benimde akşam yatağıma yatınca atıyor hep oğluşumm gündüzleri daha sessiz,karnımda artık çıktı bakalım cuma günü ayrıntılı ultrasona giricem sabırsızlanıyorum...
c_n maşallah kızına bakalım benimki kaç gram olmuş,tetanoz oldunuz mu kızlar ben cuma günü sorucam doktoruma tatil dönüşü olucam daha önce sormuştum gerçi 20.haftada demişti ancaa sizler ne zaman yaptırıcaksınız?
kızlar, benimde yarın kontrolüm var. bakalım bizimki ne alemde...canım yavrum benim. akşam babasına bayağı bi hissettirdi kendini. ama benim doktor "kilo ve boy yok ölçümler var diyor" yani tam bir rakam söylemeyecek sanırım. ben de tetanoz aşısını soracağım bakalım yaptırmamız gerek mi diyecek. çünkü bi arkadaşıma doktoru : nasılsa burada doğum yapacaksın tetanoza gerek yok demiş. bu arada ben de başından beri 3 kilo almışım. nasıl aldım anlamadım. yememde bir atış olmadı. ama sanırım içtiğim su ödem olarak kalıyor.
yarın bebişimden haberler veririm size.
tsiraa aramıza hoşgeldin canım inşallah hep birlikte bir avazda kurtulup bebişlerimizi kucağımıza alabiliriz.....
selam arkadaşlar, benim aile hekimim tetenoz aşısı için gün verdi, ancak kendi dr.um gerek yok dedi eğer yaptıracaksan içerisinde difteri olmayan aşı var onu yazdı, eczaneden onu al yaptır dedi. dr umun bana söylediğine göre tetenoz aşısı uygun olmayan yani steril olmayan ortamlarda yapılan doğumlar için gerekliymiş..geçmiş yıllarda bu sorunlar ölüm vakaları olmuş bundan dolayı sağlık ocakları hamilelri takip edip yaptırıyorlarmış..bende sizin gibi ikilemde kaldım..yarın dr umla tekrar konuşmayı planlıyorum..
bu arada bebişimin hareketleri için bana mesaj yazıp rahatlatan arkadaşlara teşekkürler.iyi ki varsınız..sizlerle konuşmak güzel..selamlar
günaydın nazela a.s.
yaa sizler kaç haftalık hamilesiniz de 3 kg aldınız ben niye 6 kg aldım böhühüh mafoldumben
kızlar son 1 haftadır kuzumun hareketlerinde azalmalar vardı bende dün hem ilaç yazdırayım hemde drumla görüşeyim dedim, meğer benim yaramaz oğluşum taa makata kadar inmiş ayaklarınıda mesaneme dayamış ellerini ensesine koymuş keyif yapıyor, drum normal olduğunu hareketlerini makatımda hissetiğim için bana azalmış gibi geldiğini söyledi... paşa oğlum benim orda bile keyif yapıyor ya doğunca neler olacak meraktan çıldırıyorum....kaydirigubbakcemile3
nazela, canım doğduksan sonra neler olacağı konusunda ben de meraktan çıldırıyorum...şimdiden oğlumu öyle seviyorum ki gelince nasıl severim kimbilir. kilo konusunda haklısın canım. bence de çok normal. ama benim bi sıkıntımda bacaklarımın şişmesinden ötürü yürüyüşlerim çok kısa kalıyor. artık sabahları yürümeye başlamam gerek.öğlenleri sıcaktan yürüyemiyorum.vitamin konusunda da canım ben başka bi forumda okumuştum elevitin kilo aldırdığını. gerçi sen doktorsun sen daha iyi bilirsin ama. bünyeye göre de değişiyor olabilir mi?
aslında benim normal kilom 50 idi. bu kilo da çok rahattım. ama son 2 senede 7 kilo aldım ve 57 ile hamile kaldım. herkes gayet iyisin diyordu ama ben eski kiloma bakarak kendimi acayip şişman görüyordum. şimdide hala onun psikolojisi sanırsam.
hayırlısı. bebişim sağlıklı olsun da. kontrollü bir şekilde kilo alırım.
şeker yüklemesi haklısın 24 de yapılıyormuş. benim yaptırdığımda 22 hafta olacak. ama ailede şeker hastası varsa 20 haftalıkken yapılması uygunmuş. benim abimde var şeker.ondan olabilir.
ancak ayrıntılı ultrason için 5 temmuzda yaptır dedi. gönderdiği doktor izne ayrılıyormuş ve 1 ay yokmuş. bende ayın 1 ine aldım randevuyu sorun olur mu bilmiyorum. ayrıntılı ultrason normalde ne zamanlar yapılır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?