Sürekli alışveriş yapma isteği

Almanın sonu yok ve bu hayatta herşey olabilir geleceğini dusunmelisin tabiki al nefsini korelt ama Ayda 2 parçayı geçmesin ve düşün buna benzer varmı diye kadınlar süslüdür abartmaya gerek yok

İyice umutsuzluğa kapılacağım Eskiden de alırdım ancak ihtiyacım kadarını alırdım. Şu an nasıl bu hale geldiğimi sorguluyorum

Hihihi hiç yapmayacağım pedikür setlerini ayak kremlerini almak , mavi maskara , bilmem ne renk göz kalemi , plastik japon kızı ayakkabıları kullanamayacağım ne varsa alıp sonra benim hiç bir şeyim yok yaaa diye ağlamak

İyice umutsuzluğa kapılacağım Eskiden de alırdım ancak ihtiyacım kadarını alırdım. Şu an nasıl bu hale geldiğimi sorguluyorum
Neden olacak hep bu instagram yüzünden. Yarışa girip duruyoruz, o kaydırmalı linkler sizin ayağınızı kaydırıyor, aman diyim kaydırmayın

Almanın sonu yok ve bu hayatta herşey olabilir geleceğini dusunmelisin tabiki al nefsini korelt ama Ayda 2 parçayı geçmesin ve düşün buna benzer varmı diye kadınlar süslüdür abartmaya gerek yok
Bugün sondu Yaklaşık 500 liraya yakın bir harcama yaptım. Ama bitti yarından itibaren kendime çekidüzen vermeye çalışacağım. Umarım maaştan sonra da bu şekilde düşünürüm

Yoghh artık olmayan bedeni alışkanlıktan aldınız yani resmen bence yapmayın geliyor terlikkk
Beden oluyor ancak ben kalçamı kapatsın istiyorum genelde üst kıyafetlerinde. Ama gelin görün ki aldığım kilolar hep kalça ve bacakta Kalçamı tam kapatmayınca da çok kullanmıyorum genelde. Bakalım umarım kalıpları büyüktür de kapatır

Neden olacak hep bu instagram yüzünden. Yarışa girip duruyoruz, o kaydırmalı linkler sizin ayağınızı kaydırıyor, aman diyim kaydırmayın
Yapamıyorum Siparişlerim geldikten sonra uygulamaları sileceğim. En son siparişlerimden sonra böyle yapmıştım. Sonra bir bakayım yeni ne gelmiş diye yükledim yine tutamadım kendimi

bende de asiri derecede online alisveris bagimliligi baslamisti. ama ben kendime bir seyler aldigim kadar gereksiz bircok sey de aliyordum eve veya arabaya falan. en son arabama spoiler alinca yuh dedim ben ne yapiyorum yani simdi nereden cikti bu

telefonumdaki alisveris applerini silince biraz duzeldim acikcasi. cunku ben twitter instagram gibi zara beymen uygulamalarinda falan duzenli vakit geciriyordum resmen. siz de app kullaniyorsaniz silin bence ise yariyor.

Sipariş ver 5 dk sonra iptal et . Param cebimde kaldı duygusu da güzel oluyor. Ya da sepeti oluştur ve bekle alma. Bir iki gün öyle kalsın hala satılmamış olursa gerçekten ihtiyacım var mı diye düşün. Kendine hedef koy elimdeki şu kadar kıyafeti dağıtmadan ya da satmadan yeni kıyafet almayacağım diye. Ben de internetten alışveriş yapmayı çok çok seviyorum. Ama kendime öyle gerekli gereksiz şeyler almam. En çok kızıma alırım kıyafet oyuncak kitap gıda vs. Marketten ya da mağazadan almaktan daha çok seviyorum internet alışverişini.

