Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Cocugu sunnet ettirmemek nedir?He saglik acisindan kafasina yatmaz anlarim saygi duyarim(ki saglik acisindan gerekli)..Ama yok buyusun ona sorayim rizasini alayim bunu anlayamiyorum..Peki kizlarin regl olmasi diyorsunuz onda riza nasil aranacak,belki o da her ay kanamak istemiyor nerde riza?Tamam cocugun secme hakki vardir,onay yada red edebilmeli,farkinda olmali herseyin ama sapla samanida karistirmamak gerek!

Ayblkeee canim çok sevindim bebise cinsiyeti ne erkek geçti içimden amma..
anammm adoşşşşşşşşş.nasılsınnn..vallaa şu okuduklarımdan sonra içimdeki erkek bebek isteği arttı...kestirip bütün kk ahalisini çağırıp mevlüt okutturum hem...karşı olanlar gelmesin ..olanlarda eli boş gelmesin....

Biz millet olarak erkek cocugu seviyoruz tartismasiz erkeğin sünneti gerdek gecesi erkeğin erkek cocugu çok mühim olaylar ama gerekli ama fuzuli tek bi gerçek var erkekler hep önemli milletimiz icin

Kizlarin regl olmasi dogal bir biyolojik durumdur, erkegin sunneti ise sonradan yapilan bir mudahaledir. Allah bizi kusursuz yaratmamis miydi? Bozmak niye?

eğer bana kuranda bir yerde bunun geçtiği yeri söylersen ben de sana düğün yapacağım.
ve evet çocuğuna aşı yaptırmayanlar da var
hatta kızının kulağını deldirmeyenler de

Sünnet olmak, İslam’ın bir simgesidir... Bu bize hadisle bildirilmiştir ve geçmiş tüm sahabe ve peygamberler bu simgeye uymuştur.

İslamiyette onlarca, farz veya haramlar vardır ve Kuranda değil, Kuranın gerçek bir tefsiri olan Hz. Muhammedin sav hadislerinde yer almıştır. .Mesela namazın rekat sayısı hadislerle bize bildirilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için temel usul bilgilerine sahip olmak gerekir.
Öyle ki bazı hadisler Allah tarafından peygamber efendimize ayet olarak bildirilmiştir fakat Kuran ı kerim de yer almamaktadır.

İdrak etmek gerekir ki, hadis, islamda 2. kaynaktır. “Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının.”(Haşr, 59/7) diye emrolunmuştur.

Ben Kuran ı kerim dışında hiç bir kaynağı baz almam" diyenler bu yukarıda ki ayetteki meali ret etmiş olur.
..

Sizin kabullerinizi bilemem, kabullerinize göre iddialara girmenize üzüldüm. Düğün yapmak ya da yapmamak kişisel tercihtir. Ben kendi adabıma göre hoş bulmuyorum fakat sunnet olmak benim kabulume göre islami bir emirdir ve birçok hikmeti vardır. İslami teşrileri baz almakta bir emirdir.

Sen o şaşkınlığı bırakta misk diğer yazdıklarına şok ol bence
şoklardayım vesselamla düğün yapıp iki dönesek ne güzel olur aslında...kurtlarımız dökerdik..yokmu yakın zamnda düğünlü sünnet töreni yaptırannn

Yorumuna saglik

şoklardayım vesselamla düğün yapıp iki dönesek ne güzel olur aslında...kurtlarımız dökerdik..yokmu yakın zamnda düğünlü sünnet töreni yaptırannn
Konu sahibi yapmayi düşünmüyor eger baski yaparsak bizde dugune gideriz

Kizlarin regl olmasi dogal bir biyolojik durumdur, erkegin sunneti ise sonradan yapilan bir mudahaledir. Allah bizi kusursuz yaratmamis miydi? Bozmak niye?
inanç biçiminiz nedir..merak ettim...müslümansanız bu sorunun cevabı sizde..

Allahıııımmmmm alllahhhımmmmm böyle kadınlar var mııııı ohhhh ölücektim şu oğluşcuğum lu buldumcuk kadınlardan evladımcı analardan hele kk sanki seçmece. Alnından öpüyorum anne olmayı düşünmüodum her kadın doğurunca gerizekalılaşıyo diye ama senin gibiler de varmış işte buna tey teyyyy!

kınayı da ayrımcılık gibi gösters

asıl siz ayeti bağlamından çıkartıyorsunuz. üstelik hadislerin 100% gerçek/sahih/doğru/korunmuş olduğunu da asla söyleyemezsiniz.
ayrıca sünnet islamın değil yahudiliğin sembolü ve onlarda farzdır
ayrıca Kuranı okuyunca peygamberimizin Kuran dışında hiç bir şeye Haram veya Helal diyemeyeceğini bilirsiniz. Extralar tavsiyedir, daha iyidir veya daha güzeldir ama Haram veya Helal demek sadece Kuran'da yazar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…