Canım inan seninle aynı durumdayım. Okulum bu yıl bitti. Lisans mezunuyum ama iyi bir bölüm olmadığı için hep eleştirildim.
Ailem hala kıyaslıyor. Ama bu sene ingilizce, rusça, ehliyet kurslarına yazıldım. Evde boş durmamak için hem de ailemin lafını daha az duyabilmek için. Ayrıca hem kpssye hem de ales ve banka sınavlarına hazırlanacağım.
Elimizden geleni yapmaktan başka çaremiz yok malesef.
İnşallah Rabbim emeklerimizin karşılığını verir.
Bosver canim ya hic takilma insanlari memnun etmek zor ordan kiyaslamasalar baska yerden kiyaslarlar
Bende kiyaslanmaktan hic hoslanmam ama hala kiyaslaniyorum baskalariyla :)
ALLAH GONLUNE GORE VERSİN İNSALLAH(AMiN)
Babaannem sürekli eziyor beni
Ders çalıştığım zamanlarda kalk ordan çalışıyormuş gibi yapma diyordu
Gidip çalışacakmışım işe girecekmişim
Kpss geçsin öyle dediğim zaman senden ne akıllılar var sana mı kaldı demişti
Sürekli bir psikolojik baskı
Artık zekamdan şüphe etmeye başladım
Hayatımız hep sınav, zekamız hep bu sınavlarla belirleniyor
Kazanamayan beceriksiz, işe yaramaz
Zaten istedikleri de bu. 1 kişi bile pes edip bıraksa kardır.
İnşallah alırız karşılığını...
size bir örnek veryim ozaman...
ben liseyi bitirdim meslek lisesiydi ve erkek bölümü bildigin marangoz neyse...
amcamın eşi cekti beni sen babanın tek kızısın sürekli erkek kardeşlerinin arkasını topluyosun bıkmadınmı gel seni evlendirelim...
taksi söforu var bilmem neyy adam ilk okul mezunu vs...ona layık gördü...daha cocugum o kadar üzüldüm ki agladımm...
daha sonra özel sektorde 2 yıl ütücülük yaptım ordakilerde ilk okul mezunuydu okudunda noldu biz senden daha fazla para alıyoruz dediler üzüldümm yine...
bir gün işe gittimm sınava girecem ve üniversiteye gidecem sizin gibilerle ne farkım oldugunu ıspat edicem dedim...
üstelik babam rahatsızdı evi annem ve ben gecindiriyoduk...
ütü yapmaktan ellerim nasır olmuştu....
sınava girdim calışmadım fazla fakat içimde hep hırs vardı...
sonra makine teknikerligi kazanmışım 2 yıllık bu sefer kazana kazana 2 yıllık mı? kazandın dediler yine begenmediler yani.
neyse annem destek verdi(hamallık yapar seni okuturum dedi)gittim..
2 yıllık bitti bi sürü kursa gittim sonra iş buldum....meslek cıkışlı oldugum için çogundan daha cabuk adapte oldum fabrika ortamına.mühendisler bana sorardı herşeyi..deli gibi tecrübe için çalıştım...
yanlarına gittim maasımı sordular küçük dilini yuttular tabi...biz senden korktuk dediler...
bende hiç bir zaman insanları oldugu yerle kıyaslamayın çünkü kimin nolacagı belli olmaz siz önümüzdeki 20 yıl bu işi yaparsınızda ben kim bilir nerelerdeyim....
sonuc olarak insanlar eger kendilerince hep konuşurlar sen önüne bakacaksın bildiginden şaşmayacaksın...
bir gün onlar aynı yerde sayıklar sen almış gitmişindir...
boşver takma babaannemde öyleydi sen olmazsın deyip dururdu insanın gücüne gidiyor tabi ama onu hastane kapısında 1 hafta ben bekledim ölüm döşeğinde biz baktık yanı başında torunları kızları yüzüne bakmadı dilin kemiği yok malesef yaşlı söyle diğer insanlarıda takma onlar başarılı olduysa en çok sen sevin girdiğin sınavları anlatma girmedim bilmiyorum de geç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?