Şubatta hamile kalanlar buraya..

a.s. Teşekür ederim canım...
Seçmeyi başarabilirsen sanada odanız hayırlı olsun demek isterim kaydirigubbakcemile3
bu odaların ikiside birbirinden güzel ama sırf etikete markaya para vermeyin derim ben aynı kalitede hatta dahada kaliteli ama bu kadar reklam ve isim yapmayan markalar bunların neredeyse yarı fiyatına satılıyor... çıkın şöyle bir çarşı pazar dolaşın canım yaa...

----------

tsiraacım, arabanız hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullansın bebişin.

amin canım teşekkür ederim .... a.s.

----------

Öcelikle teşekkür ederim canım a.s.

Sen neyi kafaya takacağını şaşırdın he bu kadar düşünme
Emzirirsin inşallah tatlım yaa süt yapıcı çayları milupanın çok işe yarıyormuş en kötü ihtimal çaya dayanırız. Bende 8 kg. aldım toplamda ama göğüslerim büyümedi (gerçi büyümesinler de kaydirigubbakcemile3) halaa süt müt geldiği de yok internette bakınıyorumda öyle 2-3 aylık kürtaj yaptıranlardan bile süt geldiği oluyormuş bende tık yok sempatiksalakcinni
Birde, ne meraklıymışsın kuzum sen öyle Allah sana deil 2.yi 3. 4. yüde nasip eder inşallah sempatiksalakcinni

Sezeryana kaymadım aslında başından beri fikrim buydu çok korkuyorum çünkü sempatiksalakcinni

----------

Canım sen masraf etmicem derken daha çok masrafa gireceksin sen öz ablan bile olsa içine sindikten sonra kimsenin lafına bakma bence! sonuçta önemli olan temiz olması!
sonuçta bebek için kullanacaksın ona göre boya seçeceksin ws. boya masrafıda az çıkmıcak! bizim bir duvar ünitemiz var taşınırken bi tarafı hafif çizilmiş ben de taktım kafaya boyatalım diye 900 TL fiyat çektiler yenisiyle aynı fiyat neredeyse! bende aldım elime siyah ojeyi boyası atan yeri boyadım şimdi belli bile olmuyo! 900 TL de cebimize kaldı kaydirigubbakcemile3
nazela ya kesinlikle katılıyorum teyzesi madem o kadar biliyo alıversin bi oda takımı kaydirigubbakcemile3
off ne çok dırdır eden ne çok akıl veren var etrafımızda ben hepsine tıkadım kulaklarımı ne deseler he he diyorum bildiğimi okuyorum sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
dida canın çekerse söyle kuzum kargo diye bişi var gönderirirm ben sana aşkolsun... kaynananıda takma kafaya rabbim yardımcın olsun oğluşun kısmetiyle gelecek inşallah bak ev işide olacak gibi yazmışsın canım hadi inşallah olurda sende oğluşunda mutlu olursunuz. en azından eşin destek ya oda olmasaydı daha kötü olurdu.

valla süt konusunda söyleyecek bişeyim yok canım kelin merhemi olsa kendi başına hesabı. ama doğumdan sonra ne kadar su içersen okadar sütün olur derler doğruysa sorun yok demektir..

normal doğum en iiisi bencede ama benim artık imkansız oğluş biraz tombul o nedenle mecburen sezeryan diyor drum. epidural düşünüyorum bende bakalım kısmet ne olacak. ama epiduralden sakat kalana hiç rastlşamadım canım eğer ehil ellerde yapılırsa bişey olmaz merak etme sen. ama zaman zaman bel ağrısı yaptığı doğru canım.

