Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhaba bayanlar merak ettim hepimiz hemen hemen aynı haftalardayız siz şuanda hangi ilaçlara devam ediyorsunuz?ben elevit ve gynoferon demir ilacı kullanıyorum...

31ine randevum var inşaallah herşey yolundadır özledim beebğimi 1 aydır göremiyorum güzel kızmı

burası daha serinlemedi tatlım bugün çok sıcaktı sadece geceleri biraz daha serin o kadar ama bunada şükür tabiki...bugün bir bayanla karşılaştım 33.haftada doğurmuş oğlunu ayy dedim ne kadar yakınlaştık aslında aman zamanında gelsin bebişlerimiz...

bende yeni gördüm oğlumu bir aydır görmüyordum nasıl büyümüştü senin kızında kocaman olmuştur annesi...ben demir ilacı sabahları aç karnına,elevit akşamları,magnezyum yatarken içiyorum canım...

bende demir ilacini sabahlari ac karnina magnezyum ve bebe asprinini gece yatmadan iciyorum...zaten omrumde icmedigim kadar ilaci hamileligimde iciyorum kendi rekorumu egale edeli baya bi zaman oldukaydirigubbakcemile3

günaydın şekerler; nehirciğim ben bebek arabamı aldım canım chicconun trio for me travel setini almıştım daha 4,5 aylıkken 1800 tl civarındaydı fiyatı indirime girince almıştım ozaman iiikide almışım valla, zaman azaldıkça kafası karşıyor insanın.. ama dediğin doğru fiyatlar acaip pahalı....bu arada bebişin güle güle giysin cicilerini inşallah....

valla ben hiç korunmayı düşünmüyorum ilkini tedaviyle bulduğumuz için olsa gerek e zaten 30 yaşındayım, rabbim ikinciyi ne zaman verir bilmiyorum ama inşallah çok bekletmez beni... bu arada wc meselesi benimde sorunum malesef her dakika tuvalete taşınıyorum çok sinir bozucu bir durum ama yapacak bişi yok bazen bende oğluşa söyleniyorum çık yukarı falan diye eşim gülüyor....

ilaç olarak, elevit, santafer, kolşisin (fmf hastası olduğum için) ve arada bir magnezyum alıyorum okadar. kızlar hafta sonu oğlumun dolabının içine yerleştirilmek üzere kumaş alıp terziye verdim örtü dikilecek, birde cibinliği dikilecek, offfff eksik hiç bitmiyor valla daha neler çıkacak bakalım karşımıza... bu arada bütün arkadaşlarım hastane çantanı hazırla diyolar ama sanki hazırlarsam oğlum hemen doğacak gibi geliyor korkuyorum hazırlamaktan....

dida seni en iii ben anlayabilirim canım ama sters yaptığımda inanki şekerlerim tavana çıkıyor oğlumu iki kere üzüyorum o yüzden dikkat etmeye gayret gösteriyorum.stres yapma canım meleğin gelince herşey daha güzel olacak inan buna...

günaydın, 3 gündür giremediğim için yazdıklarınızı birer birer okudum..klima çarptı malesef beni arkadaşlar.önce boğazımda başladı, sonra burun akıntısı vücudumda kırıklık falan derken bugün daha iyi olarak işe geldim.
izin dilekçemi verdim..haftaya izne çıkıyorum, inşallah doğuma kadar evde olacağım artık.
o kadar çok şey okudumki, en son aklımda kalan içtiğim hapları yazayım bende, sadece demir hapı ve elevit içiyorum.eleviti kahvaltıdan sonra, demir hapını yatarken içiyorum..sağlık ocağında hemoglobin ölçtüler baya düşük çıktı, aile hekimi günde 2 ye çıkar dedi demir hapını ama ben kendi dr.uma sormadan arttırmayayım dedim..2 tane içeniniz var mı günde??
herkese sağlıklı haftalar dilerim..

günaydın kızlar,
döktürmüşsünüz valla hafta sonu. ben cumartesi malum erişte kestiğimden dolayı, pazar da bilgisayarımda sorun olduğundan dolayı giremedim nete.

