Sünnet Sünnetsiz oğlum sünnet derisiyle oynayarak sürekli mastürbasyon yapıyor?

Nimel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
7
0
16
İstanbul
14 yaşındaki oğlumu küçükken istemediğinden ve eşimle ayrılmam vb nedenlerden dolayı sünnet yaptırmamıştım.Açıkçası çok da önemsememiştim.Fakat son aylarda onu bir kaç kez sünnet derisini ileri geri iterek mastürbasyon yaparken yakaladım.Bana göre mastürbasyon gayet normal bir durum ve oğlumla da bunu konuşmadık.Ama sorun kendisini odasına kapatıp bunu sürekli yapması.Bazen odasının yanında geçerken yatağa sürtünme ve gıcırdama sesleri duyuyorum.Neredeyse de hiç ders çalışmıyor.Acaba bu aşırılık sünnetsiz olmasından mıdır?
Konuyla ilgili bir arkadaşıma danıştığımda sünnetin gerekli olduğunu ve acilen yaptırmam gerektiğini ve bunun da sorunu çözeceğini söyledi ama 14 yaşındaki oğlumu buna zorlayamam herhalde,sizce ne yapmalıyım ?

Canim seni yargilamak istemem bu bana dusmez ama cocugun suan 14 yasinda ve sunnetsiz. Sen buna neden olarak esinle ayrilma surecini yazmissin, ama bu arada cocugunu unutmussun. Suanki psikolojisini dusunebiliyomusun.su an nerdeyse ergen doneminde.
Bence bi uzmandan yardim almalisin acilen. Bizim oralarda boyle durumlar icin soylenen bi soz vardir " biraz daha beklet askerde yapsinlar sunnetini". Kusura bakma anne olarak bi yerde eksik kalmissin.

Şimdi hep benim yaptığım hataya odaklanmışssınız ama zorlu bir dönemden geçtik ve oldu bir kere.Çocuğumun sağlığını ve eğitimini hiç ihmal etmedim.Ben bu vakitten sonra ne yapmalıyım diye kaygıya düştüm sanırım siz acilen sünnet olmasını tavsiye ettiniz,acaba bu cidden mastürbasyon problemini çözer mi?Bir de tabii ki 14 yaşında adamı istemezse nasıl yaptırabileceğim konusu var ama eleştiriniz ve cevap için teşekkürler.

Cocugun sunnet olmamasi disinda hersey gayet normal. Daha 14 yasinda, masturbasyon yapmayi yeni kesfetmis. Inanin butun erkek cocuklar ilk masturbasyon yapmaya basladiklarinda her gun defalarca yapiyorlar, cok normal. Oraya buraya da surtunur, derisiyle de oynar. Muhtemelen yurt disindaki sunnetsiz erkekler de oyle masturbasyon yapiyorlardir zaten.

Sunent konusuna gelince, gecmisi dusunmenin bi faydasi yok. Bundan sonrasina bakilacak. Kesin sunnet yaptiracam diyorsaniz gidin yaptirin, eninde sonunda yaptirilacak.
Sunnetsiz olmaya karsi degilseniz (Ki sunnetsiz erkeklerin pipisi kuruyup dusmuyor sonucta, temiz olddu mu hasta masta olmaz, o kadar sunnetsiz erkek nasil yasiyor?), din acisindan yani, ille sunnet olacak olum demiyorsaniz, yaptirmazsiniz olur biter..

Belki 14 yasindayken sunnet olacagindan bir sure masturbasyon yaparken sorun yasayabilir.. Normalde derisi varken birden yok olacak. Masturbasyon tekniklerini degistirmek zorunda kalacak cocuk. Bi de pipinin basi (ki cok hassastir) birden acikca kalacak. Bu ona bi sure rahatsizlik verebilir. Sunnetsiz erkeklerde vucut o bolgedeki deriyi kalinlastiriyormus, hassasligini bi nebze gideriyormus yani. Zira o kadar hassas bi bolgenin acikta olmasi aslinda yanlis. Yani bazi doktorlarin dediklerine gore.. Artik kimin dedigi dogrudur bilemem.

