Sürekli boşanmakla tehdit

Çok şükür bir ailem var. Bugüne kadar hep yapma etme dedim çünkü. Evlilik bu söylenmez böyle. Dövdü evdeydim sövdü sustum. Kapıyı çarpıp gitmedim hiç. Bundan cesaret aldı belki.
İşte canım sövünce dövünce susmayacaktın ve ya evinden kovarken ki, buna hakkı yok yeri dar olan gitsin sen o kovunca gitmişsin çağırmadan koşup gelmişsin. Dövmüş susmuşsun, sövmüş susmuşsun. Daha ne olsun yani bu konuyu normalmiş kimi konuşmak bile saçma. Kimsenin annen baban dahil sana fiske vurmaya hakkı yok. Kendini çok ezdirmişsin ve böyle bir hayattan aşağılanmaktansa ayrılırım daha iyi. Böyle ömür Geçmez. Umarım bu ayıdan çocuğunuz yoktur.

O seni kapinin onune koydukca sen de gitmiyorsan ya da her seferinde donuyirsan nasilsa gidemez diye dusunuyordur. Beni isteneyeni ben hic istemem diye dusunup bosanma davasi acip kendiyke basbasa birakin bu adami. Belli ki koca olmaya niyeti yok. Hic degilse hayatinizin geri kalanini kurtarin. Duzelir diye beklemeyin duzelmez, hatta giderek saygisi da azalir.

Siz iki güzel sözüne yine kanıp gidersiniz gibi geldi bana. Bu evlilikte bu kısır döngü böyle devam eder gider.
Psikiyatriste gittiğinizi ama pek verim alamadığınızı söylemişsiniz, ilk önce başka bir uzmanla bu yolda ilerleyin lütfen. Belki tedaviden sonra olayın vehametini anlar kendinizi suçlamayı bırakırsınız. Birçok hastalığın sebebi zaten psikolojik, tedaviden sonra iyileşir çalışırsınız da.
Kendi ayaklarınızın üstünde durmaya başlayınca daha sağlam adımlar atarsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hani bir tarafınız kopamıyor ve düzelmesini istiyor ya? İşte o tarafa ne olacağını göstermenin tek çaresi boşanma davası açmak.

Dışarıdan bakan biri gerçekten boşanmanız gerektiğini görebiliyor ama içinizde konforlu alandan çıkmak istemeyen bir taraf daha var. Size pişman olup adam olabileceğini o taraf söylüyor/umut ediyor.

Belki umudunuz da gerçek olur. Açın davayı, sürünecek. Ama sıkı süründürmeniz lazım.

Sakince teklifini kabul et. Hiç başka bişe konuşma kavga etmek istemiyorum konuşmalım peki de. Bir daha asla teklif etmez.kabul etmenden korkar. Boşamazsın diye aklınca korkutuyor.

Sizde de iyi yüz varmış. Tüm bu muameleye rağmen hala o evdesiniz.
Bazen zorunluluklar vardır. Yansıyan hayatımdan bir kesit yalnızca. Haliyle tüm koşulları anlatamadığım için böyle yorumladınız ama yine de bu çok yakışıksız ve önyargılı bir yorum.

Bazen zorunluluklar vardır. Yansıyan hayatımdan bir kesit yalnızca. Haliyle tüm koşulları anlatamadığım için böyle yorumladınız ama yine de bu çok yakışıksız ve önyargılı bir yorum.
Kusura bakmayın ama buradan bakınca öyle görünüyor. Anlattığınız şeyler gözümde canlandı ve bir kadın olarak çok üzüldüm. Siz de kendinize üzülüp silkelenseniz keşke.

Çocuğunuz var mı? Sizin iyi bir psikoloğa gitmenizi öneririm, işte o zaman bu tavırlara nasıl katlandığınızı şaşıracaksınız.. buna emin olun. Önce özgüveninizi kazanın sonrası için karar vermek daha kolay olur.