hepiniz gayet keyifli ve iyi geldiniz yazdıklarınızdan anladığım.
dida hoşgeldin aramıza. pitos geçmiş olsun canım. umarım normal sağlığına kavuşursun tez zamanda.
nehircim, bebişin sağlıkla giysin yeni cicilerini. huzurla mutlulukla...
didacım, arkadaşların da dediği gibi sen ne kadar stresli olursan bebeğinde o kadar etkilenir. aklına güzel şeyler getir. derin derin nefes almak çok iyi geliyor. ayrıca glukozu bende limon katarak içtim. öyle herkesinde dediği kadar kötü değil.
tsiraacım, vallahi doktorları iyi karıştırmıyorsun.. ben bazen kendi doktorumun bile dediğini karıştırıyorum. maşallah kuzuna..
Ikyacım, insan özlüyor gerçekten. bende 20 gündür göremiyorum minik kuzumu. daha da 2 hafta göremiycem.
ilaçlarıma gelince ben sadece demir ilacını sabahları aç karnına alıyorum. eleviti nerdeyse 2 aydır kullanmıyorum. ama bu ara iştah sorunum var umarım kuzuma yetecek kadar besin alabiliyorumdur. 1 kilo vermişim.

ayrıca ben de uni baby nin yeni doğan ıslak mendilini aldım. üçlüsü 9.90 dı. emin olmadım. bundan mı stok yapmak lazım. yoksa bittikçe mi almalıyız. ayrıca geçen yeni doğum yapmış arkadaşımla görüştüm. başından beri bunu kullandım dedi. hiç pamukla silmedim dedi.bazıları ilk bi kaç ay pamuklu suyla sil diyorlar ya. ondan dolayı stok yapmalı mıyım diye düşünüyorum.

ayrıca hastane çanta mı hazırlamak konusunda tereddütüm var. zaten içime erken doğurucak mışım gibi geliyor. çantayı da hazırlayınca stres olmayayım dedim. bu arada hani ağız bezi, tülbentten yapılan var ya onları yapmaya başladım. hazır dursun diye.

canım benimde kafam karışmaya başladı hangisinde doğum yapsam diye gün geçtikçe hepsini ayrı bir sevmeye başladım sempatiksalakcinni
dediğin gibi muhteşem bir duygu ve ben sırf doğumdan korkuma kocamın yapmasına izin verebilirim kaydirigubbakcemile3 zaten kendi kendine halleniyor karnını gösteriyor bak tekmeliyo görüyormusun diye kafamçokkarıştı nefesini tutuyo veriyo bişeler yapio bebek vamrışta hareketlenmiş gibi bari biraz da göbeği olsa karnı sırtına yapışmış benle dalga geçiyo tekmeliyo diye kaydirigubbakcemile3
iğnelere gelince gittiğim diğer doktorlar da yaptırmassa bende iğnelerin adını alıp senden gider sağlık ocağında yaptırırım zaten sigarada içiyorum aklıma yatıyor ondan iğne yaptırmak...

benim doktorlardan biri gynoferon u değiştirdi ferrrum fort verdi ona devam ediyorum canım elevit te elindeki bitsin yeni kutuya gerek yok dedi 2 doktorum sanırım bitince kesicem. magnezyum var birde ama ben kullanmıyorum çünkü tadı çok iğrenç! he birde şurup verdi son gittiğimde doktorum mide yanması - reflü için günde 3 doz yazmış ama ben çok gerekmedikçe onu da kullanmıyorum kaydirigubbakcemile3

bu arada 1 ay nasıl bekliyorsunuz yha ben çatlarım bir ay bebeimi görmesem kaydirigubbakcemile3

çok geçmiş olsun canım a.s. benim gittiğim 4 doktordan sadece 1 i demir hapını 2 ye çıkarma zamanı geldi demişti biri daha deseydi arttıracaktım ama 3e 1 kaldı die arttırmadım kaydirigubbakcemile3 sezeryan düşündüğümden kanım düşük olmamalıymış ondan önümüzdeki hafta bir test daha yaptıracağım sağlık ocağında eğer hala düşükse o zaman 2 ye çıkarırım sanırm bende kaydirigubbakcemile3
opuyorumnanaktan

ben hastane çantasını hazırladım..nolur nolmaz diye.ablam 33 haftalık doğum yaptı..inşallah hiçbirimizin başına gelmez ama.bebiş için kıyafetler koydum.kendimle ilgili bişey yok çantada henüz.

