Şubatta hamile kalanlar buraya..

fafa ve engteacher rabbim inşallah hepimize rahat ve huzurlu bir gebelik nasip eder, aramıza hoşgeldiniz ... engteacher kuvvetle muhtemel bu hafta öğrenirsiniz cinsiyetini bizede haber vermeyi unutma sakın

kızlar merhaba bende 17.haftadayım doktorum kız olacağını söyledi Allah bu mutluluğu isteyen herkese nasip etsin herkese iyi günler

kızlar işlerimin yoğunluğundan dolayı yazamıyordum...umarım herkesin hamileliği yolundadır.aramıza yeni katılanlar hoşgeldiler..umarım sağlıklı haberlerini alırız. ve ben bebişimi hissetmeye başladım.hatta babası bile hissedebildi.arasıra zayıf arasırada kuvvetli tekmeliyor oğluşum.ama çok evhamlıyım. ya bişey olursa diye.eşim çok kızıyor bana bu konuda...

merhaba kızlar bugün 3'lü taramamın sonucunu aldım çok iyi çıktı çok şükür:lepi:...bacak bacak üstüne aatmış oturuyordu erkeğim bir haftada 700gr almışım toplamda 1,5 kilo oldu hızlandı kilo alışım aman bebeğim sağlıklı olsunda önemli olan o...opuyorumnanaktan
sizler napıyorsunuz nasıl gidiyor çok yavaş ilerliyo bizim topik...
ben henüz birşey hissetmedim daha sadece arada kelebekler uçuşuyor gibi oluyor o kadar...
sağlıkla gelsin bebişlerimiza.s

slm kızlar napıosunuz nasılsınız...
dün benimki acayip hareketliydi nar suyu içtim koca bi bardak ondan sonra fıkır fıkır oynadı bugün tık yok((

günaydın kasımın güzel anneleri, dün 2. düzey USGmiz yapıldı oğluşum kocaman olmuş maşallah boyu yaklaşık 20 cm ve 260 gr olmuş. çok şükür herşey normal, hatta gelişimi 1,5 hafta önden gidiyor dedi drum.yeniden kalp atışlarını dinledik tıpır tıpır süper bi duygu bu yarabbim tatmak isteyen herkese tattırsın tez zamanda...

bu arada benim yakışıklı oğluşum kıpır kıpır dr görüntü ve ölçüm almakda çok zorlandı yüzükoyun yatmış açmış bacaklarınıda babasına pipisinide gösterdi....kaydirigubbakcemile3

kızlar sanırım bende hissediyorum artık oğluşumu ama emin olamıyorum barsaklarımmı oğluşummu? sanırım ilerleyen günlerde daha net anlayabilirim..

inşallah sizlerinde herşey yolundadır, güzel haberlerinizi bekliyorum...

ne güzel hepinizin ve bebişlerinizin iyi olması...Allahım inşallah sağlıkla bize kavuşturur. çok sabırsızlanıyorum çünkü. ve tabi hala devlet hastanesinde mi özel de mi doğum yapmalıyım kararsızım. özel muamele olsun diye özel hastaneye gideyim diyorum. diğer taraftan doktorum çok iyi ama doğuma onun gireceği garantisi yok.acayip bir ikilemdeyim.

bestene canım özel hastanede çalışan bir hekim olarak şunu belirteyim artık tüm özel hastaneler sgk ile anlaşmalı olduğu için malesef eskisi kadar verimli olamıyoruz çünkü aynı hasta yoğunluğu ile karşı karşıyayız. Üstelik bazı durumlarda özelde de doğuma kendi drunun gireceği garantisi yok tatlım neden diyeceksin zaman zaman hepimiz kongrelere vb. yerlere gimek için izin alıyoruz sen aniden sancılanırsan drun gelemeyeceği için hastanedeki icapçı dr doğumuna girecek bu nedenle bence tamamen şahsi fikrim yanlış anlama lütfen drunda memnunsan eğer devam et onunla....yada değiştireceksen bir an önce karar ver.

