Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhaba arkadaslar.beslenmeyle ilgili olarak semiz otu da omega 3 kaynagıymıs bunu da ekleyebilirsiniz beslenme listenize cevizi de unutmayın.bende hissetmeye basladım ufak tefek hareketlerini bebişimin umarım hersey guzel gider hepimiz için...kaydirigubbakcemile2

pitoscum hizmetlerinden ötürü sana teşekürü bir borç bilirim, nacizane bilgilerimide sizlerle bu arada paylaşmak istedim.

baklagillerdeki kalsiyumun vücutta yararlılığı çok düşük, baklagillerin içerdiği yüksek posa ve birtakım maddeler kalsiyumun emilimini azaltıyor dolayısıyla vücuda alınan kalsiyumdan yeterince verim elde edilemiyor...

aynı şekilde demir kaynağı besinlerle alınan kalsiyumunda biyoyararlılığı düşük, demir ve kalsiyum aynı reseptöre bağlanarak taşındığı için vücutta yarış halindeler dolayısıyla aynı anda tüketildiklerinde her ikisininde etkisi azalıyor.

pitos ve nazela verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz..ben hem doktorumdan aldığım bilgiye hemde bir çok arkadaşımdan edinilen tecrübeye dayanarak kafama çok takmadan beslenmeye devam ediyorum.
arkadaşlarım sadece süt ürünlerini artırdım. onun dışında nasıl besleniyorsam aynen devam ettim diyorlar. doktorum da aynısı söyledi. "karbonhidrattan uzak dur" diye yoğun ısrarı dışında özellikle şunu ye bunu ye demiyorum dedi.sadece süt, yoğurt takviye olarak ye dedi. ben de öyle yapıyorum. herşeyin hayırlısı..Allah sağlıklı bebişler versin bize.

nazela bizimkisi intenet bilgisi senin bilgine her zaman ihtiyacımız var.demir hapını almaya başladım.c vitamini ile alınırsa (örneğin portakal suyu ile ) emilimi daha iyi oluyormuş..bu şekilde alan var mı içinizde??
bu arada benim ayak bileklerim öğlen şişmeye başlıyor.akişam tabi davul gibi.tuzu baya azalttım, ama öğlen evde yiyemediğim için tuzu kontrol etme şansım yok..resmen ödem oluştu..daha erken bunun için diyorlar.siz dede aynı problem var mı?? veya neler yapıyorsunuz

canım, yaklaşık bir ay önce aynı sıkıntılar bende de başladı. gerçi benim yazları şişerdi zaten.şimdi daha erkenden şişmeye başladı. doktoruma sordum. fırsat buldukça ayaklarını uzat dedi. sakın dinlendirmek için yukarıya kaldırma dedi.ben de işyerinde masamın altına bir tabure koydum. oturdukça uzatıyorum. ben de tuzu kestim. ama tansiyonum düştüğünü hissedince tuzlu ayran içmek zorunda kalıyorum. bacaklarımda yorgunluk yaptığından yürüyüş bile yapmak istemiyorum. reklamları çıkan bir jel var ya antsistax jel eczacıya sordum gebeler kullanabilir mi diye.o kullanabilir dedi. haftaya doktoruma da sorucam. ayrıca varislerde oluşmaya başladı bende. vallahi bu konuda çok sorun yaşayacağa benziyorum.

pitosum bildiklerimizi öğrendiklerimizi hepimiz paylaşalım, yanlışlar olursa düzeltiriz, doğruları uygularız birlikte... demir için c vitamini ile alım uygulamsı doğru tatlım, portakal suyu taze sıkılmış, domates, karpuz, biber vb c vitamini içeriği yüksek gıdalarla birlikte alınmalı demir hapları...

ayak şişkinliklerine gelince benimde şişiyo ayaklarım, mümkün olduğunca uzatmak gerek ama nerde, imkanınız varsa uzatabilirsiniz... varislerse sürekli ayakta kalmak yada sürekli oturmak nedeniyle oluşabiliyor, zaman zaman ara verip dolaşmak lazım tabi imkanı olanlar için

kizlar bendede varis olusmaya basladi..bide cok sicak ben durdugum yerde terlemeye basladim gunde 2 bazen 3 kere dusa giriyorumıboshayallersmile

c-n canım durduğım yrde terliyorum ama malesef çalıştığım için ancak sabah akşam duşa giriyorum ama annem kızıyo bu duruma bebeği üşüteceksin diyo...e iiide üşütmezsemde isilik olacak yavrum sıcaktankaydirigubbakcemile3

sıkıntı sıcaklar.izmir çook sıcak umarım böyle devam etmez. tatil konusunu açmak istiyorum.malum önümüz yaz.çalışanlar için yıllık izin zamanı ve de deniz:) tatilde şehir dışına çıkmamız-yolculuk sıkıntı yaratır mı? birlikte tartışalım.uçak mı, otobüs mü, özel araç mı tercih etmeliyiz..ya da bu yazı bebişimizle evde mi geçirelim?? ne dersiniz

merhaba kızlar yazlıktaydım o yüzden bakamadım size...ızmir yanıyor resmen gerçektende...hareketlendi benim erkeğim artık teyzeleri tekme atıyor bazende sessizliğe gömülüyor 25 haziranda ayrıntılı ultrasona giricem tekrar bakalımopuyorumnanaktan

