Suflem akışkan olmuyor.

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Yar bana bi akışkan sufle tarifi allaseniz ya.
Çok fazla yüzlerce deneme de yapmadım gerçi, ama internetteki tarifler falan artık cıvığını çıkardı bu işin. Denemeden yazıyorlar falan, internetten tarif falan almıcam artık yeter yani.
Siz nası yapıyonuz bi anlatsanıza.
Hani şu malum pizzacılardaki gibi akışkan yapmak istiyorum.

Hazır sufleyi tarifine uygun yaptım, malum pizzacıdaki gibi oldu, peki bu bilgi gerçek hayatta ne işine yarayacak?
Bir hazır dene, sorunun fırında olup olmadığını anla. Pişirme süresine dikkat etmek en mühim şey, anında keke dönüşüyor çünkü.

En buyuk derdiniz bu olsun :)
akiskanlik pişirme süresiyle alakali. Kenarlardan kabarmaya başladığı gibi çıkarmanız gerekiyor. O zaman akışkan olur.
Bir arkadaşım da fırına vermeden önce kek kalıplarının ortalarına bir parça tablet çikolata koyup öyle pişirir. Bu da degisik bir fikir :)

Hazır sufle dediğin ney?
İşte evet pişirme süresi mühim, hatta ben fırının çeşidinden bile şüpheleniyorum.

internette devamlı takip ettiğim tarifini beğendiğim birisi var.onun tarifine göre yapmıştım harika olmuştu.pişirme süresi ve derece çok önemli

Geçen öyle yaptım, yani kenarlarının piştiğini görünce hemen çıkardım ama sönük oldu bu sefer de. bi otuz saniye daha tutucaktım sanırım.
Araya çikolata koymayı ben de düşündüm, ama hamurun çiğliğini etkiler mi diye tereddüt ettim. Koymadım.

Pınar böyle sufle yapmayı nerden öğrendi?
Bu sufle neden böyle güzel kokuyor?
Kim o, nasıl yaptın anlat haydin
şimdi burdan site adı verirsem reklam olur canım.özel mesaj atıyım sana linkini.aynen atacağım linkteki tarif gibi yaptım.o kadının yaptığı bütün tarifler güzel oluyor.bide sen dene bakalım :)

şimdi burdan site adı verirsem reklam olur canım.özel mesaj atıyım sana linkini.aynen atacağım linkteki tarif gibi yaptım.o kadının yaptığı bütün tarifler güzel oluyor.bide sen dene bakalım :)
Çok heyecanla bekliyom şu an :)
Sufle kaplarının malzemesi önemli midir sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…