Sümüklüböceğin hikayesi

deniz çok akıllı bir kız...
altını açarken giydirirken ona tekerleme söylüyorum.öğretiyorum.
komşu komşu huuuu oğlun geldi mi diyorum
bakıyor
hadi söyle annem diye fısıldıyorum
geldi diyor
ne getirdiiiii diyorum
incik boncuk diyorum(iki kişi oluyorum seslendirirken)
ona yine fısıldıyorum hadii
bıbı bıbı bıbı bıbı
diyor
başka kimeee diyorum
sana bana diyorum.
elimle bir onu bir beni gösteriyorum.
o da kendini gösteriyor(ben ya da benim diye işaret etmeyi öğrendi.eliyle bir kaç kere karnına dokunuyor)
başka kimeee
kara kediyeeee
kara kedi nerdeee
ağass ağasss diyor yavrum
ağaç nerdeeee balta kesti yi söyleyemiyor
balta nerdeee
hüüp diyor bir eliyle de gösteriyor
ben suya düştüüü derken
acele acele
inek içmiş ya onu anlatıyor
inek nerdeeee
dağa kaçtıııı
dağ nerdeeee
yandı bitti kül olduuuu
burda da bittiiiii yi öğretiyorum.

çok akıllı çokkk.sırasını ezberliyor...Alahım aklını çoğaltsın...okusun iyi bir yerde olsun inşallah.önceleri,yani insanın hayata dair bazı düşünceleri olur ya.hep isterdim ki çoook zengin olsamburadaki zenginlik maddesel...yoksa ben çok zenginim.) ölmeden dünyaya bir okul ya da faydalı birşey bırakmak isterdim.hani ardımda iyi birşey....ölsem de bir parçam....iyi insan olmak.
şimdi deniz benim mirasım olacak.o yüzden çok zenginim..ona ne kadar çok doğruyu gösterirsem ne kadar çok iyiliği gösterebilirsem o kadar büyük bir miras bıramış olacağım diye düşünüyorrum.haaa benim ne kadar iyi bir insan olduğum bilinmez.ama durmuyacağım.iyi insan olmak için hiçbir zaman geç kalınmış değildir.durmadan okursam.biraz biraz olurum.olduğum kadar da kızımda olur herhalde.
amann.bu saatte de saçmalıyormuyum.belki duygularımı tam ifade edemiyorum.deniz çok akıllı.herşeyi almaya müsait.ben sadece ben de olanları verirsem o geri kalır.o büyüyecek.yarın önürgün okula gidecek.ah innnşalah göreceğim o günü...babasının elinden tuttuğu laylaylom okula gittiğimiz günü.
ben ondan geri kalmamalıyım.bu yüzden elimden geldiğince neti karıştırıcam.o kadar çokk bilgi var ki alınacak öğrenilecek.öğretilecek....

liseyi dışarıdan verdim.kırkıma birkaç sene kala öss ye girdiminanılmaz bir mutluluktu o sonucumu internet kafeden alırken.ön lisansı bitirdim.pek anlayan olmadı sevincimi.olsun.ben mutlu oldum ya...her girdiğim sınav,her çoktan seçmeli soru ayrı bir heyecandı benim için.kurslara da gittim.boş durmadım.ara sıra lazım oldukça işe de girdim.çalışmak ta güzel....sosyal bir çevren oluyor.ama iyi ama kötü.oluyor işte .insan tanıyorsun..hayatı öğreniyorsun.diyeceğim....okuma öğrenme azmi hiç bitmiyor.insanlar yarına genlerini aktarırlar ya..inşallah benim bırakacağım okuma azmi olur kızıma....ne kadar okursa ne kadar öğrenirse o kadar iyi insan olur.
daha çoook dersim var.çoook.ama zilliden fırsat bulmak çok zor..yapışık ikiz gibiyiz...ne zamana kadar sürer.bilen var mı bu dönem...2 yaş bitince mi?bilen var mı?
hadi,gideyim gözlerim kapanmadan biraz bunu araştırayım....daha önce bakmıştım ama tam bir cevap bulamadım(

aman Allahım!! ne yazılar okudum...gideyim kızımı öpeyim de yatıyiiim uyuyayım mışıl mışıl....
canımmmm kızım benimmm.

herkese sevgiler...tatlı uykularda olun...

