Surekli aglayan cocuklar ve tukenen ben

Çocuğumuz yok maalesef Allah kısmet etmedi o yüzden yorum yapmam doğrumu bilemedim ama size çok üzüldüm eminim çok zordur.Maddi imkanınız varsa dışardan yardım almaniz ve çocuğu kreşe göndermeniz faydaniza olacaktır.Allah yardımcınız olsun.İns göz açıp kapatınca ya kadar geçer bu günler.
 
benim bi tanidigim ablasini cok elestirmisti dorduncu cocuga hamile kaldi diye kendisinin 40 yasindan sonra ikizleri oldu :))
Yaniii.herşeyi kadere baglamayin.çocuk yapip yapıp kadere atmayin kabahati.istenmeyen gebeliklerde kürtaj olabilir.ki ben önlem alınmasını tavsiye ederim.40dan sonra nasılsa olmaz yaştan dolayı diye salmışlardır olmuştur gebelik.mucuze degil yani
 
Canım merhaba.
Sağlığını yitirmeye başladığını görüyorum 😔
Tavsiyem bi yardımcı tut, haftalik gelsin , evini toparlasin,ütünü yapsın. Uzerinden büyük bir yük kalkacak emin ol.
Hatirlarsan ikinci bebeğimde ben öyle yapmıştım ve süreci çok kolay atlatmıştım.
Maddi durumun iyi çok şükür verebilirsin.
Hiçbirşey sağlığından önemli değil.
Sana fiziksel veya psikolojik anlamda birşey olsun çocukları n ortada kalır,ne anne ne kv tarafından hayır yok .
 
su an sana rutin konusunda bilgi vermek biraz mantiksiz geldi. youtubda kesin milyon tane cok bilgili anlatanlar vardir.

sen kisir döngüye girdin bundan cikmak icin cok yorgunsun. ama su söyle böyle deme yerdeki kirinti. zehirlemez. hepimiz illaki yalnislikla pis birsey yiyerek büyüdük. sen enerji depolamaya bak bir hafta ikisi uyudu mu? vur kafayi yastiga. sonra yavas yavas bir plana basla ordan cocuklarin ne anlatmaya calisiyor onu anlamaya calis.

disari cikmak sart - evde on takla atsan o enerjiyi atamazsin. doga ile ic ice yasiyorum kisin -10 da bile saatlerce disardayiz. yoksa evde patlama durumuna geliyoruz disarisi hem senin hem cocuklarin rahat edicegi yer.

bak bugünden örnek dün cok hastalandim doktor günese cikma biraz günes rüzgar yersen daha kötü olur dedi. bütün gün evdeydik. oynadik ettik ama normal uyku saatinde rutinden sonra bir saat uyumadi basim davul gibi - annemden gördügüm bagirmak ki bende kendimde fark ediyorum cok cabuk bagriyorum - tam oglum uyusana yarin ana okulu var diye bagircaken kucagima alip öpüp düsündüm napsam diye.

oglum gercekten hala uykun yok mu?
yok...
örümcek adam bazen annesine yardim ediyormus sende okadar güclümüsün?
güclüyüm.
peki gel benimle diyip oyunla beraber yarim saat coraplarin eslerini aradik odasinda kim daha cabuk oyuncaklarini dogru yerine koyma yarisi yaptik.

sonra esim isten geldi iki onla koklasti tekrar uyumayi denedik olmadi. tamam deyip koynuma aldim kulakligi taktim ben baska dünyaya gectim o ara uyumus.

her cok sinirlendiginde odayi degistirmeye firsatin yoksa yüzlerine bak ve kötüyü hayal etki o anki haline sükret. ya o an deprem olsa? ya Allah korusun saglik sorunu olsa.

