Sürekli alışveriş yapma isteği

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Son zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?

Limit azaltmak çözüm değil bence sizin otokontrolünüzü geri kazanmanız lazım. Kendinize aylık alışveriş için bir bütçe ayırın ve sadece o kadar kullanın. Limit olarak belirlediğiniz bütçeyi baz alın yani.

Yapma ,limit dolmadan frenlemelisin cunkuu erken.teshis hayat kurtarır
Bankayı arayıp müşteri temsilcisine bağlandım 13 dakika bekleyerek. Limitimi biraz düşürttüm. Ama bilmiyorum sıfırlamadan nasıl duracağım

Parasız kalarak... Altın gibi harcayamayacağınız bir birikime yönelebilirsiniz.
Daha önceden altın yapıyordum ancak şu an aşırı yüksek. Zarar etme olasılığım çok yüksek. Sürekli altın düştü mü yükseldi mi diye bakıp duruyorum o zaman da Bir de hiçbir zaman kar edemedim altından. Faizsiz olmasını istediğim için düşüşlerde çok zarar ediyorum.

Ben de ananem gibi öğüt vermişim zaten şu an çok yüksek haklısınız. Aman canınızdan kıymetli mi alın gitsin..

o kadar gereksiz alışverişe yapıcak parayı altına dövize bağlarsan paran kalmaz harcayamazsın hem de birikimin olur
Limitimi düşürdüm bankayı arayarak. Ancak maaştan sonra ben kendimi yine tutamıyorum. Normalde ihtiyacım olmayan o kadar çok şey almışım ki çok kızıyorum kendime. Yaklaşık 6-7 ay önce aldığım bir gömlek var dolabımda hiç giymedim. Biliyorum denesem dar gelecek. Bir ayakkabı da hiç giyilmemiş şekilde duruyor. Nasıl engel olamıyorum kendime bilmiyorum. Dün gece 150 liraya yakın bir harcama yaptım üç parça kıyafet aldım. Yaklaşık bir saat önce yine internette dolaşırken gördüğüm, hoşuma giden gömleğe bakarken 3 parça daha kıyafet aldım. 160 küsür de o tuttu. Normalde haf vurup harman savurmamaya çalışırım ama son zamanlarda kendime engel olamıyorum resmen. Aldıkça alasım geliyor. Mutlu hissettiriyor bu bir sendrom ya da hastalık da olabilir bilmiyorum. Engellemem lazım.

Limitimi düşürdüm. Ama biliyorum maaştan sonra o limit artınca ben yine alışveriş sitelerinde alacak bir şeyler bulacağım. Yetmeyecek favorilerime ekleyeceğim birçoğunu sonra dönüp bir de onları alacağım. Kontrolümü iyice kaybetmeden daha net çözümler bulmalıyım Umarım kurtulabiliriz bu durumdan.

Ben de ananem gibi öğüt vermişim zaten şu an çok yüksek haklısınız. Aman canınızdan kıymetli mi alın gitsin..
O son cümleyi çok kuruyorum. Amaaaann diye başlıyor sonra bir bakıyorum ne kadar lüzumsuz şeyler almışım

Haklısınız. O otokontrolü nasıl geri kazanabilirim bilmiyorum. Çok kızıyorum kendime ama engel de olamıyorum. Mutlaka beğendiğim o şeyi almak için bir bahane buluyorum kendi kendime. Şu an kredi kartı limitimi düşürdüm biraz da olsa. Ödedikçe daha da düşürmeyi planlıyorum. Gelecek ay bin lira daha düşürürsem bir miktar belki kısıtlamış olurum kendimi. Umuyorum

Offf ben bütün ömrüm boyunca böyleyim . En sevdiğim şey elbise makyaj malzemesi krem şu bu alayım . Ayakkabı alayım.
Ama içlerinden bir ya da ikisini sürekli kullanıyorum diğerleri açılıyor kalıyor öylece aylarca

Hiç çok alışveriş yapan birisi olmadım hatta eşim yapmadığım için tartışma çıkarmıştı o derece cimriyim sen parayı gönder ben tutarım der mişim bacım harcamıcaksın unutçaksın parayı lazım olur bir gğn üzülürsün böyle düşün ya işten çıkarsam ya hastalık vs olursa ne yaparım para lazım lazım diye diye kukulinin tut şarkısı geldi aklıma tut tut tut tut tut tut tut tut tut beğendiğin olunca hemen kendini tut tut tutttttttttt parasız kalıncaaaaaaaaaa çok çok üzülürsün tutttt tuttt

Yapamıyorummm Limitimi çok çok düşürmeyi deneyeceğim. Umarım bu defa da nakit çok harcamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…