Şubatta hamile kalanlar buraya..

nazelacım, iyi haberine çok sevindim.genetik -yapısal bir durum demiş dr.uzun yapılı bir erkek olacak oğluşun demekki..ve de yakışıklı.(şimdiden erkek annesi moduna girdim ben inanamıyorum kendime..sanki dünyanın en yakışıklı oğlu benimki olacak gibi geliyor..)

nazela canımm çok sevindim :1hug:

Hamile olduğumu bilmeden 2.5 ay geçirmiştim ve bu 2.5 ay içinde defalarca saçımı boyadım, çeşit çeşit ilaç kullandım paket paket sigara içtim. Hamile olduğumu öğrendiğimde gittiğim hastane de hemşire bana bebeğin ÖZÜRLÜ OLUR bunları yaptınsa dedi. O an orada o kadını öldürmek istedim aklinialirimsmile

Annemin benden önce 4 çocuğu karnında ölmüş 2 de düşük benim için özürlü olacak demişler ki zamanın en iyi üniversite hastanelerinin prf. doktorları sonlandırılması gereken bir gebelik olduğunu söyleyip durmuşlar annemin cahillik ettiğini söylemiş etrafındaki herkes... Annem bugün iyi ki cahillik etmişim diyor :1rolleyes:

herşey Allah'tan canım ya bana kalsa 2 li 3 li testleri dahi yaptırmayacaktım. Doktoruma sordum bu testlerde olası bir aksilik söz konusu olduğunda müdahele edilebiliyormu? hayır dedi tek müdahele sizinde rızanızla gebeliği sonlandırmak olur dedi.
bende doktoruma dedim ki, öyleyse bu testlere gerek yok çünkü eşimle akraba değiliz, ailede özürlü yok çok şükür, alkol uyuşturucu kullanmıyoruz. Buna rağmen Allah bize özürlü bir çocuk verecekse vardır birbildiği istemiyorum testleri yaptırmak. Doktor sonra eşimi, eşimde beni ikna etti öyle yaptırdık testleri. Çokta umrumda değildi çünkü son aya kadar sapasağlam gebeliği sürdürüp doğum esnasında sakatlanan bebekler, sapasağlam 10-20-30 ... yaşına gelip talihsiz olaylar sonucu sakatlanan milyonlarca insan var bu dünyada ve bunlardan biri ben yada bebeğim olma ihtimali herkesinki kadar eşit.

Umarım doktorun söylediklerini eşin ve ailesi de kulaklarıyla duymuşlardırda canını sıkmazlar artık. a.s.

Son düzenleme:
haklısınız kızlar inşallah meleğimi üzmem bundan sonra galiba oda yaşadığım sıkıntının farkında son günlerde öyle sert hareketler yapıyorki çok canımı acıtıyor, inşallah aslan parçamızı (bestene ciğim bunu sevdim bundan sonra bende öyle diyeceğim oğluma izninle) sağlıkla alacağız kucağımıza....

pitoscuğum haklısın valla bende erkek annesi modundayım arkadaşlarımın birkaçının kızları olacak hepsine oğluma alıcam kızını diyorum nasıl olacak hepsi birden diye soruyolar ama ben oğluma harem kurmak istiyorum diyorum.... cadı kaynana olmam inşallah...

tsiraacığım bende aynen senin gibi düşünüyordum ben ne olursa olsun bir cana kıyamam bilerek, bu nedenle bebeğimi her şartta kabul etmiştim zaten kaldıki yıllarca bekleyip tedaviler sonucu ona ulaşabildiğim için onu aldırmak benim için mümkün değildi. sadece bir anda söylenmesi beni çok yıprattı, daha öncede bebişimin gelişimi öndeydi ama bugüne dek böyle bir olasılıktan bahsedilmemişti bana. durup dururken damdan düşer gibi söylenince panik oldum. inşallah kuzucuğumu kucağıma alınca unutucam bu kötü günleri....

kızlar iiki varsınız allah hepinizden razı olsun, artık sizleri kardeşlerim gibi görmeye başladım inşallah kopmayız birbirimizden...

bu arada ben bugün ciğer geliştirici ilk iğnemi yaptırdım yarında ikincisini yaptıracağım. bebek erken doğsa bile (inşallah doğmaz) ciğerleri geliştiği için çok fazla sorun yaşanmıyormuş. isterseniz sizde drlarınıza bir sorun canlar...

