Şubatta hamile kalanlar buraya..

8 hafta önce 8 hafta sonra toplam izin. ben 37 ye kadar çalışırsam doğum sonrasına 13 hafta kalıyor. böyle düşünüyorum.

evet 5 hafta aktarılabiliyor..dr.dan yazı getirmek gerekiyor.son 3 haftaya kadar çalışabilir diye.ben 32.haftamdan sonra 1 ay yıllık iznimi alıyorum (bu sürede rapor alınmıyormuş) 5 haftayı aktaracam.bütün yaz izin kullanmadım sırf 32.haftadan sonra kullanayım diye.
doğum sonrası izinleri ben şöyle biliyorum.13 hafta aktarılan izin + doğum sonrası rapor 2 ay mı tam bilmiyorum?? sen biliyormusun..yani sezeryan veya normal doğum sonrası dr.ne kadar rapor veriyor?

13 hafta aktarılan izinden sonra rapor için tekrar kendi doktorumuza mı gitmemiz gerekiyor bilmiyorum da. 2 ay rapor vermezler. 20 günlük raporlar şeklinde veriliyor. bende 13 hafta doğum izni+20 gün rapor+20 gün (2010 iznini kullanmıyorum ki doğumdan sonraya kalsın) eğer bakacak kişiyi ayarlayabilirsem 2011 iznini daha sonraya alıcam. belki oğluşumla tatile gideriz diye. ama bakacak kişiyi ayarlayamazsam 2011 iznini de alırım. tabi bebişim kısmet olur sağlıklı gelirse. aklıma getirmiyorum ama çevrede bir dolu kötü durum var. kul plan yapar Allah gülermiş derler ya... o bi sağlıkla gelsin de bakalım neler olacak.
ama dün arkadaşın doğumunu duyunca benim de biran önce doğurasım geldi.
ben senin iznini 8 hafta öncesinden alıyor sandım. yıllık iznin olduğunu unutmuşum halbuki daha önce söylemiştin. ücretsiz izin alabilir miyim bilmiyorum.

bestene, yazdıklarını anladım canım ama benim bildiğim doğumdan sonra dr. mutlaka doğum raporu veriyor.ondan sonra 13 hafta yasal izin başlıyor..ben kendi dr.uma sorayım.çünkü bizim işyerinden birkaç arkadaşın da doğumunu yaptırdı biliyordur o ..yazarım sana.sonuçta herhalde 5 ay geçer biz işe başlayana kadar diye düşünüyorum.inşallah yani..

besteneciğim valla ben 300 tane yetermi diye düşünüyorum açıkçası, hastaneye gelenler olacak ki bütün hastane arkadaşım sonrasındada hem annem hem kayınvalidem mevlüt yapacaklar bebişe yani 3 ayrı yerde dağıtılacağı için benim çok yaptırmam gerekecek galiba...

pitoscuğum valla yemek konusuna gelince benimde öle aman aman iştahım yok yani zaten diyetteyim ama nerde öle 2 porsiyon yemekler, 1 ekmekler mümkün deil nefes alamıyorum sonrasında...

kızlar bu arada doğum raporunu ilk kez duydum ben sizden bebek doğduğunda raporun düzenlenir ama bu doğum sonrasındaki 8 haftalık izninin raporudur. yani onun dışında drdan alacağın başka bir rapor olmaz ancak doğum izni sonrası tanıdık bir kadın doğumcudan beleşe rapor alınabilir tabi.... ancak o 5 - 6 aylık izinler çalıştığınız kurumla anlaşıp süt izinlerinizi toptan kullandığınızda mümkün olabilir kızlar ama bunada her kurum olumlu yaklaşmıyor açıkcası....

o zaman fazlasıyla yapmakta haklısın canım ama çok pahalıya mal olacak sana bebek şekerleri. bizlerde adetten değil aslında ama ben bi heveslendim açıkçası.

izin konusunda ben de senin gibi biliyorum. doğum raporundan sonra 13 hafta başlar. daha sonra alabileceğin doktor varsa rapor alabilirsin. süt iznini birleştirip haftada bir gün kullanan da var. günlük 1,5 saat kullanan da. ama toplanıp alan kimseyi görmedim daha. dediğin gibi her kurum izin vermiyor. 4-4,5 ay gibi bir zaman sonra başlanabiliyor.tabi ücretsiz kullanılmazsa. ben kısmet olursa süt iznimi haftada 1 gün verirlerse öyle kullanıcam. 1,5 saat erken çıkıp eve gitmenin hiç anlamı olmayacak çünkü bütün vakit trafikte geçecek.