haklısın tsiraacığım durup durup kendime dert ediniyorum ama burdaki hamişlerin çoğundan seninde dediğin gibi süt geliyomuş hatta gebelikte memeler en az yarım kilo büyümelilermiş ayol benimkiler küçüldü sanki zaten ufaktı hepten yok oldular nerdeyse...bilmiyorumkismile

ya ne yapayım 4 yıl bu bebiş için yandım hergün ağladım en sonunda rabbim nasip etti işte görmemişin oğlu misali idare ediver accukzemuszemus

valla bende tıkadım kulaklarımı bildiğimi okuyorum ama iiikide öle yapıyorum millete kalsa ben bu sıcakta oruçlu kocamla alışverişe çıkardım ama şimdi rahatım çok şükür, kimseye fikir sormuyorum sizler dışında biri bişi derse ben öle istemiyorum deyip geçiştiriyorum. yoksa sanki para onların cebinden çıkıyomuş gibi herkes akıl veriyo hiç para verelim diyen yok alsanaalsanasmile

Yuhh senin kayınvalidene yha
oğlunu mu kıyamıyo sana acaba kaydirigubbakcemile3 bence bunları yapan bir kadının ruh sağlığı kesinllikle yerinde değildir aklinialirimsmile o bir dediğinde ben 10 derim senin yerinde olsam kaydirigubbakcemile3
sana tüm bu yaptıklarından eşinin haberi varmı canım ya:uhm:
ev tutacağız derken eşin ve sen değilmi kayınvalidelerden ayrılıyorsunuz:uhm:
bu ara da belden yapılan iğnenin sakat bırakma ihtimali çok düşük canım yaa son derece tecrübesiz bir ekibin eline düşmen gerek sakat kalmak için :1rolleyes:
zaten yurt dışındasın tr den daha çok önem verirler insan sağlığına sanıyorum tabi Nijer'de - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde - Somali'de - Etiyopya'da falan değilsen kaydirigubbakcemile3 o yüzden bunu da takma kafaya herşey Allah'tan. Hem, Allah beni bebeğimden ayıracağına sakat kalmayı yeğlerim :CüvCüv:
şu kıyafetli kıyafetsiz tartılma işi de çok ilginçmiş yha ilk defa duydum yani :bbo:

birde,kimse tarhana demedi uydurma şimdi kendi kendine canını çektireceksin kaydirigubbakcemile3 eriştede çok canın çekerse kayınvalidene söylersin yapıveririr kaydirigubbakcemile3 "ayhh anne burnuma ev eriştesi kokusu geliyo nasıl midem bulanıyo şu an burda olsa istifra ederim walla" falan dersin kalkar inadına yapar sende afiyetle yersin kaydirigubbakcemile3

Gördüğün rüyaya gelince benimde rüyalarla başım belada en son ölü doğum yapmıştım rüyamda mafoldumben ve doğan şey insan evladına benzemiyordu kaydirigubbakcemile3
doğum yaparken öldüğümü mü görmedim... çok kolay bir doğum yaptığımı mı görmedim... bebeğimin doğar doğmaz melek gibi kanatlanıp uçtuğunu mu görmedim neler neler... kaydirigubbakcemile3

Hamilelerin böyle rüyalar görmesi son derece normalmiş bu yüzden rüyalarıda takma kafana :1hug:

Bu arada evet doktorların hiçbirinin diğerinden haberi yok hepsine ayrı dosya yaptım kaydirigubbakcemile3

Kuzum Allah sana 4 yılın sonunda bebeğini gönderdi şükret otur oturduğun yerde bebek sağlıkla doğsunda sütümüz olmasın kocacığıma dedim anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş sütüm olmassa alırız bi keçi sağar sağar besleriz bebeği olur dedi balkonda bakarız keçiye de kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 dediğin gibi para veren yok akıl veren çok kaydirigubbakcemile3
en güzeli ciddiye almamak ben bazen öz annemi bile dinlemiyorum valla nerde kalmış başkalarını ciddiye alıcam hepsinin canı cehenneme aklinialirimsmile kaydirigubbakcemile3

kızlar saolun vallahi içime su serptiniz.boyatamasam bile kullanırım artık. zaten çok pahalıya mal olacaksa alırız bi boya eşim boyar. 150-200 lira falan tutarsa boyatırım. öyle 900-1000 derlerse olmaz zaten. bakalım artık.
kızlar süt konusunda olumlu düşünün. olmayacak diye şimdiden başlarsanız olmaz zaten. süt artırıcı besleneceksiniz. hurma yiyin. ayva süt yaparmış. çıkınca reçel yaparsınız seneye kadar yersiniz.süt artırıcı çayların faydası olur. ama en önemlisi üzülmemek. çünkü insanın üzüntüden sütü daha çok kesilirmiş.
benim sütüm olucak ve bebişimin karnını doyuracak diyin.

