Şubatta hamile kalanlar buraya..

pitoscum, iki isimde çok güzel gerçekten. umarım tekmeleri başlamıştır senin ufaklığın..benimki arasıra hiç durmuyor. ama bazan sessizleşiyor. "hadi annecim bi hissettir diyorum kendini" sanki beni anlıyomuş gibi hemen tepki veriyor. bu da eşimin çok hoşuna gidiyor. iyi anlaşıyorsunuz diye.
ama en çok ben yatar pozisyondayken hareketlerini hissediyorum.

bestene benimde aynen canım, 2 gündür hiç kıpırdanmıyordu bugünde hareket etmeseydi artık dra gidecektim korkmaya başlamıştım ama sabah sabah çikolata yedim başladı benimki ardı arkasına tekmeler atmaya, çok şükür rabbime. bende ençok senin gibi özelliklede gece 11 den sonra hissediyorum yoğun bir şekilde ve onunla sohbet ettiğimde....

Allahım çok tarifsiz bir duyguymuş bu her dileyene yaşatsın tez zamanda inşallah...

Gün itibariyle 22 +4 olduk :1closedeyes:
Allahım bebeklerimiz aralarında anlaşmışmı acaba 11 den sonra kuduralım diye bazen o kadar sağlam vuruyorki yerimden zıplıyorum hatta bir çoğu dışarıdan bakmayla fark edilebiliyor ve bahsettiğiniz gibi harika bir duygu sempatiksalakcinni

pitos bende ilk zamanlardaki hareketlerini gaz sanmıştım sende de öyle oluyor olabilirmi yani hissediyorsundur da başka birşeye yoruyorsundur falan :1rolleyes:

Mutlaka sende bakınıyorsundur okuyorsundur bunları internette ama içini rahatlatmak adına ufak bir örnek kopyalayayım dedim :1rolleyes:

ılk tekme neden bazı anne adaylarında gecikir?

Heyecan içinde olan anne adayları için bebeklerinin hareketini hissetmek önemli olduğu gibi bu tekmeler bebeğin durumunu da anlatıyor. Op. Dr. Mumcu, “4 ayı geçmesine rağmen hareketleri hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa quickening için anne adayının ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.”

Birde bunlar var yine eminim hepiniz okumuşsunuzdur yada bir şekilde biliyorsunuzdur :1rolleyes:

Bebek hareketlerini daha kolay hissetmek için ipuçları

• Yatağa uzanın ve rahatlayın
• Şekerli bir şeyler için
• Yüzükoyun yatın
• Bebek 28 haftadan büyükse sırt üstü yatın
• Karnınıza walkman dayayın ve müzik çalın. ışe yarayacaktır

Özellikle şu sonuncu madde gerçekten çok etkili mp3 playerın kulaklıklarını dayıyoruz karnıma ve bebeğim müziğin geldiği yere başlıyor vurmaya sanki ritim tutuyor sempatiksalakcinni

mutlaka denemelisiniz ...

Son düzenleme:
selam kislar..
doktordan geldik simdi...kiscem kocaman olmus masallah..360 gr. 25 cm guclubacismile
bende hissetmeye basladim artik gercekten muthis bi duygu..
rabbim tum isteyenlere nasip etsin insallah:Saruboceq:

benimde akşam yatağıma yatınca atıyor hep oğluşumm gündüzleri daha sessiz,karnımda artık çıktı bakalım cuma günü ayrıntılı ultrasona giricem sabırsızlanıyorum...

c_n maşallah kızına bakalım benimki kaç gram olmuş,tetanoz oldunuz mu kızlar ben cuma günü sorucam doktoruma tatil dönüşü olucam daha önce sormuştum gerçi 20.haftada demişti ancaa sizler ne zaman yaptırıcaksınız?

ben dun yaptirdim asimi gecen senede yaptirdigim icin sadece 1 tane vurulcakti hamileligim boyunca oda dun oldu ama cok acidimafoldumben
bugun ayrintili bakti butun organlarina doktor teyzemiz sukur bi problem yoktu :Saruboceq:
cok guzel duygular bunlar bugun anladimki gercekten zaman cok cabuk geciyo tadini cikartmak lazimolumunekankayizsmile

tsiraa aramıza hoşgeldin canım inşallah hep birlikte bir avazda kurtulup bebişlerimizi kucağımıza alabiliriz.

c - n maşşallah kızına ve güzel annesine canım allah nazarlardan saklasın bebişlerimizi, kocaman olmuşsunuz.

pitoscum sana bir uyarı, başlarda bende bu gazdır deyip geçiyordum ama sonradan aradaki farkı farkettim, gaz hareketleri barsak içinde ilerlediği için sanki karnında yürüyormuş gibi hissediliyor, ancak bebişin hareketleri sabit bir yerde ve karnının içinde ilerlemiyor canım istersen birde bu şekilde konsantre ol. birde mutlaka uzan ve tatlı bir şeyler ye, onunla sohbet etmeyide ihmal etme ....