şu an ezan okunmaya başladı..Allahım...isteyen her gönüle nasip etsin anneliği...AMİNNN....

bir sabah kızımla kahvaltı edeceğiz.sigara böreği kızartıyorum.yanmasın dikkat ediyorum bir yandan.kızım ben yemek yaparken hep mutfak dolabını açar karıştırır.oturmuş o da mutfak araç gereçlerini çıkarıyor tezgah altından.ben de börek kızartıyorum.bir ara,baktım da ne göreyim.(bir gözüm onda bir gözüm işte.)yüzünü bir güzel sıvazlıyor.sanki krem sürüyor.Allah Allah dedim.orda su yok ki...yüzünü yıkıyor zilli.
Aman Allahım!sen bir şişe yağı aç.bir güzel dök halının üzerine.hepsi akmış akmış akmış.1lt ayçiçek yağ halıya.:))halı da bir güzel çekmiş...kızım yağ ile bir güel yağlıyor kendini.hahahhahahahaha
(şimdi yazarken de elektrik süpürgesinin kordonunu halletmek üzere.heh.)
ayakları yağ içinde...yanaklar öyyle.hemmen doğru banyoya...halıya da yarım şişe kadar bulşaık deterjanı sıktım.köpürttüm bıraktım.
kızı temizledğim gibi böreğimiz soğumadan kahvaltıya geçtik.

oldu mu özelden yazan arkadaş.....fırsat buldukça yazacağım...mesaj kutun doluymuş.

evet kesinlikle süper bir anne olmuşsun...
benim minnoşumda herhalde seneye bu zamanlarda bende olur..
seni çok tebrik ediyorum ve takdirle karşılıyorum..yaşadıklarını paylaşman çok hoşuma gitmişti.sen ben bu savaşı kazandım çok mutluyum derken başkalarınıda unutmamışsın..yazman paylaşman bence bu demek.insan acılarla olgunlaşırmış evet bu yolda hepimiz bir çok zorlu yoldan geçtik ama hala gülümseyebiliyoruz...çaresizlik içinde ne yapacağını bilmeyen çok kadın gördüm..doğurmadan anne olunmaz zanneden bir çok kadın var..ama hepsi bilgiye aç.rabbim bize bu acıları verirken bence bilerek vermiş.bizler örnek insanlar olmalıyız..sen diyorsun ki...hala öğrenmem gereken çok şey var..satırlarında kim bilir kaç umutsuz yürek umut buldu..kimbilir kaç kişi daha umut bulacak.. çok güzel bir söz var.."""""Başkalarına baktığın gözle, Leylâ'yı nasıl görebilirsin? Onu göz yaşlarınla tertemiz yıkamadıkça! #Şems"""" bence sen leylayı kendi gördüğün gözlerle anlatıyorsun bize..
sümülüböceğimize sevgiler....

teşekkürler sermuh....
inşallah bir seneyi de bulmayacak....
acılar paylaşılınca azalırmış.sevinçler de paylaşılınca çoğalırmış...38 topiğinde başladım acılarıımı paylaşmaya...sevincimi mutluluğumu da burada paylaşmak istedim.ben ann eoldum tamam bitti olmasın...inşallah mutluluk ta çoğalacak.
eğer umut bulan varsa lütfen yazsın...mutlu olayım...daha çok yazayım...biraz daha uykudan çalayım yazayım.
şimdi öpeceğim senin için böceğimi sermuh...sevgiyle kal

kızını mı yoksa oğlunu mu bekliyorsun?

