Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın hanımlar....

bestene ciğim kremi bulmana sevindim ben çok memnunum arkodan hem yerli bir ürün paramız israile gitmiyor hemde göbüşü yumuşacık yapıyor ve yağlı hisde bırakmıyor, inşallah sende memnun kalırsın canım....

nehirim Hb A1c hemoglobinlerle taşınan şeker miktarını ölçüyor canım dolayısıyla henoglobinlerin yaşam süresi içerisinde yaklaşık 3 ay taşıdıkları şeker miktarını ortalama olarak belirten bir değer... inşallah açıklayabilmişimdir.....CADIARZU

ya kızlar bu arada oğluşum dünden beri doğru dürüst hiç hareket etmiyor normalde kıpır kıpır olan canavarım 24 saattir süt dökmüş kedi gibi sesi soluğu çıkmıyor... neler yaptım tık yok,müzik dinlettim, şeftali yedim karpuz yedim, konuştum onunla normalde bunlara deli gibi tepki verirdi ama bi tık bile yok.... sabahı zor ettim hemen drmun yanına koştum sabah sabah baktık iiimiş çok şükür oğluşum, kalp atışları falan normaldi, 893 g olmuş hala baş gelişimi 3 hafta önden gidiyo vücut olarak normal gelişimini sürdürüyor... yanlızca pozisyonu ters yani başı kasıklarımda ayakları göbek deliğimde duruyor drum pozisyonunu böyle korursa erken doğum olabileceğini ve artık kesinlikle sezeryan olmam gerektiğini söledi... kısmet artık inşallah oğluşum erkenden gelmez,zamanında sağlıkla gelsinde sezeryan yada normal farketmez benim için....

canım bebişinin iyi olmasına sevindim..insan nasıl korkuyor. ona bişey olacak diye. benim bebiş de sabahtan beri hareketsiz. şimdi müzik dinletmeye başladım. birazdanda tatlı bişeyler yiycem.umarım yeri rahattırda ondan uslu uslu duruyordur. yoksa ben de çok korkuyorum..ona bişey olacak diye.

nazelacım şimdi anladım canım teşekkür ederim..Benim oğlumda bazen sessizliğe gömülüyor ne yapacağımı şaşırıyorum öyle zamanlarda doktorum geri arka yat yarım saat bekle dedi öyle yapıyorum o zaman ufak ufak atıyor nasıl seviniyorumopuyorumnanaktan

Bu arada kızlar sabah şeker yüklemesi için sağlık ocağına gittim kendi aile hekimimiz izine ayrılmıştı başka bir doktora yönlerdirdiler kadın beni sinir ettii...direk içiceksin glukozu bir saat sonra ölçüm yapacağız diyor bende diyorum ki doktorum içmeden önce açlık şekerinin alınmasını istiyor diyorum kadın inat etti,üç yıldır buradayım kimse öyle şeker yüklemesi yaptırtmadı diyor..Nasıl yapalım şimdi dedim üzgünüm dedi sadece içtikten sonra yapabiliriz dedi nasıl sinirlerim bozuldu zaten hormonlarım ayakta ağlıcaktım,mecburen başka bir tıp merkezine gittim orada yaptırdım..Birbirimizin işini kolaylaştıracağımıza zorlaştırıyoruz malesef yapsan ne olur ne gerek var eziyete,neyse yaptırdım şükür akşam üstü alıcağım sonuçları...
Herkese Güzel bir gün diliyoruma.s.

Son düzenleme:
bende hamileyim ilk bebegimiz aşkımla ...aşkımızın ilk meyvesi..oglumu sabırsızlıkla bekliyorum..allahım herkeze nasip etsin bu duyguyu çok güzel anne olmak....26 haftalık hamileyim çok az bir zaman kaldı yavrumu kucagıma almaya....herkezin bebeggi hayırlı olsun ...:CüvCüv::sm_cool:

nehirciğim bence doktor hanım saçmalamış birkere açlık glukozu bilinmeden yapılan yükleme ne işe yararki şeker kaçmış açken kaça çıkmış bunlar olmadan neye göre yükselip yükselmediğine karar verilecek hayret ya...... neyse canım inşallah iii çıkar sonuçların tatlım....

sormayın kızlar ya aklım başımdan gitti nerdeyse oğluşumu hissetmeyince allahım korkudan ölecektim nehirim neler yaptım ya aksilik etti işte inat etti hareket etmedi şimdi ben konuşuyorum o tepki veriyor anladımki babası gibi inatçı olacak oğluşumda:ecrin_bebek:

didem hoşgeldin canım aramıza inşallah sende bizde hepimiz sağlıkla alırız kuzuları koynumuza....

sonuçları aldım kızlar 50gr glukoz yüklemesi açlık 84 1.saat 164 sınır 140 yazıyor doktorumun doğumu varmış görüşemedim yarın sabah göndericem sonuçları bakalım ne dicek bilmiyorum moralim bozuldu...

canim hayirlisi olsun slkma canini...
bende bisey anlamadim bu yuklemeden...
acken kan aldilar ama sadece 50 gr gtt sonucu yaziyo acligim yazmiyo tekrar gitti esim tepecige cikan sonuc bu demisler anlamadim hicbiseykafamçokkarıştılmaz:

bende yaptırdım bugun.aclık 85 cıktı 1.saat 144 2.saat 103 cıktı doktorumu yarın arıycam aile hekimi sorun yok dedi ama.hayırlısı bakalım sınırdayım galiba.bilmiyorumkismile

nehirciğim, fahriyeciğim 1. saat değeriniz 140 ve üzerinde ise drnuz sizden 100 g lık şeker yükleme testi isteyecektir kuvvetle muhtemel. eğer 100 glık yüklemede de sonuçlarınız yüksek çıkarsa önce diyet tedavisi ile şekerleriniz düşürülmeye çalışılacak, diyet yetersiz olursa eğer yanısıra insülin tedavisine geçilecektir.... Kızlar morallerinizi bozmayın lütfen belkide 100 glık testiniz iii gelir.........