Şimdi hep benim yaptığım hataya odaklanmışssınız ama zorlu bir dönemden geçtik ve oldu bir kere.Çocuğumun sağlığını ve eğitimini hiç ihmal etmedim.Ben bu vakitten sonra ne yapmalıyım diye kaygıya düştüm sanırım siz acilen sünnet olmasını tavsiye ettiniz,acaba bu cidden mastürbasyon problemini çözer mi?Bir de tabii ki 14 yaşında adamı istemezse nasıl yaptırabileceğim konusu var ama eleştiriniz ve cevap için teşekkürler.

Sunnet ettirirseniz masturbasyon problemi gecmez, cunku bu zaten bir problem degil. Inanin bana olmasi gereken bu. Oglunuzun sinifindaki butun erkekler ayni seyi yapiyor. Okulda da konusuyorlardir aralarinda "lan ahmet ben bugun 7 defa yaptim, yataga surtundum cok guzel oldu, sen de dene" falan diye. Bence siz de oglunuzu yaparken basmayin, ne bileyim rahatsiz etmeyin. Utanmasin, ozel alani olsun ozgur kalsin, ergenlik zaten zor bir donem. Doya doya da masturbasyonunu yapsin. Turp gibi saglikli olan her erkegin 14 yasinda yaptigi gibi.

Yani sünnet olsa bile iyileştikten sonra bile huyuna geri döner diyorsunuz ben belki de sünnet derisi hala olduğu için bu kadar sık yaptığını düşünmüştüm dediğiniz gibi deri kesilince bu kadar sık yapmaybabilir diye düşünmüştüm ama aslında yazdıklarınız mantıklı geldi bu zamana kadar yaptırmadım bundan sonra da yaptırmayabilirm eğer bir problem olmayacaksa belki de bu mastürbasyon sıklığı zamanla azalır bilemem.Ben sadece şu an zamanının çoğunu bu şekilde geçirmesine karşı çıkmıştım.Cevabınız için çok teşekkürler.

pardon ama sonucta sen müslüman birisi olarak dinini uygulamak icin zaten sünnet etdirmek zorundasin oglunu ama sadece o sorunu cözmek icin sünnet olsun diyorsan yazik senin müslümanlina derim

Öncelikle ne kadar sorunun olursa olsun çocuğunu istedikten sonra sünnet ettirebilirdin..
Bu bi bahane olamaz...
Sen sadece çocuğunla ilgini alakanı kesmişsin o aralar kendi derdine düşmüşsün...
14 yaşına gelmiş artık çocuk bundan sonra sünnet olup olmamak onun elinde zorlayamazsın onu...
Dinimiz gereği sünnet şarttır..
Temizlik açısından...
Ama sünnetsiz insan olduğu gibi sünnetsizlerde var...
Ama onu geçtim de bu yaşa gelmişsin bu olayın ne kadar doğal bir şey olduğunun farkına varamamışsın...
14 yaş ergenlik çağı cinselliği merak edip öğrenme yaşları bunlar..
Tabiki mastürbasyon yapıcak eliyle yada diğer türlü çocuk kendini rahatlatmak isticek bunu her gün yapar yada aralıklarla yapar bu kişiye bağlıdır ama bunu sorun gibi görmen saçma geldi bana...

pardon ama sonucta sen müslüman birisi olarak dinini uygulamak icin zaten sünnet etdirmek zorundasin oglunu ama sadece o sorunu cözmek icin sünnet olsun diyorsan yazik senin müslümanlina derim

Kimsenin müsmanlığını inanç derecesini yargılamak sana yada bi başkasına düşmez.

Ayrıca konu sahibi yazmayı unuttum çocuğun mastürbasyon yapması neden seni rahatsız ediyor?

1.sorum ; oğlunuzun mastürbasyon yapmasına engel olmayacaksa sünnet yaptırmayacak mısınız ?
2.sorum ;ergenlik dönemindeki oğlunuzun bu durumunu , yani hergün sayısız kez odaya kapanıp ,sürekli bunu yapmasını bir uzmanla görüşmeyi düşündünüz mü?
3.sorum;zaman geçtiğinde çok daha geç kalmış olacağınızı , bununda oğlunuzun psikolojisini etkileyeceğini düşünerek bu konuyuda bir uzmanla görüştünüz mü?

Oğlumun mastürbasyon yapması beni rahatsız etmiyor ki zaten sorarken de bunun normal olduğunu yazmıştım sorumda.Arkadaş da iyi bir cevap yazdı bu durumu açıkladı.Sadece bütün zamanını öyle geçirdiğini anladığım için bu aşırılık rahatsız ediyor ve onu sünnet derisiyle oynarken gördüğüm için de acaba bu aşırılık sünnetsiz olmasından mı diye sormuştum.