huım ciğer geliştirici iğne mi sempatiksalakcinni
büyükmü?
acıtıyor mu?
yakıyor mu?
nereden yapılıyo?
kaç tane yapılması gerekiyo?
yapılması gereken belli bir zaman dilimi varmı? (şu şu haftalar arası gibi)
herhangibir yan etkisi varmı?

erken doğum ihtimaline karşı yaptırmalı aslında CADIARZU

sen bi tecrübelerini paylaşsan canım sempatiksalakcinni
benim randevum ayın 1'ine de sempatiksalakcinni

elifcim oğluşuna çok sevindim canımm,yakışıklı iri yarı bir oğluşun olacak desene aman yarabbi yandın sen kızlardankaydirigubbakcemile3

vallahi bende de cadı bir kayınvalide potansiyeli var kızlar :)) gerçi ben çok memnunum kayınvalidemden annem gibi çok severim onu o da çok ince düşüncelidir çok dikkat eder benim yanımda oğluna falan sarılmaz bende anne saçmalama rahat ol lütfen olur mu öyle şey o senin yavrun diyorum hele onu şimdi daha iyi anlıyorum ben sarılamıcam oğluma gelinimin yanında o gelinin benden çekeceği var diyorum gülüyorlar...
İnsan zaten hamile kalınca annesine kayınvalidesine daha farklı bir gözle bakmaya başlıyor...

ciğer geliştirici iğneyi ilk kez duydum bilseydim sorardım bugün...

bu arada herkese merhaba kızlar

bugün oğluşumla randevumuz vardı...1141gr ve 37cm olmuş maşallaho kadar tatlıydı ki teyzeleri o elleri hep yüzünde,başına koymuş yan yatıyor ağzıda açık pek keyifli yatıyordu,doktorum hayatından çok memnun diyor...renkli resimlerini aldık çok güzel,ben kendime benzettim tabikide :)))ama daha belli olmaz,bir ay sonra tekrar görüşücez...ben 7 ayda toplam 7 kilo almışım çok iyi dedi doktorum çok dikkat ediyorum dedim...İşte böyle kızlar allahım herkesi evladına sağlıkla,mutlulukla kavuştursun inşallahhh

günaydın kızlar...
evet ciğer geliştirici iğneyi ben de duymuştum ama erken doğum riski olanlara yapılıyor diye duydum. henüz doktorum böyle bir riskten söz etmedi. benim doktor randevumda Eylül başında.belki bişey söyler..

nehircim oğluşuna maşallah canım. geçenki randevu da benim hissettiklerimin aynısını yazmışsın.ben de bana benziyor diye tutturmuştum. haklısın canım hamile kaldıktan sonra annemi ve kayınvalidemi daha iyi anlar oldum.
dokuz ay karnımda taşıdım diyorlardı ya ben hep çanta taşımak, bir eşya taşımak gibi çok üstünde durmazdım. ama insan can taşıyor bi de üstüne üstlük kendi canından can taşıyor..ona zarar vericem diye bir korku taşıyor. o iyi beslensin diye bir sorumluluk taşıyor. ona kan gitsin diye kan taşıyor..Allahım bizlere bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı, isteyen tüm kadınlara da hamile olmayı nasip etsin. yine derin duygularım depreşti..
geçenlerde yeni doğum yapmış bi arkadaşımla konuştum. 3 ay oldu doğum yapalı. inanır mısın diyor karnımdaki hareketlerini özlüyorum. ben de çok şaşırdım gerçekten. biz biran önce yanımıza gelsin istiyoruz. demekki geldikten sonra da bu halimiz aranır olacak. ama onun böyle söylediği iyi oldu. zaman hiç gemiyor demekten vazgeçtim.
yaşayalım ve görelim.

kızlar ciğer geliştirici iğne toplamda 4 doz olmak üzere 2 kez yapılıyor, kalçadan veya koldan olabilir ehh biraz ağır bi iğne bir yarım saat kalçamı uyuşturdu ama oğluş için değer... drum erken doğmasa bile en azından ciğerleri kesin olarak gelişmiş olacak dedi. bende güvenip yaptırdım 26 - 32 hafta arasında yapılabiliyormuş (yanılıyorda olabilirim). hatta doğumdan bir gün önce 2 doz anneye doğduktan 24 saat sonrada 2 doz bebeğe bile yapılabiliyormuş... bence bi zararı olmayacağı için yararıda var nihayetinde dün ilk iğnemi oldum ben bugünde son dozunu yaptıracağım inşallah.