Erişteleri afiyetle yiyin inşallah canım benimde annem hazırlamış sağolsun erişte ve silor büyük kolaylık oluyor özellikle ani misafir baskınlarında dayıyıveriyorum kaydirigubbakcemile3
doktor konusuna gelince kafamı karıştıran hangisinde doğum yapacağım sonunda hepsini toplayıp gidicem hastanenin birine biri beni keser biri bebeğin kordonunu keser biri diker falan iş bölümü yapar hallederler artık kaydirigubbakcemile3

bu arada bir adım attık sonunda bebeğimize arabasını aldık zaten kışa denk geliyor doğum yani neredeyse kış ... kaydirigubbakcemile3 arabaya binmeye başlayacağı zaman en erken 6-7 aylık olacak e o zamanlarına da uygun olur diye BUNU ALDIK BİZ.
kendi araban olunca bebek arabasını fazla kullanmıyorsun dedi hep annemler teyzemler konu komşu falan. öyle .çok paralar vermeyi de düşünmüyordum zaten gereksiz buluyordum... ondan bu siteden alıverdim bu arabayı cuma akşam üstü sipariş verdim cmt. öğle gibi elimdeydi gelir gelmez çıkardım kutusundan kurdum kaydirigubbakcemile3 gayet hafif şık ve kullanışlı duruyor bakalım kullanınca göreceğiz...

Son düzenleme:
herkese günaydın iyi haftalar kızlar...

tsiraa alemsin yani oylamana bittim demir hapıyla ilgilikaydirigubbakcemile3hangi doktora doğum yaptıracağına nasıl karar vericeksin zor olmayacak mı senin için...
bebek arabanız hayırlı olsun canım sağlıkla kullansın bebişin fiyatı ne kadar uygunmuş benim baktığım arabalar ucuyor resmen şimdilik rafa kaldırdım zaten...

ben bebek odasını halletmeye çalışıyorum iki tane beğendim netten ikiside güzel fiyat olarak aralarında çok fark var biri daha uygun hangisini alacağıma o yüzden karar veremiyorum annem hediye alacak gerçi ama olsun o kadar para verceğimize başka bir eksiğini alırız sizler ne yaptınız kızlar odasını alan yok mu bir nazela aldı sanırım koysanıza resimlerini bize fikir olsun..
ben beğendiğim iki takımı ekliyorum bakıp bana fikirlerinizi söyler misiniz birisi stylewood birisi çilekten,stylewood çok pahalı çilek uygun fikirlerinizi yazın lütfen....

stylewood cana bebek odası:STYLEWOOD
çilek sevimli bebek odası:Çilek Odası

pitosum çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine bende zaman zaman düşüyorum ama yapacak bişey yok elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. ben 2 aydır fe ilacını 2 tane alıyorum malesef bi artış yok hemoglobinimde sanırım şekerlerim yüzünden diyet yaptığım için yeterince beslenemiyorum. zaten totalde sadece 3 kg aldım, göğüslerim bile büyümedi ya gebelik öncesi 51 kg dım yani zayırftım bide nasıl sütüm olacak diye telaşlanır oldum galiba emziremeyeceğim ben bu gidişle...

tsiraa alemsin canım ya artık yazı tura ile karar verirsin bu gidişle dr konusunda. şaka bir tarafa sen niye sezeryana kaydın tatlım merak ettim doğrusu? benim eşim doğurabilse bile doğurmaz ehli keyfdir biraz, zaten bende bu hevesle ona bırakmam ikinciyide:CüvCüv: çünkü şimdiden üzülüyorum az zaman kaldı diye hayret bişeyim ben yakafamçokkarıştı. bu arada arabanız hayırlı olsun kuzum iii günlerde güzel gezmelerde kullanın inşallah...