sizin nasıl göğüsler büyümedi ya...benimkiler doksan numaraya bile sığmıyor. daha çok büyümesin diye numarasını artırmıyorum. sıkıştırıp giyiyorum vallahi.

canım bugün süpersin ya...hayran kaldım enerjine neşene

bestene, sen bizi dinle boyatma mevcut odanın boyası bebek için uygun malzemeden yapılmıştır zaten. Kansorejen madde içermeyen, kurşunsuz, poliüretan, antialerjik bilmem ne olmalı boyatacağın boya. çizik dahi yok diyorsun o zaman sorarım sana ne gerek var :uhm:
Bu defa derki ablan milletin eskisini adam ettin yenisini almadın aklinialirimsmile
içine siniyorsa hiçç elleme ...

Göğüslere gelince ilk aylarda bi füze gibi oldular şiştiler regl öncesindeki gibi sonra fosss walla sempatiksalakcinni
Ben büyük göğüsten nefret ederim Allahtan büyümediler yoksa fecii takardım kafaya yhakaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
canım bugün süpersin ya...hayran kaldım enerjine neşene

zemuszemus

aman canım şöyle bir düşünüyorum da hayatımın dönüm noktasındayım anne oluyorum içimde bebeğim kıpır kıpır
neden diyorum dış etkenleri ciddiye alıp bugünlerin tadını çıkarmayayım? neden yarının stresini bugünden yaşayayım? neden insanlara istediklerini vereyim?

Doğumdan ne denli korktuğumu bilen en yakın arkadaşım bile doğum hakkında o kadar olumsuz şey söyledi ki dinlesen kafayı yersin! dedim ki insanlar kompleksli kıskanç fesat ve ben bunu değiştiremem!
hayatım karnımdaki bebeğimle anlam kazandı... anlamsız insanlarımı ciddiye alıcam!

kimseyi takmıyorum işte hihh sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için ben bu takımları gidip yerinde görücem birde mobilyacıların olduğu bir yer var burada izmirliler bilir karabağlar orayı talan edicem ondan sonra karar vericem...

benimde göğüslerim hiç büyümedi hala aynı sütyenleri giyiyorum ama sütün onunla ilgisi yokmuş biliyorum ablam ve bir arkadaşımında hiç büyümemişti sonra çok sütleri oldu o yüzden hiç kafama takmıyorum çok sütlü olacağım ben diyorum hep kendi kendime çekiyorum enerjiyi :))

günaydın herkese,
nehirday, seçtiğin takımlara çok benzer takımlar karabağlarda..biz aldık biliyorsun dolabı hariç oda takımı.fiyatları da uygun.bizim takım haftasonu geliyor fotosunu eklemeye çalışırım..
geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara çook teşekkür ederim. daha önce ilk 3 ay içerisindeyken grip olmuştum..bitkilerle geçirmiştim.şimdide öyle yaptım.demekki fazladan ilaç almaya gerek yok(hamilelikten sonra da) demekki:)
bestenecim, bana da bir arkadaşım araba koltuğu ve ana kucağı verdi.2 yaşında oğlu daha.bizimkilerin pek hoşuna gitmedi..gayet temiz ve sağlam aslında..tüketim toplumuyuz ya..ille alacaz yani.hiç aldırmadım valla.onun haricinde diğer şeyleri yeni aldık veren olmadı:)) bu arada bende izinliyken bebek şekerlerini evde yapayım diyorum oyalanmak için..senin yelekler nasıl oldu? bize foto atar mısın?

