Şubatta hamile kalanlar buraya..

saol tsiraa teyzesi daha iiileri sizin olsun inşallah....

inşallah şeker yükleme sonucunda herhangi birşey çıkmaz da gebeliğinin sonuna kadar rahat bir şekilde beslenmeye devam edersin.... Ya ben bu MEhmet ÖZ'ün kitaplarının pek Türk halkına uygun olmadığını düşünüyorum (eski 1-2 kitabını okuma şansım olmuştu) bu kitabını almadım, okumadım, inşallah bu kez doğru bir şekilde ve bize uygun yazmıştır....

hepimizin bebeğine Allah herşeyin en iyilerini en hayırlılarını nasip eder inşallah :CüvCüv:

henüz kendi doktoruma göstermedim tahlil sonuçlarımı ama aile hekimimize göre düşükmüş şekerim :bbo:
açlık 72, tokluk 80 çıktı kan hapıydı elevitti magnezyumdu derken birde bunun için birşey vermese bari doktorum eyvahedigeldismile
dr. öz ün kitabını çok beğendim ben bilmiyorum yaa bebeğin nasıl oluştuğundan doğumdan sonraki yaşayacaklarımıza kadar resmederek herşeyi anlatmış hatta bebeği nasıl kundaklayacağımızı bile anlatmış kaydirigubbakcemile3

slm kızlar.. çarşambadan beri raporluydum.evde de girme fırsatım olmadı.çarşamba günü kendi doktorum gördü. korkulacak bişey yokmuş..hatta rapor haklarını daha sonraya sakla istersen dedi. ama ben dinleneyim dedim. gerçi dün yine hastanedeydim.ayrıntılı usg için. radyoloji doktoru baktı. herşey gayet güzel dedi. baş yukarda plesanta önde dedi. bilmiyorum bu önemli bişey mi. pazartesi şeker yüklemesi yapıcam.sonra sonuçları doktorum görecek.bakalım artık.
ben 50 gram glukoz aldım ama ne kadar suya katıcam bilemiyorum. tsiraa sen nasıl yaptın?
nazela, oğluşunun oda takımı hayırlı olsun. allah sağlıcakla kullanmasını nasıp eder inşallah.

bestene canım genelde aldığın glukozu hastaneye götürüyorsun laboratuardaki görevliler hazırlıyor (en azından bugüne dek çalıştığım tüm hastanelerde durum böyle idi). bu arada çok geçmiş olsun canım bol bol dinlen, bebişimizde dinlensin, rahatlasın... bebeğin başının yukarıda olması önemli tatalım bazen aceleci sıpalar erkenden dönüp doğum pozisyonuna giriyorlar o nedenle bebeğin baş pozisyonu ve plasenta yeri önem kazanıyor, çok şükür siz iiisiniz...

bu arada teşekkür ederim oğlum ve kendim adına teyzesi inşallah daha cicileri sizin olur....

sanada günaydın engteacher canım, uzun zamandır sesin çıkmıyordu....

canım ben 50 gr glikozu yarım litre suya karıştırdım içtikten sonra bir saat bekledim ve kan verdim,
glikozdan öncede parmaktan açlık şekerimi ölçtüler...

kızlar günaydın..tsiraa teşekkür ederim canım.ben de hemen hemen yarım litre suya kattım ve içine biraz limon sıktım.midem bulanmadı. 1 saat sonrada kan verdim. umarım sonuç iyi çıkar.
nazela desteğin için teşekkür ederim canım. geçen haftaki korku halimi atlatmış durumdayım.lekelenmemde azaldı sayılabilir. ama artan bişey vaar....oğluşumun hareketleri...Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. onu orda hissetmek çok güzel...bu arada benim doktor ücreti 200 lira olmuş.coştular vallahi..
herkese güzel günler..

