Şubatta hamile kalanlar buraya..

besteneciğim ne bileyim bu ilgisiz ve şefkatsiz halleri beni üzüyor yada ben çok abartıyorum gebeliğin etkisiyle bilmiyorum. önceden de eşim böleydi yani sevgisini belli edemez o ama ben şimdi bizi sevsin, özlesin, ilgilensin istiyorum bazen oğluşunu hiç sormuyor bile.... yada sadece bir- iki dakika karnıma elini koyuyor o kadar... sanırım erkekler bizim gibi değil onlar doğduktan sonra baba olmaya alışıyolar heralde...

canım ben marka konusunda çok takıntılı olmadım ama kıyafetlerde % 100 pamuklu olanlardan ve genelde açık renkli ürünlerden almaya özen gösterdim... 1 tane 20 li hastane çıkışı 2 tane 5 li hastane çıkışı aldım... 2-3 tane pijama takımı aldım 0-3 ay için, 5-6 tane çıtçıtlı body aldım 0-3 ay için, yine 2- 3 tane penye tulum aldım.bunların dışında 4-6 ay için almaya özen gösterdim kıyafetlerini iikide öle yapmışım benim sıpa normalden hızlı geliştiği için sanırım 0-3 ay arası olanları çok giyemeyecek.... birde 2 tane penye, 1 tane peluş 1 tanede uyku tulumu olan battaniye aldım bunlarda yeter heralde şimdilik... sadece eylül ayında kışlık 2-3 tane tulum almayı planlıyorum...şu aralar havalar sıcak olduğu için bulamadım kışlık ürünleri...

canım bu arada şu 100 ü bir devirsek ama ben doğurmak istediğimden pek emin değilim şimdi oğlşum yanımda doğunca mecburen 2 ay evde kalıp çalışacağım ben oğluşumada bakıcı bakacak o nedenle keşke bir iki yıl benimle kalsa doğmasa fena olmaz heralde

:1hug: canım özür dilerim seni üzmek istemedim sadece anlam veremedim eşinin tavrına ondandı tepkim çok özür dilerim :çok üzgünüm: belki eşin gereğinden fazla soğuk kanlıdır, oda birşey söylese sen daha çok panik yapacaksın diye korkuyordur ne bileyim konuşmalısın bence beklentilerini dile getirmelisin sonuçta hassas bir dönemdeyiz a.s.

çenem düştü ...ama söylemeden duramıycam..
önce tsiraa 100 den geri saymaya başladı... nazela sırada..sonra da sanırsam ben....:)) oley....

100 den geri saymak hiç güzel değil nazela nında dediği gibi,

şimdi hep bizimle ve her hareketini hissedebiliyoruz doğunca mecburen iş yüzünden daha az görüşeceğiz

hem şu an dünyanın en güvenli yerinde bebeğim hep orda kalsın istiyorum bende sempatiksalakcinni

kızlar bu arda mustela çatlak önleyici krem kullanan var mı? almayı düşünüyorum da.karar veremedim. erken mi acaba?

mustela ben bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine kullanmıştım canım gayet güzel bir krem ama ben yinede biraz çatladım onu kullanırken cilt doktorum Lierac Phytolastıl Gel tavsiye etti dün onu aldım kullanmaya başladım bakalım işe yarayacakmı kaydirigubbakcemile3

kullanmaya başlamak için bence erken değil ne kadar erken başlarsan o kadar iyi askine çünkü erken diye başlamıyorsun birde bakıyorsun çatlamışsın bile sempatiksalakcinni

düzenli kullanmak çok önemli tabi sabah ve akşam en az günde iki kez kullansan iyi olur... birde hamilelere göğüs ve karın için kullanın diyorlar ama benim ne göğüs ne karın da çatlak var benim çatlaklarım belimin iki yanında ve diz kapaklarımın iç kısmında oluştu krem sürerken o bölgeleri de ihmal etme opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
benim karın bölgemde çatlaklarım başladı bile,ne sürülürse sürülsün genetik bu çatlaklar pek engel olmuyor bence yağlar,kremler((((

kızlar bizim alışverişimizi ananemiz yapıyor bana alıcak bişey kalmıyor,bizde beşiği kız tarafı yapar çünkü.beşiğini,bebek arabasını,hastane çıkışlarını,kıyafetlerini,örgülerini annecim yaptı.hep her çarşıya çıkışta alıyor bişeyler,kısmet olursa malatyadan buraya getiricek doğumumda ...