gunaydin kislar nasilsiniz bugun bi burukluk var icimde nedenini bilmiyorum...bilmiyorumkismile
halbuki mutlu olmam lasim dogum gunum cunku ama sanirim artik kizimla kutlamak istiyorum onun icin bugun pek bisey ifade etmiyo bana:umursamaz:

günaydın kızlarrrr

gunaydin kislar nasilsiniz bugun bi burukluk var icimde nedenini bilmiyorum...bilmiyorumkismile
halbuki mutlu olmam lasim dogum gunum cunku ama sanirim artik kizimla kutlamak istiyorum onun icin bugun pek bisey ifade etmiyo bana:umursamaz:

canım mutlu senelereee benimde cumartesi günü doğum günüm...bazen oluyor insan öyle ama buruk olma tatlım bu bizim en güzel doğum günümüz içimizde yavrumuzla, eşimde üç kişi olacağız bu doğumgününde de ne güzel nehir diyor bana eşimin doğum gününüde üç kişi kutlamıştık o zaman 3,5aylıktım...
Ne alcan bana diyorum hayatının en güzel doğum günü hediyesini verdim ben sana diyor şapşallkaydirigubbakcemile3
Sağlıkla güzelliklerle al bebişini kucağına canım nice doğum günlerine eşinle kızınla öpüyorum senia.s.Şeniz

nice mutlu yıllara canım, kızınla eşinle geçireceğin sağlıklı, huzurlu yıllar seninle olsun.

doktorumuz sezeryan derse eşimin doğum gününde doğum yapmak istiyorum. vakti zamanından 2 hafta önce. ama zaten gelişimi 1 hafta önden gidiyor. çok sorun olmaz sanırım. tabi bu sadece sezeryan ihtimalinde. kısmet olursa benim doğum günümde oğluşum yanımda olacak.

doğum günün kutlu olsun c_n..bebişinle nice doğum günleri kutlarsınız inşallah.benim doğum günüm 16 kasım..oğluşum gelmiş olacak.sanki o hengamede kutlayamayız gibi geliyor.muhtemelen alt değiştiriyor veya emziriyor olurum bütün güneyvahedigeldismile

saol tatlim...cumarteside evlilik yildonumumuz bu agustos baya pahaliya maloluyomus ole dio kocisimsempatiksalakcinni

nice mutlu yıllara canım, kızınla eşinle geçireceğin sağlıklı, huzurlu yıllar seninle olsun.

tesekkur ederimm..insallah bebislerimizlede kutlamayi nasip etsin allahim...:Saruboceq:

dogumgunun kutlu olsun canim.sevdiklerinle birlikte nice senelere insallah

tsiraa cim daha neyini anlattim ki.sizleride bunaltmak istemiyorum kendi sorunlarimla ama durumlar hicte ic acici deil.kendi oglunada yapio bi bana deil.sanki esim onun oglu deil.cocuklari arasinda inanilmaz derecede ayrim yapan bi kadin.insan bi cocugunu digerinden nasil ayirabilir inanin hayretler icerisinde izliyorum.
evet esim ve ben ev tutcaz.biz ondan kacmaya calisiyoruz birde onu mu alalim yanimizakaydirigubbakcemile3
canim igne meselesine gelince o dedigin yerlerde yasamiyorum.belcikadayim ama yinede buranin doktorlarina guvenmiyorum.yeri geliyo turkiyenin hastanelerini ariyorum.mecbur kalmadigim surecede yaptirmayi dusunmuyorum.cevremde cok o igneden yaptiran.ama gercekten cok pismanlar.tabi herkeste ayni etkiyi gosterecek diye bi kural yok.
kontrollerde bi kiyafetli bi kiyafetsiz tartilmak benimde cok sinirime dokunuyo.ne kadar kilo aldigimi anlayamiyorumki.cok sacma.ben hala 34beden pantolonlarimi giyinebiliyorum.vucudumda pek bi deisiklik yok ama 1 beden gogsum buyudu.80 beden giyiniyodum artik kucuk geliyo.karnimda cok kucuk.ic karnim bayagi genismis.2 hafta oldu karnim cikali.herkes sokta.yeni yeni hamile oldugumu anlamaya basladilar.ama 2 aylik falan zannediyolarkaydirigubbakcemile3.o nedenle karnimda simdilik catlak falan da olusmadi.kasinma falan da yok.insallah catlak olmaz.

tarhana meselesine gelince ben uydurmadim canim.bestene kislik tarhana yapmayi dusunuyorum yazmis ya ondan dedim.

nazelacim tesekkur ederim dusunmen yeterli.bi ara canim istemisti sonradan anneme soylemistim benden gizli gondermeye kalkmis.ama icinde el yapimi malzeme oldugu soylenerek buyukelcilikten geri donmus.kabul etmiyolar.yinede cok tesekkur ederim.