nehirciğim valla ben hala kayınvalidemi anlayamadım canım ama sanırım bu ondan da kaynaklanıyor ama neyse annemi çok iii anlar oldum, o bana hep anne olunca beni anlarsın diyordu hakikaten öyleymiş. oğluşunun ii olmasına sevindim canım benim oğluşumunda elleri ve ayakları yüzünün önünde duruyor malesef renkli bir fotoğrafını alamadık henüz sadece burnu ve ağzı görünüyor ama biz hemen başladık burnu sana ağzı bana benziyor demelere. o küçücük ağız ve burnu bile hergün defalarca öpüyorum (annelik böle bişi galiba). allhım her dileyene nasip etsin bizlerede ikiniciyide nasip etsin inşallah...

bestene inanırmısın canım ben hergün eşime bunları söylüyorum doğunca kucağımda olacak ama akşamları oysa şimdi heran benle, hareketlerini, kıpırtılarını, tekmelerini özleyeceğim onun diyorum keşke hep içimde kalsa diyorum şaşırıyor böle düşünmeme göremiyosun, öpemiyosun yanımızda daha ii olacak diyor ama onun beni anlamasına imkan yok. daha düne kadar karnımın kıpırdamasından korkuyordu çünkü

nehirciğim valla ben oğluma harem kuracağım zaten eee onunda istedikleriyle haremimiz osmanlı haremleri gibi olacak galiba... valla şimdilik şikayetçi olacağımı sanmıyorum ama bellide olmaz tabi zamanın ne getireceği belki bende kayınvalidem gibi oğlumu paylaşmak istemem kimseyle bilmiyorumkismile ama iri yarı bir oğlum olacağı kesin çünkü benim baba tarafımda uzun boyludur rahmetli dedem 130 kg 2 metrelik bi adamdı 46 numara ayakkabı giyerdi yaaaaaaa....

elifcim, ne güzel yazdıklarından keyfinin biraz yerinde olduğunu anlayabiliyorum. umarım gerçekten öyledir. valla ben cadı bi kaynana olmam gibime geliyor. ama inşallah vefalı bir evlat yetiştirebilirim. çünkü benim annem yalnız yaşıyor. yaşlı da (75 yaşında) yengeler anneme yakın otursalar bile uğrayıp da bi şeye ihtiyacın var mı seninde sağlığın nasıl diye sormuyorlar. ben düşünüyorum annemin yerinde kayınvalidem olsa da ben yoklardım ihtiyaçlarına bakardım herhalde.neyse...

kızlar benim oğlan bi kaç gündür çok aşağıdan hareketliydi. bugün yine yukarıdan vurmalara başladı. yine döndümü acaba.

ben bi yandan bebek için hazırlıkları tamamlamaya bi yandan da kış hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyorum. yarın erişte makarnası kesicez. malum kış boyu evdeyiz. gelen giden de çok olur.kurutmalıklar, melemenlikler..hazırlamak lazım.

arkadaslar merhaba.bende 26 haftalik hamileyim.yazilarinizin bir kismini okuma firsatim oldu.vucudunuzun sismesinden sikayetci olmussunuz.tuzu kesmissiniz.bu konuyla ilgili bayagi bi arastirma yapmistim.vucut sismesinin tuzla veya sicakla cok ilgisi yokmus.(asiri tuz kullanilmadigi taktirde)vucudun tuza da ihtiyaci varmis.o nedenle tuzu tamamen kesmek dogru deil.sol yanina yatan anne adaylarinda sislik olmazmis.ben cocuklugumdan beri hep sol yanima yatardim.simdide oyle.esim cok kiziyodu bana ilk zamanlar yan yatma cocuga zarari olur diye.o kadar pimpirikli ki bu konuda doktora bile sordu.sol yana yatildigi zaman bebege kan daha cok gidiyomus.hem bebek acisindan hemde kendi sagliginiz acisindan sol yaniniza yatmayi deneyin.yada ayaklarinizi yuksege kaldirarak dinlendirin.ancak bu sekilde sisme sorunun onune gecilmis olur.ben bu haftaya kadar hic sismedim.insallah bundan sonra da olmaz.
eylul basinda bana da seker yuklemesi yapilcak.o icirdikleri sivinin tadinin cok kotu oldugu soyleniyo gercekten oyle mi.yurtdisinda yasiyorum ben.buranin sistemi cok farkli.ama inanin hic sevmiyorum.oyle bebek oynamadi doktoruma gideyim yok.cok sinir bozucu gercekten.bi sure once karnimda bebegimin oynadigini hic hissetmedim.oysa cok hareketli.acile gittik.bebegin hareket etmedigini soyledik.size oyle gelmistir diye bastan savmak istediler.o anda esim dustugum yalanini uydurdu da oyle kontrol ettiler.ne kadar akil almaz bi durum tahmin edebiliyomusunuz.allah korusun bebegimin kalbi falan durmus olsa kontrol zamani ogrencez.bebegimiz icin beyaz bi yalan soylmek zorunda kaldik ama olsun artik o kadar :)

