Küslüğün olmadığı sülale yoktur.
Az çok hepimizin ailelerinde var.
Ancak sen mesaj filan yazarak çok abartmışssın.
Küslüğünü başka türlü de yansıtabilirdin.
baban çok haklı.
sen bu kuzenle barışmak istiyorsun galiba ?
sonra ne oluyor diye sorduğuna göre.
Şöyle söyleyeyim her ikiniz de unutmaya barışmaya gönüllü oluranız barışabilirsiniz.
Ama ikinizden biri bunu inada bindirirse ve etrafınızın da dolduruşuna gelirseniz seneler boyu küs kalabilirsiniz.
Bu derece katı küslüklerde ise kimse kimsenin düğününe bfilan gitmiyor gördüğüm kadarıyla ki çoook örnek gördüm.
ama cenazeyi bilemem o ayrı.
bundan sonra sessiz kalmayı dene bence:))olay başka türlü kapanmaz ve küllenmez çünkü...
Tamam, degistireyim. :)Yazı tipi rengini değiştirirsen rahatça gözlerimi yormadan okuyacağım yazdıklarını...
Diğer arkadaşları bilmem ama ben okumakta zorlanıyorum çok pembe ve ekranda beyaz gözlerimi alıyor..
Ne kadar dert yandım ya
Niye ki? Ne yonden?SÜPERSİNİZ
AY KEŞKE BİZİMKİLER DE BİRBİRİNE DÜŞSE DE BAŞIM BİRAZ RAHATLASA DİYORUM :)Niye ki? Ne yonden?
Cok karisik duygular icerisindeyim. Valla psikoloji filan bir tuhaf simdi bende. Bir diyorum oraya gittigimde arasalar, oturup konussak... Bir diyorum, aman uzak olsun.bu akrabalık ilişkileri çok b.ktan,,,,
sana iki önerim olucak,, akrabalarını gerçekten seviyor musun ??? veya sana bir zararları var mı?? sana bir zararları yoksa ve seviyorsan,, kuzeninle aranı yap,,( bir aile büyüğünü ara ve barışmak istediğini söyle ) sonra da akrabalarla aran düzelir yavaş yavaş,, ama asla ve asla çok samimi olma, hiçbiri ile,,
eğer ki akrabalarını sevmiyorsan,, o zaman arkana bile bakma,,, geç git,,,
Yok, oyle sanmiyorum aslinda. Her seyin farkindayim. Bunlar oyle saga sola yamanan, rahatsizlik veren tipler degil aslinda. Ama dedikoducular. Gidip ortak akrabalarda beni cekistirmeseler bari.Sevde bunu sana daha önce de yazdım, şimdi de yazıyorum. Türkiye'ye kesin dönüş hata 3 olacak. Sen dönünce 'Her şey güzel olacak, bana ilişmezler, ben de onlara ilişmem' mi sanıyorsun? Kendi kendine sinir olur durursun. En azından orada kafan daha rahat.
Cok kolay.AY KEŞKE BİZİMKİLER DE BİRBİRİNE DÜŞSE DE BAŞIM BİRAZ RAHATLASA DİYORUM :)
yok zorlamaz,,, sen bir büyükle konuş barışmal istiyorum de,,,barışırsın da ,,,,tr dönünce,,,Cok karisik duygular icerisindeyim. Valla psikoloji filan bir tuhaf simdi bende. Bir diyorum oraya gittigimde arasalar, oturup konussak... Bir diyorum, aman uzak olsun.
2 ay "iyi yapmisim" filan diye mutlu huzurlu gezdim. Hirsliydim, hala etkisindeydim. Ama 2 ay sonra ziril ziril agladim filan. Simdi yine sakin ve mutlu gibiyim mesela. Ama 3 gun sonra nasil hissedecegimi bilmiyorum. Hele 2 hafta sonra onlarla ayni sehirde olup da gorusemeyince hic bilmiyorum. Bence zamana birakmak en iyisi gibi. Bu saatten sonra barismak hareketi bile bu olayi cok zorlar. Herkes gergin simdi. Olur da barismak istersem yillar sonra bakarim.
