- 12 Haziran 2019
- 19.598
- 120.673
- 598
- 37
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Sukufe nin çilesi bitmek bilmiyor
Tam da tahmin ettiğim gibi olur o zamanDur daha hep mizahtan gidecek değil. İleride Şukufe'nin iç dünyasına dalar ağlatırım sizi ahsjsjs.
Tam da tahmin ettiğim gibi olur o zaman ☺kendinden de bişeyler katıyorsun değil mi şukufe ye?
O konudan çok kişinin gideceği belliydi zatenHenüz çok katamadım. Beni banladılar abla, kattırmadılar ajskeke. Ancak katarım elbet, başka türlü yazılmıyor ki zaten. Hepimiz Şukufeyiz :)
Beyninde aniden şimşekler çakan Şukufe, gözlerini kıstı ve alt dudağını ısırarak, fısıldadı:
-Müyesserrr!!! Aha, ahh... Ben anlamalıydım ah, zaten beni de ahtapot gibi sarıp, kendine çekerek bir öpüşü vardı ki nerem denk gelirse artık. Ayyy.. Ay Şekerparee! Gerçekten yargılamıyorum, cinsel yönelimlerine gayet saygı duyuyorum ama Müyesser ya, Müyesser bu?!
Şukufe'nin bu mkunda boncuk bulmuş gibi hayretler içinde kalması ve dedektif Gadgetvari hareketleri karşısında, kahkahalarına mukayyet olamayan Şekerpare, idrar torbasında son iki saattir tutmakta olduğu çişin bir kısmını altına salıverdi, gülmesi arasında kçını başını tutarak ve "Dur dur, altıma kaçırdım dur, ya sen nasıl bir şapşiksin; aynı anda hem zeki hem aptal yaa, işte en çok bu hallerine aşığım" diyerek tuvalete doğru koştu.
Şukufe, önce yanlış işittiğini zannetti; daha doğrusu yanlış işitmiş olmayı diledi. Sevda Demirel'i aratmayacak bir "Ne dedin sen?" sorusu döküldü dudaklarından gayri ihtiyari ve Hande Ataizi'ne atılan tokat da Şukufe'ye inmiş gibi boş boş, tuvalete doğru yaldır yaldır koşmakta olan Şekerpare'nin ardından bakakaldı.
(Aha, Şukufe'yi Şekerpare'ye yaptım. Hayırlı olsun)
O konudan çok kişinin gideceği belliydi zatenbeni gözden kaçırdılar sanirim
Şukufeye elti ve görümce de lazım sanki
Allah da seni kahretmesin ahssjd. Ben o kadar eltiye görümceye pas atayım sen tut şukufenin başını yak ahsjsjs.
O konudan çok kişinin gideceği belliydi zatenbeni gözden kaçırdılar sanirim
Şukufeye elti ve görümce de lazım sanki
Yaa, işte sağ gösterip sol vururlar böyle; Müyesser'e mi bakacağdı Şekerpare, Şukufe dururken.
Şukufeyi pipisiz bir müptezele yar etmem! Ahsjsjs. Çevirdim anacım :)) buyurunuz.
Şukufe nin sayiklamalarindan pekte hayırlı şeyler görmediği belli oluyor
Ben bu Şukufeyi tanıyorumAmbulansın kulak tırmalayan sesi şukufe'nin derinlere gömdüğü anılarını açığa çıkarmıştı. Annesinin boş bakan, hislerden arınmış muhtaç bakışları tam da karşısında duruyordu şimdi. "korkma anne ben buradayım" demişti şukufe annesinin elini tutarken. Filmlerdeki gibi değildi ambulansın içi. Sarsılarak gidiyor, tıbbi ekipmanlar sanki üzerlerine devrilecekmiş gibi zıplıyordu. Şukufe pek bir şeyden korkmazdı ama şimdi deli gibi korkuyordu. Sarsıntılar annesinin beynine zarar verir miydi, zıplayıp duran ambulansın içindeki garip aletler annesinin başına düşer miydi? Korkularını daha fazla sessizliğe gömemedi şukufe.
-çok sarsılıyor ambulans. Bir şey olmaz değil mi?