oglum icin henuz hicbisey almadim.daha dogrusu ne alacagimi da bilmiyorum.annelerinizin yakininzda olmasi gercekten cok guzel.cok sanslisiniz o konuda.en azindan bilmedigini bisey olursa danisacaginiz kisiler var.suanda kayinvaldemle oturuyorum.Ama ondan gelecek hayir Allahtan gelsin.hamile oldugunuzu ogrendiginzde suratini cevirip giden bi kayinvaldeden ne beklersiniz ki...nazela arkadasim seni o yuzden cok iyi anlayabiliyorum.bende cok stresli bi hamileleik geciriyorum cunku.
tesekkur ederim sizlere.yazdiklariniz sayesinde neler almam gerektigi konusunda fikrim oldu.Allah hepimize saglikli hayirli evlatlar ve kolay dogumlar nasip etsin insallah...

Son düzenleme:
nazelacım geçmişi gözlerim dolu dolu okudum çok sevindim dualarımız kabul oldu diyorum çünkü bizler birer melek taşıyoruz. Allah ım onları sağlıkla kucağımıza alamyı nasip etsin tsiraa çok güzel anlatmış herşeyi aynen katılıyorum ona doğum anı çok önemli problemsiz sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim hepimizede....

a.s.

sLm kızLar...

dün iğne için dayanamadım gittim doktora hem bahaneyle bebeğimi de gördüm 1 kg 1975 gr olmuş sempatiksalakcinni nazelanın dediği gibi günler yaklaştıkça geçmesin doğmasın istiyenlerdenim bende kaydirigubbakcemile3 ne kadar sıkıntılı olsa da o hareketleri tekmeleri içimizde hissetmek dünyalara değişilmez opuyorumnanaktan

İğneye gerek yok, bebeğin gelişimi gayet iyi ve erken doğum tehliken yok dedi dün gittiğim doktor ama biliyorsunuz 3-4 farklı doktora aynı anda gidiyorum sempatiksalakcinni 1 indeki randevum olan doktoruma da soracağım inşallah o yaptırır. sempatiksalakcinni

dida, hoşgeldin diyelim aramıza a.s.

burada ki doktorlara da zırt pırt gidemiyoruz canım yada en azından benim doktoruma adam zaten çok yoğun muaynehanesinden sabaha karşı çıkıp hastanedeki görevine gittiği oluyor adamın kaydirigubbakcemile3
o yüzden bende çözümü haftada en geç on günde bir değişik doktorlara gitmekte buldum çözümü sempatiksalakcinni
şeker yüklemesinde içtiğimiz glikozu sormuşsın birde, walla tr de içirdikleri iğrenç değil orada farklı birşey içiriyorlarsa bilemiyeceğim :1hug:

ıkya ve bestene allah razı olsun canlarım evet keyfim biraz yerine geldi şükürler olsun ama oğluşumu kucağıma alıp gözlerimle sağlıklı olduğunu görene dek stersim azda olsa devam edecek biliyorum... ıkyacığım haklısın birer melek taşıyoruz içimizde çok güzel söylemişsin canım. rabbim hepimize sağlıklı, hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallah... kolay doğum deyince bu sitede okudum hacıdan getirilen Fatma Anamızın çiçeği diye bir çiçek varmış doğum anında veya başlamadan önce suya konursa bu çiçek rahimde çiçekle birlikte açılıp kolay bi doğum oluyomuş doğumdan sonrada sudan çıkartılınca çiçek rahimde çiçekle birlikte kapanıyomuş... ben umreye giden bi tanıdığımıza rica ettim bulursa getiricek kızlar, isterseniz sizde bir araştırın.

