Sulaleyi birbirine dusurdum galiba

yakin akraba arasi küslük cok kotu ozellikle.. samimi olunmasa da, ortada namus haysiyet meselesi olmadikca koparmamak gerekiyo bence.. mesafe olabilir tabi ama elin insani degil, mecbur yuzyuze geliyorsun ve geriliyosun yok yere..
hata demissin zaten, tamamen koparma mesaji olmamis ama aile boyu hepsinin dahil olmasi da hic olmamis.. acaba farkli mi anlatti o sahis?

Evet. Tabii ki. Kimbilir ne dedi ki kardesi bana dusmanmis gibi bir mesaj atti.
Benim uzun uzun aciklayici mesajim karsi bana bile "bu kadar hakaretten sonra..." diye baslayan 2 cumlelik bir mesaj yazmisti. Anlama sorunu var galiba. Yuh diyorum. Ben birine uzun uzun hakaretler yagdiracak kadar bayagi bir insan degilim. Gucume gitti bunu duymak. Iftira, hakaret kabul ediyorum artik. Bir de bu var. Bana bu yakistirmayi, iftirayi yapabilecek kisiyle bundan sonra ne konusabilirim, nasil bir sey olmamis gibi, akraba gibi davranabilirim ki? Ay yine sinirleniyorum ya. :) Ne oldu, tabii gitti ailesine de "sevde bana hakaretler yagdirdi" diye anlatti herhalde. Ruh hastasi midir nedir. Benim mesajim toy olabilir, sacma olabilir, her sey denilebilir. Ama "hakaret" denilemez, "terbiyesizlik" denilemez. Isin icine bu terimler girdi, bir de o kardesinin laflari derken hepten cirkinlesti olay. Bu raddeden sonra benim de icim almiyor bunlarla barismayi etmeyi. Bu kadar cirkinlesmeseydi, oyle bir akraba cekismesi olsaydi sorun olmazdi.

Iste simdi de sadece dusuncesini merak ediyorum. Dank etti mi. Yaptigi saygisizligi kendisi farketti mi... Ben kendi yaptigimin hata oldugunu kabul edebilecek biriyim en azindan. Acaba benim ceyregim kadar kendisine oz elestiri yapti mi?

Babama soyledim, arasin agizlarini arasin sunlarin diye. Hani dusman milar, uzgun mu, nedir... Benim arattigimi hissettirmeden arayacak bir ara. Bekliyorum.

Madem küslük durumuna geleceğin biriydi nasıl o kadar samimi oldun diye düşünmedim değil. Baban da haklı bence, o da küçük duruma düşmüş, madem konışmayacaksınız bundan sonra neden veda mesajı yazarsınız anlamam. Konuşmayın yüz göz olmayın gitsin.

Ayrıca ne sebeple olursa olsun cenazeye gitmem gibi birşey çok yanlış. Giden gitmiş adam ölmüş siz küslüğün derdindesiniz.

Akıl vermek için yazmadım zaten onun için açmamışsınız konuyu, senede görüşlerimi yazdım..

Eskiden kusluk durumuna gelebilecegim biri degildi. Durduk yere, sebep gostermeden tavir aldi aylardir. Sanki bambaska bir karaktere donustu. Eskiden melek gibi iyi bir insandi. Sonralari bana fesat oldugunu dusundurecek kadar degisti. Ben de inanamadim zaten.
Ortada cenaze yok. Ben onlarin hic bir iyi-kotu gunune gitmem demek istedim. Cunku artik hayatta benim icin oyle birileri yok. Onlarin olusu dirisi beni ilgilendirmeyecek. Hayatimdan sildigim insanlar konusunda cok inatciyim, sertim, oyle bir tanimamazlik ederim ki kendim de sasarim. Karsidan adim gelmezse benden hic gelmez saniyorum.

Veda mesajinin sebebi "eee yetti be" dedigimi gormesiydi. O zamana kadar yeterince hos gorulu ve sabirli davrandim. Guzelce de konustum. Anlamadi, duzeltmedi tavrini. Artik bu kisinin yaptiklarinin yanina kar kalmasini istemedim. Sessiz sedasiz uzaklasmak icin fazla hirslanmistim artik. Boyle acik acik hayatimdan gonderdigimi bildirmek istedim.

Benim babamla halam gorusmuyor 12 yildir. Tabii biz de gorusmuyoruz. Halami unuttum nerdeyse... Ve babam da halam da ölümcül raddede kazalar gecirdiler yine de gorusulmedi. :/ Babannemde karsilasmamak icin dua ederek gidiyoruz valla. Kusluk yine de hic iyi bisey degil.

