Sümüklüböceğin hikayesi

dilekteyzemiz dışında....kmehtapsu ve bir ziyaretçim....görüp te bir selam vermemek olmaz....canlı selam olsun size

iltifat etmişsiniz...teşekkür ederim...estağfirullah.dilerim siz de tadın anneliği...isteyen herkes tattırsın Allah....sevgiler...

saat ne zaman 01 olmuş...hiç anlamadım....sabahlıycam galiba....biraz neti dolaşayım...dönmezsem herkese tatlı uykular...

aminnn inşallah bizlerde yaşarız o günleriii.
denizle geçen saatleri okudumda tam benim olmak istediğim şekilde bi annesin.ve tam yetiştirilmeyi,öğrenipte uygulamayı seven bir evlada sahipsin.rabbım bozmasın inşallah.
geçen gün eşimle bebek alışverişine çıkmıştık eşim dediki 2 sene sonra bu katta gezemiycez dedi .
niye diye sordum tabii.bana çocuğumuz olduğunda hep oyuncak magazlarına gırmemızı ısteyecek.bizde zoraki girmek zorunda kalıcaz dedi.
ve ben bunu anlarsınki hiç istemem.hani almamak için değil öğrenmesini isterim herşeyin her an alınmayacağını bilmesini isterim.nasılki sen karnı tok dışarıya cıkarıyosun onun gibi yani..her neyse eşime anlattım benle dalga geçti görücez dedi nasıl yetiştirceksin cocugu.bende senin gibi bir anne olmak isterim inan hayalim bu.ama yapamamaktan,uygulayamamaktan çok korkuyorum.umarım bende başarablirim.belki sizde baba sana yardımcı oluyordur ama ben çocuğa bişey öğretirken eşimin bana bu konuda destek vereceğini hiç sanmıyorum.kesin ben nedersem tersini yapıcak.şimdiden bunları düşünüyorum..senin başarını gördükçe çok hoşuma gıdıyor birkez daha tebrık ederım seni denizgeldi

Çok teşekkür ederim inşallah olumlu olur da paylasirim hayırlısı tabi şimdi okuyamadigim sayfaları okuyacağım denizi ve seni öpüyorum hoşçakalin

selam böcekseverler.......

kızımla günü gün ettik yine....şimdi yorgunluktan uyuyor....zamansız ama....ne yapalım bugün böyle..tatlı bal.
hayalot.....yazacağım....herkese selam

selam böcekseverler......selam ziyaretçim

akşam kaptırdık bilgisayarı denizeşimdi de iş bölümü yaptık...o çizgi film izlerken pc de ben diğer yrleri süpürdüm cam sildim.şimdi bana da ona da mola....onun süresi bitti.ben de az bakınayım...denizden nasıl olacaksa.verdİM eline" iki man"dalinaO YİYOR BEN AZ BAKACAĞIMARIK ANLAMIŞSINIZDIR YAZILARDAKİ BOZUKLUKLARDAN NE KADAR BAKABİLECEĞİM

denizannem yakında deniz seni aradan çıkarıp direk bizle sohbete başlayacak klavyeyi ve bilgisyarı ele geçirmiş :126::126::128:

günaydın böcekseverler

bu sabah size bol bol çiçek göndermeye vaktim var.alın hepsi sizin olsun.
:71.

çok şükür bu güne......eskiden 38 topiğinde yalnızlığımı çocuksuzluğumu anne olamayışımı paylaşırken dağıtırdım bu çiçekleri.....çok şükür bu güne....şimdi aile olduk.artık bir anne olarak gönderebiliyorum....şükürlerin en büyüğü SANA GÜZEL YARADAN.....GÜZEL YARATAN................

canlı canlı günayddın sümeyyyyyyemmm....cannn lı günaydın....en içten dileğimle söylüyom...innşallah sana da ....innnnşallah

ses var....kalkacak mı?hayalota da ...

hahahaayyyyyyyyyyyy...gerine gerine geldi bu yavru yaaaaaaaaaaaaaaa...ne yazıyosun diyo yaaaaaaaaaaaa......Allllllaaaaaaaaah ...şükür Allahhhhhhhhhhhhhh....
bacağıma başını dayadı...var mı başka güzellik mutluluk...

kime yazıyosun?

orda benim arkadaşlarım var.

bana pepeyi aç

tamam.

hayalot.....hayal oldun

Sana da günaydın Denizannem. Başaracaksın Allahın izni ile. Yaptığınız o kadar güzel bir şey ki, Deniz de çok akıllı MaşaAllah, anlayacaktır. Sen de başaramazsan kimse başaramazz ki...