bende daha bisey almadim melegime ((
bu ay almaya baslicam ufak ufak :ecrin_bebek:
bu arada korkuyorum kizlar yarin seker yuklemesi yaptiricam insallah seker falan cikmaz:gitme:

benim karın bölgemde çatlaklarım başladı bile,ne sürülürse sürülsün genetik bu çatlaklar pek engel olmuyor bence yağlar,kremler((((

elbette genetiğin önemli rolü var ama önlem önlemdir sempatiksalakcinni

kremler yağlar sürüyorum ve faydasını gördüm diyebilirim cildim çok kuru annem 3. ayından itibaren çatlamaya başlamış ben kullandıklarımla hafif atlatacağım inşallah canım sempatiksalakcinni

------------------

bu arada korkuyorum kizlar yarin seker yuklemesi yaptiricam insallah seker falan cikmaz:gitme:

bende almadım bebeğime hiçbirşey son ay hepsini toptan alacağım inşallah
sempatiksalakcinni

Allah ın izniyle çıkmaz inşallah canım birşey büyütme gözünde a.s.

korkma canım inşallah bişey çıkmaz..

ne güzel...benim annemde bi kaç örgü yapmış. yatağını falan hazırlıycak.beşiğimiz var. kayınvalidem epey bişey gönderdi izmirden.kalın ve ince battaniye, alt açma bezleri, uyku seti,taşıma çantası yerine ona benzer bişey yapmış.
bu arada annenler malatya da mı? ben de ilk malatyada işe başladım. evlenince ankaraya geri geldim. çok severim malatyayı.

tsiraa teşekkür ederim canım..hangi kremden alsam diye düşünüp duruyordum.bebe yağı ve vazelin kullanıyorum. sonradan başka kremler kullansamıydım diye düşünmemek için deneyeceğim.

Lierac Phytolastıl Gel i bir dene canım memnun kalmazsan mustela alırsın bir dahakine zaten 100 ml bişey gebelik boyunca yetmez kaydirigubbakcemile3
mustela da güzel ama ben ona rağmen çatlayınca Lierac Phytolastıl Gel i denemeye karar verdim işte sempatiksalakcinni bebe yağını da arada fırsat buldukça kullan bence kreme başlayınca kesme ben öyle yapıyorum kaydirigubbakcemile3

tsiraa anladım galiba canım benim doktorumda var demekki 4 boyutlu usg çünkü herşeyine ayrıntılı bakıyoruz renkli görüntü alabiliyorum..

(nazela)elifcim babalar malesef bizim annelik duygusunu hemen hissetmemiz gibi babalık duygusunu hemen hissedemiyorlar biz onları daha bir başka bekliyoruz,içimizde yaşıyoruz...benim eniştemde öyleydi ablamla fazla konuşmazdı yeğenimle ilgili ne zaman doğdu kafayı sıyırdı,yani onlar kucaklarına almadan babalığı hissedemiyorlar canım heyecan duymadığından falan değil yani bebişiniz gelince herşey farklı olacak görüceksin canım...

Kızlar ben 4.aydan beri lilerac,susam yağı,bebe yağı kullanıyorum sırtlarım yanlarım hep çatladı,genetik bencede çatlayan çatlıyor...

bende perşembe günü yaptıracağım nuraycım şeker yüklemesi 50gr'lık,birde tetanozumun 2.dozunu olacağım..birşey çıkmaz canım güzel düşün haber ver bizede...

bende daha iğne almadım oğluma annem,teyzem arkadaşlarım aldılar,yelek çeket patik falan örmüşler...Daha harekete geçmedik yani bu sıcaklarda zaten birşey yapamam havalar biraz serinleyince anca daha odasını bile boşaltmadım o odayı çamaşır ve ütü odası olarak kullanıyorum ıvır zıvır var hepsini boşaltmam lazım bakalım daha mobilyası alınacak perdeleri yapılacak halısı var daha işimiz çok eyvahedigeldismilea.s

canım bende hiçbirşey almadım ama duyan birşey örmüş öremeyen satın almış bu hızla giderlerse almam gerekn birşey kalmayacak sempatiksalakcinni

bende ramazandan sonra alıcam yaa dediğin gibi bu sıcaklarda gez toz çekilmiyor hiç sempatiksalakcinni

günaydın KK'nın güzel hamişleri....