Neden üzerinde duruyorsun ne düşündüklerinin?
Hayatında olmasını istemediğin insanlar değil mi bunlar.
İpleri koparmışssınız artık.
Ayrıca sen mesaj yazdığın için ona mağdur konumunda hissediyordur kuzenin kendisini.
Oturup senin düşündüğün gibi bir özeleştiri yapacağını hiç zannetmiyorum.

Merak ediyorum iste.
Babam da zaten mesajla gorusmeyecegimizi yazan taraf ben oldugum icin otomatikmen haksiz gorunecegimi soylemisti. "Onu yazmasaydin sorun yoktu, ama oyle dedin mi, 'o kendisi bize tavir aldi' olur diyor".
Ben de kendimi magdur hissediyorum acikcasi. Icimden geceni acik acik soylemek direkt karsi tarafi ezmek olmuyor. O mesaj da o kisinin yaptiklarinin sonucuydu, tepkiydi. Eglence olsun diye atmadik ya, sebebi var. Ben de rutin olarak her zararini gordugum insana "seninle gorusmeyecegim" diyen biri degilim. Kendi dusunsun bu raddeye neden geldigimi. Hos, onu da hakaret diye isimlendirdigi mesajimda aciklamistim ya, anlamayana davul zurna az misali, anlamadi.

Off sizinkiler bayagi inatciymis. Peki gorusmeme sebebi buyuk bir sey miydi? Agir laflar mi gecti? Sen dusunuyor musun bu gorusmemeyi bitirmeyi mesela? Nasil hissediyorsun? Tabii ki ozele inmeyebilirsin.

tüm sayfaları okuyamadım ama bende 2 kuzenimle konuşmuyorum.fakat cenaze olsun yada düğün mecbur kaldığımız yerle slmlaşırız.insanların arasında küslüğün belli edilmemesinden yanayım.onın haricinde hiç bir şekilde diyoluğumuz yok.

Ben boyle politik olamiyorum iste. Olmak lazim ama. Benim kardesim oyledir mesela. Bence akraba arasinda olmasi gereken bu.
Ben fazla fazla seffafim, her seyimi belli ederim. Her duygum dilime de vurur. Kusersem kustugumu soylerim filan. Pff, biraz kendimi yontmam lazim.

cnm napcann başka yol yokki insan zamnla nasıl davranacaığını öğreniyor.sana aman konuşma iyi yapıyorsun diyen biri arkandan ne ayıp akrabyla küsmek mi olmuş der.insanların ağzına laf vermemek en iyisi bana göre.

Tabii, haklisin.
Ben 9 yildir akraba kavramindan uzak bir sekilde ABD'de yasiyorum. Ne dugun, ne cenaze, ne misafirlik, bunlari 9 yildir yasamadim diyebilirim. Zaten oyle cok guzel akrabalik baglarimiz da yok gerci, ama bir de uzak yasayinca insan bilemiyor. Bir de benim karakerimde bir insan mesafelere ragmen akraba olacagiz diye hepten yuzune gozune bulastiriyor, iste gordugunuz gibi. :)

benim de basuma gelmisti, kendi cirkefligini farkli yansitip beni suzlu duruma dusurmek istemisti.. ben de hiic mahalle kavgasina girmedim, sadece 'seninle tartismayacagim, cunku ne desem de sen kavgaya odaklanmissin anlamayacaksin, daha kotu olmayalim hic, Allah a emanet ol..' dedim ve sadece yakinlarima anlattim (anne baba), sonra da sukuneti korudum.. herkes de zamanla anladi Allah in izniyle kim hakli haksiz.. kimbilir neler soyledi uydurdu, onemsemedim.. bi zaman sonra baktim msjlar atiyo, samimi olmak istiyo, bsy yok gibi davraniyo.. küslük koymadim, samimi de olmadim, siradan biriyle konusur gibi konustum hep kendisiyle..
diyecegim su ki, cool ve rahat ol, bsy aciklamak zorunda degilsin, samimi olman da gerekli degil.. sana zarar veriyorsa koy mesafeyi, ama umursamaz olarak

Boyle yaparak bir tek kendi hayatinizi degil annenizin babanizin ailenizin hayatini da etkilemissiniz. Bu yuzden gerek yok boyle seylere, konusmayin gorusmeyin olsun bitsin.
Cenze var demedim, cenaze olursa gitmem demissiniz siz. Olursa eger gitmicem demissiniz ona gore konustum ben. Ben de kati bir insanim konusmazsam tamamen biter ama hickimse de bilmez benim kimle konusup konusmadigimi. Goreceli seyler ama fani dunya elimize ne gecer boyle bilmiyorum..

