Şubatta hamile kalanlar buraya..

Öncelikle herkese merhaba. Canım ya çocuğun kafası büyük diye neden özürlü olsun.Allah korusun :Saruboceq:
Zaten bazı çocuklar ultrasona göre birkaç hafta önde gidebilir.Güzel besliyorsun demek opuyorumnanaktan
Ama son haftalara doğru durum yavaşlar inşallah.Yoksa çok tombiş bir bebiş olur, normal doğum zor olur. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah

benim kızkardeşimin bebeğininde kafası büyüktü hamilelik boyunca takıntı haline getirmişti sezeryanla yaptı doğumu
şimdi 3 yaşında maşallah zeka küpü
doğduğunda kafası büyüktü gövdesine göre
şimdi vücudu büyüdükçe tamamen normal oldu hiç canını sıkma anormal bir durum olsa doktorun söyler zaten

nazelacım, bence çevrendekiler bir hamileye söylenmeyecek şeyleri söylemişler.hele ki özür konusunda..biz çünkü en ufak şeyden çok fazla etkileniyoruz.ben olumsuz hiç birşey söyletmemeye ve izlememeye çalışıyorum.önceden bütün testlerimiz Allaha şükür iyi çıktı.acık büyümüş bebeiş ne var yani..şeker testini yaptırmıştın sanırım, onun yüksek çıkması büyüklüğü etkiliyor diye duymuştum.
lütfen olumsuz hiçbirşey düşünme..selamlar

günaydın kızlar...
tsirra canım, dün normal doğumla ilgili sana bişeyler yazmıştım ama bugün baktım gitmiş..bende ne yazdığımı unuttum açıkçası. ama korkma..ablamlar çok kolay diyor. sadece sancılarına dayanabilirsen tabiki.herşeyin normali varken neden kendini ameliyat olmak zorunda bırakasın ki.
nazelacım, canım neden üzülüyorsunki.. bencede bi anomali durumu söz konusu olsaydı testlerde çıkardı.sadece normal doğum olmaz belki. zaten bebişi zor durumda bırakacak birşeyi sende istemezsin. sezeryan bebişin sağlığı için daha iyi bir doğum olur belki.hayırlısı olsun diye dua edelim. bebeğin için tedirgin olma inşallah birşey yoktur. moralini yüksek tut. bebeğin senin herşeyinden etkileniyor...mutlu ve huzurlu ol ki o da orda rahat olsun.

ayrıca pitosa katılıyorum. biz herşeyden çok çabuk etkileniyoruz.aslında takmamamız gerek. kötü birşey duymak ve izlemek bizi daha evhamlı yapar.
dün de benim daire başkanlarım sen kilo almadın bebek sağlıksız olur, az yiyorsun falan deyip durdular. ben diyorum bebeğin kilosu haftasına göre gayet iyi. doktorumda aynı şeyleri söylüyor diyorum.inandırmak ne mümkün. sanki ben kilo alınca hepsi bebeğe gidecek. Allahtan bu konuda eşim bana destek. bi de o aynı şeyleri düşünseydi. elinde bişeyler sürekli yedirip dururdu...
demem o ki..aynaya nasıl bakarsan öyle görürsün. gülen bir yüzle bakarsan karşında gülen bir yüz olur...

merhaba kızlar yazlıktaydım giremedim o yüzden,doktor randevum için geldim..Bebişim büyümüştü 420gr olmuş maşallah yalnız 21 haftada 3 kilo alan ben 2 haftada 3 kilo daha almışım doktorum bu ne hız dedi ben farketmiştim yazmıştım size zaten ama moralim bozuldu nasılda dikkat ediyorum anlayamıyorum ya meyve yiyorum ben sık dedim azalt dedi kirazda karpuzda çok şeker varmış mesela napalım daha dikkatli olucam artık...magnezyum ve demir yazdı şeker yüklemeni 26.haftada yaptır dedi 50gr,birde hemogram kan testleri istedi ondan sonra görüşelim dedi sağlık ocağında yaptırıcam hepsini...sizlerde iyisiniz çok şükür bir bakayım geçmişe...

Son düzenleme:
pitoscum bende 10 kilo aldım bende de şeker çıkar mı yazmışsın benim arkadaşım zaten kilolu hamile kalmıştı o yüzden problem yaşadı her 10 kilo alanda şeker mi çıkar tatlım sıkılmana gerek yok bende kilolu hamile kaldım 65 ile o yüzden almak istemedim bilinçsizce...

tsira ben doğumu hiç düşünmüyorum tatlım sende düşünme doktorumada sordum henüz çok erken dedi 35.haftadan sonra karar veririz doğuma şimdiden birşey söylemek yanlış olur dedi peki doğumda genetik faktörler önemli mi dedim mesela annem ve ablam acayip zor doğum yaptılar öyle olucaksa normal zor benim için dedim pelvis kemik yapısı gibi kemik yapıları tabikide genetiktir ama bazı kadınlar çok güzel ıkınır ve harika bir doğum olur annenin heyecanlanmamasıda çok önemli dedi...Çatım dar falan demek öncesinden palavra dedi yani bebeğin kilosu kafasının doğum kanalına girmesi genetik faktörler hepsi bir bütün ona göre karar vericez şimdi konuşmak anlamsız dedi yani anlıcağın tatlım o yüzden hiç korkma hepimiz korkuyoruz sonuçta...

