Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın, hafta sonu giremedim..dua ediyorum valla bu sıcaklar bitsin diye, hergün salonda klima ile kanepelerde uyuyoruz..sabah akşam nefes alamıyorum..ne şans varmış bizde en sıcak yaza denk geldik.bol su içmeye çalışıyorum, suyu az içmek erken doğuma neden oluyormuş aman dikkat arkadaşlar.ben geçen bi hesapladım herhelde 3 lt. içiyorumdur, yine de o kadar çok terliyorumki..yeterli mi bilmiyorum.bu arada serinletici su haricinde ne içiyorsunuz? meyve suyu içmiyorum, soda 1 şişe içebiliyorum.su içmekten fenalık geldi.

günaydın kızlar...
vallahi bizde ki de şans gerçekten en sıcak yaza denk geldik...bazen ölüyorum sanıyorum ya...içim daralıyor..bituhaf oluyorum vallahi..nehircim haklısın canım buna da şükretmek lazım. son aylarda olanların işi zor vallahi..
pitoscum, bende genellikle su ve ayran içiyorum.koca bi sürahi ayran yapıyorum. ara ara içiyorum. hem sudan fazla harareti alıyor..
ben de evde olunca 3-4 kez soğuk duşa giriyorum.
nazelacım ayaklar konusunda ben de çoook dertliyim. ben de korkmaya başlıyorum açıkçası bişey olcak diye.
dün biraz bişeyler alalım diye avm ye gittik. pestilim çıktı vallahi. C&A da 4 lü kısa kol çıtçıtlı bady aldım 3-6 ay için. penyesi hoşuma gitti. fiyatı da 15 liraydı. mothercare den 3 lü havlu aldım.paketini açtırmadılar. açık olanlarla kalitesi aynı dedi ama sanırım ondan biraz da ince gibi geldi bana.ama kızlar için çok güzel şeyler var etrafta..hayran kaldım vallahi.

Kızlar sağlıklı,serin bir hafta diliyorum hepimize bebişlerimizle........

haklısın nazela senin yürümen çok iyi olur tabi faydasını göreceksindir bir dahaki yüklemende sonuçların düşük olur inşallah canım :Saruboceq:

pitos bende çok su içiyorum günde 2,5lt bardağımı sayıyorum hem çok su içenin sütü bol olurmuş inşallahhhhhh...soda içiyorum o da bebeklerimizin kemik yapısı için çok faydalıymış bir şişe günde,onun haricinde hiç birşey içmiyorum zaten asitli ve konsantre meyve suları zararlı ayranda tuzsuz güzel olmuyor diye içmiyorum en güzeli su ve soda haftada 2 kerede dondurma yiyorum,karpuzda iyi geliyor bana ama 3\4 dilim...herkes hamileliğinde yeme özgürlüğünü ilan eder ben halaa dikkat ediyorum hayatım rejimle geçti ama şimdi hepsi bebeğim için,doğumdan sonra kendimi ödüllendirip bir süre sonra yine kontrolü ele alacağım :lepi:

ay bestene ben yine hafta sonu bir yere gidemedim izmir dışındaydık ayın 15'i mothercare indirimini kaçırdım,ıkea da yalan oldu ne zaman harekete geçeceğim bilmiyorum yani bu hafta doktor randevum var hazır alsancağa inmişken bakacağım artık umarım indirimli gününden çok bahalı olmuyordur fiyatları mothercare'in...hastane çıkışı ve çıtçıtlı badilerini almayı düşünüyorum oradan bakalım güzel şeyler varmış...tchiboyada ya bugün ya yarın muhakkak gidicem ama birşey kalmamış eşimin kız kardeşi gitmiş 3'lü eşofman takımı almış haber verdi bana sen alma aynısından diye birşey kalmamış diyor..Birde kızlar alışveriş merkezleri benim evime 5 dakika ama sıcaktan oraya gitmeyi bile göze alamıyorum düşünün yani,aslında akşamları eşimle gitmek istiyorum o da yorgun olduğu için sonrasında kıyamıyorum :umursamaz:ama bu hafta harekete geçiyorum:teytey:

kıslar, mide yanmalarınız var mı, yemek borum yanıyor benim..özellikle börek vb yediğimde.geçen evde kek yaptım onda bile yandı. off off

valla kızlar ben sadece su ve ayran içiyorum ara sırada maden suyu başka bişi içemem zaten hepsi şekerli içeceklerin.... bu arada şekerle ben en son 4 kg almmıştım tüm gebelik boyunca şimdi 1 kg gitmiş kalmış geriye 3 kg nolacak benim halim bilmem... inşallah sütüm olur doğum sonrasında yaaaaaaaaaaa...

sıcaklardan bende çok dertliyim evde gezmediğim oda, kanepe, koltuk kalmadı artık terasta uyuyoruz ordada sivrisineklerden uyku tutmuyor birkaç gündür... eşim benimle dalga geçiyor ikinciyi kışa denk getirecem diyorum oda bana hayatım dünyanın en soğuk kışında da ikinciyi doğurursun sen diyor.. adam haklı galiba durup durup gebe kalmayı başardığımız zamana bak.....

neyseki ben alışverişimi erkenden bitirmişim, çok şükür bu havada değil alışveriş insanın nefes alası gelmiyor ya.... kalanlarıda bayram sonrası halledicem inşallah zaten çok bişide kalmadı...

elifciğim benim ara ara mide yanmalarım oluyodu ama şeker nedeniyle diyete başladığımdan beri geçti şikayetlerim, sanırım aşırı yağlı yiyecekler ve çok yemek nedeniyle reflü ve yanma şikayetleri oluşuyor, sende bir süre dikkat et istersen....