kızlar, benimde yarın kontrolüm var. bakalım bizimki ne alemde...canım yavrum benim. akşam babasına bayağı bi hissettirdi kendini. ama benim doktor "kilo ve boy yok ölçümler var diyor" yani tam bir rakam söylemeyecek sanırım. ben de tetanoz aşısını soracağım bakalım yaptırmamız gerek mi diyecek. çünkü bi arkadaşıma doktoru : nasılsa burada doğum yapacaksın tetanoza gerek yok demiş. bu arada ben de başından beri 3 kilo almışım. nasıl aldım anlamadım. yememde bir atış olmadı. ama sanırım içtiğim su ödem olarak kalıyor.
yarın bebişimden haberler veririm size.

selam arkadaşlar, benim aile hekimim tetenoz aşısı için gün verdi, ancak kendi dr.um gerek yok dedi eğer yaptıracaksan içerisinde difteri olmayan aşı var onu yazdı, eczaneden onu al yaptır dedi. dr umun bana söylediğine göre tetenoz aşısı uygun olmayan yani steril olmayan ortamlarda yapılan doğumlar için gerekliymiş..geçmiş yıllarda bu sorunlar ölüm vakaları olmuş bundan dolayı sağlık ocakları hamilelri takip edip yaptırıyorlarmış..bende sizin gibi ikilemde kaldım..yarın dr umla tekrar konuşmayı planlıyorum..
bu arada bebişimin hareketleri için bana mesaj yazıp rahatlatan arkadaşlara teşekkürler.iyi ki varsınız..sizlerle konuşmak güzel..selamlar

tsiraa aramıza hoşgeldin canım inşallah hep birlikte bir avazda kurtulup bebişlerimizi kucağımıza alabiliriz.....

Teşekkürler hoşbuldum a.s.
İnşallah dediğin gibi bi avazda kucağımıza alırız hamileliğimi öğrendiğimden beri düşündüğüm tek şey bir avazda kısmı avaaazz avaazzz bağıracağım kesin kaydirigubbakcemile3
Doğumun her türlüsünden korkuyorum :sinifsinif:

Gelelim tetanoz aşısı kısmına aile hekimleri kesinlikle öneriyor.
Sanırım henüz hiçbirimiz kendi doktorumuza danışmadık yani pitos şutarafagitti dışında ...

Cuma günü 4 boyutlu ultrason için dr. gideceğim ve kendi doktorum bebeğe bir zararı yok derse o kadar korkmama rağmen yaptıracağım "...uygun olmayan yani steril olmayan ortamlarda yapılan doğumlar için gerekliymiş" demiş ya pitos en uygun ortamlarda bile ihmalkarlıklar olabiliyo ne büyük ne temiz dediğimiz hastanelerin nelerini görüyor izliyor okuyoruz velakin bebeğe herhangibir zararı yok derse doktorum ben kesin yaptırırım önlem önlemdir kaydirigubbakcemile3

günaydın KKnın en güzel hamişleri,

besteneciğim; bebişinin ve senin iii haberlerini bekliyoruz tatlım, bende yaklaşık 3 kg almışım ama biz şanslıyız arkadaşlarım 7 hatta 10 kg falan aldılar çok şükür biz o kadar almadık.

birde bu arada kızlar tetanoz aşısı çokda gerekli değil, örneğin ben tetanoza alerjim olduğu için vurulmayacağım, önceden ev ortamında ve hastanede uygun olmayan koşullarda yapılan doğumlar için mutlaka gerekli idi ama şimdi durum farklı. genelde herkes hastanede doğum yapıyor ve hastaneler özellikle özel hastaneler çok sık denetleniyor korkacak bişi yok bence...

günaydın nazela a.s.

yaa sizler kaç haftalık hamilesiniz de 3 kg aldınız ben niye 6 kg aldım böhühüh mafoldumben

kızlar...bugün bebişimi gördüm. çok tatlıydı ya.eli kolu durmuyo. maşallah. 440 grammış.kocaman olmuş dimi?herşey çok normal dedi. sadece kanaman olursa kork. onun dışında kasılmalar, ağrılar çok normal dedi. önümüzdeki hafta ayrıntılı ultrason ve şeker yükleme testi verdi. Ayın 1 ine ayrıntılı ultrason 5 ine de şeker içip kan vericem. tetanoz için bişey demedi.ben de sormadım.
vitamın ister misin tekrar dedi. ben gerekli ise tabi dedim. çok gerekli değil dedi. boşa kilo aldırmayalım dedi.demir ilacı verdi.çiğneme tableti olarak.
ayrıca doktorum kiloya çok takıntılı. kesinlikle ayda bir kilo diyor. ben geçen aydan beri 2 kilo almışım dedim. yememi değiştirmedim. sadece 1 bardak ekstra süt içiyorum dedim. bir de su. su ödem yapar o da kiloyu mu artırır diye sordum. ama bunlar kiloların bahanesi dedi. doğru değil dedi.ama sen öyle inanmak istiyorsan öyle kabul et dedi. yürüyüşümü artırmamı söyledi. onun dışında herşey güzelmiş.
nazela, aslında bana da normal gidiyormuşum gibi geldi ama.doktor sanki fazla almışım gibi davrandı.