bu arada teyzeleri dün akşam oğluşumun odasını getirip kurdular.... Allahım mobilyacıda gözüme küçücük görünen mobilyalar oğluşumun boyutlarını göz önüne alırsak devasa durdular.... her dakika gidip gidip bakıyorum eşim görmemişin oğlunun odası olmuş diye dalga geçiyo ama napiyim çok duygulandım ya miniğim gelip o odada uyuyacak, oyunlar oynayacak inşallah..... Allahım çok güzel bir duyguymuş bu her isteyene yaşatsın rabbim inşallah....

odamızı şimdilik havalandırıyoruz bir süre sonra yerleştirdiğimde resimlerini paylaşırım sizlerle....

evet nazelacım doktorum 100gr'lık şeker yükleme testi verdi endişe edilecek bir durum yok bir hafta yediklerine dikkat et bir hafta sonra yaptır dedi.Bana 50gr şeker içmek zor geldi 100gr'lığı nasıl içicem bilmiyorum birde üç saat bekle ne yapalım allah beterinden saklasın oğlum için katlanacağım dün sıkıldım diye hiç kımıldamadı yavrum dakikalarca konuştum onunla sonra atmaya başladı..İnşallah 100gr'lık sonuçlarımız iyi çıkar sen şimdi diyetten sonra tekrar mı 100gr'lık yaptırcaksın elifciğim...

Bu arada oğluşunun odası gelmiş hayırlı uğurlu olsun canım bende olsam gider gelir bakardım vallahi,bir ara resimlerini koy görelim bizde fikir olur hem...Sağlıkla mutlulukla kullansın odasını canım

ahh canım yaa hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kullansın inşallah oğlun odasını:1hug:

hoşgeldin a.s.

kızlar ben birazdan yazlığa gidicem eşimi bekliyorum bir hafta yokum kendinize ve bebişlerinize iyi bakın sohbetinizi özleyeceğima.s.

merhaba, iznim devam ediyor hala..eve uğradım yazdıklarınızı okudum birer birer.sizleri özlemedim desem yalan olur doğrusu:))
nazelacım, oğluşunun oda takımı hayırlı olsun.sağlıkla büyüsün takımında.bizde bu haftasonu bakacaktık ama sıcaklık 40 ları bulunca erteledik.çünkü bikaç mağaza gezmemiz lazım.oğluşun sizin odanızda mı olacak yoksa odasında mı? bizim yatak odamızda yer var ben ahşap korkuluklu beşiklerden almak istiyorum sanırım boyutları 70x130 cm.ama ahşap beşik oda takımının bir parçası .oyun parkı da içime sinmiyor.kararsız kaldım yani.bir akkadaşım doğduğundan itibaren kendi odasında yatırdı bebişini gece süt vermek zor oldu diyor.
işte böyle bu arada dün dr.a gittim.oğluşum 830 gr.imiş normalden 100 gr fazla dedi dr.ve bacakları da biraz uzun:))
c_n ve nehirday(şu anda tatildesin ama okuduğunda yazarsın diye) bebiş yataklarınızı nereden almayı düşünüyorsunuz?

doktorumu aradım sınırdasın ama 100 luk yuklemeye gerek yok dedi.cok sevindim aclıgıma dayanamıyorum cunku.bugun hava cok sıcak ondan mı bilmem cok sıkıstırıyor benı kızım.sanki dogurcakmısım gibi yavv...buyuyolar galiba artık iyice.
nazelacım bebişinin odası hayırlı olsun!gule gule kullanın inşallah....

tatlım normal bir diyette bile aç bırakmıyorlar zaten hamilelikte hiç sanmam diyet bile gerekse korkma yani opuyorumnanaktan
birde, yaz meyveleri baştan çıkarıyor dayanamayıp yiyioruz sempatiksalakcinni şekeri onlar fırlatıo bence sempatiksalakcinni

kızlar günaydın...
umarım sizde bebişlerde süpersinizdir. ben o kadar süper değilim. hafta sonu evimde temizlik vardı. ve çok yoruldum. bakarsan ben bişey yapmadım ama getir götüre bakmak bile zor geldi. bacaklarım acıyor. Ablamlar saolsun. zorla gelip evimi baştan aşağıya temizlediler.duvarlar, halılar...bebiş temiz yere gelsin diye.

nazelacım, oğluşunun oda takımı hayırlı olsun.ben bile çok heyecanlandım vallahi.
bizim bebişin karyolası da geldi ama daha kurulmadı. oda takımı almayacaktım zaten. benim tek kişilik takımım vardı. sadece beşik yada bebek karyolası alacaktık.karyolasını da eşimin teyzesi göndermiş.kızının yatağıymış. çok kullanamamış. masrafsız oldu. ben de çok takıntılı değilim illa kendim alıcam diye tutturmadım.onun yerine başka şeylerini alırım dedim.

kızlar şeker konusunda bişey diyemiycem..çünkü bir bilgim yok. aramızda nazela var işin ehli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…