Eşim izine ayrılıyor bizde 26 haziranda tatile çıkıcaz nasipse çokta karnım büyümeden sıcaklar bastırmadan gidelim dedik ama hava şimdiden felaket sıcak..ege kıyıları dalyan göcek fethiye saklıkent dönüşte bodrum arabamızla gitmeyi düşünüyoruz..yorulduğum yerde kalırız dedik bakalım nasip sizin planlarınız neler öpüyorum hepiniziiii

nehirday adına çok sevindim güzel bi tatil seni olduğu kadar bebişinide mutlu edecektir eminim...

malesef bizim bu sene tatil planımız yok, benim düşük riskim olduğu için drum erken doğum yapabileceğimi o nedenle uzun araç yolculukları yapmamamı söyledi..eşiminde uçak fobisi olduğu için biz bu yaz oğluşumla çalışarak vakit geçireceğiz... ha bu arada minik afacanım artık baya bi güçlendi zaman zaman tekmelere boğuyo beni, bazende uyuyo sanırım hiç sesi sedası çıkmıyo....Kocaelide inanılmaz sıcak üstelik bide çalışmak zorunda olunca insan sıcaklar hiç çekilmiyo malesef, tek avuntum oğluşum iyiki benimle.....

bende hissetmeye başlayalı 2 hafta kadar oldu. arasıra hissetmeyince korkuyorum ya bişey olduysa diye. ah benim bu evhamım.bebişlere isimler düşünmeye başladınız mı?benim bulduğum isimleri eşim hiç beğenmiyor.ben de ona bıraktım. ama hiç düşünmüyor bile.. daha vakti var ya..ama ben severken adıyla sevmek istiyorum.

arkadaşlar sizi çok tebrik ediyorum
saglıkla bebeklerinizi bu guzel mübarek gunde dilerim.
canlar acaba hamile olduğunuzu nasıl hissettiniz nasıl belirtiler vardı?
benim bugun yarın regli olmam gerek ama bende kasık agrısı baş dönmesi iştah kaybı var
sık idrara çıkma idrarda koku koyuluk ve tortu
ama eşimde 100 bin sperm var böle hamile kalmış olabilir miyim acaba?

bende sağ kasığımda yoğun bir ağrı vardı.onun haricinde bir belirti hissetmedim.yalnız adet günümden sonraki gün sabırsızlığımdan kan testi yaptırdım.fazla belirti beklememe gerek kalmadı yani..Allah istediğine kavuştursun inşallah.

iyi dileklerin için saol arkadaşım. insanın içine doğuyor. ben hamile kalacağımı hissetmiştim. çünkü bana demişlerdiki kipriklerin dökülür ve kaşınır. adetimin gecikmesi olmadan daha bende kiprik kaşınması fazlasıyla vardı. birde normal şartlarda hiç şaşmazdı adetim. yıllarca böyleydi. gecikince gebelik dışında bişey düşünemedim zaten.

kızlar ne kadar güzel hareketlerini hissetmek değil mi...hep eşim yokken hareket ediyordu geçen akşam tam yattım gece başladı babasıda hissetti..dün mesela acayip sessizdi belli olmuyor bunların keyifleri..

pitos canım bazı anneler 22.haftaya kadar hissedemiyormuş en kısa zamanda hissedersin sende merak etme tatlım ben en çok yatakta sırt üstü yattım mı hissediyorum...

hepinizin geçmiş kandili mübaarek olsun teşekkürler denizcim...ben aynı regli belirtileri yaşadım bel ağrısı kasık ağrısı göğüslerde şişlik acıma günüm geçti..allahım sanada en kısa zamanda nasip etsin canım o sperm sayısı yeterli mi bilmiyorum ama allahım istedi mi olur sen doktoruna danış benim gittiğim doğum merkezinde bir tane canlı spermii ameliyatla bulup laboratuar ortamında bir çifti bebek sahibi yaptılar...allah dualarını kabul etsin canım:Saruboceq:

valla kızlar benim miniğim çok yaramaz olacak belli, dün dolmuş kasislerden sarsıntılı bir şekilde geçtikten sonra başladı tekmelemeye benimki, her kasis sonrası 1 tekme çok keyifliydi anlatamam, ama paşam rahatına çok düşkün anlaşılan. oğluşum gün içinde en çok sabahları, birde gece 11den sonra hareketleniyor, belkide ben sessiz sakinken hissedebiliyorum, ama dün akşam babasıda hissetti tekmesini öyle güçlüydüki maşallah bebişime....

pitosum ilk başlarda bende gaz sanıyodum ama bir süre sonra ikisini ayırtetmeye başladım meraklanma sende zamanla farkı anlarsın tatlım...

bestene bizde de ismi daha doğmadan belliydi eşim EMRE istiyodu ölede olucak bu gidişle oğluşumun ismi (eşimde benim bulduğum isimleri hiç beğenmiyodu nedenseakannehir)

denizciğim rabbim sanada tez zamanda bu güzelliği yaşamayı nasip eder inşallah dualarım seninle....

rahatlattınız beni arkadaşlar saolun.20+3 deyim biraz daha bekleyecem tekme için:) oğluşum olacak..benim buduğum isimlere de eşim ya yorum yapmıyor, yada başka isim söylüyor.ortayı bulacaz inşallah:)) benim içimden umut veya kerem geçiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…