Son düzenleme:

ayyy ben seni yerim cimcimem ya anlatırken gözlerimin önünde canlandı sanki oan
rabbım her gününüzü böyle güzel eylesin inşallah

kuzuyu erkenden uyuttum böcüseverler

anneanne vardı bugün....deniz gündüz uyumadı...az önce yatırdım:119:

yaşasınnnn...gözlere kürdan batana kadar netteyim
bütün yaşşasınnn ikonları benim

ayyy ben seni yerim cimcimem ya anlatırken gözlerimin önünde canlandı sanki oan
rabbım her gününüzü böyle güzel eylesin inşallah

amina amin aminnnnn

ben bu kızçeni yemek istiyorummm
buradan istediğin kadar yiyebilirsin....gerisi benim :))

amin canım...amin...inşallah hep böyle devam eder.söz geçirmek çok zor çocuklara....bu konuları çok araştırdım...sizin hareketlerinize sözlerinize çok ama çok dikkat etmeniz gerekiyor.yani etmememiz...ders vermek gibi yazdığım anlaşılmasın...anlamışsındır ya beni....çocuk büyütmek gerçekten çok zor.zormuş.ben sadece pembe taraflarını yazıyorum.amacımı biliyorsun...ama inan pembe tarafı yüzde elliden çok....
kendi yaşantıma dayanarak yazıyorum.....çocuğun inadında ya da tutturmasında,inatlaştığı ya da bize karmaşık görünen şeyde ,konuda ....öf.karışık mı oldu ya...İLK TUTUM ÇOK ÖNEMLİ....sizin ona takınacağınız tavır çok önemli.garanti ederim...uygunsuz isteklerinde anlamazdan ya da duymazdan gelebilirsin.ilk şımaran ağlamasında yani bunu denemeye başladığında ona gidip mutfakta ağlamasını söyleyebilirsin mesela...benim kuzu,kuzu kuzu gidiyordu vallahi...biz bile ne olacak diye beklerken o gidiyordu.ağlayıp geliyordu.ya da baktı boşuna ağlıyor ağlamadan geliyor bitti diyorduşimdi bile yazarken gülümsüyorum...gece yarıları nette okuduklarım boşuna değildi.babanın bana o kadar kızmasına rağmenbaba kızdı ben umursamadım...bu yüzden ciddiiii kavgalarımız oldu.ama ben onun beni anlamasını bekleyemezdim...sonunda ben kazandım.artık nete rahat girebilmem için zaman ,imkan yaratmaya başladı diyebilirim.kupa benim!!(galiba böyle bir ikon da vardı)ama altta görünmüyor...

alışveriş merkzlerinde ya da marketlerde ben marketlerin ya avm lerin delisiyim diyebilirim.eğer herhangi bir avm de ya da markette kızına sorduğu gördüğü herşeyi anlatan hatta sormadığı ,alışveriş listesinde olan olmayan gördüğü herşeyi açıklayan etrafındaki şaşkın bakışlara rağmen devam eden birini görürsen inan o ben olabilirim...ona herşeyi anlattım tanıttım öğretmeye çalıştım..oyuncak reyonlarında çoğu şeyi ellemesine izin verdim.ne olduğunu nasıl çalıştığını ne işe yaradığını vs vs vs......hatta alıp alıp bir veya birkaç defaya mahsus denedik oynadık oyuncaklarla....şimdiye kadar hiç uyarı almadık .heh heh....

herşeyin her an alınamayacağı..............
evden dışarı çıkarken ne amaçla çıkıyorsak onun dışına çıkmıycağıma dikkat ettim.ilk olarak bana bir oyuncağı alalım dediğinde annecim bugün onu almak için çıkmadım.bugün şu şu için çıktık.sadece bakabiliriz dedim...maddiyatı hiçbir zaman öne sürmemeliyiz çünkü sizde o gücü gördüğüde ya da bundan emin olduğunda BİR DAHAKİ SEFERE isteyebilir.mazeretin geçersiz olur...tekrar ediyorum ...ilk tutum çok önemli....her durumda böyle....ha bir de anne babanın da hem fikir olması şart.biri biraz esnek olursa diğerinin otoritesi kalkar ve bunu diğer başka zamanlarda kullanır çocuk....bizde böyle....babamız daha yufka yüreklidir bizim.ben biraz kızarım ona.yine yufka yürekli olsun ama çok ta fazla belli etmesin....deniz mesela benim onay vermediğim bir şeyde ben de babayla diye başlar.ben de höyyyt sesimi yükselterek babanda yapamaz babana da ben karışıyorum diyerek durumu kurtarmaya çalışıyorum

