Şubatta hamile kalanlar buraya..

ıkya, dr.unla konuştuktan sonra epidural normal hk.söylediklerini bizimle paylaşırsan sevinirim.merak ediyorum bende.

hoşbulduk pitos nereden aldınız mobilyalarını?Arkadaşım meltem mobilya varmış onu tavsiye etti bana karabağlarda...gelince resimlerini koy tatlım...ben öyle ayılı bicili istemiyorum sade beyaz istiyorum,bakalım bir model var kafamda olursa onu yaptıracam...

benim doktorum doğum konusunu konuşmak için çok erken 35.haftadan sonra karar vericez şimdiden anlaşılmaz diyor,bebek doğum kanalına giricek mi,çatı açılacak mı bir sürü şık var ama ben kafamda sezeryanda olsa normalde olsa epidural istiyorum sonrasına beraber karar vericez...

hoşbulduk bestene wenice bende baktım çok güzel şeyler var ama ben kendim almak istiyorm gezerek,mesela ne giydiricez kızlar biz ilk günler kimi diyor bana yarım kollu badi al kimisi sakın uzun al kafam karıştı..ben alttan çıtçıtlı hem uzun kollu hem kısa kollu badiler alayım diyorum...hastane çıkışı kaç tane alacaksınız ben iki tane yeter diyorum zaten çok çabuk büyüyorlar ilk günlerde..çanta almam lazım gecelik almam lazım ohooo daha çok kabarık benim listem :))

Son düzenleme:
ıkya, dr.unla konuştuktan sonra epidural normal hk.söylediklerini bizimle paylaşırsan sevinirim.merak ediyorum bende.

tabiiki paylaşırım canım,hangi doğum şekli bizim ve bebeğimizin sağlığı açısından olacaksa Allah onu nasip etsin hepimize de...

Bu arada herkese hayırlı ramazanlar bu sene borçlu geçicek ramazan orucumuzu tutamıycaz,bizde bol bol dua edelim,Kur an okuyalım. hamileyken okuncak dualrı bilen var mı acaba aranızda mübarek günlerde Rabbim kabul etsin hepimizin dualarını inşallah...

nehir hoşgeldin canım, ayyyyyyy senin yazdıklarını okuyunca bende annemi ne kadar özlediğimi farkettim, ağlayacağım şimdi yaaaaaaaaamafoldumben

kızlar bencede doğum şekli için biraz erken doğumun şekline aslında drlarınız değil bebişiniz karar verecek, kilosu, duruş pozisyonu, çatı açıklığı vb. birsürü etken belirler doğumun şeklini.... o nedenle şimdilik siz bunları kafanıza takmayın bence.... epiduralde de eğer kan görmekden, bişilerin olduğunu hissetmekten korkmayacaksanız ısrarcı olun bence, pekçok kadın epidural sezeryande panik atak yaşayıp, sonrasında daha büyük sorunlar yaşıyor haberiniz olsun...

nehirciğim ben bir tane 20 li 2 tanede 5 li hastane çıkışı aldım, 4-5 tane ayaklı alt pijama aldım, 4-5 tane tulum aldım pamuklu, bide 9-10 tane çıtçıtlı body aldım birazı atlet şeklinde birazı yarım kollu... tek pijama üstlerimde var oda 4-5 tane bunlar genellikle 0-6 ay arası aldım ne olur ne olmaz diye... öle cicili kıyafetler pek almadım ben önemli olan bebeğin şıklığı değil rahatı nihayetinde kot pantolon içinde ne kadar rahat edebilirki yenidoğan bi bebiş, en rahatı tulum ve pijamalar bence.... en son tchibodan aldıklarım 6-12 ay arası aldım onun dışında da 6 ay üstü kıyafet alamdım zamanı gelince oğluşla birlikte alırız diye.... İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

günaydın kızlar,
evet ben de normal de olsa sezeryan da olsa epidural istiyorum. ama daha erken karar vermek için.
nehircim, sendeki ikilemleri ben de yaşıyorum. hangisinden kaç tane alsam yetecek. bilemiyorum. uzun kollu giydirince muhakkak üstüne bi takım daha giydiriyorsun o zaman kalın olur gibime geliyor. yarım kollu body almak sanki daha iyi gibi. çok da karar veremiyorum. gezip dolaşıp bakıcam artık.

kızlar bu arada ben bebek şekerlerini yapmaya başladım. örgü minik yelekler yapıyorum tığ ile. hatta iş yerinde bi arkadaşımın kızı olacak ona da yaptım bi kaç tane.çok şirin oldular..

