İkisinin de anlamı aynı kapıya çıkmıyor mu. Buna takılanları hiç anlamıyorum. Cinsiyeti KADIN olan herkese kadın diyelin o zaman 5 yaşında ki de kadın 50 yaşındaki de öyle değil mi ?
Yerine, yaşına göre bu terim değişir liseye giden bir kıza ben kadın demem şahsen!
Ben de çok sinir oluyorum ne alaka yaniİkisinin de anlamı aynı kapıya çıkmıyor mu. Buna takılanları hiç anlamıyorum. Cinsiyeti KADIN olan herkese kadın diyelin o zaman 5 yaşında ki de kadın 50 yaşındaki de öyle değil mi ?
Yerine, yaşına göre bu terim değişir liseye giden bir kıza ben kadın demem şahsen!
Sizi irrite etmeyen birşey var mı bu hayatta?"de" bağlacının ayrı yazılması kadar beni rahatsız ediyor bu konu. Bayan bir sıfattır. Önüne bir tamlanan getirmeniz lazım. Kadın TDK'ya gore 18 yaşını geçmiş bireydir. 18 yaş altı için "kız " kelimesi kullanılır. Turkceci ya da edebiyatçı değilim. Bu konuya cinsiyetçi acıdan bakıldığı için de rahatsızlık duymuyorum sadece irrite ediyor beni
Cehalaetiniz için ben utandım yerin dibine girdim..İkisinin de anlamı aynı kapıya çıkmıyor mu. Buna takılanları hiç anlamıyorum. Cinsiyeti KADIN olan herkese kadın diyelin o zaman 5 yaşında ki de kadın 50 yaşındaki de öyle değil mi ?
Sizi irrite etmeyen birşey var mı bu hayatta?
Kelimenin anlamlarına bu kadar takılırsak hayat yaşanmaz diye düşünüyorum."de" bağlacının ayrı yazılması kadar beni rahatsız ediyor bu konu. Bayan bir sıfattır. Önüne bir tamlanan getirmeniz lazım. Kadın TDK'ya gore 18 yaşını geçmiş bireydir. 18 yaş altı için "kız " kelimesi kullanılır. Turkceci ya da edebiyatçı değilim. Bu konuya cinsiyetçi acıdan bakıldığı için de rahatsızlık duymuyorum sadece irrite ediyor beni
Cehalaetiniz için ben utandım yerin dibine girdim..
TDK 'da kadın kelimesinin karşılığı erişkin dişi insandır. Yani 18 yaşını doldurmuş her dişi birey kadındır!
Zaten kız diye bir cinsiyet de yoktur! Kadın erkek tıp dilinde dişi-erkek olarak geçer! Bunların küçük olanlarıda kız-oğlan adı verilir.
Lütfen ya
Kibar olmak istiyorsanız hanımefendi diyebilirsiniz.
Sizi böyle böyle bitireceğiz!
Kimse size liseye giden genç kıza kadın demelisinz demiyor zaten!
Kelimenin anlamlarına bu kadar takılırsak hayat yaşanmaz diye düşünüyorum.
Cahilsiniz. Teşekkürler:)Öncelikle üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim, sözlerinizde alçalarak cehaletin kimde olduğunu zaten belli ettiniz.
Bayan demenin ne kötülüğü var hala anlamış değilim, siz çocuklarınızı yaşına göre mi ayırıyorsunuz ya da kızınız 18 yaşına geldiğinde sen artık kadınsın mı diyeceksiniz. Dişi- erkeği zaten kullanamayız gerçek hayatta, ben sizi daha cinsiyetçi gördüm kusura bakmayın.
Hangi sözümde alçalmışım ve cinsiyetçi olduğum sonucuna varılmış:) aydınlatır mısınız rica etsem BAYAN :)Öncelikle üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim, sözlerinizde alçalarak cehaletin kimde olduğunu zaten belli ettiniz.
Bayan demenin ne kötülüğü var hala anlamış değilim, siz çocuklarınızı yaşına göre mi ayırıyorsunuz ya da kızınız 18 yaşına geldiğinde sen artık kadınsın mı diyeceksiniz. Dişi- erkeği zaten kullanamayız gerçek hayatta, ben sizi daha cinsiyetçi gördüm kusura bakmayın.
Israrla muhatap olmaya çalışıyorsunuz, benim fikir alışverişinde bulunabileceğim seviyede biri değilsiniz polemiğinizi başkalarına saklayın.Hangi sözümde alçalmışım ve cinsiyetçi olduğum sonucuna varılmış:) aydınlatır mısınız rica etsem BAYAN :)
Israrla muhattap olmak??? Haddinizi bilin. Siz eğer bana cinsiyetçi olan sizsiniz derseniz. Öylece kenara çekilmezsiniz :) altını dolduramayacağını beylik laflar etmeyin!Israrla muhatap olmaya çalışıyorsunuz, benim fikir alışverişinde bulunabileceğim seviyede biri değilsiniz polemiğinizi başkalarına saklayın.
Bay ve Bayan bir sıfattır Efendi ve hanımefendi gibi
Kadın ve erkek cinsiyet belirten isimlerdir.
Ben oyumu sıfatlardan yana kullanıyorum. Bana bu arada abla teyze gibi adıllar ile de hitap edilebilir.
Sokakta birinin bana bakarmısınız kadın demesi beni daha çok irite eder.
Bence bu tercih meselesi “ne dedin sen diye kimse cetvel sallayıp not vermeye kalkmasın”
Bay ve Bayan bir sıfattır Efendi ve hanımefendi gibi
Kadın ve erkek cinsiyet belirten isimlerdir.
Ben oyumu sıfatlardan yana kullanıyorum. Bana bu arada abla teyze gibi adıllar ile de hitap edilebilir.
Sokakta birinin bana bakarmısınız kadın demesi beni daha çok irite eder.
Bence bu tercih meselesi “ne dedin sen diye kimse cetvel sallayıp not vermeye kalkmasın”
Israrla muhattap olmak??? Haddinizi bilin. Siz eğer bana cinsiyetçi olan sizsiniz derseniz. Öylece kenara çekilmezsiniz :) altını dolduramayacağını beylik laflar etmeyin!
Polemik?? Bu tarz platformda üstelik. Hiç tarzım değil. İyi güler dilerim HANIMEFENDİ. Umarım seviyenize uygun birileri hayatınızda olur:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?