Allahımmm....sana şükürler olsun.şükürler olsun...çok çok şükürler olsun...

kızımla kayfaltımızı yaptık..baba işe gitti.biz sofrada kaldık.(halen duruyor ya)deniz artık sofrada oturmak istiyor.bizim gibi sandalyede...mama sandalyesinde istemiyor.bugün oturdu..çatalla yemeyi de öğreniyor.biraz tambellik yapsa da...eliyle kolayına geliyor.
önce salatalık koydum tabağına tek tek.ona da yardım ettim.başarıyor..kaşıkla daha deneyimimiz az.ona da başlamalıyı artık.
sofrada zeytin çekirdekleri vardı.(zeytinn bu arda kulakların çınlasın)uzandı onlara.önce ıyyy hallerine girdim ama vazgeçtim baktım bakalım ne yapacak diye.önce onların mama olmadığını anlattım.ağzına götürüyordu hep.şkür bunu anladı da oynama faslına geçtik.ben tabiii artık soğuk çayımla ona eşlik ediyorum.br çay tabağı verdim.tek tek içine koymasını istedim.yaptı.hoşuna gitti.oyun haline getirdik.bir süre oynadı.bu arada da parmak kasları gelişiyor bu oyunla...işin bu taraflarını düşününce artık daha bir toleranslı olmaya başladım.bu sabah güzeldi.....

bir de bir pantolonu var.yeşil kadife...sabah üzerini komple değiştirmek zorunda kalmıştım.babasıyla akşam bir güzel oynadılar.adam tepesine bindirdi.bir güldü bir güldü..sonrasında bir oyunlar oynadı zilli...çok mutluydu yavrum.
diyeceğim.akşam çok oynadılar diye bezi oynamış.benim de hiç aklıma gelmedi.sabah komple çiş olmuşuz..yani deniz...üzerini değiştirip yeşil pantolonu giydirdim.Allahım düdük gibi durmaz mı....benim kızım boy atmış böcekseverler...büyüyor...büyüyor yavrum.sümüklüböceğim büyüyor

Allahımmm...sizinkileri de büyütsünn.sizinle
büyütsün...sağlıkla büyütsün..AMİNN

NOT:Bu yaptıklrımız onun kahvaltısından sonra olanlar.haaa yanlış anlaşılmasın.kahvaltısında bol peynirli tost,taze sıkılmış bir portakal ile domates,kırmızı biber salatalıkve elbette anne baba sevgisi vardı.(dört döndürüyor bizi zilli.biraz tutmamaız lazım kendimizi.şımaracak)

Son düzenleme:
ahh canım benim yaaa.kulaklarımı da çınlatmışlar bak sennn.
bilgisayar başına her geçtiğimde ilk sizden haber alayım diye topiğinizi açıp bakıyorum. denizimiz her geçen gün biraz daha büyüyor maşallah
hergün güzel annesi yeni şeyler öğretiyor tatlı kızına. allahım mutluluğunuzu daim etsin. eşini seni kızını ömür boyu ayırmasın birbirinizden.
artık büyümüş de pantolonlar küçük gelirmiş prensese.

bende de hala değişiklik yok. foto felan da yok artık oğlum anne ben nerdeydim derse bi leylek gösteririm seni bu getirdi diye
şaka bi yana çok zorlanmaya başladım artık. son ayım ama çalışmaya devam ettiğim için eve gittiğimde ölü gibi oluyorum.bitek pazar günü evdeyim ondada hep oğluma hazırlık için bişeyler yapmaya çalışıyorum. hala çok eksiğimiz var çooookkkk...

canım teşekkürler temenniilerine...
yaaa inanmıyorum.nasıl foto olmaz... yahu bilgisayarın kamerasından çek bari kendini.şaşırıyorum...neyse...yarın öbür gün kulaklarımı çınlatırsın... o kadar demişti diye sümüklünün biri.heh heh.
son aylar zordur.kendimden olmasa da hamile tanıdıklarım olmuştu.çok zorlanıyorlardı.acırdım üzülürdüm.nefes almada çok zorluk çekerdi.hatta biliyormusun yıkamıştım bir hamileyi..hatta hatta doğumdan sonra da yıkamışlığım var.dayanamam ben hiç...
hiç yakının yok mu?yardımcı olabilecek biri..böyle zamanda olmalı asıl...

benim kız artık beni şaşırtıyor.yavrucum her geçen gün her duruma farklı tepkiler vermeye başladı.şansa bir açayım dedim neti.oyuncak sepetini istedi.verdim.şimdi oynuyor!normalde epyidir hiç oynamıyor hep benimle..aferin yavruma benim...ne güzel oynuyor şimdi.
sen foto işini askıya alma alma....
ben yemeğe geçeyim....