pistoscum sürekli dönmek ile bebeğin kordon dolanmasının alakası olduğunu sanmıyorum bana çok saçma geldi o yüzden hiç tedirgin olma...

nazelacım hiç üzülme bebeklerin bazen kiloları boyları önde gidebiliyor sonra düzeliyor hiç kötü şeyler düşünmeyin tatlım öyle birşey olsa testlerde zaten çıkardı olabilir yani kilolu bir bebek olursada sezeryan olursun illa normal olcak diye birşey yok ki önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı sonuçta doktorunda bir anormallikten bahsetmemiş sıkıntı yapma boşuna kendine tatlım kilo konusuna gelince bende 20 günde 3 kilo almışım doktorum şaşırdı adam resmen diyet yap dedi bana yani birde demir ile magnezyum verdi artık uçan fil olurum:kedi:kaydirigubbakcemile3

kızlar benimde karnım acayip kaşınmaya başladı susam yağı+kakao yağı sürüyorum bebe yağı sürüyorum belimde çatlak farkettim birazda vücut yapısıyla alakalı kızlar çevremde hiçbirşey sürmeyen insanlar var bir tane çatlakları yok lilerac kullanan arkadaşım var çatlat içinde yani o yüzden sürüyorum yağlarımı takmıyorum kafama napim...

Son düzenleme:
nazela, kuzum senin doktorda psikopatmı ne 5 hafta 2 kg öyle kafaya takılacak bir kilo artışı değil bence bebeğin sağlıklımı önemli olan o :1hug:
bebeğine gelince herkes ister bebeğim önden gitsin diye sende önden gitmesini mi taktın kafaya benimkide koca kafalı kaydirigubbakcemile3 şimdilik ama bütün testleri yaptık herhangibir özür olsa çoktaan çıkardı değilmi benim bebeğiminde kocaman göbeği var yha :bbo: obez mi olacak diye kendimimi yiyeyim takmıyorum kafaya sende takma millet bebeği geride kalıyo diye üzülür biz ileride diye mi üzüleceğiz Allah sorar valla kaydirigubbakcemile3 kocacığına da söyle sana destek olacağı yerde moralini bozmasın öle özürlü falan özür kafasının büyüklüğünden değil tarama testlerinden anlaşılır
doktoruma benim bebeğim neden koca kafalı böyle dediğimde epey gülmüştü her bebek öyledir zamanla normale döner diye :1rolleyes:

----------------------------

bestene, desteğin için sağol canım :1hug: takmıyorum bende zamana bırakıyorum artık bakalım nasıl gelişirse olaylar eyvahedigeldismile

----------------------------

nehirday, maşallah canım bebişine bende 10 kg aldım doktoruma hızlımı gidiyorum dedim hayır gayet iyi gidiyorsun dedi sakın diyet falan yapayım deme dedi sizlerin doktorlar moral bozmaya bayılıyo hee

bunun gibi sitelerden hesaplayabilirsiniz kilolarınızı

a.s.

ya arkadaşlar benim bebeğim 26 haftalık dünden beri bebeğimi çok aşağıda hissediyorum ve alt karnım o hareket edince çok ağrıyor,sizdede benzer durum varmı benim bildiğim 24 haftadan sonra bebek yukarı çıkıyodu hatta bir kaç gün önce onun hareketlerini yukarda hissediyordum hep,eğilip kalkamıyorum bacaklarım karnımı çok sıkıştırıyor sizdede benzer bir durum varmı acaba

günaydın hanımlar, galiba dünkü yazışmalarımız silinmiş, neden silindi çok merak ettim doğrusu...

sakineciğim hoşgeldin yeniden canım merak etme şimdilik bizim kuzuların alanları geniş olduğu için bol bol hareket ediyolar ve geziyolar o nedenle bazen aşağıda bazende yukarıda hissetmen normal (1-2 hafta önce banada olmuştu drum normal dedi). bu haftalardan sonra alanları daralacağından fazla gezip tozamayacaklar ama....opuyorumnanaktan

ya kızlar bu arada son birkaç gündür ayaklarım acaip şişti benim, evdeki hiçbir ayakkabıya sığmıyo ayaklarım, hatta yeni aldığım 2 no büyük sandaletler bile dar geliyo yakında kocacığımla ortak giyecem ayakkabıları heralde lmaz:

merhabalar.benım ayaklarm da sisiyor.sıcaklardan mı yoksa yukumuz agırlasıyor ondan mı bilemiyorum artık.bol bol tekme atıyor minik kızım.