tsiraacığım inanki üzülmedim canım yazdıklarına aksine senin adına çok mutlu oldum, sadece bende eşimin daha duyarlı olmasını siterdim bu konuda nehirciğiminde yazdığı gibi babalar ancak kucaklarına alınca hatta benim kocam 3-4 ay sonra buruşuklukları açılıp biraz büyüyünce ( kendisinin ifadesidir) ancak sevebilecekmiş bebeğialsanaalsanasmile oysa ben daha ilgili ve şefkatli olmasını istiyorum daha öncede duygularımı belirttim tabii ama nafile....

kızlar çatlaklar konusunda ben sadece sabahları Arkonun çatlak önleyici kremini kullanıyorum bi arkadaşım tavsiye etmişti kuzenlerim hep lierac, mustela, vichy kullanıp çatlayınca bizdede genetik olarak çatlaklar yoğun olunca 4. aydan sonra hep arko kullandım hatta daha ilk aldığım bitmedi şimdilik görünür çatlağım yok şükür tavsiye ederim...

nuraycığım nehirciğimyüklemeden korkmayın benim yüksek çıktı şimdilik diyet yapıyorum haftaya ölçümlerimi yapıcam yine yüksekse şekerim insüline başlayacağım ne yapalım bıdıklarımız için herşeye katlanıcaz artık....

kızlar galiba alışveriş konusunda en hızlı benim aranızda allah korusun oğluşum bugün gelse idare ederiz aldıklarımızla... neyse sakın bu sıcaklarda kendinizi yollara vurmayın eylül ayında toptan alırsınız ihtiyaçlarınızı ama dünyanın en zevkli ve heyecanlı alışverişi bu:hulya:

günaydınn canım a.s.

ben dünyanın en heyecanlı en zevkli alış verişinin evlilik alışverişimiz olduğunu düşünüyordum demek bebek bununda önüne geçiyormuş sempatiksalakcinni

günaydın kızlar...umarım sizde bebişler de iyidir...

nazelacım buralarda arkonun kremini aradım ama bulamadım.ben de başta ona niyetlenmiştim.ama o da pahalı sanırsam 100 ml 49 TL yazıyodu bi sitede. dün bi arkadaşımda elma ve çilek yağını karşıtrıdım. sürdüm. bi tane bile çatlağım yok dedi. ben günde 3-4 sefer yağlanıyorum nerdeyse. çünkü çok geriliyor. kaşınıyor.bi de bayağı büyüdü göbüşüm.ee oğluşum da büyüyor demekki...
annem 11 tane doğurdum diyor (8 i yaşıyor 3 ü ölmüş) karnını bi açtı çok az çatlak var. ama ablamların karınları harita gibi. umarım anneme çekmişimdir çatlak konusunda. çatlamak önemli değil aslında da kaşıntı ve gerilmesi var ya beni mahvediyor...

günaydın kızlarr

şükür düğünlerimiz bitti misafirlerimizde gitti anneme gidip gelmekten bitap düştüm sıcaklarda,bugün evimdeyim sakin sakin keyif yapıyorum.Bu hafta sağlık ocağı işlerimi halledeyim gidicem yine yazlığa nasıl sıcak anlatamam üstelik bu hafta 40'a kadar çıkacakmış sıcaklık...

tsiraacığım bende evlilik alışverişimizin önüne ne geçebilirki diyordum ama oğluşumun alışverişi herşeyden daha çok zevk ve heyecan verici inan bana....

bestene canım arkonun kremini 200 mlsini eczaneden 30 tlye aldım ben, arkadaşım istanbulda 15 tlye almış sanırım şehirden şehire değişiyor ama 49 tl netteki fiyatı eczanelerde daha ucuz....

benim anneminde bane gebe iken hiç çatlağı olmamış kardeşimde ise harita gibi çatlamış vücudu. anlaşılır gibi değil valla inşallah bizler çok kötü olmayız kızlar...

nehirim gözün aydın hadi bitti işler... burasıda çok sıcak canım üstelik bide nem bunaltıyor insanı.. haftalardır sıcaktan uyku girmiyor gözüme valla... bizim bide vücut ısılarımızda normalden yüksek olduğu için dahada bunalıyoruz...

evet canım ben malatyalıyım evlenince antalyaya geldim 1 yıl oldu henüz,annemleri malatyada bıraktım((doğuma gelicekler inş.bayramıda beraber burada geçirip bebişle memlekete gidicem kısmetse...:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…