Şubatta hamile kalanlar buraya..

bu arada bende kanda çıkmayıp idrarda çıkan gebelik hiç duymamıştım. gebelik öncelikle kanda belli olur sonrasında kan değerleri belli bir düzeyin üstüne çıktığında idrarlada atılmaya başlayan BHcg hormonu sayesinde idrarda da belli olur. bu nedenle arkadaşım sanırım aldığın idrar testi bozuktu....

yha normalde haftada bir gidiyorum 1 ay dayanamayız kocamda bende çatlarız sırnaşık şey
kendi doktoruma da gidemiyorum her hafta bahane uydurmak zor olio kaydirigubbakcemile3 başka doktorlara gidiyorum kaydirigubbakcemile3
canım, ben senin yerinde olsam hergün bi ultrason fotoğrafı alırdım yhaa sen nasıl dayanıyorsun 1 ay :bbo:

hihoyyyt

bu sabah doktora gittik kızlar 1kg 130 gr ve 38 cm olmuş oğlum sempatiksalakcinni

1o gündür görmüyordum onu özlemişim yaaa :CüvCüv:

canım maşallah tosuncuk olmuş seninki..aslında haklısın insan özlüyorda. işten de sürekli doktora diye çıkamam herhalde...müdürüm gıcık çünkü. ben de bu hafta gidicektim de dr.um izindeymiş. haftaya salıya aldım randevumu. bakalım artık.

canım ben muaynehaneye gittiğimden çıkış saatime göre ayarlıyorum randevuyu yoksa izin almak zor dediğin gibi benim doktorum hastanede nöbetçi olmadığı geceler muaynehanesinde 23:00 'e kadar hasta bakıyor şanslıyım ondan hihoyyyt

27haftalık oldu oğlum 3gün önce gece birden bire çok şiddetli kanamam oldu korkudan ölüyodum kızlar yaBu arada 4boyutlu ultrason çektiren varmı nasıl bebislerinizin yüzleri

bende simdi geldim doktorumdan.730 gr olmus benım kızımda.doktorum da bana kızdı toplamda 7 kilo aldım diye biraz yavaş dedi.fazla da yemiyorum ama...mutlu oldum bebişimi gorunce

tsiraa,fahriyecim maşallah bebişlerinize kocaman olmuşlar,benimde bu hafta şekilden şekile giriyor karnım büyüyor oğlum teyzeleri geçen sabah kalktım karnım füze gibiydi poposunu dikti galiba

27haftalık oldu oğlum 3gün önce gece birden bire çok şiddetli kanamam oldu korkudan ölüyodum kızlar yaBu arada 4boyutlu ultrason çektiren varmı nasıl bebislerinizin yüzleri

geçmiş olsun canım bir daha yaşatmasın allah benimde başlarda lekelenmelerim bir kerede kanamam olmuştu nasıl korkmuştum,sağlıcakla alalım kucaklarımıza inşallah:Saruboceq:

bu arada kızlar herkeste bir 4 boyutlu ultrason muhabbeti gidiyor şu kadar bu kadar ücreti ben girdim falan diye bana doktorum hiç öyle birşeyden bahsetmedi sadece 20.haftadan sonra ayrıntılı ultrasonumuz var dedi bir kere kendisi bir kerede aynı merkezde başka bir doktora yönlerdi yine her zaman gittiğim makinede girdim yani birde o doktorun makinesinde renkli resimleri çekildi yüz şekli falan o mu oluyor 4 boyutlu,bazıları doktorlarından farklı bir yerde fiyat araştırdım girdim falan diyor anlamadım yani beni aydınlatın bu konuda :))

HERKESE İYİ KANDİLLERRR....

