Sürekli birileri ile kıyaslanmak, yoruldum artık...

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
Önlisans mezunuyum, lisans 4. sınıfım
Ama gelin görünki kendi akrabalarım başta babaanem olmak üzere arasında hiç bir vasfım yok.
Sürekli lise mezunu kuzenlerimle, veya yengelerimin eniştelerimin kardeşleriyle kıyaslanıyorum
Geçen sene önlisanstan mezun oldum lisansımı uzaktan tamamlıyorum
Bu seneyi kpss ayırdım çalıştım, didindim
Herhangi bir aktivite olsa bir şey olsa yok dedim, ders yapacağım dedim
Ama sıfıra sıfır elde var sıfır
Atanır mıyım belli değil

Bugün akrabalar toplandık
Yengemin kardeşi bankacılık sınavını kazanmış
İsmeğin verdiği kursa gidip bilgisayar öğrenmiş
Beni onunla kıyaslayıp durdular
Gözümün içine baka baka kazanmış dediler üniversite mezunu halinle beceremedin havalarında

Kpss ne olur bilmiyorum, iş yok güç yok.
İş başvurularından dönen yok
Aileme karşı sorumluluklarımı yerine getirememek çok ağır
Ne yapıcam bilmiyorum
Çok yorgunum artık...
Biraz anlatıp rahatlamak istedim

Canım inan seninle aynı durumdayım. Okulum bu yıl bitti. Lisans mezunuyum ama iyi bir bölüm olmadığı için hep eleştirildim.
Ailem hala kıyaslıyor. Ama bu sene ingilizce, rusça, ehliyet kurslarına yazıldım. Evde boş durmamak için hem de ailemin lafını daha az duyabilmek için. Ayrıca hem kpssye hem de ales ve banka sınavlarına hazırlanacağım.

Elimizden geleni yapmaktan başka çaremiz yok malesef.
İnşallah Rabbim emeklerimizin karşılığını verir.

Bosver canim ya hic takilma insanlari memnun etmek zor ordan kiyaslamasalar baska yerden kiyaslarlar
Bende kiyaslanmaktan hic hoslanmam ama hala kiyaslaniyorum baskalariyla :)

ALLAH GONLUNE GORE VERSİN İNSALLAH(AMiN)

Hayatımız hep sınav, zekamız hep bu sınavlarla belirleniyor
Kazanamayan beceriksiz, işe yaramaz
Zaten istedikleri de bu. 1 kişi bile pes edip bıraksa kardır.
İnşallah alırız karşılığını...

Bosver canim ya hic takilma insanlari memnun etmek zor ordan kiyaslamasalar baska yerden kiyaslarlar
Bende kiyaslanmaktan hic hoslanmam ama hala kiyaslaniyorum baskalariyla :)

ALLAH GONLUNE GORE VERSİN İNSALLAH(AMiN)

Sağol tatlım inşallah verir.

böğle cahil insanları takma. sen kendin için çalış.
etrafın dedikleri için yarış gibi yapmaya çalışmak geri tepiyor elde yine hiç bir şey kalmıyor.
sabret. hiç umursama demek kolay uygulamak zor biliyorum ama etrafımızda böğle insanlar o kadar çok ki yapacak başka bir şey yok. takma.

Babaannem sürekli eziyor beni
Ders çalıştığım zamanlarda kalk ordan çalışıyormuş gibi yapma diyordu
Gidip çalışacakmışım işe girecekmişim
Kpss geçsin öyle dediğim zaman senden ne akıllılar var sana mı kaldı demişti
Sürekli bir psikolojik baskı
Artık zekamdan şüphe etmeye başladım

ya, seni kıskandıkları için kıyaslama yapıyorlar
ya da gaza getirmek için.

bunlardan birini seç

Sen kimseyi kafaya takma bildiğin yolda ilerle sen başarılı olunca onlar söylediklerinden utanacaklar

boşver takma babaannemde öyleydi sen olmazsın deyip dururdu insanın gücüne gidiyor tabi ama onu hastane kapısında 1 hafta ben bekledim ölüm döşeğinde biz baktık yanı başında torunları kızları yüzüne bakmadı dilin kemiği yok malesef yaşlı söyle diğer insanlarıda takma onlar başarılı olduysa en çok sen sevin girdiğin sınavları anlatma girmedim bilmiyorum de geç

Hayatımız hep sınav, zekamız hep bu sınavlarla belirleniyor
Kazanamayan beceriksiz, işe yaramaz
Zaten istedikleri de bu. 1 kişi bile pes edip bıraksa kardır.
İnşallah alırız karşılığını...

Aynen insanın artık zekası ve saygınlığı bile sınavlarla ölçülür oldu. Bilmiyorum sonumuz ne olacak

size bir örnek veryim ozaman...