Barışıp barışmayacağınız olayın boyutuna göre değişir..Ama basit bir mevzuysa ben büyüklük göstermenden yanayım..Olurda ailecek bir araya gelmek zorunda kalırsanız bence bir Allahın Selamını esirgeme,onlar istediği gibi davransın sen insanlık görevini yerine getir..Ama çok çok derin ve affedilemeyecek bir mevzuysa o zaman tavrını koy ve kararından dönme...Merhabalar,
Bu konuyu oneri istemekten ziyade, yazip rahatlamak amaciyla aciyorum aslinda, cunku artik arap sacina donmus bir mesele.
Konu akrabalar arasi küslük. 25 yasindayim. Birey olarak bakinca her ne kadar kazik kadar olsam da ailemin cocuguyum. Sulalede filancanin kiziyim, filancanin cocuguyum falan. 40 yillik akrabalik iliskilerini bitirebilecek, babamin samimi oldugu kuzeniyle arasini acabilecek etkideymisim tabii, yeni ogrendim.
Uzun uzun anlatip sikmak istemiyorum, isteyen eski konulara bakip detay gorebilir, sebep artik farketmiyor ne de olsa... Ozetle son 2 yildir cok samimi oldugum bir kuzenimle istemeden cok yuz goz olduk. Bu arada kuzen dedigim kisi 36 yasinda, akranim bile degil.
Ben uzun suredir kendisinden yana dert ettigim bir kirginliga ve kizginliga karsin daha fazla icimde tutamayip bir mesaj yazdim kendisine. Veda mesaji. :) Uzun uzadiya aciklamalardan sonra acik acik daha fazla kendisiyle gorusemeyecegimi yazdim. HATA 1. Akrabayla iliski boyle koparilmiyormus tabii, babam her ne kadar bana sebebimde hak verse de bu sekilde yapmamam gerektigini soyledi. Gorusmek istemiyorsam gorusmezmisim, ama goze soka soka "gorusmeyecegim seninle" filan dememek gerekiyormus akrabalikta. Yuz yuze bakilmayacak raddeye gelinmemeliymis. Hata 2. Neyse sonra bu kisinin kendisi degil, 35 yasindaki kardesi bana bir mesaj gonderdi. Dusmanca tavirlarla. Ona gereginden fazla olgunlukla cevap verdim. Kendi ayibiyla kalsin dedim. Bu arada ben yurt disinda yasiyorum, mesajlasmalar bundan dolayi.
Bu olayin ustunden 2 ay gecti ve ben daha gecen hafta babama anlattim. Onun akrabalari sonucta diye.
Ben sadece bir kisiyle gorusmeyip digerleriyle oluruna birakmayi planlarken bu aile boyu kusluge dondu. Babam 2 hafta once TR'deydi. Bu kuzenin annesine (kardes cocuklari-kuzenler) gidecekti her zamanki gibi. Annesi telefonda kibar yolla reddetmis. Babam da anlam verememis bu sogukluga, "Her gelisimde gel diyen kadin, bu sefer evine bile almak istemedi" diyor. Samimiydiler. Ben de olayi anlatinca anladik ki bunlar aile boyu kusmus.
Ben 2 hafta sonra Istanbul'a gidecegim. Onlar da Istanbul'da ama bizim eve uzak oturuyorlar. Acaba bir hareketlenme olacak mi merak ediyorum. Ben ne ararim, ne sorarim, ama o taraftan ses cikar mi bilmem. Babam pek takmiyor, onlar kendi kuzeniyle arayi duzeltirmis yine ama ben "ne olusu olume, ne dirisi dirime" havasindayim.
Istanbul'a kesin donus yapma planim var. Hic akraba kuslugu yasamamistim. Hani Onlar benim icin "yok" olacak. Ne dugune, ne cenazeye... Ama ailemden dolayi ayni ortamda bulunmak zorunda kalir miyiz filan merak ediyorum acikcasi.
Sonuc. Gorusmedigime degil ama acik acik gorusmeyecegimi yazdigima pismanim. Ama bu pismanlik sadece bende kalir, kimseye gidip de lafimi geri almam. Gurur yaparim. Hele ki bu saatten sonra edilen laflardan sonra pek yuze bakilacak durumda degiliz. Laflar unutulmayacak.