Son düzenleme:
merhaba kızlar sağlık ocağında kan testi yaptırmıştım.değerlerim düşük çıktı.dr.um ferrum fort -demir hapı- yetersiz kalıyor, hastanede serum halinde verelim dedi..2- 3 saat kalacam galiba hastanede.bilgisi olan var mı demir hapının sıvısı mı var tam anlamadım??

günaydın kızLar a.s.
denizdi havuzdu derken enfeksiyonu kapmışım akıntım başladı dr. gittim dün monurol diye bir ilaç verdi dün içmeye cesaret edemedim çünkü şu magnesyum gb suda eritlip içilenlerden ve benim midem almıyo onları aklinialirimsmile
aman sizler dikkat edin a.s.

kızınla ve tüm sevdiklerinle nice yıllara canım Allah sağlıklı, uzun ve güzel bir ömür nasip eder inşallah :1hug:

vallahi aramızda en iyi nazela anlar herhalde canım kaydirigubbakcemile3
bende anlamadım :uhm:
git gelde bizimlede paylaş tecrübelerini :smiley-cool:

çok geçmiş olsun a.s.

günaydın kızlar...
nasılsınız bakalım...c_n, nasıl geçti doğum günün eşinin süprizleri varmıydı?
tsiraacım, geçmiş olsun. ben de vallahi sırf bu sebepten gitmiyorum tatile.mikrop falan kaparım diye.pimpirikliyim ya gelir beni bulur.

burda kayınvalidesinden dertsiz kimse yok glpa kaydirigubbakcemile3
benim kayınvalideler istanbul'da biz eşimle bursa'da yaşıyoruz canım. hamile olduğumu öğrendiğimizde kayınvalide ve kayınpeder ziyeretimize gelmişlerdi hatta ikinci testi kayınvalidemle yaptık ilk doktor muaynemize birlikte gittik!

ertesi sabah lavoboya gitmek için uyandım erken kalkmış yatak odamızın tam karşısındaki odada oturmuş görmemezlikten gelemedim tabi kaydirigubbakcemile3 günaydın anne dedim günaydın dedi.. ee lavoboda işimi bitirip yatamadım da o ayakta diye geçtim yanına oturdum uyuyamadın mı falan diye kalktı bir sigara yaktı oturduğumuz odanın kapısını da kapattı beni dumana boğdu! neden biliyormusun yatak odasının tam karşısındayız oğluna sigara dumanı gitmesinmiş! sanki hamile olan oğlu!

Oturduğumuz odada koltukların dışında yer minderlerimiz var oturuyordu kocam bende yanına çöküverdim hemen kalktı oğlunun sırtına yastığı dayayıverdi kaydirigubbakcemile3
anne ben hamileyim oğlun değil diyorum ama o da çok çalışıyo yakışıklı oğlum aslan oğlum diye kalkıp aramıza girip öpmeye başladı oğlunu kaydirigubbakcemile3

oğlunun yanında bana melek oğlu yokken kötükedihüso
yemek yapıyorum mutfakta eşim işten gelmiş uzanmış uyuyakalmış o uyuklarken bende tek başıma debeleniyorum mutfakta baktım birden apar topar yanıma geldi sen otur kızım ben yapayım diye masayı bile kurmuşum neyi yapacaksa! arkamı bir döndüm kocacığım uyanmış ondan gelmiş bırak kızım ayakları falan!

Eşim bana elinden geldiğince herşeyde yardım eder. Bulaşık makinesini boşaltıyoruz bir defasında eşimle birlikte, geldi yanımıza oğlum sen git ben yardım ederim dedi gönderdi zorla kocamı! oturdu tabureye yaktı sigarasını attı bacabacak üstüne birde kola istedi kaydirigubbakcemile3

off off hangibirini anlatayım kaydirigubbakcemile3
walla site kapanır ben kayınvalide maceralarımı paylaşsam aklinialirimsmile
benim kayınvalide de bursaya yanımıza geldimi oğluna toz kondurmuyor... canım cicim öpüp kokluyor istanbula döndümü aklına gelmiyor kaydirigubbakcemile3
daha 1 kez aradıklarını bilmem hep biz aramışsızdır! ee buraya gelince oğlum oğlum için gidiyo dönünce oraya ne değişiyo :uhm:
Kaynım var ist.da evli eltim diyor ki günde 3-4 kez arıyor bizi ömrümüzü yiyor kaydirigubbakcemile3
ciddimisin diyorum bizi hiç aramıyor kaydirigubbakcemile3
asıl sen ciddimisin diyor kaydirigubbakcemile3

yani benim kayınvalide bana kilometrelerce uzaktan bu kadar yetiyorsa yakınında hatta aynı evde olanları düşünemiyorum Allah kurtarsın :Saruboceq:

hoşgeldin canım a.s.

teşekkür ederim :1rolleyes:
ben pimpiriklenmiyordum hiç ramazan girmeden eşimin 3 gün izini vardı hadi dedik 3 günlüğüne bi yere kaçalım yakınlarda bir yere gittik otel falan denize dalıp çıkıyoruz ben de bikini karnımı gören dikiyor gözlerini kaydirigubbakcemile3

eşimle suda cilveleşip gülüşürken bi kadın geldi felaket tellalı!
benim kızımda hamile bak sahilde oturuyo doktoru izin vermedi mikrop kapar diye senin doktorun izin verdimi dedi yoo sormadım bile dedim kaydirigubbakcemile3
ama o kadar moralimi bozduki hemen sudan çıktık gittik kaldığımız yerin bahçesinde akşama kadar yedik içtik tavla oynadık! o kadar kafaya taktım ki sonunda başıma geldi kaydirigubbakcemile3

Allahtan tedavisi mümkün ve kolay birşeymiş opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…