bestene, rica ederim de senin doktor coşmamış çıldırmış sempatiksalakcinni 2oo TL ne demek yaaa sempatiksalakcinni ben ayda en az 5 kez gidiyorum kah meraktan kah ağrıdan işte birşeyleri bahane edip bebeği görmek için kaydirigubbakcemile3
1oo TL muayne ücretini ayda bir kez yalvar yakar veriyorum gelmeye yüzüm olsun ikide bir diye kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
tsiraa haklısın canım çıldırdılar.ancak Ankara Tıp fakültesindeki özel muayene bakan diğer doktorlar da aynı. hepsi birden 200 tl olmuş. bir de gidiyosun en az 1 saat bekliyorsun.güya devlet hastanesi...20 günü geçersen yeniden ücret ödüyorsun. vallahi zor.

günaydın kızlar; bestene canım ne demek burda birbirimize destek olmak, mutsuzluklarıda, mutluluklarıda paylaşmak için varız. birbirimizi görmesekde ben hepinizi bir dost, arkadaş gibi görüyorum. inşallah birgün gerçekten tanışma şansımız olur hepimizin.....

bu arada maşallah ya, bu nedir, insanlar son trimesterde her hafta dra gidiyolar yani sen şimdi son aylarında aylık 800 tlmi vereceksin ayıp vallahi... asgari ücretin hala 550 tl olduğu bir ülkede bu ne perhiz bu ne lahana turşusu......

kızlar benim oğluşum farklı bir bebek olacak galiba... bütün gün sesi soluğu çıkmıyor çoğu zaman, yada bir iki ufak hareketlilik oluyor, ama geceleri başlıyo spor yapmaya tabi benide uyku tutmuyo....sizde de durum böylemi? Birde ben çok korkuyorum bebek anne karnında nasılsa doğduktan sonrada öle devam edermiş yandım ben valla, gündüz uyuyacak bakıcı rahat edecek gece annesini uykusuz bırakacak oğluşum

merhaba arkadaşlar, nazela benim oğluşumda ben hareketliyken duruyor, uzanınca 1-2 tekme atıyor, sanırım biz uzanınca rahatlıyorlar:) ama ben hep hissetmek istiyorum onu, ne garip bir duygu değil mi? hatta görmek istiyorum ama zamanında tabii aman Allah korusun erkenden gelmesin..benim haftam sanırım sizlerden daha az yeni yeni hissediyorum çünkü.(22+1 im bugün)
benim dr.um 120 TL alıyor.geçen hesapladım şimdiye kadar 3 defa ücret vermişim.ilk haftalarda baya sık gidiyordum, şimdi ayda bir.bence 200 TL çok fazla ne bu artık.soygun gibi.ama talep oldukça düşmez üniv.lerdeki fiyatlar.

kızlar geldim ben tatilden size bakayım dedim herşey çok güzeldi bebeğim çok usluydu sadece tansiyonum düşüktü biraz dikkat ettim güneşe çıkmadım hiç sizlerde bebişlerinizde iyi çok şükür ..Bugün tetanoz olucam tsiranın dediği gibi doktorumda bana eczaneden difterisiz vurul dedi öyle yapıcam...Bu hafta bir değişik hareket ediyor oğlum böyle içim bir hoş oluyor resmen tek vurma değilde dönüyor gibi sanki ve o eski halsizliklerimden eser kalmadı maşallah çok enerjiğim...şu sıcaklarıda bir atlatsak hayırlısıyla gelince yazarım yine kızlar iğneden....

evet tatlım doktorumda bana lansinoh verdi tatil boyunca kullandım ama hala göğüs uçlarımda hassaslık var nokta gibi kanıyor bazen amaa ben doğuma kadar kullanıcam hassasmış benim meme uçlarım...

iyi günlerde kullansın canım biz daha hiçbirşey bakmadık bile yazlık dönüşü şu sıcaklar biraz geçsin ağustos sonu gibi harekete geçeriz...

bestenecim bazı kişilerin doğuma kadar kahverengi kanamaları oluyormuş önemli birşey değildir sıkılma canım...ben hiç tuz kullanmıyorum ayaklarım şişmiyor hiç her zamanda ayaklarımı uzatarak oturuyorum faydası oluyor...geçmiş olsun terkrar

Kislar tatile gidiyorum ben sizleri cok ozlicem:gitme:
kendinize ve bebislerinize cok iyi bakin gorusmek uzere...zemuszemus

hayırlı tatiller olsun canım urlayı çok severim bende...