Kirpik lifting seti aldım geçen. Onu da zar zor yaptım daha uğraşır mıyım bilmiyorum Yapmayalım lütfen, kendimize gelelim artık

Kendimize gelelim bir yolunu bulup bu alışveriş bağımlılığından kurtulalım Ama nasıl

Denemedim mi sanıyorsunuz ? Bir ay filan belki dayanmışımdır. Sonrasında sadece yeni ne gelmiş bakayım diye indirip yine kargonun gelmesini beklerken buluyorum kendimi Yine deneyeceğim, hele bir siparişlerim gelsin de

Bende şu üç günde dört milyarlık kıyafet aldım doldu taşıyor dedim eve geldim hicbiseyim yok gibi. Aynıyız senle .durdurulamayiz

Bende harcamak konusunda önceden çok sikintiliydim çok harcardim kartları internet alışverişine actirmadim ,yinede gezerken yaptığım alışverişin tekinde limit dolmuş kasada kaldım öyle alamadım bıraktım,o günden sonra bıraktım alışveriş deliligini ,şimdide para harciyamiyorum tasarruf edeyim diye uğraşıyorum benim geliri hemen yatırma çeviriyorum eşimin geliriyle ev gecindiriyoruz.
Sizede önerim kartları internete kapatın maaşın belli bir kısmını tasarrufa aktarın,gelir gider hesabı yapın şu hastalık dönemi paranın değerini daha iyi öğretti kenarda paraniz olsun.

Bende şu üç günde dört milyarlık kıyafet aldım doldu taşıyor dedim eve geldim hicbiseyim yok gibi. Aynıyız senle .durdurulamayiz
Ooo siz beni fazlasıyla geçmişsiniz, aman dikkat Düşününce, dolabımı düzenledikleri üzülüyorum yazık hiç kullanmıyorum neden aldım diye.

Çok haklısınız. Yaklaşık 8 yıldır çalışıyorum. Bir araba alabildim o da borç alarak. Burcumu bitirdim ama şimdi de çok çarçur ediyorum parayı farkındayım. Belki ilerde lazım olacak, ihtiyacın dışındaki harcamalarımı engellemenin bir yolunu bulmam gerek. Kart borcumu ödedikçe limitimi azaltmaya çalışacağım. Ondan sonra bir rutin oluşturmam gerekiyor kendime. Umarım başarabilirim.

Aaa okuyunca kendimi gördüm.Ben cüzdanımda para dursa rahatsız olup harcıyordum ama son 7 8 aydır kendime bir limit belirledim mesela 300 lira.bu ay sadece bu kadar harcayacağım diye kendime limit koydum geri kalanı da sanki borcum varmış gibi hep eşime verdim.bi hesap açtık o da oraya yatırıyor.yoksa bu durum hastalığa doğru giderdi.Şu an sosyal medya tvdeki reklamlar bizi alışverişe yönlendiriyor.instağram açıyorum hep butik kıyafet kozmetik.bilinçaltımızda hep bunlar var.Bi de aklınıza devamlı israf etmenin günah olduğu yokluk çeken insanların olduğu gelsin.

Isterseniz, bir Alis veris protokolü yapin. Mesela, 21.6. 20 Saat 12 de bulüz aldin ve ne kadar zamanini aldi bu bulüsü bulup almasi, hangi hisleri yasadin alirken ve aldiktan sonra. Mesela diyelim icinde bir bosluk veya mutsuzluk hissettim ve onun icin bulüzü aldin, aldiktan sonra kendini 1 saatlik cok mutlu hissettin. Bu protokolü 1-2 hafta yap ve sonunda bak hangi hisler seni alisverise zorluyor. Ozaman onu anlayinca, yeniden ayni Mesela diyelim bosluk hissinde, alisverise gidecegine, gir mutfaga, Kendine bir pasta yap, veya g<zel bir yemek yap, veya komsunun köpegi ile geziye cik, veya arkadasinla. Ozaman alisveris zincirini kirmis oluyorsun. Ama önce anlaman lazim, hangi hisler seni alisverise zorluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…