- 4 Mart 2015
- 1.766
- 2.119
- 83
- 35
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
peki ya saglıgı?
anammm adoşşşşşşşşş.nasılsınnn..vallaa şu okuduklarımdan sonra içimdeki erkek bebek isteği arttı...Ayblkeee canim çok sevindim bebise cinsiyeti ne erkek geçti içimden amma..
Siz bunu beyninizde baskı olarak düşünüyorsanız konuşmaya bile gerek yok zaten...butun baskilara karsiyimdir huyum kurusun...
Cocugu sunnet ettirmemek nedir?He saglik acisindan kafasina yatmaz anlarim saygi duyarim(ki saglik acisindan gerekli)..Ama yok buyusun ona sorayim rizasini alayim bunu anlayamiyorum..Peki kizlarin regl olmasi diyorsunuz onda riza nasil aranacak,belki o da her ay kanamak istemiyor nerde riza?Tamam cocugun secme hakki vardir,onay yada red edebilmeli,farkinda olmali herseyin ama sapla samanida karistirmamak gerek!
eğer bana kuranda bir yerde bunun geçtiği yeri söylersen ben de sana düğün yapacağım.
ve evet çocuğuna aşı yaptırmayanlar da var
hatta kızının kulağını deldirmeyenler de
şoklardayım vesselamSen o şaşkınlığı bırakta misk diğer yazdıklarına şok ol bence
Ben geçen sene mayısta yaptım sünnet eğlencesini keşke çağıraydım seniişoklardayım vesselamla düğün yapıp iki dönesek ne güzel olur aslında...kurtlarımız dökerdik..yokmu yakın zamnda düğünlü sünnet töreni yaptırannn
Yorumuna saglikSünnet olmak, İslam’ın bir simgesidir... Bu bize hadisle bildirilmiştir ve geçmiş tüm sahabe ve peygamberler bu simgeye uymuştur.
İslamiyette onlarca, farz veya haramlar vardır ve Kuranda değil, Kuranın gerçek bir tefsiri olan Hz. Muhammedin sav hadislerinde yer almıştır. .Mesela namazın rekat sayısı hadislerle bize bildirilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için temel usul bilgilerine sahip olmak gerekir.
Öyle ki bazı hadisler Allah tarafından peygamber efendimize ayet olarak bildirilmiştir fakat Kuran ı kerim de yer almamaktadır.
İdrak etmek gerekir ki, hadis, islamda 2. kaynaktır. “Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının.”(Haşr, 59/7) diye emrolunmuştur.
Ben Kuran ı kerim dışında hiç bir kaynağı baz almam" diyenler bu yukarıda ki ayetteki meali ret etmiş olur.
..
Sizin kabullerinizi bilemem, kabullerinize göre iddialara girmenize üzüldüm. Düğün yapmak ya da yapmamak kişisel tercihtir. Ben kendi adabıma göre hoş bulmuyorum fakat sunnet olmak benim kabulume göre islami bir emirdir ve birçok hikmeti vardır. İslami teşrileri baz almakta bir emirdir.
Konu sahibi yapmayi düşünmüyor eger baski yaparsak bizde dugune giderizşoklardayım vesselamla düğün yapıp iki dönesek ne güzel olur aslında...kurtlarımız dökerdik..yokmu yakın zamnda düğünlü sünnet töreni yaptırannn
Kusura bakmayın ama ben gülücem buna çok afedersinizzbu hala tartisilan bir konu kesin bir bilgiyok..
hatta o ucun orada bir gorevi olmasa Allah onu oraya koymazdi dusuncesindeyim
Tey tey tey hoppaKonu sahibi yapmayi düşünmüyor eger baski yaparsak bizde dugune gideriz
Konu sahibi hadii kız yap bi düğün de oynuyakkk bakk sana baskı yapıyoruzzz yap yap yappKonu sahibi yapmayi düşünmüyor eger baski yaparsak bizde dugune gideriz
Hee kız ne güzel accuk göbek atardikşoklardayım vesselamla düğün yapıp iki dönesek ne güzel olur aslında...kurtlarımız dökerdik..yokmu yakın zamnda düğünlü sünnet töreni yaptırannn
inanç biçiminiz nedir..merak ettim...müslümansanız bu sorunun cevabı sizde..Kizlarin regl olmasi dogal bir biyolojik durumdur, erkegin sunneti ise sonradan yapilan bir mudahaledir. Allah bizi kusursuz yaratmamis miydi? Bozmak niye?
tühhh kaçırdıkkkkBen geçen sene mayısta yaptım sünnet eğlencesini keşke çağıraydım senii
Hay sen cok yaşa emiinanç biçiminiz nedir..merak ettim...müslümansanız bu sorunun cevabı sizde..
Ben senin erkek kız ayırım tabirinden örnek vererek kına dedim.Benim şimdi yazdıklaırmla,konunun sağlık olmasının alakasını tam olarak anlayamadım.Kötü bir ameiyat,kötü bir hastalık olsa anlarım.Olaya sen hala erkek,pipi kesiliyo bakış açısıyla bakıyorsun.Seni rahatsız ediyorsa yapmayabilirsin.
Verdiğin asker örneği de bana ters geliyor mesela.Kutsal bir görev,vatani hizmet,silah altına girmek,şartlar kötü,hasret var ve ölüm gibi bir olasılığın olduğu şeyde de ben en fazla dualar ederek gönderebilirim askere.Hee ama eğlence düzenleyeni de asla kınamam saçmalık demem.Benim tercihim o yönde.Bir başkasının ki o yönde.Sünnetmiş,evlenmekmiş bunlar güzle şeyler.
Sünnet olmak, İslam’ın bir simgesidir... Bu bize hadisle bildirilmiştir ve geçmiş tüm sahabe ve peygamberler bu simgeye uymuştur.
İslamiyette onlarca, farz veya haramlar vardır ve Kuranda değil, Kuranın gerçek bir tefsiri olan Hz. Muhammedin sav hadislerinde yer almıştır. .Mesela namazın rekat sayısı hadislerle bize bildirilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için temel usul bilgilerine sahip olmak gerekir.
Öyle ki bazı hadisler Allah tarafından peygamber efendimize ayet olarak bildirilmiştir fakat Kuran ı kerim de yer almamaktadır.
İdrak etmek gerekir ki, hadis, islamda 2. kaynaktır. “Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının.”(Haşr, 59/7) diye emrolunmuştur.
Ben Kuran ı kerim dışında hiç bir kaynağı baz almam" diyenler bu yukarıda ki ayetteki meali ret etmiş olur.
..
Sizin kabullerinizi bilemem, kabullerinize göre iddialara girmenize üzüldüm. Düğün yapmak ya da yapmamak kişisel tercihtir. Ben kendi adabıma göre hoş bulmuyorum fakat sunnet olmak benim kabulume göre islami bir emirdir ve birçok hikmeti vardır. İslami teşrileri baz almakta bir emirdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?