Var mi boyle akraba arasi kavga, kusluk yasayan? Bunun sonu ne oluyor yahu? Hani araci mi giriyor, yoksa omur boyu dugun, cenaze gibi yerlerde kose kapmaca mi oynaniyor, zamanla unutuluyor da eskisi gibi mi olunuyor, nedir, yasayan biri bana anlatabilir mi? Herhangi bir hastalik, kotu durum sonucunda akrabalar eski gunlerin hatrina bir araya gelir ve kusler birbirine sarilir barisir filan, ben boyle senaryolar dusunuyorum ama... Bilmiyorum yani. Ben sanmiyorum bu durumun kurtulabilecegini ama bu saatten sonra yapilabilecek bir sey var mi? Bu raddede ne onerilebilir artik bilmiyorum ama oneri baabinda da her fikre acigim.
Insan kendini kavgada belli edermis. Ettigi laftan ne mal olduklarini da anladim gerci. Bu yonden iyi oldu.Ya insanlar arasında sorun olabilir edebilir. Aslında sen kendinden uzaklaştırmak için; onun aramalarına dönmeyip mesajlarına cevap vermeyerek bunu yapsaydın bence bu çok daha yanlış olurdu. Bence dürüstlük açık açık yazmaktır. "artık seninle sık görüşmeyi istemiyorum ama düşman değiliz, anlamanı umuyorum" şeklinde yazmak daha güzel.
Ama insanlar kaçarak uzaklaşmayı seviyorlar, kaldıramamaları normal.
Ben hep demişimdir, benle görüşmek istemiyorsan söyle, böyle saçma sapan tavırlara girip umursamayan mod saçma .
Ama bir tane böyle yürekli insanla karşılaşamadım.
Sen gaddar birisin (yanlış anlama) , benim anladığım kadarıyla ama bu huyunu seviyorum. Sanırım bu yılların verdiği yurtdışı hayatından ötürü. Ve de çok normal. Kendini koruma stilin bu. Benim çokca saygı duyduğum bir şey.
Ve en sinir olduğum şey mesela okul hayatında bir arkadaş grubusun, biriyle küsüyorsun , diğerleri taraf olma ihtiyacı hissediyor ve onun tarafına geçiyor filan.
Ya da senin durumun gibi, kızıyla küsüyorsun anası da senin atıyorum halan, ama sana tavır alıyor , dahası babana bile. Küsüyor evine almıyor.
Saçma sapan tavırlar. Küçükler kavga eder , küser , barışır ya da barışmaz. Ama büyükler olgun olabilse keşke.
Olayların dışında kalmayı becerebilse. Bir kere küçük kardeşine ne ya? "Sanane arkadaş" demek lazım böylelerine.
Nefret ediyorum insanların taraf olma anlayışından. İlle olayı fanatikleştirecekler . Hayatımda böyle kişiliksiz bir davranış görmedim.
Neyse boşver iyi yapmışsın, hepsinin böyle tavır aldığını görünce anlaman gereken tek şey bu.
İyi yapmışsın arkadaş , zaten değmezlermiş. Çok da lazım değil böylesi.
Barışıp barışmayacağınız olayın boyutuna göre değişir..Ama basit bir mevzuysa ben büyüklük göstermenden yanayım..Olurda ailecek bir araya gelmek zorunda kalırsanız bence bir Allahın Selamını esirgeme,onlar istediği gibi davransın sen insanlık görevini yerine getir..Ama çok çok derin ve affedilemeyecek bir mevzuysa o zaman tavrını koy ve kararından dönme...
Evet, tukurdugumu yalayamam. Bir sey yapip 3 ay sonra geri almak da artik ciddiyetini kaybettirir. Hataysa bile arkasinda durmak lazim diye dusunuyorum.evet hata yapmışsın. yüz yüze bakılmayacak noktaya gelmenin anlamı yok kırgınlığın varsa da zaten soğuk davrnaıpo mesafeni koyarsın ama bunlar dile getirilince iyi olmuyor dil yarası iyileşmiyor. unutulmaz arada giden laflar. ne düğüne ne cenazene olayı saçma bana göre arada bir sürü insan var bi kişiyi görmücem diye bir sürü insanı karşına almışsın.. bu saatten sona tükürdüğünü yalamak da olmaz olmuş bi kere en azındn hatandan ders almışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?