Sünnete kesin olunmak zorunda olan bir şey olarak bakmıyordum o yüzden belki bu mastürbasyon problemi olmasa hiç aklıma gelmezdi,ama çoğu kişiden farklı ve gerekli olduğuna dair yorumlar da geldi.

Uzmanlarla da internetten iletişime geçmeye çalışıyorum,hepsi benim düşündüğüm gibi mastürbasyonun normal olduğunu söylüyor ama aşırılık problem olabilir diyorlar ilgiyi başka yöne çekin diyorlar ve sünneti de sağlık açısından tavsiye ediyorlar.Ben de bu yüzden oğlumu ikna edersem sağlık sebebiyle yaptırabilirm ama mastürbasyon yapmasına etkisi hakkında farklı yorumlar var,o derinin kesilmesi eğer bu aşırılığı engelleyecekse de yaptırmakta fayda var ama hiç farketmeyeceğini söyleyen de çok var.Bu konuları da oğlumla konuşamıyorum tabii.

evet hanımefendi oğlunuz sünnet olmadığı için masturbasyonu normalden birazcık (az birşey) daha fazla yapıyor olabilir..neden..! çünkü hassas doku yoğunluğu daha fazla olduğu için..ama burda bir aşırılık varsa bunun nedeni genç olup daha yeni keşfetmesiyle alakalıdır.. ayrıca kusura bakma nimel annelikte eksik kalmak bir sünnetle olmaz bence çocuğun beden bütünlüğüne zarar vermediği için iyi bile yapmış..asuman kimse kimseyi yargıllayamaz o zmn yargılanan tarafta sende yargılanacak taraflar arar ve feronya artık yaş 14 zorlayamazsın demişsin peki öncesinde zorlayabilirmiydi bunu bz açsan diyorum..zorlamak..sadece olmayan hassas bir erojen bölgenin yok edilmesiye olan bu olaya zaten karşıyım sanki suyumuza sabunumuza kıran girdide temizlik için kesmek Lazım..uyanın artık Medeni bir çağda yaşıyoruz aylarca yolculuklar yapmıyoruz herşey elimizin altında illa böyle riskli bir ameliyata gerek yok..hatta diyelim ki gerek var..bunu ona bırakmamız bu tüm insanlık haklarına uygundur ve böyle bir kararı rüştünü ispat etmiş gence bırakmak ahlak kurallarına ve insanlığa yakışır bir davranıştır..çocuğun fikirlerine önem ver..

Son düzenleme:
birde son olarak bir pedogogdanda yardım almanız Tabiki faydalı olacaktır ama onu eğlenceli aktivitelere yönlendirirseniz oldukça faydalı olduğunu göreceksiniz yüzme olabilir, okumak, yürüyüş, tenis yani gençlerin yapabileceği güzel aktiviteler ve bolca sevgi ilaç gibi gelir..herşeyi onun Dilinde ona indirgenmiş halde açıklamak birde..onu düşünmeye yönledirir..neden bu kdr Abartıyorum ki.. gibi içsel dönüşü olacaktır..

Bir kitap satın aldım ismi sünnet yazarı nil-gün.. tamda oğlumu sünnet ettireyim diyordum..ama kitabı okuduktan sonra fikrimi ertelemeye karar verdim..oğlum 12 yaşında yani bugün yarın bu ameliyeyi gerçekleştirecektim ama ztn çok korkuyordu istemiyordu..bende tesadüfen kitap vitrininde gözüme ilişen bu kitabı görünce vazgeçmeye ısrar etmemeye karar verdim ve çocuğum buna çok sevindi..kitap özetle:

Türk bilim Adamları araştırırken tamamen taraflı ve kendilerinin anlayışına göre yorumlarlar Müslüman olmayanlar ise tamamen kendi anlayışlarına göre yorumlarlar o yüzden bunun brz daha tarafsızlık gerektirdiğini yazıyordu..sünnetin eski kavimlerde suyun az olduğu aylarca yolculuklar yapılan dönemlerde ve sağlıklı bir çocukla doğum anomolisi olan çocuğun ayırılamadığı dönemlerde tedbir açısından bir öntedbir olarak yapıldığını eğer oğlunuz sağlıklıysa (doğuş anomolisi yoksa) böylesine modern bir çağda herşeyin elimizin altında olduğu bir zaman diliminde kendimizi inandırdığımız çok gereksiz bir risk olduğunu yazıyor..ve penis başını koruyan o hassas dokunun çıkarılmasıyla pnsn korumasız kalıp tahrip olup yumuşaklığını kaybettiğinden bahsediyor..ve cinsel haz kaybına uğrattığını söylüyor..ve şöyle devam ediyor... içinde binlerce erojen sinir vulvaları var o aldığınız derinin içinde..ve o deriyi ne kdr çok alırsa bilinçsiz sünnetçi o kdr sorunlu bir cinsel hayatı oluyor çocuğun..çünkü o deri ereksiyon olan penise rahat şekilde bu işi gerçekleştirmesi için esneme sağlıyor.. o esneklik alınan deri ile az çok yok oluyor..sonra çocuk işerken tazzik kesici kanal olmayınca lavaboyu tutturamama gibi sorunlar oluşuyor çünkü idrar basınçla sürekli yön değiştiriyor..ve son bir iddia daha sünnet orgazmdan alınan hazzı 4/1 e düşürüyor çünkü o kesilen deri parçası gereksiz değil tam aksine en erojen bölgedir..ve erkeğin bu bölgesinin kadındaki karşılığı klitoristir..işin temizlik kısmında söylediğiniz her ne kdr doğru gibi gözüksede sonuçta su ve sabunlada aynı temizliğe ulaşmak çok zor birşey değil..iyi temizlersen tanımadığın bilmediğin insanlarla düşüp kalkmassan hiç bir hastalık v.s olmaz..birde herşeyi geç.. çocuğun rızası dışında böyle eylem Ahlaken hiç uygun değil..ve herşeyden önce bu onun özeli saygı duymak ve son kararı ona bırakmak Lazım..Bence sünnetten daha önemli şeyler var..mesela çocuğu nasıl daha iyi yetiştirebilirim gibi.. ve bunu geç sünnet olmuş bir yakınıma sordum onunda sözleri bunu destekler nitelikteydi..hiç aklımda yokken oğlumu sünnet ettirmekten vazgeçtim ve asıl neden dinimizde böyle birşey yokmuş biz başka bir gelenekten kapıp uygulamayı bırakmamışız..hiç bilmiyordum çok şaşırdım..bence sizde bu kitaba bir göz atın derim ben hem çocuğunuzda istemiyorsa en azından brz rahatlarsınız..

Son düzenleme:
14 yaşındaki oğlumu küçükken istemediğinden ve eşimle ayrılmam vb nedenlerden dolayı sünnet yaptırmamıştım.Açıkçası çok da önemsememiştim.Fakat son aylarda onu bir kaç kez sünnet derisini ileri geri iterek mastürbasyon yaparken yakaladım.Bana göre mastürbasyon gayet normal bir durum ve oğlumla da bunu konuşmadık.Ama sorun kendisini odasına kapatıp bunu sürekli yapması.Bazen odasının yanında geçerken yatağa sürtünme ve gıcırdama sesleri duyuyorum.Neredeyse de hiç ders çalışmıyor.Acaba bu aşırılık sünnetsiz olmasından mıdır?
Konuyla ilgili bir arkadaşıma danıştığımda sünnetin gerekli olduğunu ve acilen yaptırmam gerektiğini ve bunun da sorunu çözeceğini söyledi ama 14 yaşındaki oğlumu buna zorlayamam herhalde,sizce ne yapmalıyım ?
kainatın neresine baksanız Allah'ın yarattığında temizlik mükemmellik bulursunuz. doğan çocuk steril doğar. İblis bile Allah'ın mükemmel temiz yarattığı bir varlık iken sonradan şeytan olmuştur. hava su bitkiler her hücre yaratılış itibariyle temiz mükemmeldir. Allah'ın yaratmasında bir kusur bulamazsın. insan elinin değmediği bir doğal ortama bakın hangi şey kusurlu!..

insanın günahkar yada kusurlu doğduğu da Allah'ın hikmet ve adaletiyle bağdaşmaz. Allah kulunu borçlu dünyaya göndermekten münezzehtir. sadist mi ki!...
hayatta ne 4.4lükki Allah başka dert vermesin..