Haklisindir eminim neye kirildiysan.
Herneyse hatalarini da zaten baban soylemis.
Ama bence artik bu olayin cok ustune gitme.
Illa dirisine de olusune de gitmem gorusmem demek bence asiri.
Gereksiz.
Sonucta, anani oldurmedi, babani oldurmedi, cocugun yok zaten ama hadi olsa diyelim cocugunu oldurmedi.
Evliligini yikmadi.
Inan hicbirsey bu kadar kafaya takip boyle duygular icine girmeyi gerektirmez.
Ilk baslarda karsilasinca garip olur, ama sonra alisilir.
En azindan merhaba merhaba demek kolaylasir.
Bence takilma.
Zaten ne kadar sIklikla gorusuceksin ki istesen bile, koca Istanbul'da.

Off sizinkiler bayagi inatciymis. Peki gorusmeme sebebi buyuk bir sey miydi? Agir laflar mi gecti? Sen dusunuyor musun bu gorusmemeyi bitirmeyi mesela? Nasil hissediyorsun? Tabii ki ozele inmeyebilirsin.

Halamin esi babannem hakkinda kufur etmisti. Babam da bunu kaldiramadi. Adam hala babannemi para kapisi olarak goruyor. Sirf miras icin gorusuyor belli. Babannem de tek kizim kotu olmasin diye gorusuyor o adamla da. :/

Evet, kimse kimseyi öldürmedi, ama olayı onlar bu raddeye getirdi. Benimki basit bir görüşmemek olacakken düşman gibi davranan onlar. "Ona nefes aldığını bile hissettirme" diyebilen birinin nesine gideyim ki? Düşmana söylenmez bu laf, bu nasıl kinse artık. Sanki anasını babasını öldürmüşüm gibi davranılan benim. Benim veda mesajımda böyle bir tavır yoktu. Şimdi onlar benden çok daha fazla ileri gitti. Tavir gören taraf ben oldum. O lafların üzerine zaten ben "ne ölüsü ölüme, ne dirisi dirime" vaziyetine geldim. Kendi mesajımı yazarken bu derece küslük planlamamıştım.

Bak canim,
Bazi bayanlar boyle.
Ben de yurtdisinda yasiyorum 12 yildir. Bazen ulkeme gidince insanlarin tavirlari cok garip geliyor.
En ufak bir seye bozuluyolar, yada insanlar acayip kavgaci olabiliyor.

Bosver, ne derse desin.
O dusmanca taviri sergileyenler islerine gelse unuturlar herseyi.
Tatli canini sIkmaya deymez demek istiyorum.

Hele bir de Turkiye ye kesin donus yapmayi planliyorsun, bu tur seylere karsi hazirlikli olmani tavsiye ederim.

henuz tum konuyu okuyamadım, fakat senin konunu gormusken es gecmek istemedim sevde.

olayı bir özetlersek;
-36yasında bir kadının dengesiz davranısları,
-senin arkadasın bile olsa kızgınlıgını (ondan sana hakaret vb birsey gelemedigi halde) neden oyle yaptıgını sorgulamana cevap gelmedikce ofkelenip kendi kendi silip gecmek yerine onun saldırı olarak gorecegi birsekilde ifade etmen,
- bir daha gorusmeyecegini hazmedemeyen kadın aynı dengesizlikle evi birbirine katmıs olmalı ki erkek kardesi onu koruma ihtiyacı duymus...
(kadın zaten sorunlu, gorunen o ki evde kimse saglıklı dusunemiyor cunku sakinlestirmeye calısmak yerine kardes sinirlenip bir de sana yazıyor.
kimse olayın nedenini anlamaya calısmıyor.
eger ablanın sorunlu oldugunu biliyorlarsa ve bu yuzden koruma geregi duyuyorlarsa bile sana hic yakıstıramadıklarını, onun ruhsal acıdan iyi olmadıgını falan yazmaları daha mantıklı olurdu)
-en sonunda ebeveynlerin "kazık kadar oldunuz cocuk gibi atısıyorsunuz" demek yerine birbirlerine girmeleri...
-yine de yetiskin gibi davranmayı akıl edip babana cephe almaktan vazgecmeleri...

gordugun gibi buzlar kırılmaya baslamıs.
senin yerinde olsam o aileyi ve ozellikle kuzenlerini "hasta" olarak gorup oyle yaklasır, ayda yılda bir cenaze vb yerlerde yanyana geldikce de alttan alırdım.
ama asla samimi olmazdım.

ya da senin yazdıgın gibi babanların arayı duzeltmesiyle zamanla unutulup aranızın yine özel gunlerde karsılastıkca selamlasacak veya en kotu ihtimalle kavga etmeyecek noktaya gelmesi icin soguk ama yine de makul bir insan olmaya calısırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…