besteneciğim bende işin şakasındayım ama en çok düşündüğüm ve dua ettiğim şey hayırlı bir evlat olması hem bana hemde ülkesine hayırlı bir evlat olur inşallah oğluşum.. Canım annenin durumuna üzüldüm inşallah sen yakınlardasındır valla kayınvalidemin tüm yaptıklarına rağmen ben elimden geleni yapıyorum annemden ayırmamaya gayret ediyorum...kış hazırlıklarına gelince bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama önceki seneler gibi canım bişiler yapmak istemiyor ne bileyim ya....

didacığım aramıza hoşgeldin, yurtdışında yaşamak bazen gerçekten çok zor olabiliyor imkanlar fazla ama kurallarda fazla orada... Arkadaşım kayınvalidenin durumunada üzülme boşver ben öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince bazen gelmiyor tabi ama neylersin... yardımcı olabileceğimiz bişiler varsa elimden geleni yaparım canım. soracakların varsa hiç çekinme olurmu?

tsiraa allah iyiliğini versin canım ya ben bukadar ayrı dra gitsem kafam karışır allahtan senin karışmıyor ne diyeyim. maşallah kuzuna kocaman olmuş, hakikaten geçse bi dert geçmese bi dert bu günler ama doğduklarında dafarklı bişiler yaşayacağız tabiki eminim oda çok güzeldir...

benim drum erken doğum riski olmasa bile yaptırıyor bu iğneleri bir zararı yok belki faydası olur mantığıyla heralde... tabiki her drun düşüncesi birbirinden farklı olabiliyor...

ikincileride böyle yapma fikri hoşuma gitmedi arkadaşım ya ayyy çok çirkin hem benim kocam iki gün sonra sıkılır ve gidip aldıralım bebeği der haeralde gelemez sıkıntıya paşam benim...

ben o muhteşem duyguyu yine kendim yaşamak isterim hemde biraz bencilce oldu ama olsun.

aaa evet dida glikozlu sunun tadı çok kötü değil dünyanın heryerinde aynı şekilde ve tadda oluyor merak etme ama ben burda biraz hile yapıp içine küçük bir limon sıktım izin verirlerse sende limon sıkabilirsin canım. o zaman daha limonata gibi olduğu için kolay içilebilir hale geliyor....

günaydın kızlarrr

sabaha kadar tuvalete taşındım benim veletin ayağı kasıklarımdaa hareket ettikçe ben tuvalete:))doktorumda söyledi poposu aşağıda idrar kaçırabilirsin dedi hapşurunca kaçırıyorum zaten dedim...akşam annecim çık yukarı uyutmadın beni ne işin var orada diye konuşuyorum onunla eşimde bir zıpladı ne oluyor diyor

oğluşuma ciciler aldım kızlar,çıtçıtlı badiler tişörtler penye battaniye bir de uni baby ıslak pamuk indirimdeymiş ondan stokladım ne güzel birşeymiş oo hem alkolsüz katkısız kesinlikle alın derim...bebek arabası baktım fiyatlar uçuyor maclaren,maxi cosi,bebe confort,chicco en ucuzu chiccoydu bebe confortta hoşuma gitti 850 dedi maxi cosiler dümdüz yatmıyormuş birde 1500tl yuhhh yani şimdilik öyle baktık zaten ilk etapta hiç almayada bilirim ama arkadaşım ana kucağının hastane çıkışında ve evde kullandık çok rahat ettik diyor bakalım sizler baktınız mı?

hoşgeldin dida aramıza...ben zaten hep soluma yatarım bir yerde okumuştum bebeğin en iyi o pozisyonda oksijen aldığını ve annenin daha rahat yattığını son aylarda bacak arana yastıkta koyuyorsun...ben tuzu tamamiyle kesmedim sadece tuzluğu elime alıp ekmiyorum yoksa yemeklere falan koyuyorum yani gün içinde de dinlendiriyorum o yüzden hiç şişkinliğim yok şükür...şeker yüklemesinde de hem 50gr'lık hem 100gr'lık içtim hiç öyle içilmicek gibi değil stres yapma boşuna canım bende yapmıştım hiç gerek yokmuş sonuçlarında iyi çıkar inşallah...