su hayatda hersey gecici en önemlisi saglik ondan lütfen sagligin elinden gitmesine izin verme o ev illaki bir gün temizlenir ama sagligin geri gelmez. geriye baktiginda pismanliklarin olmasin. kendine iyi bak ve lütfen uyu
 
ben çok atıp tutmayayım bu konuda tek çocuk büyüttüm, öyle çok zorlanmadımda yalan yok. benim en büyük şansım eşimin kızımızla geçirdiği zamana kıymet vermesi oldu. çok yoğun çalışıyordu ama işten geldiği zaman hemen duşunu alıp kızı alıyordu. emme zamanı alıyordum kucağıma o kadar. bezi, gazı, oynaması, uyutması hep eşimdeydi.
ben eğitim fakültesi mezunu olduğum için çocuk gelişimi, davranış değiştirme-söndürme gibi teorik kısımlarda kuvvetliydim, işleri pratiğe dökerken eşim bilen sensin ne dersen onu yapalım dedi.uyumlu bir şeklide elimizden geleni yaptık. eşinizi çocukların bakımına dahil etmekten başka kalıcı çözüm yok bana göre. hem sizin için hemde çocukların gelişimi için çok önemli. baba çocukların ilk sosyal figürüdür, onunla kurdukları bağ gelişimde çok etkilidir. akşam işten geldikten sonrası için eşinizede görevler vererek yeni bir planlama yapmalısınız. kızınız eşinizleyken siz oğlunuzla baş başa vakit geçirin, sonra değiştirin. oğlunuzun vurma davranışını söndürmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz, online danışmanlıklar gayet işe yarıyor. temizlik-yemek konusunda çok pratik fikirler vermiş arkadaşlar.sizin yükünüz biraz hafifleyip rahatladığınızda etkisini çocuklarınızda da hemen görürsünüz.
 
Canım senin konuları okuyorum ne zamandır iyi değilsin
Bak ben kk le tanismadan önce herkesin ćocugu akıllı bi Benimkiler yaramaz sanirdim. Ama anladım ki anne olmak herkes için çok zor.
İnan benim oğlum 12 kızim 7 yaşında sen gel gör bi kavgalari ni. O ana vurur o ona.baģıris çağırıs. Kalabalığı çok seven ben artık hiç sevmiyorum.sessizlik sakinlik istiyorum.bol bol dua et canım ve soğukkanlı olmaya çalış. İnan bizim evde her dakika kavga var
 
Diyecek bişey yok,durumuz çok zor.. İnsan bakabileceği kadar çok sahibi olmalı.. Her anlamda hemde.. Ben şahsen tek başıma sizin durumunuzda olsaydım hiç çocuk yapmazdım sanırım. Bu biraz yapı meselesi.. Anne,kayınvalide,yardımcı ve bakıcı desteğine rağmen bunaldığım çok zaman oluyor 2 çocukla.. çocukları anneanne ve babaanneye bırakıp kafa dinliyoruz mesela iki gün.. Ben bu şartlarla max 2 çocuk bakabilirim. Desteklerim olmasa asla yapamazdım bu işi.. Ev işi,çocuk bakımı,yemek falan tek başına bana göre işler değil..
 
Benimkiler de 8,5 aylık ve 2,5 yaş. Yaşadığınız sıkıntıları birebir yaşıyorum. Oğlum kardeşine zarar verecek itip kakacak diye mutfağa bile gidemiyorum. Beraber oynarlarken pat vuruyor, elindeki oyuncağı alıyor. Sonra bir ağlama seansı o ağlar onun sesine diğeri ağlar. Kaydırak, oyun havuzu ancak 5 dk oyalıyor, tv açıyorum bazen o da ilgisini çekmiyor hiç. Telefonumla biraz oyalıyorum o zamanda yemeklerini halledebiliyorum. En büyük sorunumuz pandemiye denk gelmesi. Nefes alabilecek alanımız yok. Yardımcı alamıyorum, bu şartlar altında kreşe de yollayamam. İkisiyle birlikte dışarı da çıkamıyorum. Her şeyin normale dönmesini o kadar istiyorum ki, bazen içime bir şey oturuyor ve nefes alamıyorum, şu günler bir an evvel bitsin istiyorum 🙏
 