günaydın kızlar..
geldik bugün de çalışmaya başladık bakalım. bizim iş yerinde iki hamile bayandık. arkadaş geçen hafta doğum iznine ayrılmıştı. dün doğum yapmış. 37 de doğum iznine ayrılmıştı.38 de kızı dünyaya geldi. çok kolay oldu diyor. hiç korkma dedi. darısı bizlerin başına bakalım.

bebişin eşyalarının boyanması konusunda haklısınız galiba. astarı kılıfından pahalıya gelecek.dün bir fiyat aldım. 450-500 dediler. ben de o kadarı veremem. eşim ben boyayayım diye tutturuyor. aslında beşik krem-yeşil. uyku seti de yeşil. çok sırıtacak bir hali yok aslında.diğer mobilyaların da krem kapakları var. ne bileyim. kafam karışıyor. odaya yeni bir hava gelsin de istiyorum bir yandan. şimdi ablam öyle dedi diye de yeni takım almak istemiyorum.
neyse sabah sabah bunaltmayayım sizi.

haklısın canım habire alıyoruz.
yeleklerin fotolarını en kısa zamanda eklerim canım.

bestene, işyerindeki arkadaşın 37.haftaya kadar nasıl dayandı merak ettim valla. burda akşama kadar oturmak şimdi bile bana zor geliyor.

tsiraa cığım yazdıkların kafama dank etti valla haklısın hayatım bebişimle anlam kazandı anlamsız insanları niye kafaya takıyorum ben yaaaaaaaaaaaa.....Bundan sonra iç bişi umrumda deil ne halleri varsa görsünler...

gögüsler konusunda keşke azıcık büyüselerdi be fena olmazdı, tek umudum gebelikti oda fos çıktı 75 bedene devam offf offfffff..

valla kızlar banada birileri bişiler vermeyi teklif etseydi düşünmez alırdım kalan parayla bebişimin başka ihtiyaçlarını karşılardım kimseyide dinlemezdim. eskiden eşyalar kuzenler arasında gider gelirdi şimdi moda oldu aşırı tüketim bence...

besteneciğim eşin boya işinden anlıyorsa bence boyayın çünkü bizim aldığımız takımın kıyısında köşesinde nakliyeden kaynaklı sorunlar vardı adamlarda küçük bir şişe boya verdiler kapatırsınız diye biz onları bile çok zor boyayabildik tatlım, kaldıki bu koca bir takım. eğer iii durumdaysa odayı oyuncaklar çıkartmalar falan ile süsle derim ben. yeşil ve kremde bebiş için gayet uygun renkler aslında...

bebek şekerlerine gelince hafta sonu fiyat aldım en küçüğü bile 2 tlden başlıyor fiyatlar inanılmaz uçmuş,malzemeleri alıp kendin yaparsan 0.75 - 1 tl arasında bir fiyat çıkıyor... karasızım ama alıp yapacağım galiba bende... (çok yetenekli olmasamda öğrenirim yapa yapa heralde dimi) çünkü en az 300 tane almamız gerekiyor, üstelik insanlar bir süre sonra atıyolar sadece çok yakınların saklıyor

tsiraa bak bu keçi olayına kafam yattı 1 - 2 tanede ben bizim terasa aldırayım nolur nolmaz etinden sütünden yününden faydalanırız valla....zemuszemus

elifcim 300 tane bebek şekeri çok değil mi canım? ben 50 tane yapıcam.ayrıca ben buzdolubı süsü şeklinde yapıcam ki. saklanılsın. öbür türlüsü saklanılmıyor. kendi bebek şekerlerine henüz başlamadım. arkadaşa yaptım 15 tane.

pitoscum, vallahi kız gayet de iyi bir şekilde geldi gitti. benden daha sağlamdı diyebilirim. ben de 37 de ayrılcam izne.

8 hafta önce 8 hafta sonra toplam izin. ben 37 ye kadar çalışırsam doğum sonrasına 13 hafta kalıyor. böyle düşünüyorum.

herkese selammmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…