Son düzenleme:
pamuklu prenses geçmiş olsun canım da neden olmuş kanaman durup dururken drun ne dedi... inşallah kuzunda sende sağlıklısınızdır....

valla tsiraa cığım dayanamıyorum ama ne yaparsın eşimde söleniyor sürekli USG' ye girilirmi diye... sen başka drlara gittiğinde ne diyorsun canım muayene olucam falanmı yada direk usg çektirmek istiyorum mu diyorssun merak ettim yaaaaaaaaa.

fahriye canım maşallah kuzuna kocaman olmuş rabbim uzun ömürler versin inşallah, senin drun yine 7 kg kızmış benimki totalde 4 kg aldım deyince yüzüme ters ters bakıyo eyvahedigeldismile heralde başladığım kiloyla bitirecektim gebeliğialsanaalsanasmile

nehirciğim valla bu 4 boyutlu benimde kafamı karıştırdı her hastanede uygulanan sistem farklı bu nedenle karışıyo kafamız ama normalde 3 boyutlu usgnin anlık görüntü verenine 4 boyutlu deniliyor canım...

geçmiş olsun canım...3-4 hafta önce de benim lekelenmem oldu. ben de acayip korkmuştum.ama çok şükür bebişim iyiydi. umarım senin bebiş de iyidir.

bende simdi geldim doktorumdan.730 gr olmus benım kızımda.doktorum da bana kızdı toplamda 7 kilo aldım diye biraz yavaş dedi.fazla da yemiyorum ama...mutlu oldum bebişimi gorunce

maşallah canım..allah devamındada sağlıklı olmasını nasip eder. benim de 4,5-5 kilo oldu haftaya kesin 5 kilo artış diycem.kesin doktorum bana da kızacak. doktorların hepsi aynı sanırsam.

ben de özledim oğluşumu ya..doktorumuz izindeymiş haftaya gidicez.
kızlar ben daha doğru düzgün bişey almadım oğluşuma. ne alacağımı da bilmiyorum. bi kaç tane uzun kollu badi aldım.bi kaç tane kısa kollu badi..başka da yok. çok alınacak var çokkk...bi yerden başlamak gerek ama..

Canım ben kendi doktorum dışındakilere 4 boyutlu usg için gidiyorum ve açık açık söylüyorum bunun için geldim diye gitmişken muaynede oluyorsun haliyle kaydirigubbakcemile3

sebeplerini açıklamaya çalışacağım şimdi kaydirigubbakcemile3

canım bak şimdi, ben bir devlet hastanesi doktorunun özel muaynehanesine gidiyorum (onun muaynehanesinde 4 boyutlu usg yok ama çok iyi bir doktor ne yemeliyim ne giymeliyim ne içmeliyim nasıl oturup kalkmalıyıma kadar herşeyi anlatıyor)

iki özel hastane doktoruna gidiyorum birinin muaynehanesinde 4 boyutlu usg var ve muayne ücretine dahil usg çekimi sgk anlaşmalı 47 TL (ama video kaydı vermiyor ve fotoğraflar siyah beyaz)

diğer özel hastane doktorununda sgk anlaşmalı muayne ücreti 25 TL onda da 4 boyutlu usg yok ama bursa da harika bir tıbbi görüntüleme merkezi var adamların direkt sgk anlaşmaları yok bu yüzden 4 boyutlu usg ücreti 250 TL bahsettiğim son özel hastanenin bu görüntüleme merkeziyle sgk üzerinden anlaşmaları var 125 TL ye çektirebiliyorsun hastane seni yönlendirdiğinde
........ ve video kaydı ile bebeğin istediğin her pozisyonunu renkli fotoğraflayarak veriyorlar doktorun için de bebeğin durumu ile ilgili ayrıntılı bir rapor bir rapor yazıyorlar kaydirigubbakcemile3

canım kısmen aydınlattığımı umuyorum gittiğimiz her yerde 4 boyutlu usg yok sanırım sen özel hastaneye gidiyorsun ve orada da var :))
bizim gittiğimiz doktorların muaynehanesinde olmadığından dışarıda çektiriyoruz oda ücretli oluyo işte kaydirigubbakcemile3

hamile olduğumu öğrendiğimden beri en az 10 farklı doktora muayne oldum ve hepsine sordum herhangi bir zararı olmadığını söylediler ama etrafımdaki insanlar çok sık girdiğimi ve zararı olabileceğini söylemekten kendilerini alamıyorlar nette de zararlı olabileceğine dair net bir şey bulamadım aklinialirimsmile

canım ya senin eşin neden usg ye bu kadar karşı anlamış değilim :bbo:
hiç mi merak etmiyor sempatiksalakcinni
biz gebeliği ilk öğrendiğimizde usg cihazı fiyatlarını bile araştırmıştık eve alabilirmiyiz diye sempatiksalakcinni
imkanım olsa usg ye bağlı yaşarım o kadar merak ediyorum içerine ne yapıyor dünden bugüne büyüdümü kilo aldımı çatlıyorum meraktan sempatiksalakcinni

canım çok geçmiş olsun :çok üzgünüm:

doktora gitmedin mi :uhm:

------------------------

canım maşallah kızına

benim doktorumda 10 kg aldım diye bana maşallah maşallah diyip durdu kilo muhabbeti canımı sıkıyo yhaa eskisi gibi yiyerek nasıl bu kadar kilo alıyorum anlamış değilim mafoldumben

tsiraa cığım harikasın ya, maşallah eşinde seninle aynı duyguları paylaşıyor adına çok mutlu oldum arkadaşım... benim eşim baba olmaktan çok heyecan duymuyor galiba yada duyduğu heyecanı bana aktaramıyor,bilmiyorum ama farkettimki sizlerin eşleri kadar ilgili ve şefkatli değil bana ve bebişimize karşımafoldumben sanırım bu nedenle birtakım şeylere karşı çıkıyor...hatta bir ara kanamam olduğunda çok korkmuştum ben ama o bana kızmıştı bunu her gebe yaşayabilir niye abartıyosun diye....

bestene ciğim valla ben neredeyse kuzumun herşeyini aldım sayılır birkaç ufak tefek eksik dışında (banyo küveti, bakım ürünlerivb. hariç) hatta cumartesi oda takımını getirip kuracaklar inşallah...ama şimdi iiki almışım diyorum çünkü sıcaklardan değil çarşıya çıkıp alışveriş yapmak uyku bile uyuyamıyorum neredeyse.....

kızlar takmayın kafaya aldığınız kiloları ya şükredin gebelik şekeriniz çıkmadı canınız ne istiyorsa yiyip için, ben baştan beri 4 kg aldım ama şimdi şekerim yüksek olduğu için doğru dürüst bişi yiyemiyorum hiç canım herşeyi istiyor ama nafile.....:bbo:

benımde canım sıkılıyor aldığım kilolara. ama esim destek oluyor iş yerindekiler moralimi bozuyor aaaaaa ne kadar kılo aldın sen az ye dıyorlar az yıyorum ama alıyorum pantolon en buyuk sorunum. bazen hamile pantolonu bıle olmuyor .

canım eş konusunda benim eşimde seninkini pek aratmıyor...ben özellikle başlarda çok heyecanlıydım..ama onda bir tepki yoktu..biraz biraz alıştı. hafta sonu yoktu.."özledinmi oğluşunu" dedim. bilmiyorum dedi.hani hergün haraketlerini dinliyoduk ya dedi onları özledim. şimdi hareketli midir falan diye düşündüm dedi...

ama usg konusunda başka doktorlara da gidelim deyip duruyor. ayda bir görmek ona yetmiyormuş...garip..

vallahi almakla iyi yapmışsın..ben şimdi sıcaklarda gidemiyorum bi yerlere..bi de neyden kaç tane almalıyım hiç bilmiyorum.hangi markadan almalıyım? ama bir an önce başlasam hiç fena olmaz..

evet kızlar kilolar sorun değil...hepimiz yediğimizi değiştirmemişiz. ama kilo alıyoruz...demekki normal...gerçi doktorum her ne kadar kabul etmese de ben aldığım kiloları sudan biliyorum. normale göre acayip artırdım su tüketimini çünkü... bence sorun yeteri kadar hareket edemiyoruz ya ondan da kaynaklanıyor...
ama artık yürüyüşlerde yormaya başladı beni...nefes nefese kalıyorum...

kızlar bu arda mustela çatlak önleyici krem kullanan var mı? almayı düşünüyorum da.karar veremedim. erken mi acaba?

çenem düştü ...ama söylemeden duramıycam..
önce tsiraa 100 den geri saymaya başladı... nazela sırada..sonra da sanırsam ben....:)) oley....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…