Kosullar elvermiyor diye sizi istemeyen adamla o evde kaldiginiz surece sayginliginiz daha da azalacak. Iki seceneginiz var onunuzde, ya o adami evden gpndereceksiniz ya da siz gideceksiniz. Baska turlusu mumkun degil. Bu adsmi hayatinizdan cikarip kendinize yeni bir hayat kurmak zorundadiniz. Yuklu bir tazminat da istemeyi unitmayin bosanirken, ki saygisizlik evden kovmak ne demekmis anlasin kocaniz.

Yahu aklın yolu birse , herkes aynı şeyi söylüyorsa , siz de hala bahanelerim var diyorsanız neden konu açıyorsunuz ?
Burda genelde açılan tüm başlıklarda insanların değişmeyeceği ve bizim de onları ya umursamayarak ya da aramıza mesafe koyarak kendimizi korumamız gerektiği vurgulanır .
Ha sizin bileceğiniz iş . İster devam edin ve tüm bu aşağılanmaları kabul edin , kendi evinizden sürekli kovulun .
Ya da burası benim de evim kimi nerden kovuyordun sen deyip biraz dik durun . Erkek adam karısını sokağa atmakla tehdit etmez . Gerekirse ceketini alıp çıkar .
o vakitte sokakta sana ne olur hiç düşünmüyorsa gerisini boş verin .
Boşanmayacaksanız eğer adamın damarına basmayın . El pençe divan durun karşısında .

Bence oturup düşünün bu adam size ne verebilir?Nereye kadar böyle devam eder?Baktiniz olumlu bir yani yok gidin davayı açın atin önüne.Hep korkuyla yasamaktansa onsuz yaşamak daha iyidir bence

Benim halam kocanızdan hallice bir yaratıktan 90 larda boşandı. Kimse de yuvanı kurtar, aman düzelir demedi ona. 3 yıl sürdü davası, babam amcalarım savaş verdi o herifin elinden almak için onu. Ex öküzde kıskançlık da vardı, elinden gelse çelik kasaya koyacak kadar. O günden bu güne dünya tersine döndü, o toplum denen güç dengelerine göre dönen iki yüzlü yapı sizi 3 gün konuşacak, 4.gün yenisini bulacak. Hayatınızı yakmayın.

Allah allah. Arkadaşlar zaten kötü bir süreç yaşıyorum. Nedir bu hırpani tavırlarınız? Bahanelerim var kim dedi? Konunun tümünü okursanız o dönem çeşitli zorunluluklar var ve ailem boşanmama razı değildi. Ben de arkamda bir aile desteği olmadan sağlık koşullarım sebebiyle çalışıp hayatımı idame ettirecek noktada değildim. O koşullar ortadan kalktı ve zorunluluklarda kalktı. Zor durumdaki insanları azarlamak için mi giriyorsunuz forumlara anlamıyorum ki sizi.

Konu sahibi nasılsınız ?
Öncelikle çok teşekkür ederim sorduğunuz için. Her gün biraz daha ağırlaşan bir sıkıntı var içimde. İnsanlar gelen “ bir taraf alttan alacak, alttan almazsan boşanırsın tabi” minvalindeki yorumlar beni çok fazla üzüyor ve sorgulatıyor. Şiddet görüp, her seferinde alttan nasıl alınabilirdi ki? “ kadının kocasına yakın olanı makbülmüş, ben kadınlık yapmadığım için hatalıymışım”
“ acaba kocan biraz daha neşeli cilveli bir kadın olsan mutlu olur muydunuz?” tarzında sorular. Kadınlar kadınların düşmanı.. Kimseden “ ya bu kız o psikolojiyle nasıl neşeli olsun, mutluluk da karşılıklı değil mi verirsen alırsın” demedi annemden başka.. Zor bir süreç. Herkes gibi atlatacağım. Eksik olmayın kıymet verip sordunuz

Sevmeyi, sevgiyi öğrenmelisiniz. Sevgi bu değil. Lütfen bu adamdan kurtarın kendinizi. Önünüzde kocaman yıllar var. Ömrünüzü ziyan etmemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…