işin komiği çantamda bile hep fotoğraf makinem vardır.telefonu geçtim makineyle dolaşıyorum ama normaldede hiç fotograf çekilmeyen çekilmektende nefret eden biriyim ondan sanırım. ama senn kulaklarını çınlatacağım kesin

artık durumum baya fena oldu.dünü hastanede geçirdim.pazartesi akşamı birden bire ellerim ayaklarım yüzüm aşırı derecede şişti ve morardı.eşimde bende panikledik noluyor diye.doktoru aradım hemen. normal değil sabah erkenden gel tahlillerini yapalım acilen dedi.dün sabahtan gittim akşama kadar bisürü tetkik yapıldı ama hepsi temiz çıktı çok şükür.
doktor artık kan dolaşımın iyice yavaşladı dinlenmen lazım.hep yatacaksın ellerin ayaklarının altına yastıklar koyacaksın sürekli dinleneceksin dedi.
tamam da ben çalışıyorum dedim hee bide o vardı dimi dedi ama artık vücudun yoruldu dinlenmelisin dedi.

bu hafta son olacak sanırım.artık izne çıkıyorum. 35.haftam bitiyo bugün.
annem var ama hasta baya bi.kendini idare ederse şükrediyoruz. hemde ortaokula giden kardeşim var.onu bırakıp bana da gelemez iyi olsada. öyle yani.idare ediyorum ben.

oyyy senin kızı sevsinler yaaa.prensesimiz o bizim. maşallah ona. nazarlar değmesin mutluluğunuza. hergün daha da şaşırtsın annesini deniz prenses.

canımm.çok özür... bana gönderdiğin mesajda kızını beklediğini yazmışsın..o kadar acele ile çabuk çabuk bakıyorum ki nete....afedersin....
kızın sağlıkla gelsin...zaman su gibi geçsin..

canim bana ozelden mesaj yazmissin hatirlamana cok sevindim ama mesaj sayim 100 olmadigi icin sana cevap yazamiyormusum
deniz kizimi cok op benim yerime olur mu ben hergun buralardayim her yazdiginida buyuk zevkle okuyorum

canim bana ozelden mesaj yazmissin hatirlamana cok sevindim ama mesaj sayim 100 olmadigi icin sana cevap yazamiyormusum
deniz kizimi cok op benim yerime olur mu ben hergun buralardayim her yazdiginida buyuk zevkle okuyorum

iyi ;madem burayı takip ediyorsun..

evlat edinenler forumunu geçmişi okumaya çaşlışıyorum zamn zaman...paylaşımlarını okuyunca seviindim..beni de unutmamıştın...bn de aslında unutmadım.ama kızım tüm vaktimi alıyor.şimdi bile bu saatte kocanın yakınmasına kızmasına rağmen uykumdan çalarak kaçak göçek girdim nete...

mutluluğumu paylaştığın için bir kez daha teşekkür edrim,buradan...
olur öperimmm...öpmemmi...o kadar çok öpüyorum ki herkesin yerine oluyor

geçmiş olsun rahatsızlığın için.şükür iyiymişsin.bence de artık dinlenme zamanın gelmiş....dinlenmelisin gerçekten.sonrasında çooook ihtiyacın olacak..

şaşırtıyor zilli:))bugün neredeyse eşimi arıycaktım delice....ben denizi çokkk seviyorum yaaaa diyecektim.de vazgeçtim...sonrasında ona vakit geçmezdi.bir oyunlar bir oyunlar.bir diller...binlerce kez maşallah kızıma milyonlarca şükür Allaha...

hadi...son haftan çabuk geçsin...az kaytar işlerden.doğuruyormuş numarası filan yapıver

artık sabah bulaşıklarını elimde yıkıyorum.bardakları filan.zaten makine çiziyor..diğerlerini koyuyorum makineye..
bunu niye yazdım?saçma oldu değil mi?

