Şubatta hamile kalanlar buraya..

nasılsınız kızlar maşallah bebişlerinize...benimki bu hafta daha bir hareketlendi büyüdü kasları kuvvetlendi oğluşumun bugün saat 4'te randevum var ayrıntılı çok heyecanlıyım bakalım napıyor bizimki..

tetanozu,şeker yüklemesini sorucam bir de göğüs uclarımda hassaslık var kuru kuru uçları onu sorucam..akşam geldiğimde yazarım sizleredeopuyorumnanaktan

nehirday , benimde randevum 17o 'de vakit geçmiyo çıldırıcam sempatiksalakcinni

göğüs uçları için Bepanthene kullanmışlardı arkadaşlarım bende yakında başlarım sanırım

BEPANTHENE NE İŞE YARAR:

Tıp dilinde EPİTELİZAN-SİKATRİZAN dır. Yani derinin üst tabakası olan epitel dokuyu besler, yenilenmesini sağlar, yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

Bepanthene' i dudak veya meme başı etrafındaki çatlak ve yaralara kullanabilirsiniz. Unutmayın kuru ise pomad(merhem) sulanıyorsa cremini kullanacağız.
Deride kabuklanma, veya tahriş varsa

Kuru yara yada yanık varsa

Lazer yada Güneşten zarar görmüş ise

Kapanması geciken yara varsa

Herhangibir nedenle deri aşırı soyulmuş, yıpranmış ve e incelmiş ise.

bunların dışında Bepanthene'in kullanılmasının HEM GEREĞİ HEM DE YARARI YOKTUR.

Bunun yerine deinizdeki soruna göre bir ürün kullanmanız, hiç sorununuz yoksa da size iyi gelen bir nemlendirici kullanmanızı öneririm.

Bepanthene NEMLENDİRİCİ DEĞİLDİR.

DERİDE DOKU KAYBI VARSA ONARICIDIR. YOKSA GEREKSİZDİR.

(alıntıdır!)

tsiraa benim çatlıyor sanırım uçları bepanthen benimde aklıma geldi saol canım...

evet canım banada geçmiyor vakit...senin sat tarihin kaç cinsiyeti belli mi?

tsiraa benim çatlıyor sanırım uçları bepanthen benimde aklıma geldi saol canım...

evet canım banada geçmiyor vakit...senin sat tarihin kaç cinsiyeti belli mi?

canım benim sat 15 ocak ve erkek sositososito
doktordan geldik herşey normal ve bir hafta önde şimdilik oğlum çok şükür

seninde güzel haberlerini bekliyoruz a.s.

bu arada doktorum tetanozu yaptırman iyi olur tabi dedi sağlık ocaklarında yaptıkları difteriliymiş difterisiz satın aldık eczaneden (7.5 TL) gitmişken onu da yaptırdım kurtuldum :1rolleyes:

Kızlar geldim doktordan herşeyine tekrar bakıldı ayrıntılı çok şükürr herşey yolunda 22cm 364gr olmuş bebeğim bende 20+1 itibariyle toplamda 3 kilo almışım doktor çok iyi dedi...Hareketliydi bugün ama ben koca paket çikolatayı yedim hep elleri yüzündeydi canım benimmmopuyorumnanaktan

şeker yüklemesi ve tetanoz olucam tatil dönüşü biz birazdan gidiyoruz yazlığa ordanda tatile çıkıcaz nasipse 10 gün yokum size haber vereyim dedim...

Tsiraa çok sevindim canım seninde bebişine herşeyimiz hep böyle güzel olsun kızlar hepinizi çok öpüyorum bebişlerinize iyi bakın a.s.

canim masallah bebisine allah nazardan saklasin
iyi tatiller canim bende gidicem bu hafta ama uzaga gidemiom yasak yol urlaya gidicem orayida seviyom ben sakin sessiz:icecream:

benımde carsambe gunu kontrolum var bursalı arkadasım sen hangi doktora gidiyosun ben melike hanıma gidiyorum doruktaki.bebeişler pek hareketli sanırım herkesin,ama varlıgını hissettirmesi daha bi baska duyguymus degil mi arkadaslar?ilk bebişim oldugu için belkide oyle geliyor bana.herkese kolaylıklar diliyorum.benımde işte son 3 gunum kaldı.bitiyor artık ogrenci gurultusu bitti gerci ama...:1hug::1hug:

merhaba arkadaşlar 2-3 gündür giremiyordum.yazdıklarınızı okudum...3 gün önce dr.a gittim..397 gr.benim oğluşumda parmağını emiyordu bir de..çoook tatlı şimdiden:))
en son tetenoz aşısı için yazmıştım.sonuçta tetevax adlı difterisiz aşıyı alıp yaptırdım..sadece doğum esnasında değil, hamilelik boyunca metal kesmesi, batması vb.için de gerekliymiş..bende eczaneden alıp yaptırdım..
kiloya gelinceee.9 kilo aldım.21+0 dayım..inanın fazla bişey yediğim de yok.dr.umda baskül yok.hiç önemsemiyor.58 kilo iken hamile kaldım..sanırım 17 kilo ile hamileliği bitiririm..sürekli koşturmaca halindeyim.evd- işte.şöyle bir akşam uzanıyorum ancak.ama bence metabolizmadan kaynaklanıyor. sonuçta bebişim ve ben sağlıklıyız.kilo almayacam diye yemenin kısıtlanması gebelikte bebekte stres yaratmaktan başka birşeye yaramıyor..benim işyerimde hamileler en fazla 1,5 sene sonra eski hallerine geri döndüler..bu yüzden fazla kasmayın..bebişleriniz için.. bu arada bende elevit içiyorum, birde demir hapı ve balık yağı hapı.

girmişken yazmaya devamCADIARZU..göğüs uçlarım benimde fena.şu hamilelikte en çopk sıkıntı veren onlar desem?? badem yağı sürüyorum hem göbeğime hem göğüs ucu ve göğsüme.doğuma yakın tavsiye edilen L.... adını unuttum şimdi o kremi alıp kullanacağım.çatlamalara iyi geliyormu.bepantene ilaç değil mi? süremek zarar verir diye hiç denemedim..:CüvCüv: görüşmek üzre..

ben göğüs ucu için krem aldım cnm tavsiye üzerine sende kullan isersen ztn 5. Aydan sonra başlayın diolar ben arada kullanıorum cnm acıdıkça veya kaşıntım oldukça yoksa emzirme dönemi işkenceye dönüomuş... kremin adı : Lansinoh Lanolin Göğüs Ucu Kremi

Günaydın güzel hamişler 2 gün giremedim çoşmuşsunuz maşallah....
tsiraa canım valla zaman zaman bebişim canımı acıtıyor evet, sanırım tek bir bölgede toparlanıyor o zaman karnım yırtılıp içinden oğluşum çıkacakmış gibi hissediyorum (ama tabiki bu kadar kolay değil malesef ohaoldumsmile)

bestene canım ailende şeker varsa seninde genetik olarak diabet yatkınlığın vardır mutlaka o zaman sana bir tavsiye şimdi 50 g ile şeker yüklemeni yaptır herhangi bir sorun çıkmasa bile 24. haftada 100 g ilede yaptır tatlım (inşallah bir problem çıkmaz..) benimde glikoz i,ntoleransım var ama şimdilik iii durumdayım, şekerlerim normal seyrediyor çok şükür...

kızlar kilo konusuna çok takmayın bencede sadece fazla kilo ile gebe kalmışsanız çok fazla kilo almamaya özen göstermeniz sizin yararınıza olur, benimde gün içerisinde ayaklarım davul gibi oluyor öyleki 37 no ayakkabı giyen ben şimdi 38 no aldım mecburen bu hızla gidersek gebeliği 40 no ayakla bitiririm gibime geliyorlmaz:

bu arada hepinizin bebişlerine maşallah, inşallah sağlıklı sıhhatli doğarlarda sevgi delisi yaparız bu bücürleri....

Canım ben Ziya ÇETıN'e gidiyorum Zübeyde Hanımın Doğum Evi'nin doktoru ama doktorumuda alıp doğumu Jimer de yapacağım sanırım Zübeyde Hanım gözümü korkutuyor kaydirigubbakcemile3

bu arada evet varlıklarını hissetmek harika bir duygu hiç uyumasın vursun tekmelesin hep, rahat durmasın hiç ki bende paronayaya bağlamayayım birşeymi oldu diye kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
aaa günaydın nazela a.s.
en büyük ağrımız bunlar olsun Allah yardımcımız olsunda bir an evvel sağlıkla kavuşalım yavrumlarımıza :Saruboceq:

Ayaklarımın benim de bir ara şişmişti soluğu hastanede aldım tabi kaydirigubbakcemile3

ayaklarımı vücudumdan yukarıda kaldırıp dinlenmekten başka yapılacak birşey olmadığını söyledi doktorum sonra hastanede ki yaşlı bir teyze ılık tuzlu bir su yap dinlendir ayaklarını içinde ve yukarıya doğru duvara daya gece yatarken ayağının altına yastıkla destek ver yan yatarken bacaklarının arasına yastık koy diye nasihatledi yapıyorum çok şükürr halaa 37 giyiyorum kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
tsiraa cığım ben tuzlu su haricindekileri yapıyorum tatlım ama nafile hergün 2 saat dolmuşlarla yol çekiyorum tüm gün oturarak hasta bakıyorum arada bir ayağa kalkıyorum oda 2 - 3 adımdan öteye gitmiyor malesef evde de bütün işler bana bakınca ayaklar feryat ediyor yapacak bişi yok oğluşuma değer ne olursa olsun...

kızlar biz bu arada bebişimize oda takımını aldık, çok sade ve şık bişi düz beyaz renkte (ileride kızım olursa diye böyle sade bişi aldık), kapı tokmakları fıstık yeşili.. buna uygun birde halı aldık içinde her renk var saraydan aldım halıyı astım hastaları ve bebekler için hav bırakmayan, tabanı kaymaz jelli bir halı.... bir ara resim eklemeyi öğrenirsem eklerim sizde fikrinizi belirtirsiniz inşallah.... darısı sizlerin başına...

günaydın güzel hamişler...
ayakların şişmesi konusunda benim doktorum yukarıya kaldırma dedi. sadece uzat dedi. ben de onun dediğini yapıyorum.. ama kızlar pazar gününden beri akıntım kahverengi gelmeye başladı. hatta pazar günü çamaşırımda kan rengindeydi. ve acayip bir kasık ağrısı vardı. bende pazar günü hastaneye gittim. kana idrara baktılar. ultrasona baktılar.bişey çıkmadı. dinleneceksin dediler. ama sabah hala akıntım kahverengiydi. ağrılarım azalmıştı ama.tabi evhamlı ben çok korktum. Allahtan bebişin hareketlerini hissedebiliyorumda korkum azalıyor..sizlerde böyle bir durum oluştu mu?

bestene bende akıntı olmadı, kendi dr.na gittin mi? çalışıyorsun sanırım bence izin alıp dinlenmende fayda var.nazela nın dediği gibi hem ev hem iş ayaklar dayanmıyor.benim ayaklar öğlenden şişmeye başlıyor.özellikle bileklerim.ve anca sabaha iniyor.akşam uzatmaya çalışıyorum ama zor tabii. 36 giyiyorken 38 numara ayakkabı aldım. onun dışında bana bi rahatsızlığı yok ağrı vb..napalım bugünlerde böyle geçecek demekki.:CüvCüv:

bestene ciğim tarif ettiğin kasık ağrıları bende de var hemde inanılmaz şekilde, akıntım da yoğun bu günlerde ama çok şükür kahverengi değil... canım bencede pitosun dediği gibi dinlenmelisin, burda bir arkadaşımında 21. haftada bu tarz bir şikayeti oldu dr ona 1 haftalık rapor verdi (plasentası öndeymiş bu nedenle kanaması sürekli olabilirmiş ve erken doğum riski varmış) şu anda iii... canım sende mümkünse izin veya rapor alda dinlen biraz.... Çok Geçmiş Olsun....

Kislar tatile gidiyorum ben sizleri cok ozlicem:gitme:
kendinize ve bebislerinize cok iyi bakin gorusmek uzere...zemuszemus

nazela, bebişinin oda takımı hayırlı olsun sağlıkla kullansın inşallah a.s.

bestene, çok şükür bende öyle bir akıntı olmadı kendini fazla mı yoruyorsun :teselli: yat dinlen yaa senin sağlığından önemli değil hiçbirşey a.s.

c_n,:1rolleyes: iyi tatiller bizim içinde eğlen a.s.

----

vee ben hihoyyyt
dün şeker yükleme dedikleri şeyi yaptırdık bugün iş çıkışında sonuçları alacağım birşey çıkmayacağını düşünüyorum ama bakalım kaydirigubbakcemile3

hım bir de dün şu tv kanallarında çıkan ve insanlara sürekli manavdan beslenmelerini, genç kalmak için dans etmelerini öğütleyen Prof. Dr. Mehmet C. ÖZ'ün "siz bebeğinizi beklerken" isimli kitabını satın aldık keşke bu kitapla hamileliğimin başında tanışsaydım diyorum hamileyken - doğumda ve sonrasın da ne olur? neden olur? nasıl olur? ne yapmak gerekir? aklınıza gelen her ne varsa esprili ve gerçekçi ve hemen herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış harika bir kılavuz imkanı olanlar şiddetle tavsiye ediyorum birer tane edinsinler a.s.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…