilaç vermedi, farkındaysanız çok dert ettim bu durumu:))

tatlım 16.haftada bıçak gibi kesiliyormuş merak etme kuzenimin doktoru söylemişti gerçekten de öyle oldu...benim çok şükür mide bulantılarım hiç olmadı seninki de geçecek az daha sabret...

pamuklu prenses benimde erkek canım erkekler revaçta a.s

Allah hayırlı etsin sağlıkla kucağına al inş. bebeğini,sen sürekli ulrasona giriyosun galiba nehirday ben ayda 1 giriyorum zararlı olduğunu duydum çünkü...

slm kızlar nasılsınız... kısmetse yrn doktora gitcez:))) belki bu sefer cinsiyetini söyler 16+3 olacak:)))
3lü tarama 16. haftadan sonramı yapılıodu????
ayy genellikle bu sene erkek senesi diolar ve çoğunun erkek çocuğu olacak bakalım benim ne olacak... bi yerde erkek çocuk olacaksa tüylenme olur diodu benim yüzümde göbeğimde falan tüylenme oldu çok canımı sıkıolar pek göze batmıo ama ben kendimi bildiim için kafama taktım erkek çocuk bekleyenler sizinde mi öyle...
herkes bana kızın olacak dio ama ilk günden beri erkekmiş gibi gelio bana... inş yrn söyler doktor merak ediorum acayip:))))

Allah hayırlı etsin sağlıkla kucağına al inş. bebeğini,sen sürekli ulrasona giriyosun galiba nehirday ben ayda 1 giriyorum zararlı olduğunu duydum çünkü...

benim ilk bebeğim düştü ikyacım o yüzden doktorum onbeş günde bir görmek istedi beni kahverengi lekelerim vardı çünkü başlarda...ilk gittim kalp atışlarını duydum sonra kan tahlili için gittim iğne vuruldum...üçüncü 2'li taramaya gittim en sonda onun sonucu için gittim toplamda 4 kere çok değil aslında...bir daha da 31 mayısta gidicem 4'lü tarama için...allah herkese sağlıkla kucağına almak nasip etsin canım sanada..

kesin söyler canım cinsiyetini...3'lü tarama evet 16.haftada bende 16+4 de gidicem nasipse
bende hiç kıllanma olmadı zaten tüysüzdüm hala da öyle doktorumda %80 erkek dedi...
hayırlısı olsun canım sağlıklı hayırlı bir evlat olsun a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…