ben liseyi bitirdim meslek lisesiydi ve erkek bölümü bildigin marangoz neyse...
amcamın eşi cekti beni sen babanın tek kızısın sürekli erkek kardeşlerinin arkasını topluyosun bıkmadınmı gel seni evlendirelim...
taksi söforu var bilmem neyy adam ilk okul mezunu vs...ona layık gördü...daha cocugum o kadar üzüldüm ki agladımm...
daha sonra özel sektorde 2 yıl ütücülük yaptım ordakilerde ilk okul mezunuydu okudunda noldu biz senden daha fazla para alıyoruz dediler üzüldümm yine...
bir gün işe gittimm sınava girecem ve üniversiteye gidecem sizin gibilerle ne farkım oldugunu ıspat edicem dedim...
üstelik babam rahatsızdı evi annem ve ben gecindiriyoduk...
ütü yapmaktan ellerim nasır olmuştu....
sınava girdim calışmadım fazla fakat içimde hep hırs vardı...
sonra makine teknikerligi kazanmışım 2 yıllık bu sefer kazana kazana 2 yıllık mı? kazandın dediler yine begenmediler yani.
neyse annem destek verdi(hamallık yapar seni okuturum dedi)gittim..
2 yıllık bitti bi sürü kursa gittim sonra iş buldum....meslek cıkışlı oldugum için çogundan daha cabuk adapte oldum fabrika ortamına.mühendisler bana sorardı herşeyi..deli gibi tecrübe için çalıştım...
yanlarına gittim maasımı sordular küçük dilini yuttular tabi...biz senden korktuk dediler...
bende hiç bir zaman insanları oldugu yerle kıyaslamayın çünkü kimin nolacagı belli olmaz siz önümüzdeki 20 yıl bu işi yaparsınızda ben kim bilir nerelerdeyim....
sonuc olarak insanlar eger kendilerince hep konuşurlar sen önüne bakacaksın bildiginden şaşmayacaksın...
bir gün onlar aynı yerde sayıklar sen almış gitmişindir...

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim içime su serptiniz. İnşallah bende olduğum yerden daha da ilersine varabilirim
Şuan battığım kadar dibe batamam heralde
İnşallah ayaklarım dibe bastığında daha hızlı yükselebilirim
Sizi de ayrıca tebrik ederim...

Yaşlı diyip geçiyorum çoğu zaman işte böyle cümleleri yokmu ne kadar zorlasamda es geçemiyorum
Sürekli birileriyle kıyaslıyor ve küçümsüyor
Senin okuduğun bölümde iş yokmuş, sana sigorta yapmazlar
Neler neler diyor
Halbuki benim mesleğimle ilgili ne ufak bilgisi bile yok
İnsana en büyük yarayı sevdikleri açar derler ya doğru işte
El dese acıtmaz ama kendi kanından insan diyince ağır geliyor

Aynı durumdayım canım ben de malesef. Kimse birşey demiyor ama ben kendimi ezik hissediyorum canım

Bunu hepimiz bir dönem yaşıyoruz galiba..
Üzülme lütfen, iş konusunda benim kadar dibe batan biri yoktur sanırım...
Çok iyi bir aileye sahibim, ama bir dönem geldi, onlar bile "bak şu xxx bile iş bulmuş" tavırlarına girdiler..Açıkça söylemeseler bile..
Ne kadar yaralandığını tahmin edebiliyorum, gün dönüyor...Her gecenin ardından güneş doğuyor, bunu unutma

sizin eğitiminizi tamamlamış olmanız size artı olarak geri dönüş yapacaktır..artık işyerlerinde pozisyonlar eğitime göre belirleniyor ve eğitim durumuna göre davranışlar değişiyor..kıyaslama olayları en sinir olduğum durum.. kimse kimseyle bir değil..sizde üzülmeyin,kendinizi bilin yapabileceklerinizi bilin yeter.herşey zamanla ve hayırlısı.. kıyaslamak sadece insanların gördüğüyle sınırlıdır..

Bu konuda tek değilmişim demek ki..
Bende kpss ıcın dıdınıyorum , lise yada ortaokul dan olan evlenmiş yada herhangi bir işe girmiş akrabalarla kıyas bana da yapılıyor.
Okudu da ne oldu dıye suratıma bıle soylenıyor, ama ben cvbı hemen yapıstırıyorum..
Sizede tavsıye ederım, kımsenın kımseye hadsızlık yapma hakkı yok..

Dilerim Allah'tan biran önce işimizi gücümüzü elımıze alırız , fesat ınsanların da dılınden kurtuluruz.

maalesef bu hepimizin başına gelen bi durum
ben de aöf okuyorum 3 sınıftayım ve formasyonla öğretmen olma şansımız var çok şükür
lise bitince evlendim diye herkes benden bi b..k olmaz gözüyle bakıyo hep
hatta öss zamanında gelip yalvar yakar onlara ders anlatmamı isteyen sınavda onlardan çook çok yüksek puanlar aldığım,şu anda sıradan bölümlerde okuyan,arkadaşlarım bile''örgün okumanın ne kadar zor olduğundan,bölümlerinin ağırlığından''bahsediyolar hala...anlamak istemedikleri bu benm tercihim.bana göre de benm ki en zor olanı
evin sorumluluğu,kocanın sorumluluğu,çocuğun sorumluluğu ve dersler...
yengemin ablası okulu bitireli 2 yıl oldu kpssden çok düşük puanlar alıyo atanamadı ama annesi hep bahsederken''öğretmen kızım''der
bi gün laf arasında annem bu lafa çok içerlediğini söyledi ben de e benm kız da olcak de sen de dedim
benm öyle bi umudum yok dedi
annem bile bunu söyledi yani düşün artık gerisini
boşver takma demek kolay ama takma
gün gelicek o kıyaslandıklarımızn karşısına çıkıcaz kapı gibi diplomalarımız ve miss gibi işimizle

İnşallah her şey bir an önce yoluna girer.
Çok yorgunum.
Tek istediğim iş sahibi olmak
Okudu ama ortada kaldı gözüyle bakmasınlar artık
Ne okudun, ne olucan, şu kişinin xx oğlu,kızı bankacı hemşire bilmem ne laflarını duymak istemiyorum artık
Sadece çalışmak istiyorum
Ortada kalmamak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…