Son düzenleme:
kainatın neresine baksanız Allah'ın yarattığında temizlik mükemmellik bulursunuz. doğan çocuk steril doğar. İblis bile Allah'ın mükemmel temiz yarattığı bir varlık iken sonradan şeytan olmuştur. hava su bitkiler her hücre yaratılış itibariyle temiz mükemmeldir. Allah'ın yaratmasında bir kusur bulamazsın. insan elinin değmediği bir doğal ortama bakın hangi şey kusurlu!..

insanın günahkar yada kusurlu doğduğu da Allah'ın hikmet ve adaletiyle bağdaşmaz. Allah kulunu borçlu dünyaya göndermekten münezzehtir. sadist mi ki!...
hayatta ne 4.4lükki Allah başka dert vermesin..

erkeklerin sünnet olması zaten farz falan değil. adı üstünde sünnet. ve yahudilerde uygulanan bir gelenek aslında. eğer sünnetsiz çocuk problemli olsaydı bu ya farz olurdu ya da allah insanı zaten o şekilde yaratırdı. tüm bunlar çocuğunuzun yaşı ile ilgili ve gayet normal. birkaç sene daha aşırı düşkün olur herhalde. sonra yavaş yavaş toparlanır. şu an vücudunu keşfediyor.

Bana kalırsa sen bu konu ile ilgili yardım alırken uzmandan sadece çocuğun için değil kendin içinde yardım al çünkü sen oğlun adına kendin karar vermek istemeyip işi daha zora sokuyor olabilirsin.
Yarın öbür gün için çocuğun psikolojisini hesap etmemişsin. Arkadaşları sünnet anılarını anlatırken o bir şey anlatamayacak belkide psikolojisi bozulacak içine kapanacak. Evleneceği kıza ben sünnetsizim diye nasıl açıklayacak yada sünnetsiz kişi ile bir kız evlenir mi. Bunları yazarken ben uzman değilim tabi ama olası durumları göz önünde bulundurman için yazdım.
Çocuğunun ve senin dini inancı nedir bilmiyorum. Konu ile ilgili fetva verebilecek kadar bilgin var mı onuda bilmiyorum. eğer müslünan isen dikkate almanı tavsiye ederim.Peygamber efendimizin (A.S.) sünnetleri 2 çeşittir. Eğer bu tür araştırmaları dini açıdan bu işi çok iyi bilen ehil kişilere sorarsan sana daha iyi yardımcı olur. bu araştırma "sünnet; adı üzerinde sünnet" demek doğrumudur yardımcı olur sana.
Snnet olmann dinimizdeki yeri - Dinimiz slam linkide konu ile yardımcı olur sana. ayrıca kitap okuduğunu yazmışsın kitabı yazan kişinin islami konularda ne kadar bilgisi var onuda araştırmak lazım iş sadece pisikoloji ile bitmiyor.
Yazdılarımı kendi açından değerlendirme çocuğunun şu an ne yaşadığını bilmiyorsun yani önceki sünnet konusundaki ilgisizliğin devam ediyor olabilir.En azından yarın öbür gün keşke dememek için sonra yaşayacağı sıkıntıları iyi hesap etmek gerekir. İnançlı bir uzmandan destek almanı öneririm.

önerin için Teşekkürler ama sen galiba bnm yeterince sağlam düşünemediğimi ve bu kararı çocuğu bırakmamın doğru bir davranış olmadığını çıkarmışsın yazdıklarımdan..evet 14 yaşında bir çocuk zorlanamaz ama eğer yeterli bilgim olmasaydı razı etmek için oldukça uğraşırdım faydalı olduğunu onunda anlamasını sağlardım..ama öncelikle şu linklere bir göz atın..

oykudenhikayeler.blogspot.com/2011/.../havada-statu-kokusu-var.ht...Önbellek (ara yazan yere sünnet deyip tıklarsanız çıkar)
http://oykudenhikayeler.blogspot.com/2011/.../havada-statu-kokusu-var.ht...Önbellek
oykudenhikayeler.blogspot.com

sonra nil-gün'ün sünnet kitabı var internetten bir tane sipariş verirseniz ilginç şeyler bulabileceğinizden ve % 80 doğru olduğundan
emin gibiym..

kaldi ki sıradan bir yazar değildir bu güne kdr onlarca kitabını okudum..

