kızlar meraklanmayın,i endişelenmeyin lütfen... ben kesemizi 1 martta görmüştüm yaklaşık 1,5 mm idi 6 martta yine baktık bu kez 6 mm olmuştu (SAT 29 ocak). bazen geç döllenme nedeniyle kese zamanında görünmeyebiliyor. zaten bhcg 1500 olduğunda kese net görülebilir hale geliyor oda vajinal ultrasonda....
aramıza yeni katılan anneler hoşgeldiniz... inşallah birlikte burdan yolun sonuna kadar devam ederiz...
elmass sende stresss yapma lütfen zaman zaman böyle durumlar yaşanabiliyor.. benim arkadaşım adeti 2 ay geciktikten sonra bhcg baktırdı sonucu 6 çıkmıştı şimdi 7 haftalık gebe... ümidinizi kesmeyin lütfen
Merhaba arkadaşlar, benim sat 12 Şubat, dün evde 3'er saat arayla test yaptım. İkiside pozitif çıktı. Testin yanlış olma ihtimali var mıdır? Oldukça şaşkınım. Eğer doğruysa henüz çok yeni. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Dr.a ne zaman gitmeliyim?
elmass ben tedaviyle gebe kaldım. aşılamadan sonraki günden itibaren drum progesteron içeren bir jel verdi onu kullanıyorum.... ilk 3 ay bitene dek de kullanacağımı söledi... bence sende mutlaka başla... düşük riskini azaltıyo çünkü...
asude valla benimde belirtilerim adet belirtilerimle aynıydı. hatta ben kesin adet olucam derken bebişim geldi çok şükür.. içinde bir ümit varsa gidip kan testi yaptır çünkü daha idrarda çıkmayabilir canım..
bayanlar doktora ilk gittiğimde 1 ay cinsel ilişkiden uzak durun dedi.
sizede böyle bir uyarı yapıldı mı?
SAOL CNMCM..DÜN BİRASS LEKEKLENME OLDU ..BUGUN DOKTORA GİTTİMM...BEBİŞİMİ GÖRDÜM İLK KEZ..KESE GÖZÜKTÜ.ama pelvit muayine ile..idrara sıkışık gitmemiştimm..üsten bakıca gözükmedi..kan tahlili yaptı işşte progestanla hcg bakıcakk..düşükse progest. ilaç kullanıcakmışım..çççççççççççoooooookkk mutluyummm.......
günaydın kızlar.... aramıza yeni katılanlar sizlerde hoşgeldiniz....
alacan bhcg hormonu gebelik kesesi oluştuktan yani embriyo rahme tutunduktan sonra salgılanmaya başlayan bir hormon... dolayısıyla gebelik rahime inince salgılanmaya başlar ve 2 günde bir 2 katına çıkar... idrarda atımı genellikle değeri kanda bir miktar yükseldikten sonra başladığı için gebelik ilik önce kanda tespit edilir..bhcg eğer iki kat artış göstermiyorsa dış gebelik, mol gebelik gibi nedenlerle olabiliyor.. drların cinsel ilişkiyi yasaklamaları bhcg hormonuna göre değil progesteron hormonuna göre oluyor eğer progesteron düşükse bebeğin rahim içine tutunma olasılığı azalıyor bu nedenlede düşükler meydana geliyor...
joysum bizde ilişkiye girmiyoruz eşimle çünkü malum tedavi sonucu gebelik oluştu ve benimn düşük riskim sizden biraz daha fazla ama genellikle bebek oluşup kese içinde embriyo görünüp kalp atışları duyulana dek çoğu dr yasaklar ilişkiyi.. tabi risk devam ediyosa süre biraz daha uzatılır...
elmascığım dr progesteron içeren vajinal jel veya ilaç vermiş olmalı sana düşük riskini azaltmak için... kullandığın sürece bi sorun olmaz merak etme arkadaşım bende kullanıyorum taaa aşılamadan beri hergün..
slm kızlar...bende aranıza yeni katıldım...yaklaşık 3 yldır bebişimi olmuyordu.2009 eylül de tüp bebek yaptırdımm..sonuç..hüsran...artık ümidi kesmiştim.. bu ay adetim geçikti hep olan bişi die önemsemedim.idrar testi aldım yapmak için ki..4 senedir yaklaşık 50 kere alıp yapmışımdır bir kere bozuk çıktıını bilmem..test o gun bozuk çıktı control çizgisi çıkmadı yani test geçersizdi. yaklaşık 1 seneden beri de hiç doktora gitmemiştim..bi gidiim yumurtalıklara baktıriim barii bi daa idrar tesi alana kdr deim..doktor gebelik gözükmüyor ama rahim dunvarın kalınlaşmış dedi bu hem adet olmanın hemde gebeliğin belirtisi olabiir ..tabi gebelik olmadıına o kdr eminim ki.tesiti yaptırmıcaktım az kalsın..ama duphaston söktürü yazdı mutlaka testi yaptır ööle sonuca göre bni ara dedi ...ve SONUÇÇ BETA HCG 551,8 ÇIKTII......TAM BİR ŞOOOOKKKKK...bir hafta bekleyelim dedi degerim sat a göre biras düşükmüş geç yumurtlamaya baglı olabilir miş..Sat 20 ocak.. 3 mart da 551,8 çıktı işte...inş.bebişim saglıklıdır vee bi sorun çımazz dua ediyorum hep..
Hep bu forumlarda okurdum sakın moralinizi bozmayın olurr bi şeyleri ...ama gerçektennn ne kdr az kafaya takarsannn daaa çabuk oluyomuş bunu anladım...GERÇEKTEN KIZLAR KAFANIZA HİÇ BİŞİ TAKMAYINN...geçen şubatta doktrum bana 1 sene bekleyelim eger önümüzdeki nisana kdr gebelik olmassa tüp bebek yaparızz demişti...bn kendimi mayısta tüp bebek yaptırıcam die şartlamıştım ve kafaya takmıyordum artık bebişimin olamasını ve sonuçç.....subatta hamile kamışım..yami mayısta 4 aylık hamişim Allahım nasip etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?