bana doktorum bebeğin hareketlerini gün içinde takip et hiç hareket etmediğini düşündüğün anda birşeyler yee ve sırt üstü uzan kırk dakika takip et dedi hareket etmesi lazım dedi bende öyle yapıyordum çok daha sakindi çünkü önceden şimdi daha hareketli belirli saatlerde hep hissediyorum,allahım kolay doğumlar sağlıklı,hayırlı evlatlar versin hepimize yarabbim:Saruboceq:

nazela şimdiden ikinciyi nasip etsin diyorsun süpersin vallahi ben şu an ikinciyi hiç düşünemiyorum bakalım bunu bir kucağımıza alalım nasip kısmet tabikide iki çocuk en güzeli ama zor bu zamanda allah bebişlerimize uzun sağlıklı ömürler versin ama kocam doğurabilseydi kesin olurdu :))))

hosbuldum arkadaslar.ilginizden dolayi cok tesekkur edrim.o kadar bunaldigim anda buldum ki bu siteyi.Allah hepnizden ayri ayri razi olsun.deneyimlerinizi ne kadar guzel paylasmissiniz.sizin sayenizde bugun esimle alisverise gitcez.yazdiklarinizin bi kismini not ettim.

o kadar stresli bi hamilelik yasiyorum inanin anlatamam.kayinvaldenin yaptiklarini takmamak mumkun deil cunku ayni evde yasiyoruz.tek destegim esim.o bu kadar anlayisli ve merhametli olmasa coktan bitmisti bu evlilik.suanda ev ariyoruz cikmak icin burdan.ama burda da ev kiralamak cok zor.turklerin cok yogun oldugu biyerde oldugumuz halde ev vermiyolar turkuz diye.inanin dogumum yaklastikca iyice korku sardi beni.ne kadar mutlu olmam gerekirken.ilk bebegim.onu kucagima alacagim gunu iple cekmem gerekirken ben gunler gecmesin diye dua ediyorum inanabiliyomusunuz.bu evde dunyaya getirmek istemiyorum oglusumu cunku.ne yapacagimi bilemeden caresizlik icinde beklemek olduruyo beni.alisveris konusunda da hicbir fikrim yoktu.sizlerin sayesinde biraz fikrim oldu en azindan.kendi annemlere de bisey soramiyorum burdaki durumlari yansitmamak adina.bebegimin nasil icimde tutunduguna hala hayret ediyorum o kadar stres yasarken.desteginiz icin gercekten tesekkur ederim.

limonu bende cok severim bu cok iyi fikiryerimseniben.denemekte fayda var.o sivinin burda cok kotu oldugunu soyledikleri icin tereddut ettim biraz.rahatlattiniz beni kizlar saolun...

dida stres yapmamaya çalış lütfen çünkü senin hissettiğin herşeyi bebeğinde hissediyor onu da üzüyorsun senin duygularını,sıkıntını hissediyor..tahmin edebiliyorum eminim çok zordur hele ki gurbetdesin,güzel tarafından bakmaya çalış en azından eşin var arkanda destekci seni ezdirmiyor bu bakımdan çok şanslısın...bebeğini düşün ve güçlü olmaya çalış o yepyeni bir dünyaya geliyor yeni umutlarla eminimki annesinede şans getirecektir o yüzden herşeyin en kötüsünü düşün ve mutlu olmaya çalış senden çok daha kötü durumda olan insanlar var canım,bende bazen saçma sapan şeylere üzülüyorum hamilelikte hormonlarlada alakalı biraz sonra kızıyorum kendime sende bebeğini düşün herşey en kısa zamanda yoluna girsin inşallah canım allah yardımcın olsun:Saruboceq:a.s.

merhaba kızlar.havalar ne kadar guzel oldu yaaa..sanki sonabahar geldi o sıcaklardan sonra o kadar coook rahatlıyor ki insan...bundan bile mutlu oluyorum 2 gundur soyle deli gibi yagmurda yagsa daha da cok sevinicem.:CüvCüv:hepmizin adına tabiki....doktora gore 28+2 deyim bugun artık gunlerimizde azalıyor ne guzel gorucez meleklerimizi......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…