bestene kışın canım erişte çekerse sendeyim haberin olsun şimdi diyet nedeniyle yasak ama doğumdan sonra ankaraya kayınvalidemlere gelince uğrar yerim artıkkaydirigubbakcemile3

nehirciğim ben tüm bu bebek odalarına tek tek bakmıştım canım stylewood çok pahalı farklı bir özelliğide yok, çilekde ise ben safari ile baby modeline bakmıştım heriki cinsiyetede uygun diye ama üzerindeki desenler çıkartma şeklinde ve tırnakla ittirerek çıkartılabiliyo, oğluş biraz büyüyünce çıkartır, özelliği bozulur diye vazgeçmiştim ben çilekden. aslında fiyat olarak çilekde pahalı tatlım. ben totalde 2100 civarında bir fiyata aldım tabi pazarlıkla, 3 kapılı gardrop, kitaplık, büyüyen yatak, şifonyer, oyuncak dolabı, uyku seti fiyata dahil parçalar... havalandırıyorum şu anda bir ara resimlerini ekleyeyim fikir olur belki size....

bestene kışın canım erişte çekerse sendeyim haberin olsun şimdi diyet nedeniyle yasak ama doğumdan sonra ankaraya kayınvalidemlere gelince uğrar yerim artıkkaydirigubbakcemile3
..

olur canım, beklerim ne demek..bu haftada tarhanaya niyetliyim. kış boyunca çok ihtiyaç duyacağım çünkü.bakalım artık.

nehircim, oda takımlarına baktım stylewoodun takımı çok daha güzel gözüküyor. bu arada ben daha öncede yazmıştım. oda takımı yapmıycam diye. evde 3 kapılı gardrop vardı. ben kendime almıştım ama pek kullanamadım. bide 4 lü şifonyer. bir de tek kişilik bazalı yatak. 6 ay kadar kullanabildim sadece. sadece bebek karyolası alacaktık. onuda eşimin teyzesi göndermiş. kendi kızınınkini. krem- yeşil renkte. çok eskimemiş. çizik bile yok diyebilirim. ben de başka almaya gerek yok diye düşündüm. bu konuda ablam tarafından strese girdim. anlatınca canım sıkılıyor diye bi de burda anlatmak istemedim. en büyük ablam bebekle ilgili hiç birşey sormaz bana. geçenlerde "başkasının eskisiyle ne uğraşıyosun daha ilk bebeğiniz yeni bir takım alsanıza " falan diye çıkışmaya başladı. ben de bozuldum. ben zaten oda takımı almaya hevesli değildim açıkçası. onlara harcayacağım parayla ücretsiz izin kullanırım diye düşünüyorum. neyse ben de onun üzerine bütün takımı beyaza boyatmaya karar verdim. çekmece kulplarını ve dolap kulplarını da değişik aksesuarlarla renklendireceğim. çeşitli yapıştırmalar falan.yani varolanı baştan yaratacağım. duvar kağıdını seçtim. onu yaptıracağım. bitirince fotosunu eklerim.

maşallah becerikli hatunsun canım sen... bence kafana takma bu tarz şeyleri benimde eskiden kalma az kullanılmış tek kişilik oda takımım vardı ama boş bebek odamda vardı o nedenle takım aldım ben, zaten verecek kimsede yoktu ama madem var hiç takma kafana derim. madem ablan böle diyo o zaman o alsın yeğenine yeni bir takım olmazmı? bence durumu iyi ise boyatma bile boşver ya. değişik kulplar ve aksesuarlar iii fikir bencede... hadi bitsinde ekle resimleri fikir edinelim şeker.