herkese merhab ara girebiliyorum, işlerin yoğunluğundan evde de fırsatım olmuyor.18+1 im bugün itibariyle..belirtilerimiz hemen hemen aynı.içimde tam anlam veremediğim kıpırdanmalar.sürekli dinler oldum.dr.um plesentasından dolayı biraz geç hissedeceğimi söyledi gerçi.ben yeni bir konuda konuşalım istiyorum.sabah öğle ve akşam ve de ara öğünlerde neler yiyorsunuz??
benim işyerim evime uzak ve hep koşturmaca içerisindeyim.yememe dikkat etmeye çalışıyorum ama hep bir sıkıntı sanki yeterince beslenmiyormuşum gibi..
önce kendi yediklerimi yazayım..sabah 2 dilim ekmek domates, peynir,salatalık, bazen pekmez (1 kaşık falan).unutmazsam ceviz birkaç parça
öğlen yemekhanede ne çıkarsa:)) genelde sebze yemeği. pilav, yoğurt ayran vb vb.akşama doğru elma erik vb.
akşam kendi pişirdiğim yapabildiğim daha doğrusu etli veya kıymalı bir yemek, salata vb.akşam biraz çerez meyve bazen tatlı.
böyle yiyip duruyorum..süt içemiyorum ve balık yiyemiyorum.balık yağı hapı ve elevit alıyorum
işte böyle arkadaşlar.çalışmaktan hiç bu kadar sıkıldığım bir dönem olmamıştı bu arada.okuduğunuz için tşk..hepinize sağlıklar dilerim...

pitos gayet sağlıklı besleniyorsun canım...bende gün içince ceviz badem fındık kuru kayısı yiyorum süt içiyorum...bir hafta içinde hem baklagillerden hem sebze balık et ve tavuk tüketmeye çalışıyorum...şimdi meyvalar çok bol muhakkak kiraz çilek erik ve karpuz yiyorum..ekmeği sadece sabahları yiyorum bende iki dilim yumurta yiyorum hergün böyle işte canım senin sadece benden farkın balık ve süt tüketmiyorsun aynıyız hemen hemen bende elevit kullanıyorum...için rahat olsun canım bebişim gayet güzel besleniyor...

bestene benim doktorum özelde ve doğumumu da beraber karar vereceğimiz bir hastanede yaptırıcak seninde böyle bir şansın varsa bence en doğru karar bu ben doktoruma o kadar alıştım ki ona güveniyorum...

evet nazelacım harika bir duygu benimki de pek keyifli yatıyordu çok şükür...20.haftada tekrar ayrıntılı ultrasonla tarama yapılıcak banada..allahım herkese nasip etsin nefis duygular bunlar herşey gönlümüzce olsun canım...gamyoncuiremsu

angel17 prenses annesi olucaksın gözünaydın canım...zemuszemus

valla kızlar ben sizin kadar sağlıklı beslenmeiyorum malesef, haftada 2 gün yumurta (sadece sarısını yiyorum),çoğu zaman peynirli sandviç ve meyve suyu kahvaltıda, öğlenleri genelde salata, yoğurt, pilav vb.(güzelse sebze yemeklerinden azıcık), arada meyve yemeye gayret ediyorum, akşamları ise evde yorgunluktan ne yapabilmişsem onu, sonrasında yine meyve....

Asla süt, balık yiyemiyorum mümkün değil, yediklerim kokuyorsa eğer (yada bana öle geliyorsa) hemen midem bulanıyor, çıkarıyorum. Buna rağmen çok şükür kuzum 260 g olmuş sağlığı ve keyfi yerinde bugün itibari ile 18+4 'üz.. Ayrıntılı USGmizde iiidi.