-ahah ilk defa mı bindiniz ambulansa?
-yok haftada bir gün ambulansla gezinti yapıyoruz çok şükür. İlk defa bindim ki soruyorum yahu.
-bir şey olmaz merak etmeyin.
Annesini İlk kez maskesiz, saf ve en şeffaf haliyle görüyordu Şukufe. Ölüm korkusu insanı tüm hasletlerinden arındırıyordu demek ki. Henüz yeni evliydi Şukufe. Ailesini ziyaret etmek için yola çıktığı bir hafta sonunda kardeşi deli gibi arıyordu telefonla. "abla biraz çabuk gel annemin başı ağırıyor hastaneye götürücem" sinirlendi Şukufe. Her zamanki bencil annesiydi işte. Yine bir bahaneyle arkadaşlarına uğramasına engel oluyor, üç yaşında çocuk gibi ilginin hep üzerinde olmasını istiyordu. Zaten annenin kim olduğu belirsizdi bu ailede. Şukufe her daim annesini idare eden, çocukça bencilliklerini tolere ermeye çalışırken "evlat" olduğunu unutan küçük bir anneydi.
Şimdi elini tuttuğu bu kadın, ilk kez tüm bencilliğinden arınmış minnet dolu gözlerle şukufeye bakıyordu. Anevrizma demişti doktor. Hafif bir sızma da varmış ama acil müdahale edilirse kanama önlenebilirmiş. Ömründe ilk kez duyduğu kelimeleri anlamaya çalışırken, bir yandan da tıp alanına manasızca ilgi duyan Murtaza'yı arıyor, hastalıkla ilgili bilgi almaya çalışıyordu . Hastalık hastası pimpirikli Murtaza'nın zihninde depoladığı bilgiler bir işe yarayacaktı ilk kez.
-anevrizma mı? Hımm. Bekle ben hemen yola çıkıyorum.
Hayra alamet değildi bu cümle şüphesiz. Şukufe iyiden iyiye korkmaya başlarken, annesinin elini daha sıkı kavradı. Aralarındaki o koca duvar yerle bir olmuştu, gariptir Şukufe bu muhtaç haline rağmen annesine karşı hiç olmadığı kadar sevgi doluydu. Hem şimdi ölemezdi. Daha annelik yapacaktı, daha şukufe'nin mahvettiği çocukluğunu onaracaktı. Özür dileyecekti yahu. Öyle laf olsun diye değil, içten en saf haliyle özür dileyecekti ve "ben artık anne olacağım, sen dinlen, sen sadece dinlen" diyecekti. Ya da sadece yaşasındı. Olduğu gibi, en korkunç haliyle olsa bile sadece yaşasın. Anneler öyle çabuk ölmez, ölmemeli...
-şukufe aşkım iyi misin bana bak ne olur şukufe.
-beyefendi kenara çekilir misiniz lütfen. Müdahale etmeyin.
Murtaza'nın sigaradan çatallaşmış sesiyle, daldığı anılardan uyandı Şukufe. Başı ağırıyordu ancak annesinin gözlerinde görünen o boşluk yoktu gözlerinde. Muhtemelen basit bir sarsıntı geçiriyordu. İçten içe öyle olmamasını diledi. Keşke beyin kanaması olsaydı, ne bileyim ölmeseydi ama bir ay kalsaydı hastanede. Ziyaret de yasak olsaydı mesela. Ara sıra Azmancan'ı getirselerdi, kokusunu içine çekseydi iyileşmek için, sonra o da gitseydi. Sadece uyusaydı Şukufe. Her şeyden, herkesten uzak olduğu bir ay boyunca uyusaydı. Bencillik miydi bu istek? Olsun, ömründe bir kez de o bencil olsaydı.
-sedyeyi getirin, açılın. Beyefendi kenara çekilin bize bırakın.
-şukufe ben buradayım. Bak geliyorum korkma şukufe.
Korkmuyordu Şukufe. Nefes alıyordu, özgürlüğe yürüyordu sanki...
Kurtarmasaniz mi acabaŞukufe'yi Şekerpare'den kurtardık da, bakalım kendi bilinçaltından hangi baba yiğit kurtaracak artık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?