günaydın, ne güzel demi bebeişlere hazırlık yapmak..sırayla cvplarıma geçeyim:)
nehirday, mdf malzemeden beşiği ve şifonyeri karabağlarda kardeşler bebeye varmadan B&B mağazası var, kardeşler bebenin şubesi imiş ordan aldık.krem rengi, sallanıyor beşik, başlıklarında sadece içi boş şekilde balık figürü var.çok sade, birde beşiğin alt çekmecelerinin ve şifonyerin çekmeceleri yuvarlak mavi kulpları var.kulplar çok çeşitli, beşik ve şifonyer üzerinde istediğin değişikliği yapıyorlar.bu arada yatağını ve uyku setinide aynı yerden aldık.şifonyeri yüksek baya eşya alacak gibi..umarım yardımcı olmuşumdur.foto koyarım gelince..
gelelim kıyafetlere, bu sabah pek yazasım var biri beni durdursun:)) hastane çıkışını 1 tane aldık.20 li sanırım, çok küçük boyutları sanırım 2 ay anca giyer..geri kalan zıbınlar aldık, alt ayaklı takımlar falan aldık.havlu aldık, kalın ve ince battaniye aldık..hımm başka. küvet almak lazım demi?
en son nazela nın tavsiyesi üzerine tchibo ya uğradım akşam ve 5 li kısa kollu 6-12 ay body aldım, nazela bizim oğlanlar aynı giyinecek o bodyleri:))

bestene, çok beceriklisin minik yelekler mi yapacaksın çok merak ettim.aslında bende 2 hafta sonra izne ayrılıyorum evde yapabilirim ne güzel olur..

banada bu ramazan değişik geldi hiç tadı tuzu yok,tutunca insana keyifli geliyor canım ne istiyorsa pişiriyordum,gidip alıyordum akşamı beklemesi keyifle yemesi süper..
Hamileyken ne dua okunur bilmiyorum ama bence içinden ne geliyorsa o dur.Ben yasin okuyorum aklıma geldikce bol bol da dua ediyorum.Sağlıklı,hayırlı evlatlar kolayca doğumlar nasip et allahım diye kendime ve size herkese yarabbim..:Saruboceq:

nazelacım hoşbulduk canım,ayy kıyamam sana annenden uzaksın sanırım bende uzun süre göremeyince bir garip oluyorum ki yakın olmamıza rağmen..Ben zaten çok duygusalım hamileliğimin başından beri anneme,eşime karşı hep onları özlüyorum yazlığa gidince,gözyaşım tetikte...:teselli:
epidural sezeryan olursam doktoruma başında beni biraz uyutun sonuna doğru uyanayım dicem arkadaşıma öyle yapmışlardı hem hiç heyecanlanmadı hem bebeğinin çıkışını gördü bakalım...
Nazelacım tchiboyu bir arkadaştan daha duydum çok güzelmiş bende oraya bakayım,inanın daha hiçbir şey almadım bu sıcaklarla burnumu çıkaramıyorum dışarıya olmazsa eşimle akşam gidelim bir bakalım...mothercare çıtçıtlı tulumları çok güzel kızlar tavsiye ederim daha önce bakmıştım,onlardan alıcam hem %100 pamuklu çok sağlıklı hem çok sağlam yıka yıka giydir hiçbir şey olmuyormuş...

kızlar ben zaten odasıdır arabasıdır çıtçıtlı badileri birkaç tulum battaniye emzikdir biberondur öncelikli ihtiyaclarını alacağım,zaten bir sürü hediye gelicek ilk etapta kıyafet falan çeşit almıcam daha sonra eksiklerine göre tamamlarım öyle düşünüyorum bakalım

pitos bizde karabağlara bakıcaz eşimle akşam konuştuk en çok çeşit orada zaten,bir de ikea'ya bakalım diyoruz orayıda tavsiye ettiler gezmek lazım..bu arada zıbın aldım demişsin zıbına gerek var mı artık giydirilmiyor pek diye düşünüyorum,çıtçıtlı badiler giydiriliyor en çok...zıbını içine mi giydiriyorsun badinin ben almayım diyorum gerek var mı acaba...

nehirday, zıbın konusunda hiiiiç bilgim yok, annemle ablam aldılar.galiba önümüz kış olacağı için, zıbınlar 2li satılıyor, iç ve dış olarak giydiriliyor.ben kendim bişey alamıyorum pek, ne boyuttan anlıyorum ne de ne zaman ne giydirileceğinden.Allah eksikliklerini vermesin annemler alıyor..bizde öğrencez herhalde zamanlafisfisfis

nehircim bencede ikeayada bi bak en azindan fikir olsun...ben ordan aldim sifonyerle dolabini..
yigenimin karyolasini aldik beyazdi ona uygun sifonyerle dolabida ikeadan cok uygun fiyata aldik..cokta icime sindi...ayrica yatak odasi icinde sallananlardan aldim yanimda yaticagi icin ilk zamanlar ama odasida hazir kuzumun...:ecrin_bebek:

elifciğim adaşız zaten oğluşlarımızda aynı bodyleri giysinler boşver tatlım, ay ne yakışacak kuzulara yaaaaa....