Merhabalar bende 20+5 haftalık hamileyim ilk bebeğim olacağından tüm günümü internette birşeyler okuyarak geçiriyorum :1rolleyes:

Balık yağı tabletleriyle ilgili birşey okumuştum link burada :
e-gebelik.net/gebelikte_guvenli_mi/balik_yagi_tabletleri.asp
(başına www eklerseniz mesaj sayım 1oo ü bulmadan link eklememe izin vermiyor sistem) :))
belki dikkatinizi çeker...

Bende günde bir porsiyon mutlaka iyi pişmiş kırmızı et - bol bol beyaz peynir - bir bardak ballı süt - ve bir porsiyon meyve yemeye dikkat ediyorum (özellikle çilek şansımıza mevsimindeyiz ve zeka gelişimine büyük faydası olduğunu da başka bir sitete okumuştum aklinialirimsmile )

Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah :Saruboceq:

kızlar ben de hemen nasıl beslendiğimi yazayım. evde ;sabaları peynir, domates, her zaman olmamakla birlikte yumurta ve küçük bir parça ekmek. iş yerine gelincebir parça peynir ekmek yiyorum. sonra bazan arada bişeyler atıştırıyorum bazan de bişey yemiyorum. öğlen yine evden hazırlıyorum. bir tabak pilav veya sulu bir yemek yanında yoğurt. 3-4 gibi incir, erik veya hurma (2 tane) bazan ayran. akşam sebze yemeği, salata, yoğurt vb.. yiyorum.sonra da meyve. yatarkende 1 bardak ılık süt.bazan sabahlarıda süt içiyorum. ama hiç kendimi şunuda yiyicem diye zorlamıyorum. hatta tiksinmemek için devamlı hale de getirmiyorum. bebeğimin normal olduğunu söyledi doktor. umarım sonuna kadar da öyle gider.

kızlar 17 haftalık hamileyim sol kalçamda çok şiddetli ağrı oluştu yürümekte bile zorlandığım anlar oluyor aynı şikayeti yaşayanlar varmı şimdiden çok tşkler

nazelacım süt ve balık tüketemiyorsan proteini maruldan alabilirsin sütten daha çok protein varmış,balıktaki omegayıda balık hapı kullanarak giderebilirsin canım...

angel17 benimde önceki haftalarda ani kalkışlarımda kalçama batar gibi ağrı giriyordu yürüdükce geçiyordu şimdi olmuyor,seninde geçer umarım geçmezse doktoruna sor canım...

nehirdayim tavsiyelerine teşekkürler tatlım ama malesef düzenli bir çalışma sistemim olmadığı için düzenli beslenmemde mümkün değil, elimden geldiğince dikkat etmeye gayret gösteriyorum neyseki yaramazım gayet sağlıklıymış hatta 1,5 hafta önden gidiyormuşkaydirigubbakcemile2 rabbime şükürler olsun...

ben zaten hayatım boyunca hiç süt içmedim anne sütü haricinde, şimdide gördüğümde bile midem kalkıyo...

açtığım yemek konusu baya ilgi gördü:) hemen hemen aynı besleniyormuşuz.benimki çok ta az değilmiş rahatladım arkadaşlar..bende süt içemediğim için yiyeceklerin kalsiyum miktarlarını buldum..mesela 100 gr.kaşar peynirinde 1 bardak sütten daha fazla var..
bölümler halinde size atayım bilgileri..süt içemeyenlere hizmetimdir:)) selamlar
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120 Kaşar peyniri: 700
Yoğurt: 120 Çökelek: 505
Beyaz peynir (yağlı): 162 Süt tozu: 950
Beyaz peynir(yağsız): 96 Krema: 99

kalsiyum miktarlarına devam.. mesaim bitiyor..tekrar atarım
KURU BAKLıYAT TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77 Yer Fıstığı: 66
Barbunya: 128 Fasulye: 86
Nohut: 134 Mercimek: 68
Bezelye: 64 Badem içi: 254
Soya Fasulyesi: 226 Kestane: 30
Fındık: 209 Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84 Susam: 1200

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…