Günaydın kızlar...ben de bugün acayip kaşınıyorum. sabah yağlanıyorum...akşam vazelin sürmeye başladım.ama oğluşum büyüyor ki karnım genişledikçe kaşınıyorum. ayakların şişmesi nerdeyse iki aydır var bende. davul gibi oluyor bileklerim,bacaklarım.ama soğuk su acayip iyi geliyor.bi de eşim hergün masaj yapıyor:)) saolsun.
dün bizim apartmanda bir komşum da aynı şikeyetten dert yandı bana. sanırsam oğluşumdan 2 hafta büyük bebeği. ikinci çocuğuymuş.diğerinde çok iyiydim diyor. bunda hem ağrılarım var hem de ayaklarım çok şişti diyor. demekki hepimizin ortak kaderi...

benimde bazen aşağıya iniyor birde elini kolunu hareket ettiriyor sanırımm kasıklarımın orda çık yukarı oğluşum hadi diye seviyorum canım acıyoo yani o yüzden meraklanma canım alanları bol şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar

evet nazela bende yazmıştım size düğünlerden misafirlerden giremedim falan diye bir baktım sabah sayfalar yok neden silindi acaba gelir belki bakım falan varsa...bu arada benimde ayaklarım şişiyor eğer dinlendiremezsem,gün içinde hep havaya kaldırıyorum ayaklarımı o zaman şişmiyor birde tuz tüketsem ne olucak bilmiyorum ama ayaklarım büyümedi yani henüz...

o kadar sıcak ki izmir ne yapacağımı şaşırdım kızlar yaa allah son aylarda olanlara yardım etsin su kuşu oldum sürekli duşa giriyorum...

kızlar bence hamileliğimiz sıcaklara getirmemeliydik.nehirday ında dediği gibi burası çok sıcakgeceleri bile nefes alamıyorum nerdeyse..ama napalım bizim kuzucuklar bu zamana denk geldi..az önce şeker yüklemesi yaptırdım.yaptırdığım merkez işyerimim yanında olduğundan bekleme süresinde işe geldim..şu ana kadar iyiyim ..içim fazla bayılmadı. 75 gr içtim glikozlu suyu..ilk saat kanımı verdim, 2 saati bekliyorum..

bende geldim araniza bende subatta hamile kaldim

hoşgeldin canım aramıza...umarım sorunsuz bir hamilelik geçiriyorsundur..seninki prens mi prenses mi?

pitoscum haklısın canım.sıcaklara getirmemeliydik..ama ben kendim kaşındım. çevredeki herkes bebek ne zaman demeye başladı.bende okulum şubatta bitiyor.ondan sonra dedim. ne bileyim hemen hamile kalacağımı..:)) buna şükür ya...ya yatarak geçirilen bir hamilelik olsaydı. görümcem izmirde ve geçen sene temmuzun sonunda doğum yaptı. kıza çok acımıştım. bu sıcağa nasıl dayandın diye..ama o akıllı davrandı. 32. haftada izne ayrıldı. en azından yolda perişanlamadı. evde klimalı ortamda rahat etti...Allah dayanma gücü versin hepimize..

canım, aynı durum bende de var bazen kasığımda öyle ağrılar hissediyorum ki aha diyorum doğuruyorum :çok üzgünüm:

Özellikle ayakta durduğunda hazneye baskı hissi, sık idrara çıkma şikayeti olan anne adaylarının bir çoğunda yapılan ultrasonografide bebeğin ters olduğu , yani makat gelişiyle durduğu ifade edilmektedir. 28’ inci gebelik haftasında bebeklerin yarıya yakını makat gelişi pozisyonunda iken bunların sadece %4’ü 36’ıncı haftada pozisyonunu korumaktadır. Bebeğin ters durması durumunda hareket halindeyken ayakları sürekli mesaneye çarptığından sık idrara gitme hissine sebebiyet vermektedir. Bu durum normal olup bebek büyüdükçe kendisi için en rahat pozisyon olan baş gelişine dönecektir.

alıntıdır...

merhabalar.benım ayaklarm da sisiyor.sıcaklardan mı yoksa yukumuz agırlasıyor ondan mı bilemiyorum artık.bol bol tekme atıyor minik kızım.

ya kızlar siz gün içinde hiç ayaklarınızı uzatıp dinlenmiyormusunuz şöyle 5-10 dk. da olsa benim halaa öyle bir sorunum yok çok şükür ama tuza çok dikkat ediyorum ve de uzatıp dinlendiriyorum bolbol a.s.

canım, bende çok kaşınıyorum yhaa benneyaptımki hem karnım hem göğüslerim kaşımayayım diyorum tutayım kendimi diyorum hadi biraz diyorum sonra kaydirigubbakcemile3 biraz kesmiyo kıpkırmızı olana kadar kaşıyorum canım acımaya başlayınca da bırakıyorum kaydirigubbakcemile3 bende sabahları krem geceleri bebek yağı sürüyorum bebek yağı kaşındırıyor sanırım çünkü gündüz öyle bir sorunum olmuyo hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…