bestene ciğim teşekkürler tatlım inşallah hepimiz sağlıkla aldıklarımızı kullanabiliriz kuzularımıza... bu arada maşallah ne kadar beceriklisin ya, aslınd abende bişiler yapmak istiyorum ama zaten tüm gün yoruluyorum akşamda yemekten sonra mecburen yürüyüşe gidiyoruz döndüğümüzde de bende hal kalmıyor yatıyorum hemen...

nehirciğim evet annemden uzağım 13 yıldır üstelik aynı senin gibi sulugözün biriyim, durup durup ağlıyorum bende... annem anne olunca geçer beni değil oğlunu özlersin diyo ama bilemiyorum bakıp göreceğiz artık....

kızlar iç ve dış zıbınlar özellikle bebeğin göbeği dururken giydirilmek içinmiş, bodyler yukarıdan kastırdığında bebeğin göbeği durduğu için canını acıtabiliyormuş, bu nedenle bikaç parça olması gerekiyormuş bilginize...

tamam canım bakarım,ben sonradan büyüyen yataklı olanlardan istiyorum,şifonyer birde gardrobu inşallah istediğim gibi bulurum...sizde iyi günlerde kullanın canım mışıl mışıl uyusun içinde :))

olur mu öyle şey evlat başka anne başka bence tam tersi anne olunca onların kıymetini daha iyi anlayacağız daha çok üzerlerine düşeceğiz allah başımızdan eksik etmesin sevdiklerimizi canım...
Bende alayım o zaman zıbın kenarda bulunsun...

kızlar napıyosunuz..nerelerdesiniz? haliniz nasıl? ben tansiyonla uğraşıyorum vallahi..tuzu az yiyeyim ayaklarım şişmesin diyorum. bu seferde tansiyonum düşüyor.perişanlıyorum...akşam kendi halime üzüldüm vallahi...

bende hiç tuz kullanmıyorum tatlım eşim bile alıştı buna..benim tansiyonumda düşük sıcaklarında etkisi var tabiki...geceleri çok rahatsız uyuyorum yaa sağa sola dönmekten,on kere kalkıyorum çok sıcak sonra son aylarında olanlar ne yapsın bunada şükür diyorum kendimi avutuyorum,bir hafta daha böyle sürecekmiş yandık vallahi bugün tam üç kere soğuk duşa girdim...sıcaklar gitsin hemen yürüyüşlere başlayacağım zaten neyse buna da şükür yarabbim...
bugün çok boş bıraktınız burayı kızlar arada gelin ama :))

kızlar benimde ayaklarım davul gibi eşim bile ayakların korkutuyor beni diyor, şekerlerim tam yoluna girmeye başlamıştıki, stresten yine yüksek gidiyor offfffffff.....

sıcaklar ayrı dert zaten artık terasta uyuyoruz geceleri orda da dönüp durmaktan wc ye taşınmaktan uyku tutmuyo bide sahura kalkınca sabahları işe gitmek azap gibi geliyo bana....... Ama oğluşumun bi tekmesi bütün herşeyi unutturuyor tabiki...

nehirciğim biz iftar sonrasında yürüyüşe çıkıyoruz eşimle eve dönüşümüz nerdeyse 11'i buluyor sonrasında da hemen yatıyorum zaten ama tüm gün ayakta kaldığımdan benim poğaçalar (artık ayaklarıma poğaça diyorum) hep kabar kabar

pohaça ay kıyamamm tabi uzatmana fırsat yok ben her fırsatta uzattıyorum senin gibi olsam benimde şişer ama ben tuz hiç kullanmıyorum sende tuza çok dikkat et...
benim eşim geç geliyor zaten ve çok yorgun oluyor o saatten sonra hayatta onu yürüyüşe götüremem ee benide yalnız bırakmaz yazlıkta hergün yürüyordum ama izmirde olmuyor hem geceleri bile çok sıcak burası hava öyle serinlemiyor o yüzden hiçbir şey yapamıyorum evde hareketli olmaya çalışıyorumkaydirigubbakcemile2...

nehrciğim inan burasıda acaip cehennem gibi tabiri caizse, evdeysem günde 4-5 kez duşa giriyorum ama mecburuz akşamları yürüyüşe gitmeye çünkü şekerlerim hala kontrol altına alınabilmiş değil, yoksa benim eşimde o yorgunlukla dışarı çıkmaz hayatta ama gerçi ne yalan sölüyim bazen benimde ölüm gidiyor yürüyüşe ama oğluşum için herşeye katlanırım ben yeterki o iii olsun.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…