Yani sünnet olsa bile iyileştikten sonra bile huyuna geri döner diyorsunuz ben belki de sünnet derisi hala olduğu için bu kadar sık yaptığını düşünmüştüm dediğiniz gibi deri kesilince bu kadar sık yapmaybabilir diye düşünmüştüm ama aslında yazdıklarınız mantıklı geldi bu zamana kadar yaptırmadım bundan sonra da yaptırmayabilirm eğer bir problem olmayacaksa belki de bu mastürbasyon sıklığı zamanla azalır bilemem.Ben sadece şu an zamanının çoğunu bu şekilde geçirmesine karşı çıkmıştım.Cevabınız için çok teşekkürler.

son olarak bunu es geçtiğim için özür dilerim Evet kesinlikle ama kesinlikle oğlunuz sünnet olmadığı ve Beden bütünlüğünün artı bir getirisi olarak daha fazla Lezzet alıyor ve bu hoşuna gittiği için Masturbasyon yapıyor bedeninin gereksiz diye Tabir edilen kısmı aslında haz için olması gereken bir vücud organı..yani fonksiyonsuz sanılıyor çünkü bizim erkeklerimiz ne yzk ki bunu algılayacak kdr bekletilmiyor kimse yokturki bunu iyi yada kötü diye sağlıklı değerlendirebileceği yaşa kdr bekletilsin..Türkiyede ileri yaşlarda sünnet olmayan insan sayısı 0 a yakın olduğu için cinsel hazza katkı yapıp yapmayacağı hakkında birşey söylemeleri mümkün değil..evet kesinlikle oğlunuz sünnet olmadığı için cinsel olarak daha fazla potansiyele sahip olduğu için daha yüksek erojen sinire sahip olduğu için ve tahrik olduğundan daha yoğun hissettiğinden daha fazla masturbasyon yapıyor..çünkü sünnetle alınan bölge cinsel hazza en çok katkı yapan bölgedir ve ne kadar dengesiz ve yoğun alırsanız o kdr cinsel olarak zayıflar..temizlik konusuna gelince eğer düzenli hijyen yaparsa hiçbir sorun olmaz..duşta hafifçe sıyırıp birikintileri temizlemek, kolu bacağı sabunlamaktan farklı değildir. ..yani sünnet olmadanda kesmeden biçmedende eğer iyi bakarsa sorun olmaz ve oda yarı sünnettir yani..hem temiz kalır hemde cinsel açıdan daha fazla zevk alır..
yani sünnet aslında hijyen koşullarının yeterince olmadığı eski dönemlerde ve temizlik bilmeyen çok ilişkili olunan bazı ilkel kabilelerde daha faydalıdır ama şu an hiçbir zorluğumuz yok ve bu bizim islam öncesinden kaptığımız ve islamada taşıdığımız bir gelenek vede bakın örneğin pakistanlı, hindistanlı evli hanımlar evli olduklarını belli etmek için göbeklerini açık tutmak zorunda şimdi bu tesettür İslama uygunmu mesela...! peki ya oralara inci, boncuk, küpe takmaları tabiki değil ama İslamiyeti kabul ettiklerinde kendi kabile, örf ve Adetlerinide bırakmamışlardır..buda onun gibi birşey ve fazla kafa yormaya gerek yok..çünkü İslamın ne emri ne farzı nede sünneti dir..sondu Teşekkürler..

Son düzenleme:
nazey verdiğin Linki okudum Peygamber efendimizin yüzü bile tasvir edilmiyor bu ne saygısızlıktır yaa..Allahın bizlere emanet verdiği bir Bedenden hasta olmayan bir bedende yaradılışda ne 1 fazlalık nede 1 eksiklik vardır..bence Allahın en mükemmel şekilde yarattığı hadisken sünnet gibi bir saçmalığın sağlıklı bir insana uygulanması aykırı bir davranıştır ama artık ne kdr kabul gördüyse çok uygulanır..su ve sabunun olduğu bir devirde Temizliği kesmekte görmek gözünü kapatıp bir geleneğin peşinden gitmeye devam etmektir..tamam 50 derece sıcaklığı olan yerde hijyen koşullarından uzakta yaşasan belki olmak gerçekten faydalı olabilir ama hele ki böyle bir devirde sanmıyorum..

Back
X