Allah yardımcınız olsun.
Bu durumda ev işini azaltmak lazım.
Ev temiz olsun ben de istiyorum ama olmuyor.
Çocuklar bağımsızlaşacağına gün geçtikçe yapışıyor bizde, bugün cidden nefes alamadığımı fark ettim, çünkü 4,5 yaşındaki mütemadiyen anne bak diyor, hep hep hep diyor. Sadece bu kadar değil tabii öfke sorunu ayrı.
Küçük başlarda sakindi ama artık abiden göre göre mi yoksa gelişimi gereği mi bilmiyorum talepkar olmaya başladı.
Psikoloji nasıl sağlam kalır bilmiyorum da dinlenmek lazım.
Baba dışarı çıkardığında en az yarım saat yatın mesela, işler yetişmezse yetişmesin.
Çok bunaldığımda 3 gün yemek yok diyorum, tabii 3 gün üstüste dışardan yediğimiz olmadı ama çok bunalırsam olur.
Hiç sağlıksız diyecek halde değilim.
Artık zamanla, çocuklar büyüdükçe bir şeylerin yoluna gireceğine dair inancımı kaybettim ne yazık ki.
Sanırım psikoloğa ihtiyacım var.
 
Haklısınız ne diyim, benm oğlum 6,5 kızım 3,5 yaşında. 2 si de hareketli ünitelerden masaların üstünden yere atlayıp duruyolar oğlum kardeşini sürekli sinirlendirme çabası içinde kızım da bağırarak tepki vermyi öğrendi. Dur sus altta komşu var demekten ben bıktım. Sakin bi insanken bazen kendmi tanıyamıyorum.2 dk sonra da vicdan yapıorum eve hapisler onlar da haklı çocuk bunlar dyorum ama tekrar aynı döngüye giriorz. Evde 3 kere süpürge açılıyo dediğinz gbi kırıntılar yemek yerken yağ fln olunca mecbur temizliyorum ertelemekte olmuyo.bnmkiler sizinkilere göre büyük olmasına rağmen ev birbrne griyo her gün. Ve kızım bu saatte hala uyumuş diil direniyo bakalım. Allah yardımcınız olsun. Sizi anlıyorum
 
hadi ilk çocuğu dogurdunuz ne kadar zor bir sorumluluk olduğunu gördünüz kaçıyor muydu 2.yi yaptınız?kimse kazara oldu demesin corapla mi korunuyorsunuz?kaynana ya anneye güvenip çocuk yapılmaz.Eş kişisi destek olacak başka çare yok.kreş e verin büyüğü.yakin yasta ve çok çocuk düşünenlere tavsiye olsun.Arkadaşım akil hastanesinde tedavi gödü.Şu maddi şartlarda ve eskisi gibi güvenli geniş ailede sokakta büyümeyecek çocukları evde TV tablet başına bırakıp çocuk sayısını artirmayin.yazık hem size hem çocuklara.herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı.maddi ve manevi
İyi de olaylar ztn 2. Çocukla gelişiyo, tek çocuklarda bu tarz problemler yok ve yaşamadan asla bilincek bişe diil bu. Hadi 3 ü 4 ü deseniz anlarım.maddi sorunu ya da normalde de kendi ruhsal sorunları olan insanların üremesi daha sıkıntı tabi o ayrı.
 
Ay cogaldi boyle konular. İnsanin gozu korkuyor.cocuklar mi degisti ebeveynler mi bilemiyorum herkes ayni dertten muzdarip yetisemiyorum yetisemiyorum. Annem calisan bir kadindi iki yas arayla ablamlar bir sure sonra da iki yas arayla kardesim ve ben dogmusuz. Nasil basa cikmis insan hayret ediyor.
 
Allah yardimcin olsun okurken icim daraldi
Bende 10aylik bebek 11yasinda kizim var
11yasindakini okula birakip geliyorum,esim iste tum gun bebekle oturuyorum. Zor bi bebek, ben bununla zorlanirken sende 2tane :KK43:
Simdi soyle alterbatif denesen
Mesela yemek yapan ablalar oluyo iste nebilim sarma manti kofte vs oyle birisinden yemek alsan
Temizlik icinde haftada 1gun birisi yardima gelse
Aklima baska bise gelmedi kafal durdu suan yaa
 
Teselli etmek isterdim ama senden de beterim 😁 oğlum akşam 22 gibi uyudu 24 te uyandı şuan sabahın 5i ve hala uyumadı kafam patlamak üzere gözlerim ağrıyor. İkinci çocuk asla büyük konuşmak istemiyorum ama asla yapmam. Benim zirvem bu 1 çocuk. 2 yılda 20 yıl çöktüm Allah sabır versin tüm annelere
 
Çocuklar dışarıda attıkları enerjiyi hiçbir surette evde atamıyorlar ya. Aslında onlar bizden de zor durumda kalıyorlar. Biz eşimin görev yaptığı köye geldik, hemen arkasına kapanma açıklandı. Kaldık burda. Öyle iyi oldu ki. Evde saatlerce oynatayım, dışarıdaki gibi olmuyor. Geçen gün bi modu düşüktü ne yapsam mutlu olmadı, aldım çıktım bahçeye. Çimlere oturttum, iki çim yoldu, köpekle bakıştı, kuştu bocekti derken çocuğun hali tavrı değişti. Bizim şehirdeki evin orada park bile yok. Çok zor gerçekten.