yok yook.konumuzla çok alakası var.bulaşık makinsi açıkken bir anne daha çok gerilebiliyor.onu alma bunu elleme o e.bu kaka olmuş...sonra yok kapağına oturacak yok eli yağlanacak.şimdi bunu kırarasa batacak kesilecek gibi gibi gibi......
şimdilik böyle bir yöntem buldum.hem mkol kaslarımız da çalışsın değil mi
hoş kızım yeterince çalıştırır ya...ne anlatacaktım nasıl başladım.ben tezgahla ilgilenirken kızım boş damacana şişesiyle oynamaya başladı.boşalmaya başlamıştı.ona sürahiyi yıkadığımı gösterdim.sonra içini doldurdum.şimdi daha bir rahat oynayabilir.bir işime bakıyorum bir gözüm onda.ama sürekli iletişim içindeyiz sözlü....damacananın borusunu sokuyor çıkarıyor içine..arada kızıyor.şişeyi sarsıyor.kendi gibi minik minik öfkeleniyor.bazen sokamıyor içine.baktım .borunun uzuuuun en uzun en üst kısmındantutmuş içine sokmaya çalışıyor.tabiii olmuyor zorlanıyor olmuyr.dur sana yardım edeyim annem dedim.ortasından tutturdum sopayı.birlikte soktuk içine.bir dahakine kendi yaptı.çok mutlu oldu.bir de tam şişenin ağız kısmında zorlanıyor.göz koordinasyonu,hedefi tuturabilme..birkaç hafif sızlanmadan sonra onu da başardı denizim...
küçük parmak kasları çalıştı bu sabah iyice..

bugün böyle....şimdi uyuyor.kızım için gelişimi için kitap okumaya başladım.okurken hemen yazma hissi duydum.eh azıcık kendimle gurur duyayım.bilmeden farkında olmadan yapıyormuşum çoğu doğruyu...misal ne yaparsam alıyorum kucağıma şimdi şunu yapıyorum ya da bunun yapacağım diyerek ona gösteriyorum yaptığım şeyi...
daha yazacak çok şey var.ama ..zaman...
her gün bir şey yazmaya çaışacağım.yaşıyoruz biz kızımla...canlıyız.hayat devam ediyor.hikaye devam ediyor..seni seviyorum annem...sümüklüböceğim seni seviyorum.baban sana aşık annem....
herkese sevgiler
ya da ona söyldiğim tekerlemelrle ne çok dil gelişimine katkıda bulunuyormuşum.:))

çok duygulandım,ne güzel anlatmışsın ,mutluluğunuz sonsuza kadar sürsün,hayırlı evlat olsun inşallah.Aslında bende düşünüyorum ...Eşimle bir kaç defa konuştuk olumlu bakıyor ama ben de hep çevre korkusu var....2 düşük bir ölü doğumda sonra doğum yapmam yasaklandı yüksek tansiyondan dolayı (felç kalabilirsin,ölebilirsin ,g b).Senin yazdıkların sanki umut oldu içime ....o kadar istiyorum ki sanki burnumun ucunda hep bir bebek kokusu var....bilmiyorum işte öylece yazmak isdedim

merhaba denizgeldi yazdıklarını okudum gerçekten çok duygulandım:) mutluluğun bir ömür boyu sevdiklerinle birlikte devam etsin...

canım güzel dileklerin için çokkk teşekkür ederimmm.korkularınla ilgili konuşabiliriz yazılabiliriz paylaşabiliriz buradan....talihsiz bebek geçmişin var.çok üzüldüm..eğer umut olduysam nasıl sevinirim bir bilsen..bunun için yazdım zaten.
lütfen yaz..daha yaz hep yaz....

az önce eşimi ağlattı zilli kızım... içeriden nasıl gülüşmeler geliyor.nasıl...dedim noooluyorsunuz siz....gittim baktım.baktım baba ağlıyor..nooldu diyorum.ağlattı beni diyor.kızım boğazınada kocamın.bacaklarıyla sarmış babasını.bıyıklarını çekşyormuş.dedi ki kocam...hep istiyordum bir gün bıyıklarımı çekmesini...ben de sulandım şimdi yazarken.ailecek sümüklüyüz biz.sümüklüböcek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…