çocuk büyütürken çok hazır cevap olmalısın....her zaman ondan bir adım önde olmalısın..toplumumuz çocuğu çok seviyor.bu çok güzel.ama sevgilerini çocuğa lolipop yok yok şimdi topitoplar var.vererek gösteriyor genelinde....eczanelerde bile.çocuğa uzatılan o şekeri ustalıkla almalı onun yemek istemiyeceği bir dilden konuşarak ....mesela deniz acı kavramını biliyor.ona uzatılan şekerde aaa bu acılısıymış ya da baharatlı mı bu? diye veren kişiye sorarım....belki pembe belki beyaz yalan...aslında yalan da değil ki...şekere batırılmış acılıklar onlar...sağlığını tehdit eden...marketlerde de kasaya yakın yere koyarlar özellikle..ticariii tabii.e benimki de tıbbiiii.

deniz daha yemeğe başladığında tatlı tuzlu neyse işte,hep biraz eksik tattırdım onu...dnasıl alışırsa öyle gider diye düşündüm.üşündüğümde haklı çıktım.örn;yumurtasına haşlama suyuna attığım (o da çatlamasın diye)tuzun dışında hiç tuz eklemedim.doğradığım domatesineve eline verdiği salatalığına da öyle..gazlı içecek vermedim...birilerinin getirdiği dışında....e o zamanda göz hakkı oluyor merak ediyor.o zamanda benim bile hiç sevmiyeceğim şekilde suyu oldukça fazla sadece hafif rengi olan gazlı içecek....ne kadar kötü tadı olursa o kadar istemez diye düşündüm ben....galiba bizde etkili oldu.bazı zamanlarda baba ile biz içeriz mesela....ona ya komposto ya ayran...içmeye yeltendiğinde (bizim koladan)hemen üzerindeki yazıyı okudum bak annecim büyükler içinmiş bu çocuklar içemez yazıyor....amaaaaannn...ister pembe ister beyaz.....büyüyene kadar yani en azından okumayı öğrenene kadar idare eder....zaten onlar olmadan büyümüş olacak.....e canım artık o saatten sonra da şöyle karşılıklı birer çay içeriz artık diiii mi kızımla

babayla çatışmalarınız olacaktır mutlaka....ama bence şimdiden bazı anlaşmalar yapsanız iyi olur aranızda....seninle anlaşmaya yanaşsın.bak doğurmam haaa diye tehdit et derim

neyse....ne kadar da yazdım.sana yazdım deniz den oldu.....oka gobüşüsenin nezdinde;

benim göbüşler nerede?kızlar doğurdunuz mu?herkes iyi mi?yavrular?inşallah herkes sağlıklı

Son düzenleme:
bu gece öyyle yapışık uyudu ki bana............terlemişti.....sırtına bez koymak için kalkmıştım.buradayım....
buradayımı yazarken çişe kalktı yakalandım.....şimdi sıra ben de dedim pc yi kastederek.ben de babayla bakarım dedi.olur annem dedim.yatağa yatırdım.sen de yanıma gel dedi.yarım saatir yanındaydım.dalmasını bekledim.tetikteyim:))

nasıl sokuldu bir bilseniz.bu kadar mı benim olur.Allahımmmm.......

düşünüyorumda ...ben herhangi bir çocuğu ,bebeği sevebilirim.sevebilirmişim..deniz ya da başka herhangi başka bir yavru...kaşı gözü tombiş bir tarafı değil sizi birbirinize bağlayan...siz duygunuzu aktarıyorsunuz eğer geçiyorsa duygun sana geri dönüyor...duygun sevgin...neyse hissettiklerin...bir çeşit alışveriş gibi...market alışverişinden bahsetmiyorum..yani sen birşeyleri karşındakine geçirebiliyorsan o sana geribildirim yapıyor.sanki....sanki yağmurun yeryüzüne inip sonra ağaçları tarlaları sulayıp görevini bitirdikten sonra buharlaşarak tekrar göğe yükselmesi gibi bir şey.evet evet....galiba görevim bu.bu dünyada....işin garibi hiçbir zaman size görev gibi gelmiyor.yani bana.........

bazen ender zamanlarda yalnız kaldığım anlarda....ne çok çocuk büyütebilirmişim diyorum.....denizin büyüdüğünü gördükçe....bir çocuğun nasıl büyüdüğünü öğrenince.....onca geçen seneyi düşünüyorum....yazık.....çok yazık....bana da....onlara da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…