Eşimin kuzeni 1 yıl arayla doğum yaptı. Çocuklar için oyuncak vileda, süpürge falan var onlardan almış temizliği beraber yapıyorlar :) Bana da mantıklı geldi açıkçası. Bir de evi olabildiğince makinelendirmek işinizi kolaylaştırabilir. Robot süpürge, kurutma makinesi gibi. Elinizin altından bir iki iş olsun kalkar. Bir de yorgunluğunuzu atmanız lazım. Bir süre en azından ev işini boşlayıp çocuklar uyurken bolca dinlenip kendinizi resetlemeye çalışabilirsiniz. Oğlunuz da yazık kıskanıyor belki de kardeşini, o da çok küçük daha. Bununla alakalı mesela başbaşa vakit oluşturabilirsiniz. Tabi benimki dışardan birinin tavsiyeleri, işiniz zor keşke yakın olsak gelip bi temizlik olsun yapardım valla... Hepsi geçecek inşallah, kolaylıklar dilerim size ❤
 
Çocuklar,
Oyun isterler hareket isterler.
Fitratlarinda bu vardır bu yaşlarda.
Ama biz de evde bir çok işe koşturuyor, beynimizi bin türlü düşünceyle yoruyoruz.
Onların yaptığı çoğu şeye dur yapma tepkileri vermek zorunda kaldığımız çok oluyor.
Ama gel otur oyun oynayalım dediğimiz anlar nadirdir.
Ya da ona yeterli gelmiyordur.
Bazen dikkat çekmek için bile olumsuz davranışları sürdürürler.

Annem uslu durduğumda değil yaramazlık yaptığımda daha çok yanımda diyerek sizin onun yanında oluşunuza (öfkeli de olsanız ) ona odaklanırlar.

Biz de apartmanda yasadigimizdan aynı şeyleri yaşıyoruz.
Bazen o kadar yıpranmış hissediyorum ki aksama tüm enerjim tükenmiş oluyorum.
Onlar haklı ,ben yorgun .
Ama böyle kalmayacaklar büyüyecekler.
Çocuk yetiştirmek gerçekten büyük sabır işi.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
Canım merhaba.
Sağlığını yitirmeye başladığını görüyorum 😔
Tavsiyem bi yardımcı tut, haftalik gelsin , evini toparlasin,ütünü yapsın. Uzerinden büyük bir yük kalkacak emin ol.
Hatirlarsan ikinci bebeğimde ben öyle yapmıştım ve süreci çok kolay atlatmıştım.
Maddi durumun iyi çok şükür verebilirsin.
Hiçbirşey sağlığından önemli değil.
Sana fiziksel veya psikolojik anlamda birşey olsun çocukları n ortada kalır,ne anne ne kv tarafından hayır yok .
Sorma pure cok yiprandim eski sagligim yok hissediyorum kendimde. Gecen sene senin sayfanda aktif oldugum donemler daha rahatmisim kizim buyudukce isle zorlasiyor. Yardimci konusunda muzdaribim ya buyuk temizliklerde aldigim biri var ama memnun degilim. Cevreden bir kac tavsiye aldim aradim iletisime gectim gelemeyecegini soylediler. Adam akilli biri olsa her hafta cagiracagim ama bulamiyorum kimseyi. Sanirim tek care oglani krese vermek. Baska turlu yukum hafiflemeyecek.
 
verebileceğim bir öneri asla yok çünkü çocuk bakmak konusunda fikrim yok.

konu üzerine şu habere denk geldim


Ve kadın hala daha büyük bir aile hayali kuruyormuş.
bunlar nasıl bakıyor bu kadar çocuğa Allah aşkına ben kafayı yerim
 
X