günaydın böcekseverler..........iyi bayramlar
göbüşler......herkes iyi mi?
denizle biz bu bayramın ilk günü mezarlık ziyareti yaptık.artık onun da birşeylerin farkına varmasını istedim....insanların önce bebek olduklarını,sonra büyüdüklerini ,sonra da artık uyuduklarını anlattım.yakın zamanda koca teyzemizi kaybetmiştik.onun çok uzaklara gittiğini bir daha göremiyeceğimizi bize bir daha gelmiyeceğini anlatmıştım...
bu bayram da o uzaklardaydık
(
hayat böyle işte....bir tatlı bir acı.......neyse...
deniz koca teyzemize sübhanekeyi okudu...ben de bildiklerimi....bizim onu göremediğimizi ama onun bizi görebildiğini anlattım...belki daha anlatılmaz ,küçük diyebilirsiniz ama deniz çok akıllı...anlattıklarımı büyük bir olgunlukla dinledi....
oradan ayrıldık...biz yorulmuştuk.çünkü epeyi yürüme yolu vardı.ama deniz be yorulmadım deyip durdu.yollar vesaitler çok kalabalıktı bayram dolayısı ile.olsun...deniz alışsındı...kalabalığa.sıkışık ta olsa ayakta yolculuk etmeye...hayatın kendisi zor...öğrensindi...
ben babayla biraz faklı düşünüyorum.ona kalsa bin taksiye çocukla sıkılma yollrda,rahat git....be ise hayatın içine karışsın kolaya alışmasın istiyorum.gerektiğinde taksiye de binsin uçağa da...ama gerektiğinde...hayatı ona çokta el bebek gül bebek sunmak istemiyorum....çünkü gerçekten de öyle değil...
rahatı da öğrensin...keşke hep rahatta olsun....ama zorluğu görsün başa çıkabilmeyi öğrensin..kendisi öğrensin hayatı kolaylaştırmayı..seçeneklerini çoğaltmayı....
bu saatte de......böyle oldu.sanki ders gibi...ama ben öyle işte........ne geldiyse o.....
bugün kızımla aramızda özel bir gün....belki dışarıda belki evde....çokkk güzel geçmesini istiyorum..ilk fırsatta yazarım....devgiyle kalın...
not:bu ara ikinci bir deniz fikri düştü aklıma....babayı bir kandırabilsem....olmazsa,belki koruyu aile olabiliriz....deniz de kardeşlik duygusunu tadar....bazı cicilerini bile veremiyorum isteyenlere....saklıyorum....kimbilir.....ALLAH bilir:emir_bebek