tsiraa canım ben bugün 20+6 yım sadece 2.5 kg almışım ama zaman zaman 3.0 kg çıktığıda oluyor tartıda ödemden kaynaklı.....tatlım korkmanı gerektirecek bir durum yok benim arkadaşlarımdan 10 kg alan bile var önemli olan bebişinin sağlıklı olması....

bestene canım iyi haberlerine çok sevindim tatlım maşallah bebişine, tatlım bence fazla kilon yok bu kadar strese girmenede gerek yok bende son 1 ayda 2 kg aldım çünkü artık bebişlerimiz büyüyor, plesanta artıyor, mecburen bizim yağ dokumuzda artacak... eğer ideal kilonla gebe kalmışsan tüm gebelik boyunca 9 - 12 kg alımı normal kabul ediliyor... benim drumda kiloya takıntılı ama o onun problemi bence biz gayet iii gidiyoruz....

tatlım şeker yükleme testi 24. haftada yapılıyor senin biraz erken gibime geldi, istersen bir kez daha konuş drunla, ayrıca vitaminler kilo aldırmaz, ben hergün 2 tane demir ilacı ve 1 tane megadyn vitamin tableti içiyorum ve seninle aynı kilo alımımız var..

kızlar son 1 haftadır kuzumun hareketlerinde azalmalar vardı bende dün hem ilaç yazdırayım hemde drumla görüşeyim dedim, meğer benim yaramaz oğluşum taa makata kadar inmiş ayaklarınıda mesaneme dayamış ellerini ensesine koymuş keyif yapıyor, drum normal olduğunu hareketlerini makatımda hissetiğim için bana azalmış gibi geldiğini söyledi... paşa oğlum benim orda bile keyif yapıyor ya doğunca neler olacak meraktan çıldırıyorum....kaydirigubbakcemile3

hahah demek keyif yapıyo yerim onu ben sempatiksalakcinni
maşallahh diyelim nazar değmesin sağlıkla büyüsün dünyaya gelsin inşallah...
nazela o pozisyondayken bebeğin, canın acımıyomu :bbo:
gerçi önemli olan bebeğin sağlıklı olması :1rolleyes:

ayh benim ilk gebeliğim başıma gelene kadar da hiç açıp bakmadım okumadım birşey şimdi her yeni birşey okuduğumda hayrete düşüyorum daha neler duyucam bakalım

bu arada, gün itibariyle 23+0 olduk arada ki iki haftaya bağlıyorum sizden fazla olan kilolarımı avutuyorum kendimi sempatiksalakcinni
ış çıkışında da 4 boyutlu ultrasona gidicez kocacıığımlaa çok heycanlıyım gün bitmez şimdi bana boshayallersmile

nazela, canım doğduksan sonra neler olacağı konusunda ben de meraktan çıldırıyorum...şimdiden oğlumu öyle seviyorum ki gelince nasıl severim kimbilir. kilo konusunda haklısın canım. bence de çok normal. ama benim bi sıkıntımda bacaklarımın şişmesinden ötürü yürüyüşlerim çok kısa kalıyor. artık sabahları yürümeye başlamam gerek.öğlenleri sıcaktan yürüyemiyorum.vitamin konusunda da canım ben başka bi forumda okumuştum elevitin kilo aldırdığını. gerçi sen doktorsun sen daha iyi bilirsin ama. bünyeye göre de değişiyor olabilir mi?
aslında benim normal kilom 50 idi. bu kilo da çok rahattım. ama son 2 senede 7 kilo aldım ve 57 ile hamile kaldım. herkes gayet iyisin diyordu ama ben eski kiloma bakarak kendimi acayip şişman görüyordum. şimdide hala onun psikolojisi sanırsam.
hayırlısı. bebişim sağlıklı olsun da. kontrollü bir şekilde kilo alırım.
şeker yüklemesi haklısın 24 de yapılıyormuş. benim yaptırdığımda 22 hafta olacak. ama ailede şeker hastası varsa 20 haftalıkken yapılması uygunmuş. benim abimde var şeker.ondan olabilir.
ancak ayrıntılı ultrason için 5 temmuzda yaptır dedi. gönderdiği doktor izne ayrılıyormuş ve 1 ay yokmuş. bende ayın 1 ine aldım randevuyu sorun olur mu bilmiyorum. ayrıntılı ultrason normalde ne zamanlar yapılır?

bestene canım bebeğinin iyi olmasına çok sevindim hep böyle devam eder inşallahh
ve beni baz alırsak kilo alımlarınız çok normal sempatiksalakcinni
şeker yükleme testi dediğiniz gebelik diabeti tarama değilmi nazela nın dediği gibi doktorunla bir daha görüşsen 24. hafta da yapıyor benim doktorum da :bbo:

Senin durumun ayrıymış ailede diabet hastası varsa erken bakılmasında fayda var tabi inşallah bir şey çıkmaz a.s.
Kiloyu da bu kadar takma bence önemli olan bebeğinin sağlıklı olması :))
Kaldı ki haftana göre gayet iyi gidiyor kilon :)

Ayrıntılı ultrason 18 - 23. haftalar arası yapılıyor canım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…