Sulaleyi birbirine dusurdum galiba

Aslinda barismak degil ama benim hakkimda ne dusundugunu merak ediyorum esas konu kahramaninin. Cunku konusma, derdini anlatma ozurlu kendisi neredeyse. O veda mesajimi hakaret olarak algiladi. Halbuki hakaret filan yok, o kadar da degil. Ne anlar, ne dinler, ne konusur. Tuhaf biri.
Ben inatciyim biraz.
Barismaya gonullu olamayiz ki bu saatten sonra. Hani "konusmuyorum, konusmazsan konusma, ben de gorusmuyorum" bidi bidi kavga olsa belki. Ama agir laflar edildi. Mesela kardesi bana nasil kinlendiyse "ona bir daha nefes aldigini bile hissettirme" dedi mesela. Bu nedir yani? Dusmana bile soylenmez. Bu laflar unutulmaz. Ha soyle olur, bir 5-10 sene sonra bunlar kabuk baglar, az hatirlanir, daha bir umursanmayacak kadar kuculur filan, o zaman belki. Ama su anda daha fazla ileri ya da geri hic bir hamle yapilmamasi lazim gibi geliyor bana. Bu konu oldugu gibi kalmali, zamana birakilmali diye dusunuyorum. Ben de dahil, icimizin sogumasi lazim, bu da zaman alan birsey.

Tamam, degistireyim. :)

Off bu ne ya, valla yazinin rengini sadece siyah yapmaya calisiyorum. Olmuyor, yari pembe yari siyah oldu. :) Bilerek yapmadim. Nasil oldu anlamadim. Yanlis anlasilmasin. :)

Kendi kisisel tercihimdi ve annem disinda kardes,hala,dayi,amca,teyze,kuzen vs. gibi hic akrabam yok hayatimda yillardir kafam rahat yasayip yasamadigimi dahi bilmiyorlar farzet ki ölmüşsün ya da ölmüşler..

Sevde bunu sana daha önce de yazdım, şimdi de yazıyorum. Türkiye'ye kesin dönüş hata 3 olacak. Sen dönünce 'Her şey güzel olacak, bana ilişmezler, ben de onlara ilişmem' mi sanıyorsun? Kendi kendine sinir olur durursun. En azından orada kafan daha rahat.

Cok karisik duygular icerisindeyim. Valla psikoloji filan bir tuhaf simdi bende. Bir diyorum oraya gittigimde arasalar, oturup konussak... Bir diyorum, aman uzak olsun.

2 ay "iyi yapmisim" filan diye mutlu huzurlu gezdim. Hirsliydim, hala etkisindeydim. Ama 2 ay sonra ziril ziril agladim filan. Simdi yine sakin ve mutlu gibiyim mesela. Ama 3 gun sonra nasil hissedecegimi bilmiyorum. Hele 2 hafta sonra onlarla ayni sehirde olup da gorusemeyince hic bilmiyorum. Bence zamana birakmak en iyisi gibi. Bu saatten sonra barismak hareketi bile bu olayi cok zorlar. Herkes gergin simdi. Olur da barismak istersem yillar sonra bakarim.

Yok, oyle sanmiyorum aslinda. Her seyin farkindayim. Bunlar oyle saga sola yamanan, rahatsizlik veren tipler degil aslinda. Ama dedikoducular. Gidip ortak akrabalarda beni cekistirmeseler bari.

AY KEŞKE BİZİMKİLER DE BİRBİRİNE DÜŞSE DE BAŞIM BİRAZ RAHATLASA DİYORUM :)
Cok kolay.
Ara birini "bir daha seninle gorusmeyecegim" de.
Ben iki kardese de bunlari soyledim. Kiz kardesine "Istanbul'a geldigimde sizlerle irtibatta olmayaagiz" yazdim.