günaydın arkadaşlar; benim yine moralim çok bozuk dün dr kontrolümüz vardı, drum bebeğimin başının normalden 4 hafta daha büyük olduğunu söyledi, ama şu an için yapabileceği bişi olmadığını bi sorun olup olmadığına doğumdan sonra bakılacağını söyledi akşamdan beri canım çok sıkkın offfffffffffffffffffffffff..

günaydın nazelacım,
canını sıkma demeyeceğim bu defa..çünkü akşamdan beri baya sıkılmışsın zaten.başka dr.a gitmeyi, birde ondan görüş almayı denesen.sende dr.sun bilşirsin başka bir bakış açısı iyi gelebilir.ist.la yakınsınız orayada gidebilirsin.en azından senin rahatlatan birşeyleri duymak için.çünkü senin psikolojin çok önemli.
kafa büyüklüğü ile ilgili hiçbir bilgim yok o konuda bişey yazamayacağım sana.ama inan senin üzülmen bizi de üzüyor.benim oğluşumunda bacakları normalden uzunmuş..bence doğuma yakın vucut oranları kendini buluyor..gönlünü ferah tut..

pitoscuğum saol canım yarın akşama randevu alabildim en erken başka bir dra gideceğim tabiki ama aynı şeyleri duymaktanda korkuyorum açıkçası... bacak boyu o kadar da önemli bir soru değil canım sadece normladen daha uzun boylu bi bebişiniz olur ama kafa büyüklüğü pekçok sorun yaratabilir allahım düşünmesi bile içimi daraltıyor inşallah yarın hayırlı haberler alırım....

nazelacım, üzme kendini...bebişe de zarar verirsin. ben de başka doktor önerecektim..zaten düşünmüş ve randevu almışsın. sonuçta bunlar ölçüm işi..başka bir doktor daha baksın bakalım ne diyecek. ama sen gönlünü ferah tut. inşallah bişey çıkmaz.

elifcim iyi yapmışsın başka bir doktordan randevu almakla umarım güzel şeyler duyarsın bu sefer,senin için dua edicem tatlım sende bizi haberdar et...allah yardımcınız olsun tabikide çok moral bozucu birşey seni çok iyi anlıyoruz,güçlü ol tatlım bebeğini düşün ona sımsıkı sarıl o annesini üzmeyecektir...bu doktor çok olumlu geçsin inşallahhhh :Saruboceq:

nazela, bu akşam mı gidecektin dr.a..bugün işe gitmedim evde senden haber varmı diye açtım bilg.ı..iyi haberlerini bekliyoruz..
bu arada diğer topiklere bakmayalı çok olmuş .yeni doğan ve anne ihtiyaç listesi vardı bir topikte..bilg.ma kaydettim ben..biraz fazla ayrıntılı gibi geldi bana ama kesinlikle işe yarar..daha önce okumamış olanlarınız için buraya kopyalıyorum..selamlar hepinize

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)
* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri)
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler
* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)
* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy )
* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)
* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur)
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)
* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

elifcim canim hayirli haberlerini bekliyoruz hepimiz dualarimiz seninle minik delikanlimiz uzmez annesini babasini teyzelerini eminim ben sende icini ferah tut tatlimolumunekankayizsmile

günaydın kızlar...
elifcim...naptın canım? doktor randevun nasıl geçti? hayırlı haberlerini bekliyoruz.

pitoscum, listeyi ben de görmüştüm. çok yararlı bir liste olduğunu düşünüyorum.

kızlar günaydın destekleriniz için hepinize teşekkür ederim, 2 ayrı dr daha gördü bizi dün bi tanesi perinatolog yani anne karnındaki bebeklerde genetik anomalileri araştıran bir prof... bebişimin bütün ölçümlerini baştan yaptı, en ince detayına kadar baktı, sonuç olarak bu bebeğe sedece kafası büyük diye özürlü diyemeyiz çünkü diğer oragnları ve bulguları normal dedi. bence yapısal bir durum bu dedi (benim baba tarafımın boyları çok uzundur çoğu 1,90 ve üzerinde onların kafalarıda gövdeleri gibi büyüktür biraz) zaten bizim bebeişimizinde boyu uzun dra söyleyince o zaman dedesine çekmiştir dedi. Bu bebek benim olsa kesinlikle üzülmezdim, kafama takmazdım dedi. sadece normal doğum yapamazsın o kadar dedi. ama illaki araştırayım dersen bebek doğduktan sonra bi çocuk drna götürüp gen analizi isteyebilirsin dedi...şu an için tek sorunumuz bebişimin tek testisi inmemiş henüz aşağı, doğumdan sonraki 6 aya kadar inebilir dedi.Kızlar sizde sorun bebişlerinizin testisleri inmişmi (oğluş bekleyenler). birazcık içim rahatladı çok şükür... gerçi bebeğimde sorun olduğunu söyleselerdi bile ben ona kıyamazdım ama... iii olduğuınu öğrenmek çok daha güzel....

tabi bunca strese şekerlerim tavan yaptı normalde 120 çıkan şekerlerim 140 - 150 falan çıkıyor şimdi onları insüline gerek kalmadan indirme derdindeyim... ne kadar sorunlu bi tip oldum ben böle yarabbi.. neyse inşallah tek sıkıntımız bunlarla kalırda başka büyük dertlerimiz olmaz....

bu arada bu ihtiyaç listesini ben kendime göre ayarlayıp aldım bebişimin ihtiyaçlarını kızlar bencede birazcık abartılmış durumda çünkü...

elifcim, sevindim valla.aslan parçanız oğluşunuz (biz kendi oğluşumuza oyle diyoruz ) sizi üzmedi bak. sen de bundan sonra kafana takma başka şeyi oğlunu üzme bence...Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…