Allah Ankara'dakilerin yardımcısı olsun o zaman :bbo:
Alternatifiniz yokmu başka herhangibir özel hastane bile daha uygundur diye tahmin ediyorum ya da en azından Bursa da öyle :bbo:

Dediğin gibi nazela, keşke tanışma şansımız olsa :1rolleyes:
benim bebeğimde gece daha hareketli hatta bazen uyanıyoum tekmelerine kaydirigubbakcemile3 bende bol bol duyardım bebek anne karnında nasılsa doğduktan sonra da öyle gider diye ama okuduklarıma göre hurafeymiş çok şükür kaydirigubbakcemile3

evet dediğin gibi pitos, kelimenin tam anlamıyla soygun ünv.de profösörler bu fiyat bursa da onlarda doğuma girmiyorlar zaten. Bence gebelik sorunlu değilse gidilmemeli yazık günah para kazanmak kolay değil bu ülkede hiçbirşey kolay değil gerçi.
Lafa geldimi 3-5 çocuk yapın demeyi biliyorlar ama sağlık hizmetlerinin fiyatlarına hiç dokunmuyorlar klava:

nehirday, hoşgeldin canım sorunsuz bir tatil geçirmene çok sevindim, enerjin hiç düşmesin inşallah a.s.

saol canım hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçirelim hayırlısıyla tsiracım herşey gönlümüzce olsun:Saruboceq:

ığnemi vuruldum geldim hiçbirşey hissetmedim ikinci dozu bir ay sonraymış...doktor kontrolümde iki hafta sonra bakalım...Artık karnım belirginleşti dün bankada yer verdiler bana:))karnımda kaşınıyor yağlarımı sürüyorum bol bol

şeker yüklemesi yaptıran var mı kızlar üç saat sürüyor bekliyormuşsun kitap dergi al öyle git yaptır dediler bana...ya tıp merkezinde yaptırıcam evime yakın olan yada doktorumda bakalım kontrolümde ne dicek doktorum...

canım ben yaptırdım bağlı bulunduğum sağlık ocağında 50 gr glikozu aldım eczaneden hiçbirşey yemeden gittim sağlık ocağına önce açlık kan şekerimi ölçtüler sonra glikozu yaklaşık yarım litre suya karıştırıp içtim (çalıştığım ve orada beklemek istemediğim için) tam bir saat sonra geri dönüp tekrar kan verdim 3 saat falan sürmedi yani birde evin yada işin yakınsa verdiğiniz saate geri geleyim der çıkarsın orada neden bekleyesin o kadar opuyorumnanaktan

amin inşallah canım a.s.

bana da yer vermeye ve karnıma dikdik bakmaya başladılar sempatiksalakcinni
tetanozdan birşey hissetmemen ne güzel bende vurulurken hissetmemiştim ama sonraki iki gün sanki kolumun üzerine yatmışım gibi ağrı çektim kaydirigubbakcemile3

günaydııın,
işyerinde sıkıcı bişr raporu incelerken kaçamak yapıp sizleri okudum, ne deyim iyi geliyorsunuz bana:) tsiraa nın yazdığına güldüm mesela, çünkü benimde göbeğime bakıyor insanlar:) otobüste yer veren de oluyor artıkın.bende şeker yüklemesini 20 temmuzda yaptıracam.yazdıklarımızla birbirimize nasıl destek oluyoruz değil mi? mesela 1 saat beklendiğini bilmiyordum, sağlık ocağında yapıldığını da.
nehirday izmirde hangi dr gidiyorsun merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…