Ya insanlar arasında sorun olabilir edebilir. Aslında sen kendinden uzaklaştırmak için; onun aramalarına dönmeyip mesajlarına cevap vermeyerek bunu yapsaydın bence bu çok daha yanlış olurdu. Bence dürüstlük açık açık yazmaktır. "artık seninle sık görüşmeyi istemiyorum ama düşman değiliz, anlamanı umuyorum" şeklinde yazmak daha güzel.
Ama insanlar kaçarak uzaklaşmayı seviyorlar, kaldıramamaları normal.
Ben hep demişimdir, benle görüşmek istemiyorsan söyle, böyle saçma sapan tavırlara girip umursamayan mod saçma .
Ama bir tane böyle yürekli insanla karşılaşamadım.
Sen gaddar birisin (yanlış anlama) , benim anladığım kadarıyla ama bu huyunu seviyorum. Sanırım bu yılların verdiği yurtdışı hayatından ötürü. Ve de çok normal. Kendini koruma stilin bu. Benim çokca saygı duyduğum bir şey.

Ve en sinir olduğum şey mesela okul hayatında bir arkadaş grubusun, biriyle küsüyorsun , diğerleri taraf olma ihtiyacı hissediyor ve onun tarafına geçiyor filan.
Ya da senin durumun gibi, kızıyla küsüyorsun anası da senin atıyorum halan, ama sana tavır alıyor , dahası babana bile. Küsüyor evine almıyor.
Saçma sapan tavırlar. Küçükler kavga eder , küser , barışır ya da barışmaz. Ama büyükler olgun olabilse keşke.
Olayların dışında kalmayı becerebilse. Bir kere küçük kardeşine ne ya? "Sanane arkadaş" demek lazım böylelerine.
Nefret ediyorum insanların taraf olma anlayışından. İlle olayı fanatikleştirecekler . Hayatımda böyle kişiliksiz bir davranış görmedim.
Neyse boşver iyi yapmışsın, hepsinin böyle tavır aldığını görünce anlaman gereken tek şey bu.
İyi yapmışsın arkadaş , zaten değmezlermiş. Çok da lazım değil böylesi.

Aynı şey benimde başıma geldi..Birbirleriylede kuzen olan ama birbirleriyle zerre alakası olmayan kuzenlerim,düğünde voltran oluşturup rezalet çıkarttılar..Üstelik birisiyle çocukluktan beri çok iyi arkadaştım..Çok sey paylaşmıştık..Onun düğünündeyken çok sıkıntı çektim, ona tek laf etmedim üzülmesin mutlu gününde diye..Ama o ve yanındaki şeytan benim düğünümü rezil ettiler,gören herkes kıskançlık krizi dediler ama benim en önemli günümü, anılarımı pislettiler bi kere...Havalarını, afra tafralarını atıp gittiler..Herkes peşlerinde döndü..Ablalarım düğünden bişey anlamadı onlar yüzünden..
Onları asla affetmem..İsimlerini duymaya bile tahammülüm yok..Nefrettende üstün bişey hissediyorum..

bizde de görüşmeyen kuzenler var ama düğünde filan merhaba merhaba o kadar...kimse özellikle hata yaptım dediğiniz gibi görüşmeyelm filan demiyor sadece soğuklar..
siz de sessiz kalın bence bundan sonra:)

Akışına bırakcaksın.zaman sonra dugun bayram cenaze karsılasmaları olcak..
Ilk baş yokmuşsun gıbı davranılcak.

Sonra sonra karsılasmalar artınca ıklım ılımanlaşcak..

Bigun bı bakmışsın yıne konuşuyor olmuşsunuz..

Ama eskı samımıyet asla yakalanmıyacak..

Ben akrabalarla pek samimi olmuyorum en iyisi bu sanırım özellikle kuzenlerle ama çok yakın kuzenleri görünce kıskanmıyo değilim bizde çocukluktan beri soğukluk var o da ailelerde kaynaklı sanırım bilemedim kendi öz amcamın kızıyla aynı lisede okuduk selamlaşmadan başka bişey yoktu kimse inanmıyodu kuzen olduğumuza ahahah