arkadaslar merhaba.bebislerinizin cicileri hayirli olsun.Rabbim guzellikle giymeyi nasip etsin insallah.
o gun bende gidip baktim.ama malesef yine hicbisey alamadim.ev tutma ihtimalim var(bu kez vercekler insallah) o nedenle biraz daha ertelemeyi dusundum.bi bebek odasi begendik ama siparisini veremedik.o kadar guzel ki.insallah su ev sorunum hallolurda oglusuma alirim.

arkadaslar hepinize ilginizden dolayi cok tesekkur ederim gercekten.sizlere icimi dokerek bir nebzede olsa rahatliyorum.bende biliyorum ben uzuldukce bebegim daha fazla etkileniyo ama elimden gelen bisey yok ki.cok rahat bi hamileligim varken surekli acillerden cikmadim.strs yaptikca kasiklarima vurdu.kac kez yuruyemeyecek vaziyette hastaneye gitim.doktor bile aciyodu artik halime stres yapma diye.ama siz o haldeyken yaninizdan gulerek gecen bi kayinvalde nasil sinir bozmaz.hergun daha dogmamis herseyden bihaber masum minigime hakaretler yagdiran,kufreden bi insanla ayni ortamda bulunmak benim icin zaten cok buyuk bi azap.hergun cocugum icin gebersin diyen bi kadina sirf esim icin katlaniyorum.o kadar zor bi durum ki.evde yabanci gibiyiz.onlarla ayni masaya oturmuyoruz yemek yemiyoruz.evi pansiyon gibi kullaniyoruz.birzamanlar bunlari yasayacagimi soyleseydi biri guler gecerdim.ama hayat insanin basina herseyi getiriyo iste.aranizda ne var da boyle oldunuz deseniz yemin ederim hicbirsey yok.ama geldigim gunden beri bu eve bunlari yasiyorum.biliyorum bu gunler gececek.ama bende ve bebegimde biraktigi hasar nasil gecer bilmiyorum.ama yinede rabbime isyan etmiyorum kesinlikle.

bende demir hapi kullaniyorum hamileligimin basindan beri.bi ara birakmayi dusundum ama doktorum izin vermedi.dogum yapincaya kadar kullanmam gerektigini soyledi.normalde ilac icmeyi hic sevmem.ayda yilda bi cok mecbur kalmadikca ilac kullanmam.ama bebisim icin katlaniyorum.

erken dogum yapmaktan cok korkuyorum kizlar.gecenlerde bi ruya gordum.bebegim dogmus kucagimda.seviyorum.ama sonra sen cok erken geldin diye tekrar icime sokmaya calisiyorum onu.o kadar etkilendimki bu ruyadan.gercekten cok korkuyorum...
pitos gecmisolsun.aman dikkat et kendine ve bebisine...
tsiraa bu doktorlarin hicbirinin birbirinden haberi yok dimi?hic gulecegim yoktu.en hayirli doktor hangisiyse senin icin ona karar vermis olursun insallah.burda sezeryan dogum yapmiyolar cok mecbur olunmadigi surece.igne vuruyolar belden.o da cok tehlikeli sakat kamla riski var.sanci cekerken kimildammaaya calisip igne vurulmak gercekten cesaret isi.o anda kabul edip sonradan cok pisman olanlar var.cunku sonrasinda bel agrilari yapiomus.ben kesinlikle yaptirmayi dusunmuyorum.insallah mecbur kalmam.

kizlar tarhana eriste demissiniz.ben hala aseriyorum yapmayin nerden bulcam canim cekersebilmiyorumkismile

nazela bende cok zayif hamile kaldim.44.5 tum.suan 49 kiloyum ama ben pek dogruluguna inanmiyorum kilomun.ayni tartida bi kiyafetli bi kiyafetsiz tarttilar beni.ayakkabimi bile cikarttirmadi kendi doktorum.baska bi doktora denk gelmistim benim doktorum yogun oldugu icin ayni tartida o da kiyafetsiz tartti.ck ilginc.bende sutum olmaz diye dusunuyorum.ne yapmak gerekiyo bu konuda hicbir fikrim de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…