Biz de dayimlarla gorusmuyoruz. Daha doğrusu yengemin annemi dayimin yaninda kufurler esliginde evden kovmasindan sonra hic gorusmedik. Annem mecbur dayimi ariyor çünkü dedem onlarla birlikte yaşıyor ve cok yaşlı ancak dayimdan haber alabiliyor. En son cok rahatsizlandi dedem. Mecbur evlerine gittik. Kapiyi açıp odalarina cekildiler. Aile ici kusluk zor valla. Benim ruyalarima giriyor dugun bayramlarda geriliyorum. Keske olmasa ama iste bazen inceldigi yerden kopuyor.

yok zorlamaz,,, sen bir büyükle konuş barışmal istiyorum de,,,barışırsın da ,,,,tr dönünce,,,
daha sonra da arannda hep bi mesafe olsun,,, arada bir görüş,,,,
zamana bırakırsan barışılmaz,, dediğim gibi bu akrabalık ilişkileri b.ktan,,,,

Barışıp barışmayacağınız olayın boyutuna göre değişir..Ama basit bir mevzuysa ben büyüklük göstermenden yanayım..Olurda ailecek bir araya gelmek zorunda kalırsanız bence bir Allahın Selamını esirgeme,onlar istediği gibi davransın sen insanlık görevini yerine getir..Ama çok çok derin ve affedilemeyecek bir mevzuysa o zaman tavrını koy ve kararından dönme...

evet hata yapmışsın. yüz yüze bakılmayacak noktaya gelmenin anlamı yok kırgınlığın varsa da zaten soğuk davrnaıpo mesafeni koyarsın ama bunlar dile getirilince iyi olmuyor dil yarası iyileşmiyor. unutulmaz arada giden laflar. ne düğüne ne cenazene olayı saçma bana göre arada bir sürü insan var bi kişiyi görmücem diye bir sürü insanı karşına almışsın.. bu saatten sona tükürdüğünü yalamak da olmaz olmuş bi kere en azındn hatandan ders almışsın

Insan kendini kavgada belli edermis. Ettigi laftan ne mal olduklarini da anladim gerci. Bu yonden iyi oldu.
Aslinda gaddarliktan degil. Bu kisinin anlasilmaz tavirlarini kac aydir kafama takip uzuluyordum. Kendisinin haberi bile yok, ben yiprandikca yiprandim. Severim ederim diye sabrettim. Tr'de yuz yuze tatli bir sekilde hallederiz dedim. Ama yok. Artik burama gelmisti yani. Psikolojim bozulmaya basladi. Ben de gorusmeme karari aldim. Tepki olarak da oyle acik acik gorusmeyecegimizi bildirdim. Artik tavrinin neye yol actigini gorsun dedim. Simdi de merak ettigim sey, acaba bir seyler dank etti mi, yoksa kendilerine yine toz kondurmuyorlar mi...

Mevzu bence cok karmasik degil, ama bu kisi iletisim kurma konusunda cok zayif birisi. Neden boyle yapiyorsun desen anlatamaz, ya da savunmalara gecer filan. Konusabilecegimizi bilseydim bitirmezdim. Nasil olsa konusamayacagiz dedim ve bitirdim. Bir de su var. Mesele cok basit bile olsaydi, sonucta agir laflar edildi. O mesele unutulsa da laflar unutulmaz artik. Ben bir araya gelmemek icin elimden geleni yaparim gibi geliyor. Yani icimden gelen davranis bu. Mesela bilsem ki bize gelecekler, kacar giderim o gunluk evden. Oyle bir sey hissediyorum.

Evet, tukurdugumu yalayamam. Bir sey yapip 3 ay sonra geri almak da artik ciddiyetini kaybettirir. Hataysa bile arkasinda durmak lazim diye dusunuyorum.
Valla ben bir suru kisiyi karsima almamistim. Kendileri cogaldilar. :)

bu sekılde degılde abımle bız konusmadık babam kalp krızı gecırene kadar
daha sonra bu defterı kapadık
hersey aynı eskısı gıbı devam edıyor
ne o bana bır abı gıbı nede ben ona bır kardes gıbı
ben bu uzaklıgımızdan sıkayetcıydım
oda cocugumu neden dövmediğimden
yani düzelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…